Spring naar bijdragen

Het jaar 2012 wordt een omslagpunt.


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik las een stuk over 2012 in de trouw. Een vrouw had zich al ingekocht bij een meneer die een eiland heeft ergens op een ´´veilige´´ plek op aarde. Maar nu was de vrouw al bezig met pilletjes of ze die dan zou innemen of niet. Nou voel ik mij banggemaakt door mensen die eigenlijk vrij weinig verstand van zaken hebben. Ik zou dus pleiten voor deze mensen, om deze pillen nu alvast in te nemen, zodat ze onschuldige burgers niet meer bang kunnen maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Wat een meningen en "feiten" kom ik hier tegen (en op het al eerdere topic dat over hetzelfde ging)

Die van mij? Ik sluit me simpelweg aan bij vele van mn voorgangers hier: Niemand behalve God de Vader weet de dag en het uur dat deze geschiedenis zal eindigen. Niemand kan volgens het geloof in die woorden voorspellen wanneer dat zal zijn.

Dat het ergens 2012 kán zijn is net zo waarschijnlijk als dat het morgen of over 50 jaar kan zijn. Ik sluit zelfs niet uit dat er zulke erge/opmerkelijke dingen kunnen gebeuren in 2012 dat velen zullen zeggen: zie je wel...

Voor de rest zou ik elke dag maar leven alsof het de laatste is, genietend en 'nuchter' beseffend dat áls dit je laatste dag op aarde was dat er nog vele zullen volgen, waar dan ook. Wie oren heeft om te horen die begrijpt wat ik bedoel.

bless y'all

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat er 'verandering' in de lucht hangt dat voelt iedereen natuurlijk wel aan. Wat is de kreet van Obama? Waarom moeten we nu ineens een nieuwe financiële structuur? Ik doe de voorspelling 2012 niet af als onzin. Volgens mij kunnen ze er best gelijk in hebben dat er een nieuw tijdperk aanbreekt. Persoonlijk zit ik eigenlijk meer te wachten op de wederkomst van Jezus Christus wat denk ik niet lang meer zal duren... (Twee dagen van 1000 jaar, maar vanaf wanneer begin je met tellen). Dan breekt er pas écht een new age aan, waarin 1000 jaren van échte vrede zullen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Die maya's waren bezeten van het concept tijd en ruimte. Ze waren in staat om omloop van de maan totop enkele honderdsten nauwkeurig te berekenen. Ook waren ze in staat om met driehoeks geometrie de afstand en grootte van de zon en maan zeer nauwkeurig te berekenen.

Het wezenlijke verschil tussen hun en ons tijdbeeld was dat zij de tijd spiraalvormig 'waarnamen'. Zij zagen overal harmonische trillers in. Dat is opzich ook helemaal zo gek nog niet. Praktisch alles wat we waarnemen van tijd is ook een soort van cyclisch.

Dagen, seizoenen, maanden (als in de maanstand) zonnencyclus en zo kunnen er vast meer cycli genoemd worden.

Die gekke maya's hadden een wiskunde van een niveau waar we ons over kunnen verbazen.

Ik vraag me dan altijd af "wat wisten zij wat wij nu niet weten..."

Overigens staat er in dit topic niet geheel een eenduidig en correct beeld bij hun kalender. In 2012 loopt de 12e baktun, grote cyclus af, en is de grootste spiraal weer op 0 (=13) aangekomen. het is dan 0.0.0.0 (13.0.0.0)... Die grootste circel duurt niet 1000 jaar maar iets langer. (ik zal t nog even nazoeken)

Overigens is er een erg interessant boek geschreven over 2012 door Lawrence E Joseph, met wetenschappelijk tintje. Leuke kost om te lezen.

groet

jurjen

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid