Spring naar bijdragen

respect voor kruisvaarders


Aanbevolen berichten

@Catholic Angel, ik zal het nog maar eens op een rijtje zetten dan:

KKK 841 De betrekkingen van de kerk met de moslims. "Het heilsplan strekt zich ook uit tot hen die de Schepper erkennen, onder wie vooral de moslims, die in hun belijdenis aan het geloof van Abraham vasthouden en samen met ons de ene en barmhartige God aanbidden die op de jongste dag de mensen zal oordelen.

Dogmatische constitutie Lumen et Gentium nr. 16:

Wat tenslotte degenen betreft die het Evangelie nog niet hebben ontvangen: zij staan op verschillende wijze in betrekking tot het volk Gods. 1 vgl. S. Thomas v. Aquino, Summa Theol. III, q. 8, a. 3, ad 1

Op de eerste plaats dient genoemd te worden het volk, waaraan de verbonden en de beloften werden geschonken en waaruit Christus is voortgekomen naar het vlees 2 Vgl. Rom. 9, 4-5., het volk, dat bemind blijft krachtens de uitverkiezing, om wille van de aartsvaders: want God kent geen berouw over zijn genadegaven noch over zijn roeping 3 Vgl. Rom. 11, 28-29..

Maar het heilsplan strekt zich ook uit tot hen, die de Schepper erkennen, onder wie vooral de mohammedanen, die belijden, het geloof van Abraham te bezitten, en die samen met ons de éne en barmhartige God aanbidden, die de mensen op de laatste dag zal oordelen.

Ook is diezelfde God niet ver van hen, die in een afschaduwing en in beelden de onbekende God zoeken, want Hij geeft aan allen leven en adem, ja alles 4 Vgl. Hand. 17, 25-28., en, als onze Heiland, wil Hij, dat alle mensen gered worden 5 Vgl. 1 Tim. 2, 4.. Want wie zonder schuld het Evangelie van Christus en zijn Kerk niet kent, maar toch eerlijk God zoekt en zijn wil, zoals het geweten hem die voorhoudt, onder de invloed van de genade, in zijn leven tracht te verwezenlijken, kan het eeuwig heil verwerven. 6 vgl. Brief van het heilig Officie aan de aartsbisschop van Boston: Denz. 3869-3872

Ook onthoudt de goddelijke Voorzienigheid de middelen, noodzakelijk voor het heil, niet aan wie zonder schuld nog niet tot een uitdrukkelijke erkenning van God is gekomen, maar toch, niet zonder Gods genade, naar een rechtschapen levenswandel streeft. Want wat zulke mensen aan goeds en waars bezitten, wordt door de Kerk gezien als een voorbereiding op het Evangelie 7 vgl. Eusebius Caes., Praeparatio Evangelica, 1, 1: P.G. 21, 28AB., opdat hij tenslotte het leven mag bezitten.

Maar vaak worden de mensen door de Boze bedrogen, vervallen tot ijdele bespiegelingen, en verruilen Gods waarheid voor de leugen en dienen de schepping in plaats van de Schepper Vgl. Rom. 1, 21 en 25.; ofwel zij leven en sterven in deze wereld zonder God en worden bedreigd door de uiterste wanhoop. Daarom besteedt de Kerk, gedachtig het bevel van de Heer: "Verkondigt het Evangelie aan heel de schepping" (Mc. 16, 16), grote zorg aan het missiewerk, om zo Gods eer en het heil van al deze mensen te bevorderen.

De verklaring Nostra aetate over de houding van de Kerk richting niet-Christenen, nr. 3:

De Kerk beschouwt ook met hoogachtig de Moslims, die de éne, levende en uit zichzelf bestaande, barmhartige en almachtige God aanbidden, de Schepper van hemel en aarde, 1 Vgl. H. Paus Gregorius VII, Brieven, Epistolae. XXI ad Anzir (Al-Nâsir), regem Mauritaniae: P.L. 148, 451v die gesproken heeft tot de mensen. Zij trachten zich met heel hun hart ook aan zijn verborgen raadsbesluiten te onderwerpen, zoals Abraham, op wie het Islamitisch geloof zich zo graag beroept, zich aan God onderwierp. Hoewel zij Jezus niet als God erkennen, vereren zij Hem toch als profeet, en zij eren zijn maagdelijke Moeder Maria, die zij soms zelfs met godsvrucht aanroepen. Bovendien verwachten zij de dag van het oordeel, waarop God de mensen zal doen verrijzen en hun zal vergelden naar werken. Daarom staat een hoogstaand zedelijk leven bij hen zeer in achting en vereren zij God, vooral door gebed, aalmoezen en vasten.

Mogen ook in de loop der eeuwen tussen Christenen en Moslims veel onenigheid en vijandschap zijn voorgekomen, de heilige Synode spoort thans allen aan het verleden te vergeten, zich ernstig toe te leggen op wederzijds begrip, en gemeenschappelijk de sociale rechtvaardigheid, de zedelijke waarden, de vrede en de vrijheid te verdedigen en te bevorderen in het belang van alle mensen.

Katholieken zijn eraan gehouden om gelovig in te stemmen met de katechismus en Lumen Gentium.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 242
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

rofl.gif
En dat uit de mond van 's forums grootste homovervolger.

Ik vervolg homo's niet.

Ik denk dat vervolgen met haat te maken had, als ik haat durf ik mezelf geen christen te noemen, het zijn mensen zoals ik en zoals elk ander.

Quote:

[...]Jezus zei ook dat je niet mag oordelen over het geloof van anderen.
smile.gif

wat is oordelen en vermanen volgens jou, daar zit denk ik verschil tussen, ik vermaan de kruisvaarders.

lees Matteüs 7:16, ik kan aan de vruchten die de kruisvaarders afwerpten zien dat hun geen christenen waren.

Ik ben een hufter als ik niet vermaan, als ik zie dat iemand op een ravijn afloopt door een leugen te geloven dan waarschuw ik hem toch?

Als ik hem haat dan zou ik hem nooit waarschuwen.

En ikzelf ben uit mijzelf niet beter dan de kruisvaarders want als ik in mijn vlees handelde dan had ik hetzelfde gedaan maar dankzij de Heer ben ik niet zo Hij heeft mij een nieuw leven gegeven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ben een hufter als ik niet vermaan, als ik zie dat iemand op een ravijn afloopt door een leugen te geloven dan waarschuw ik hem toch?

Als ik hem haat dan zou ik hem nooit waarschuwen.

Nee je veroordeelt.

"Het is onmogelijk dat de kruisvaarders Jezus kende het is onmogelijk dat het christenen waren, het was onmogelijk dat ze zich lieten leiden door de Heilige Geest, ze lieten zich leiden door hun eigen ongeloof en hun eigen angsten." Is een veroordeling. Jij zegt over hen dat ze geen christenen zijn. Jij bepaalt wie een christen en wie niet. Jij deelt hen in een bepaalde categorie. Jij gaat op de stoel van de rechter zitten.

"Hey jongens wat jullie doen is fout in mijn ogen. Jezus leerde ons dat we niet naar het zwaard moeten grijpen. Door te moorden in Zijn naam begeef je, je op het verkeerde pad". Is een vermaning. Jij spreekt tegen hen en waarschuwt hen. Je duwt ze niet in een categorie. Je spreekt hen toe als een gelijke.

Snap je het verschil? Het is overigens vrij zinloos om iemand te vermanen die al lang dood is.knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

..als de bijbel zegt dat het de moslims zou verzwelgen met vuur uit de hemel dan lijkt me dat in ieder geval een duidelijk teken dat God het uiteindelijk zelf ook niet zo nauw neemt met de bastaard zonen van abraham.

openbaringen 20:9-10

Ze rukken op over de volle breedte van de aarde en omsingelen de plaats waar de heiligen gelegerd zijn, de stad die hij liefheeft.

Maar vuur zal van de hemel neerkomen en hen verteren,

en de duivel die hen heeft misleid, zal in een zee van vuur en zwavel worden gegooid.

Daar waar ook het beest en DE VALSE PROFEET zijn, en ZIJ zullen dag en nacht gepijnigd worden,

voor eeuwig.

Na vele uren studies en het kijken naar o.a preken van John hagee en getuigenissen van Whaleed shoebat (ex PLO terrorist). Ben ik zelf ook meer en meer van overtuigd dat de liefhebbende God uiteindelijk deze aarde zal verzwelgen in een pandemonium van vuur geweld en pijn waarbij elk kwaad van het Goed zal worden losgerukt...er zal geen 2e kans zijn voor hen die niet wisten en daarmee kan ik niks met wat onze eigen KKK zegt over de band tussen moslims en christenen. De bijbel spreekt vaak over deze oordeelsdag en dit zal niet prettig zijn. Als de poorten van de hel worden opengebroken en de hele aarde wordt verzwolgen in een inferno dan zullen moslims zeker niet ontkomen aan de eeuwige haat die God koestert tegen de leugenachtige valse profeten van onze tijd maar ook de tijd na jezus. Zijn het niet de christenen die altijd zeggen dat er maar 1 weg is naar God?. Zo moeten wij dan moslims niet met harde hand terecht wijzen en hun profeet ontmaskeren ten koste van hun eigen religie?. Als God over hen zal oordelen op grond van wat de bijbel zegt dan moet men het toch met me eens zijn dat zij niet het koninkrijk van God ontvangen. Kijk ik weet jullie reacties:

Wat ik hier stel is een hypothese of geweldadig of niet respect vol of misschien haatvol?..ik heb dit niet verzonnen..als ik de schrift lees over de eindtijd zou ik willen dat het Christendom nooit waar was geweest maar het is zo en niet anders!. Wij Christenen stellen toch dat als je niet voor jezus bent dan ben je tegen hem!?.

Wel nu hoe reageren wij dan met liefde tegen hen die God verloren zal doen gaan!!..Zijn zij niet voorbestemd om te worden verdoemd? tenzij zij zich bekeren?.

Dit is het nachtmerrie scenario van onze eigen bijbel maar corrigeer mij als ik en vele dit anders zouden moeten zien!. Maar besef wel dat alle problemen tussen de semitische volkeren begonnen bij abraham en ook bij deze groep zal eindigen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
..als de bijbel zegt dat het de moslims zou verzwelgen met vuur uit de hemel dan lijkt me dat in ieder geval een duidelijk teken dat God het uiteindelijk zelf ook niet zo nauw neemt met de bastaard zonen van abraham

Dat staat er niet, daarnaast zijn moslims geen bastaardzonen maar gewoon een 'broedervolk', zoals je weet wat polygamie in het Oude Testament niet 'echt fout'..

Voor de rest.. het verschil tussen het 'geweld' van God is dat Hij de rechtvaardige Rechter is van Hemel en Aarde, en wij niet. God komt de wrake toe niet wij.

Als God alle moslims in de hel gooit, is dat zijn goed recht. Als wij daar al vast mee beginnen is dat zonde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tsja wat zal ik zeggen? Nog maar eens Mattheus 7?

'Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden. Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder of zuster, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt? Hoe kun je tegen hen zeggen: 'Laat mij de splinter uit je oog verwijderen,' zolang je nog een balk in je eigen oog hebt? Huichelaar, verwijder eerst de balk uit je eigen oog, pas dan zul je scherp genoeg zien om de splinter uit het oog van je broeder of zuster te verwijderen.'

Dat is wat Jezus ons leert!

Bovendien, schrijft eerst de naam van Jezus maar eens met een hoofdletter en luister naar de leer van je Kerk. Als je je door haar nog niet eens laat corrigeren dan denk ik dat de pogingen van wat Credible-ers helemaal geen nut hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dit is het nachtmerrie scenario van onze eigen bijbel maar corrigeer mij als ik en vele dit anders zouden moeten zien!. Maar besef wel dat alle problemen tussen de semitische volkeren begonnen bij abraham en ook bij deze groep zal eindigen

Welnee joh, de Islam loopt al langzaamaan op z'n eindje. Heb je de artikelen wel eens gelezen die ik in het 'Christendom of Islam'topic heb gepost? smile.gif' Mag ik je er trouwens op wijzen dat er ook veel mensen door 'urenlange' studie ervan 'overtuigd' zijn geraakt dat de situatie die jij schetst in de Bijbel niet op de Islam maar op de katholieke Kerk van toepassing is? Daarom hebben we juist een magisterium, en Jezus laat ons niet dwalen op zulks een belangrijk punt. Ik geloof dat de Nazi's, gecombineerd met de uierst rationele communisten een soort voorafspiegeling zullen zijn van de antichrist. Maar dan is de Islam allang ten onder gegaan. Je ziet het toch ook zo vaak hier op dit forum? De meeste Islamieten hier geven duidelijk blijk van een geloof dat niet te verdedigen is. Geloof me maar, de Islam is uiteindelijk een bijzaak. Ook Benedictus verwacht dat de verwesterde variant van het Boeddhisme uiteindelijk de echte uitdaging wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Door slachten van Moslims bijv is het Christendom beschermd geweest!...Of het Goed of slecht is...Zou je willen dat je was overheerst door hen...door barbaren?..het is een zegen van God dat in die tijd mensen kwaadschiks of goedschiks het zwaard opnamen om te strijden voor Christus. Hoe dan ook het Christendom is bewaard gebleven. Nu loert er weer een bedreiding...wat moeten wij nu doen....we mogen niet lijken op hen die mensenrechten schaden...maar moeten wij als makke lammeren wachten tot we worden overheersd?.

Let wel..God was een grote vernitietiger in het oude testament...misschien is hij nog steeds zo

Dus je begrijpt ook waarom Palestijnen Israeliërs dood maken, Irakezen Amerikaanse soldaten doodmaken en waarom er Nederlanders dood gemaakt worden in Afghanistan!

Zo niet dan ben je hypocriet.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

als je wil weten of dat waar zoek een gezellig islamitisch land en geniet daar eens van vrije meningsuiting. De westerse wereld is een baken van vrijheid en tolerantie iets waar andere landen veel van kunnen leren

In Nederland mag je ook niet alles zeggen. Dat blijkt wel als je de holocaust ontkent of de Koningin beledigt. Verder zijn Turkije en Maleisië voorbeelden van democratische moderne rechtstaten.

Ook is het fout dat je de vrije meningsuiting een verdienste vind van het christendom. Toevallig is de vrije meningsuiting en de moderne tolerante samenleving in het westen een resultaat van de liberalen/ humanisten/ anti-conservatieven tijdens de Franse Revolutie die juist de INTOLERANTE Kerk bestreden.

Ik vraag me af hoeveel vrijheid van meningsuiting er nog is als er nooit humanisme en secularisering was geweest in Europa.

Je kan een islamitische theocratie niet vergelijken met een westerse seculiere staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Tegen de tijd dat jij je láát corrigeren en niet elk serieus antwoord "beloont" met een nieuwe blinde donderpreek, zal ik weer moeite doen om uitgebreider op je te reageren.

Waarom worden dat blinde donderpreken genoemd?, ik noem alléén op wat er over deze punten bekend is..ooit gehoord van meggido?. Is het niet de modern Christelijk visie gecombineerd met het idee van the rapture, de komst van de antichrist en de apocalypse die al dezer dingen voorschrijft?. Ik begrijp jullie punt wel! We moeten moslims lief hebben en niet oordelen!

maar hoe voorkom je veroordelen als je de onjuistheid van hun religie wilt aantonen?.

Vertel mij is hoe je voorkomt dat het idee sharia langzaam europa okeej Niet islamitische landen binnenspijpelt. Waar het mij om gaat is dat wij altijd de neiging krijgen om het verhitte debat over de Islam te deppen onder de noemer ach laten we hen niet veroordelen etc ...maar zijn wij ooit een stap verder gekomen in toenadering tot hen. Met mijn kritiek op de Islam ben ik vaak verder tot het hart van moslims gekomen dan met een vriendelijk handgebaar!.

De katholieken noemen moslims onze broerders! erg fijn is dat vindt ik prima wie ben ik, alléén wie zijn onze broeders? als wij niet anders doen dan ruzien wie de ware leer heeft. Hoe ver rijkt broederschap! als de één (radicaal) miltant is en de ander mild?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

..bezorgdheid!!!

Het vervelende is wel dat dat wat jij noemt ook tot bezorgdheid noopt. Je vermengt een on- en in veel gevallen antikatholiek gedachtegoed (the rapture) met de katholieke leer. Bovendien verwacht geen enkele serieuze watcher vanuit het Vaticaan dat de Islam dé bedreiging zal vormen die jij hier voorstelt. Natuurlijk moeten we de onjuistheid blijven aantonen van dat systeem, maar dat gebeurt hier op het forum toch ook? Dat moet je inhoudelijk doen, en dat mag best prikkelend, maar jij maakt op deze manier wel krachten los die uiteindelijk terug kunnen slaan op de Kerk zelf. Als de Islam straks in elkaar klapt, en dat duurt geen 50 jaar meer, dan moeten de Moslims wel door hebben dat wij niet de vijand zijn. Vandaar dat de toon weldegelijk uitmaakt.

Hoe dacht jij eigenlijk dat de toenadering tussen de katholieken enerzijds, en de Lutheranen, orthodoxen en Anglicanen anderszijds tot stand was gekomen? De argumenten waren er allang, het is de toon die verandert is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Enfin als jij iemand van de feiten bent dan weet je vast wel wat ik bedoel als we het hebben over de Islam invloed hier in Nederland maar ook in andere landen. Jij beargumenteerd bijv dat in vroegere tijden Europa net zo barbaars was heb je gelijk in, maar ik trek alles naar het vandaag want wat achter ons ligt daar kunnen we toch niks aan veranderen. Nu heb ik het over gebrek aan mensenrechten in Iran of Saudi arabie, die we toch echt Zuiver Islamitische landen mogen noemen. Landen waar de sharia is ingevoerd en waar het blijkbaar normaal is om mensen en kinderen voor het minste vergijp op te hangen. Speur hier en daar over het internet en in boeken als "De weg van de Moslim" en daar zul je zien dat wat ik omschrijf niet een angstfantasie is maar keiharde realiteit. Onze softe houding en soms naieve manier van benaderen heeft soms als resultaat dat we niet in staat zijn om goed het spreekwoordelijke kaf van het koren te scheiden. Sommige van ons doen net alsof ik overdrijf of dat ik alléén maar onterechte angst zaai. Goed vergeet dan niet wat er in Londen en Madrid is gebeurt of waarom frankrijk en Denemarken zoveel last hebben met (radicale) Moslims. Uiteraard zijn er mensen die Islam aanhangen die nooit iemand kwaad zullen doen. Maar hoe herken je die? en als puntje bij paaltje komt zullen zij zich toch ook achter hun geloof schuilen als wij het nodig vinden hun vrijheid van Godsdienst in te perken.

Als in Islamitische landen er geen schendingen van mensenrechten op grote schaal plaats zouden hebben in naam van hun geloof dan zouden wij ons ook geen zorgen hoeven maken dat zij een verkeerde invloed zouden hebben op het gezonde humanitaire klimaat in ontwikkelde landen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Duh, en daarin hebben ze groot gelijk! Ik zou denk ik zelf ook een stuk militanter worden als ik onderdrukt werd op oneigenlijke gronden.

Ik denk dat veruit de meeste mensen die neiging zullen hebben.

In hoeverre kun je de problemen van vandaag de dag met islamitische jongeren afschuiven op de islam? Zijn in de eerste plaats al deze jongeren wel belijdend moslim? Ik denk van niet namelijk.

Daarnaast zijn er de culturele verschillen die voor wrijving zorgen. In hoeverre heeft dat met de islam te maken? Vergeet niet dat deze jongeren op een hele andere manier opgevoed worden en van een hele andere kant naar zaken kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid