Spring naar bijdragen

Opname van de gemeente


Wie gelooft in de opname van de gemeente.  

2 leden hebben gestemd

  1. 1. Wie gelooft in de opname van de gemeente.

    • Ja.
      18
    • Nee.
      9
    • Weet het niet/twijfel.
      11
    • Geen mening.
      1


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 69
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik weet het niet goed.. Ik heb er nog niet goed over nagedacht.

Matteüs 24: 40-41: Dan zullen er twee op het land aan het werk zijn, van wie de een zal worden meegenomen en de ander achtergelaten. Van twee vrouwen die samen aan de molen draaien, zal de ene worden meegenomen en de andere achtergelaten. Dit vind ik een nogal indrukwekkende, ietwat angstaanjagende tekst. Ik weet niet wat mijn kerk er over zegt. Zal dat eens vragen aan de dominee.. Ik vind het in elk geval wel interessant. Hoe denk jij er zelf over?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb er altijd wel in geloofd, alleen nadat ik de films Left Behind heb gezien begin ik eerlijk gezegd toch wel erg te twijfelen... nosmile.gif

Maar op zich is het inderdaad wel goed bijbels te onderbouwen, alhoewel het me toch wel heel vreemd lijkt als mensen gewoon zomaar opeens verdwijnen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik heb er altijd wel in geloofd, alleen nadat ik de films Left Behind heb gezien begin ik eerlijk gezegd toch wel erg te twijfelen...
nosmile.gif

Maar left behind is gewoon een nieuwerwetse interpretatie van openbaringen gemixt met een hele hoop fantasie van de schrijver. knipoog_dicht.gif

En ondanks de negatieve reacties die ik wel eens lees op dit forum, vind ik het best een vermakelijke film. Ook historisch intressant trouwens vind ik, als je er andere interpretaties van openbaringen er naast legt, zoals van 100 jaar geleden, ten tijde van de reformatie, of in de middeleeuwen, rond het jaar duizend. Dan zie je toch steeds interpretaties en invullingen, aangepast op de tijd waar die mensen op dat moment in leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Maar left behind is gewoon een nieuwerwetse interpretatie van openbaringen gemixt met een hele hoop fantasie van de schrijver.
knipoog_dicht.gif

En ondanks de negatieve reacties die ik wel eens lees op dit forum, vind ik het best een vermakelijke film. Ook historisch intressant trouwens vind ik, als je er andere interpretaties van openbaringen er naast legt, zoals van 100 jaar geleden, ten tijde van de reformatie, of in de middeleeuwen, rond het jaar duizend. Dan zie je toch steeds interpretaties en invullingen, aangepast op de tijd waar die mensen op dat moment in leven.

Ik heb gisteren deel 3 gezien, toch wel het slechtse deel van de 3. Deel 4 gaan ze binnenkort filmen, las ik ergens.

Ik weet ook niet zo goed wat ik van de opname moet vinden. Ik hoop natuurlijk dat het waar is, maar zal zelf de schrift moeten onderzoeken alvorens ik hier wat over kan zeggen.

Zoals ook op wikipedia staat berust de leer, zoals zovelen leren deze dagen, op extrapolaties en het maar samenvoegen van verschillende bijbelteksten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er is een periode geweest dat ik hier in gelooft heb, het is op de één of andere manier Bijbels te onderbouwen. Alleen op wat voor manier.. inlegkunde, gegoogel met teksten..?

Kortom, ik twijfel of datgene waar ik een aantal jaren geleden van overtuigd was wel waar is.

En 'Left behind' heb ik idd ook gezien. Zo ook het boek gelezen van Hal Lindsey -> 'De planeet die aarde heette' + nogal wat andere studies hierover die dat geloof behoorlijk gevoed hebben. Het houd me nu sinds een dag opnieuw bezig en probeer het één en ander te onderzoeken. Vandaar ook deze topic hier.

Maar nee.. ik geloof er niet meer in.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik geloof er ook niet in, ik geloof in een God van orde, zodoende geloof ik niet dat Hij de aarde op deze manier zal onderdompelen in Kaos, je kunt je voorstellen wat er gebeurd als alle christenen worden opgenomen. Ik vind amerikanen vermakelijk die met stickertjes op hun auto rijden waarop staat 'deze persoon wordt tijdens de Opname opgenomen', als waarschuwing voor de mensen achter hem op de snelweg.

Hoe ik het wel geloof weet ik niet, vaak weet ik niet goed wat ik wel geloof maar ik weer erg goed wat ik niet geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites

owja oeps, nou issie idd erg dom bloos.gif

Ik ga even lezen... puh2.gif

Thnx iig


Samengevoegd:

Ik weet niet precies wat ik er van moet denken eigenlijk.

heb er ook nog nooit bij nagedacht en bij ons in de kerk wordt daar niet erg veel aandacht aan besteed.

Wel weet ik dat er in de bijbel twee voorbeelden zijn van mensen die ineens spoorloos van de aardbodem verdwenen waren, nooit een lichaam terug gevonden. Ik zal even na moeten vragen wie dat precies waren.

Maar ik denk dat ik dit eens voor ga leggen in een bijbelstudie...

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Tas Ik denk dat je Henoch en Mozes bedoelt.

Henoch "was niet meer, want God had hem opgenomen" (Gen 5:24 en Hebr 11:5).

Mozes klom de berg Nebo op, stierf aldaar, en hij werd door God begraven "en niemand heeft zijn graf geweten,tot op dezen dag" (Deut 34).

Of bedoelde je ipv Mozes Elia, welke in een hemelse wagen werd opgenomen? (2 Kon 2)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Henoch en Elia zijn de twee mensen die met ziel en lichaam in de hemel zijn, Mozes is gestorven en begraven alleen weet niemand waar.

En nu weer Terug Naar Onderwerp knipoog_dicht.gif Ik geloof opzich in de opname van de gemeente, de gelovigen die de gemeente van God, het lichaam van Christus vormen zullen worden opgenomen in een 'punt des tijds' waar ook het Laatste Oordeel zal plaatsvinden. Ik geloof echter niet in een chronologie met 1000 jaar vrede, 7 jaar verdrukking, lichamelijke opname van waere gelovigen voor die tijd en een Grote Verdrukking..

En dat wordt hier bedoeld met 'Opname van de Gemeente', de Opname is Bijbels, deze uitlegging misschien niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In een opname zoals die in chiliastische kringen wordt onderwezen geloof ik niet. Dat, indien Jezus bij mijn leven terugkomt, ik Hem op de wolken tegemoet mag gaan, geloof ik daarentegen wel.

Wanneer ik 1 Tess 4 lees, doe ik dat in de wetenschap van 1 Kor 15 en in het licht van Christus opstanding uit de dood en opname van de Olijfberg.

1 Tess 4:15-17

15 Want dit zeggen wij u met een woord van de Heere, dat wij die levend zullen overblijven tot de komst van de Heere, de ontslapenen beslist niet zullen voorgaan. 16 Want de Heere Zelf zal met een geroep, met een stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn zullen eerst opstaan. 17 Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen weggenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd met de Heere zijn.

1 Kor 15:51

51 Zie, ik zeg u een geheimenis: Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen wel allen veranderd worden, 52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden en ook wij zullen veranderd worden. 53 Want dit vergankelijke moet onvergankelijkheid aandoen en dit sterfelijke moet onsterfelijkheid aandoen.

Fil 3:20-21

20 Want wij wandelen als burgers van het Rijk der hemelen, waaruit wij ook de Zaligmaker verwachten, namelijk de Heere Jezus Christus, 21 Die ons vernederd lichaam veranderen zal, opdat het gelijkvormig wordt aan Zijn heerlijk lichaam, naar de werking waardoor Hij ook alle dingen aan Zichzelf kan onderwerpen.

Hand 1:9

9 En nadat Hij (Jezus) dit gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Ik geloof er ook niet in, ik geloof in een God van orde, zodoende geloof ik niet dat Hij de aarde op deze manier zal onderdompelen in Kaos, je kunt je voorstellen wat er gebeurd als alle christenen worden opgenomen.

Veel mensen die geloven in de opname, zeggen dat God de chaos juist gebruikt om mensen nog een laatste kans geven. Dat vind ik wel mooi uitgewerkt in Left Behind, je ziet in de film en het boek heel mooi hoe mensen zich in de wanhoop toch nog uitstrekken naar God. (Voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat ik alles van Left Behind geloof)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb 'ja' gestemd. knipoog_dicht.gif

De vraag: 'Waarom, op welke basis en wat leert jou kerk/gemeente/geloofsgemeenschap hierover..?' is voor mij niet zo 1-2-3 te beantwoorden, omdat het mij nl. vrij weinig “interesseert†wat mijn kerk erover leert. Ik ben meer geïnteresseerd wat de bijbel hierover leert.

Alhoewel ik van mening ben dat het boek Openbaringen niet iets is om lichtzinnig mee om te gaan en naar eigen interpretatie te vervoegen is, staan er sommige dingen toch vrij letterlijk in benoemd.

Zo staat in Openbaringen 19 de bruiloft van het Lam beschreven en voor een bruiloft heb je - ten minste - twee personen nodig. Als nu in de bijbel Jezus als het Lam Gods wordt aangeduid, dan hebben we al Een van de twee. De vraag rest natuurlijk wie de tweede 'persoon' is en - naar ik meen - heeft Paulus daar een antwoord op:

'Ik waak over u zoals God over u waakt. Ik heb u aan één man uitgehuwelijkt, aan Christus, en ik wil u als een kuise bruid aan hem geven.' (2 Korinthe 11)

Paulus beeldt hier de gemeente uit als een bruid, die aan Christus toebehoort. Openbaringen spreekt van de bruiloft van het Lam, dus hét moment waarop bruid en bruidegom één worden. Over het éénworden zegt Paulus:

'Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. 29 Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk, 30 want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen. 31 ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn.’ 32 Dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk.'

Dat Christus en Zijn gemeente ooit één zullen worden, daarover is de schrift dus wel duidelijk. Uit Openbaringen kunnen we afleiden dat het eenworden van Christus en de gemeente niet op aarde plaats zal vinden, maar óf dit ook letterlijk zo zal zijn als de film 'Left behind' weergeeft, valt te betwijfelen. In Openbaringen staat tenslotte niet hoe lang de bruiloft (naar aardse maatstaven) in beslag zal nemen. Bovendien zegt Openbaringen dat er een taak op aarde wacht voor de mensen die uitverkoren zijn en deel mogen hebben aan de bruiloft van het Lam. Openbaringen zegt dat zij (de bruid dus, ofwel degenen die deel mogen hebben aan de bruiloft van het Lam) met Christus zullen heersen als koningen en priesters voor duizend jaar. Overigens wil ik opmerken dat er duidelijk staat: 'heersen' en niet 'overheersen'. Het gezag wat aan Christus toekomt, zal dus kennelijk niet met geweld worden afgedwongen, maar komt Hem op een natuurlijke manier toe.

Er staat in Openbaringen vrij duidelijk dat Hij (Christus) met hen (Zijn bruid) zal heersen, waaruit ik meen af te leiden dat zij één zijn, of in ieder geval samen zijn. Dit stemt overeen met wat Paulus (en Petrus trouwens ook) schrijft in 1 Tessalonicenzen 4:

'16 Wanneer het signaal gegeven wordt, de aartsengel zijn stem verheft en de bazuin van God weerklinkt, zal de Heer zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, 17 en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen worden weggevoerd op de wolken en gaan we de Heer in de lucht tegemoet. Dan zullen we altijd bij hem zijn.'

We lezen hier dat de mensen die aan Christus toebehoren - vanaf het moment van Zijn 'op de wolken' tegemoet zullen gaan. wederkomst - altijd bij Hem zullen zijn. Daarnaast lezen we in dit gedeelte dat de gemeente, ofwel Zijn bruid, Hem tegemoet zal gaan bij Zijn wederkomst. Dat wijst op zich dus al op een opname.

Overigens is het treffend dat in de bovenstaande tekst ook gezegd wordt dat we Hem in de lucht tegemoet zullen gaan. Dat laat in zichzelf al zien dat het niet om iets ‘aards’ gaat, dus niet iets wat op aarde plaats zal vinden, maar op een andere, verheven plek.

Paulus leert ons eveneens dat de dingen die in het Oude Testament beschreven zijn een voorafspiegeling zijn van het heden, of de toekomende dingen. Als we dus erover lezen dat ‘wij’ met Hem zullen worden weggevoerd op de wolken en we slaan de bijbel erop na die ons verteld over een gebeurtenis waarin mensen weggevoerd werden op de wolken in de lucht, dan komen we eigenlijk al vrij snel uit bij de geschiedenis van Elia en Eliza. Elia werd opgenomen in de hemel door een wagen van vuur. Vuur is in de bijbel het beeld van de Heilige Geest (Handelingen 2, Marcus 9, Lucas 12, Handelingen 12, 1 Korinthe 3, 2 Timoteüs 1, Hebreën 12, 1 Petrus 1, Openbaringen 3 en 1 Tessalonicenzen 5).

Als we dan naar de inhoud van de geschiedenis van Elia en Eliza kijken (en we passen de ‘inlegkunde’ toe) dan zien we het volgende beeld:

Elia steekt samen met Eliza de Jordaan over. Zij verlaten dus samen Israel en komen aan op de plaats waar de nazaten van Jozef leven. De bijbel kent aan de stam Jozef een bijzondere plaats toe. Het is immers de ‘dertiende’ stam en wordt eigenlijk niet meegerekend, wanneer het om de ‘’natuurlijke’ of ‘aardse’ stammen van Israel gaat. Jozef symboliseert (zoals ook Ezechiël 37 treffend uitbeeld) de mensen die in het dodenrijk verblijven. Als we dus de geschiedenis van de ten hemelopneming van Elia combineren met de woorden van Paulus uit 1 Tessalonicenzen 4 dan stemt dit perfect met elkaar overeen: de doden en de levenden worden samengevoegd bij de wederkomst van Christus. Dit wordt in de geschiedenis van Elia gesymboliseerd door het oversteken van de Jordaan. Elia was in die tijd de belangrijkste profeet in Israel en Eliza vraagt aan hem of hij de Geest die op Elia is, dubbel mag ontvangen. Elia zegt al dat dit héél moeilijk is, maar toch gebeurt het. Elia wordt opgenomen in de hemel en Eliza keert terug, steekt de Jordaan over en heeft inderdaad het dubbele van de Geest ontvangen die op Elia was. Als we deze geschiedenis weer combineren met de teksten uit Openbaringen en Tessalonicenzen, dan kunnen we herleiden dat de gemeente na de bruiloft (van het Lam) de Heilige Geest niet ten dele ontvangt, maar volledig. Zij keert immers terug naar de aarde (net zoals Eliza terugkeerde – de Jordaan weer overstak – en het werk van Elia voortzette) om met Christus te ‘heersen’ voor 1000 jaar. Dit stemt ook overeen met de tekst uit 1 Korinthe 13: ‘9 want ons kennen schiet tekort en ons profeteren is beperkt. 10 Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen.’ Op dit moment kan de Geest maar beperkt in ons werken, maar wanneer eenmaal de bruiloft van het Lam heeft plaatsgevonden en wij in een volmaakte staat zullen leven, zal ook de Geest volmaakt, of volkomen in ons kunnen werken. Dat wordt in de geschiedenis van Elia gesymboliseerd doordat de Geest die op Elia was, dubbel op Eliza is.

Al met al ben ik er dus van overtuigd dat er daadwerkelijk een opname van de gemeente plaats zal vinden:

1.      het staat in het NT beschreven;

2.      het staat in het OT uitgebeeld.

Ik denk dat ik hiermee een duidelijke beschrijving heb gegeven waarom ik op ‘ja’ heb gestemd. Onduidelijkheden licht ik graag toe. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

de opname is werkelijkheid daar is de bijbel heel duidelijk over!

1 Tessalonicenzen 4:13-18 en Matteüs 24:36 en 2 Tessalonicenzen 2:1-12 en Johannes 14:3 heel matteus 24 en 1Tess 4:16-17 en zo kan ik aan de gang blijven.

kort om ja zeker geloof ik in de opname en ik kan niet wachten!

(deze tekst heb ik van mijzelf gekopieerd van af een andere topic maar ik las die topic was gesloten omdat deze er al was, dus bij deze zet ik het hier maar neer).


Samengevoegd:

het verbaasd mij hoeveel chriselijke mensen (kerk gangers) niet in de opnamen geloven en of nog nooit van gehoord hebben in hun gemeente.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik geloof er wel in, omdat het naar mijn idee heel duidelijk in de Bijbel staat. Waar ik alleen nog niet uit ben is of het vóór de 3,5 jaar ellende is of daarna...

Dat is ervoor omdat na de opname de kerk en daarmee de tegenstander van de duivel niet langer op aarde is. Resultaat is dat de duivel vrij spel krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid