Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Nee dat maakt het niet minder erg. Atheisten doen geen vreselijke dingen? In het verleden blijven hangen en de kerk van nu veranwoordelijk houden voor de zaken van toen, heeft geen nut. Het is niet religie die oorlog het veroorzaakt, maar religie die als dekmantel misbruikt wordt. De mens is nu eenmaal zondig en doet soms vreselijke dingen. Kijk eerst naar de stichter van het christendom. Jezus de Zoon van God. Naar wat Hij te zeggen heeft.

Wat is je doel om religie hier te bekritiseren? Waar ben je kwaad over?

Ik ben nergens kwaad over,ik geef alleen de feiten en mijn mening, op een heel nette manier.

Tuurlijk doen Atheisten vreselijke dingen,alleen atheisten beginnen geen oorlogen om hun geloofsovertuiging. (namelijk het geloof in niets).

En dat geloof als dekmantel gebruikt is inderdaad in een paar gevallen waar maar in andere gevallen ook weer niet. Paus Lucius III bijvoorbeeld vaardigde de ''Ad abolendam*'' uit in naam van het Christendom

*= Een document waarin hij de opdracht vernieuwde tot vervolging van ketters. (de Inquisitie)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 226
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Vaak beginnen atheisten ook oorlogen vanwege hun overtuigingen en ideologieen. Kijk naar het communisme en nazisme. Kijk naar wat het christendom leert en niet wat christenen doen. Jezus is een stuk interessanter dan de meeste christenen. Vind je het nog relevant wat sommige christenen 1000 jaar geleden gedaan hebben, ben ik daar als christen verantwoordelijk voor? Je moet niet vergeten dat het toen een andere tijd en cultuur was. De inquisitie is niet voor niets opgegeven en er is ook niet voor niets vergeving gevraagd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Vind je het nog relevant wat sommige christenen 1000 jaar geleden gedaan hebben, ben ik daar als christen verantwoordelijk voor?

Alles wat er 1000 jaar geleden gebeurt is is relevant.Tijdsverschil zou niets uit moeten maken. Is de Holocaust minder erg in het jaar 3007? Jij bent niet verantwoordelijk voor wat Christenen 1000 jaar geleden gedaan hebben...maar dat heb ik ook nooit gezegd.


Samengevoegd:

Quote:

Vaak beginnen atheisten ook oorlogen vanwege hun overtuigingen en ideologieen. Kijk naar het communisme en nazisme.

Het Atheïsme is de afwezigheid van geloof in een of meerdere goden. Omdat iemand dat ''geloofde'' zijn er nog geen oorlogen begonnen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zeg ook niet dat het niet erg was. De kerk dat zijn de gelovigen, de gemeenschap van gelovigen. Het volk van God. Dus als je zegt de kerk is verantwoordelijk voor de inquisitie, de kerk werkt de wetenschap tegen de kerk is verantwoordelijk voor oorlogen. Dan betrek je de gelovigen van nu, waaronder ik, bij de coflicten van toen. De kerk heeft vergeving gevraagd voor gruwelijkheden die begaan zijn in het verleden, zoals alle veroordelingen van 'heksen' e.d.. Religie zorgt juist voor waarden in de samenleving. Het christendom geeft moraal aan de samenleving. sterker nog zonder geloof zijn de oorlogen veel gruwelijker geworden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik zeg ook niet dat het niet erg was. De kerk dat zijn de gelovigen, de gemeenschap van gelovigen. Het volk van God. Dus als je zegt de kerk is verantwoordelijk voor de inquisitie, de kerk werkt de wetenschap tegen de kerk is verantwoordelijk voor oorlogen. Dan betrek je de gelovigen van nu, waaronder ik, bij de coflicten van toen. .

Dat mijn uitlatingen over de kerk van TOEN,christenen van NU zich aangesproken doet voelen ligt meer aan hun dan aan mij.

een voorbeeld (niet dat ik Christenen wil vergelijken met nazi's)

Als ik het heb over de invasie van polen in de tweede wereldoorlog zeg ik uit pure gemakszucht de''duitsers'' hebben het gedaan. Niet ''de ''duitsers van toen''

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Alles wat er 1000 jaar geleden gebeurt is is relevant.Tijdsverschil zou niets uit moeten maken.

Huh? In een ander topic zeg je dat het niet van belang is... wat is het nou? dood.gif


Samengevoegd:

Quote:

Dat mijn uitlatingen over de kerk van TOEN,christenen van NU zich aangesproken doet voelen ligt meer aan hun dan aan mij.

Nee, het zegt meer over JOUW historische kennis en de interpretatie daarvan, dan van HEN (christenen). flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Kijk even in het topic over kruisvaarders en hoeveel antwoorden je geeft op de vragen die gesteld zijn, danwel je interpretatie daarvan. Dan zie je het vanzelf.
yes.gif

Ik heb het een beetje druk ik zit in 3 topics tegelijk mijn mening te verdedigen....iedereen komt aan de beurt hoor

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Het Christendom werkt de wetenschap al eeuwen op grote schaal tegen (aarde is plat enz...)

jaja? Denk je nu echt dat dat zo was? Op welke bronnen baseer je je nu eigenlijk?


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Wat is er mis met mijn historische kennis ?

Ik geef alleen maar feiten,hoe jullie die interpreteren heb ik niks mee te maken.

juist ja... is het ook een historisch feit dat het christendom leerde dat de aarde plat was? Of is dat iets wat je ooit een keertje opgepikt hebt in e.o.a. anti-christelijk boek, en het nu hier herhaalt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Dat heeft niks met armoede te maken maar met de britse overheersing in Noord-Ierland en het feit dat de meeste katholieken een Verenigd Ierland willen en de meeste protestanten willen bij Groot-Britannie blijven horen.

Als je een paar regels hoger boven die bewuste regel in mijn post had gelezen, had je gezien dat ik had geschreven dat ik het had over economische èn politieke ongelijkheid die voor oorlog tussen bevolkingsgroepen zorgt.

Even verder kijken dan je neus lang is. bye.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het Christendom werkt de wetenschap al eeuwen op grote schaal tegen (aarde is plat enz...)

Het was immers de kerk die bepaalde wat ''onrechtmatig'' was. Als wetenschappers probeerde te zeggen dat de aarde misschien niet in 7 dagen geschapen was of dat de aarde misschien niet plat was,werd dat beschouwd als godslastering en werden die mensen vervolgd.

De kerk heeft het de wetenschappers dus een lange tijd onmogelijk gemaakt om hun mening te uiten.

Dat is echt onzin, sorry. Meerdere Kerkvaderen speculeerden al over het feit of de 7 dagen letterlijk of allegorisch waren. En dat de Aarde plat was... Dat is ook zo'n hoax die maar doorblijft zingen kennelijk, een simpele blik op wikipedia was genoeg geweest:

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth

Quote:
Het Christendom.... Spaanse Inquisitie??

Ah ja, de Spaanse Inquisitie, dat vooral een instrument was van Spaanse heersers, maar dat terzijde. Dat valt toch op geen enkele manier te vergelijken met de Goelag of Auschwitz?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het komt mij altijd een beetje vreemd over als atheïsme wordt bestempeld als 'ook een geloofsovertuiging'

Dat komt op mij hetzelfde over als beweren dat het niet verzamelen van postzegels 'ook een hobby' is of kaalheid 'ook een haarkleur'.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Hitler wilde zijn propeganda ook niet opdringen aan andere germaanse landen

1. Propaganda met daarin dat Atheisme goed was ?

2. Als je mein kampf leest zie je dat Hitler katholiek was

Quote:
Hoe zijn de communisten in China aan de macht gekomen? Heeft de Sovjet unie nooit oorlog gevoerd?

Tuurlijk is daar geweld gebruikt en de Sovjet-Unie heeft zeker wel oorlog gevoerd,alleen niet met als hoofdreden ''we moeten het Atheisme verspreiden''

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Atheisme is onderdeel van het communisme, opium voor het volk weet je wel. Hitler voerde geen oorlog om geloof te verspreiden, maar het facisme.

De oorlogen van de Sovjet-Unie werden niet gevoerd met als hoofdreden om het Atheisme te verspreiden. Met het Chinese geweld is het precies hetzelfde,men wou een Communistische staat ,maar niet omdat ze een staat wouden met alleen maar Atheisten,de redenen voor de stichting van die staat had veel meer te maken met armoede , en dat men wou dat iedereen gelijk was.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid