Spring naar bijdragen

DientjeLief

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door DientjeLief geplaatst

  1. In Eindhoven zit studentenvereniging Ichthus, dat is een aanrader Mijn vriend zat ook bij Ichthus, maar dan in andere stad. Weet dat dat een leuke vereniging is omdat ik ook wel mee ging. Zijn ook wel andere christelijke studentenverenigingen maar dat is zeker een aanrader! Wat zou je zelf het liefste willen (hoe je iemand wil tegen komen)? [edit] Oh sorry! Ik had niet gezien dat het al 2 blz. waren en lees nu pas dat je niet studeert! Samengevoegd: Ik denk dat er vast wel genoeg meiden zijn die je leuk vinden, goed bedoeld want je ziet er leuk uit. Ook foto's op je myspace zien
  2. Quote: Op woensdag 24 februari 2010 07:11:19 schreef Morphogenesis het volgende: Serieus, het is maar een overbetaald spelletje Hierbij denk ik maar aan één sport: voetbal.
  3. Luxuria, Het gevloek had hij inderdaad achterwege mogen laten maar ik kan me zijn gevoel en gedachte héél goed voorstellen. Denk dat hij er nog heel veel ergere woorden uit had kunnen gooien dan wat hij heeft gedaan. Het is gewoon een stomme fout, maar inderdaad één waar je 4 jr. naar toe hebt gewerkt (niet om die fout te maken ofcourse). Oh die grappen zijn eigenlijk té erg. Toch kreeg ik wel een een lach op m'n gezicht.
  4. Ik zit nog steeds helemaal met mijn gevoel in de race en baal écht mee met Sven. Beetje irritant, want ik kan er niks aan veranderen. Vind het gewoon zo sneu. Hebben jullie dat nou ook? Volgens mij moet ik iets meer afstand nemen [ben er iets teveel mee bezig].
  5. Ja dat had gekund, maar kijk liever via de tv. SPANNENDDD!! Sven, zet 'm op... Samengevoegd: Oh neee..... oh neee...... Samengevoegd: Ik vind dit echt heel erg sneu. Lee schaatste goed, maar Sven had dit écht verdiend. Hij was de beste.
  6. Ja, valt echt tegen. Vind het beschamend! Pff, heeft een keer gepiekt en kan daardoor naar de Olympische spelen.. maar we hebben veel betere schaatsers in Nederland. Had dan Wennemars laten gaan ofzo. Daarnaast had hij die ander binnendoor moeten laten gaan, maar denk niet dat vd Kieft het door heeft gehad dat hij werd ingehaald. Oh wat ontzettend slecht. En hij had gehoopt op brons... op deze manier kom je daar niet.
  7. Haha, ik zit met de laptop op schoot, tv aan ondertussen. Hoe decadent. Mr. Emilio, nu geen voorspellende fase? Zou fijn zijn?!
  8. Ja hij heeft er geen problemen mee, al vind hij het wel 'even wennen'. Die gemeente zijn we nog niet geweest, maar staat inderdaad wel in ons lijstje van waar we nog een keer willen kijken. Op die site had ik inderdaad al eens gekeken, is wel één van de gemeenten die nog op ons lijstje staat zeg maar.
  9. DientjeLief

    Spreken in tongen?

    Eulogia en Piebe, Bedankt voor jullie antwoorden. Ik zal Handelingen 2 eens op mijn gemakje gaan lezen. Wat ik ook goed vond is dat je zegt Eulogia, dat God dit ook alleen aan je zal geven als je het zelf wilt of erom vraagt. Ik had een tijdje angst om dat zomaar te 'krijgen' terwijl ik dat zou willen, maar weet nu dat dat niet zal gebeuren. Fijn dat je antwoord wilde geven op mijn vragen.
  10. Bedankt voor de opties Hongerige Wolf. Het is inderdaad zo dat we hier wel onze ideeën bij hebben, ook al is dat nog breed (want vrouwen in het ambt is voor mij helemeaal prima, ook al is dat bij mijn vriend in de gemeente echt taboe). Waarschijnlijk word het wel een gemeente met de kinderdoop, omdat dat bij ons beide het beste ligt. Dit scheelt natuurlijk al in de keuzes die we maken en welke gemeente we willen bezoeken.
  11. Haha zo bedoelde ik het ook niet. Maar achteraf was er in die gemeente koffie drinken en ik moest nog even naar de wc, maar het leek meer op 'genegeerd worden' dan dat ze ons de ruimte wilden geven om even de kat uit de boom te kijken. Nouja, in ieder geval niet dat je je gelijk welkom voelt. Kan me voorstellen dat ze niet ineens een heel verhaal gaan afsteken, maar gewoon de vraag 'goh, zijn jullie hier voor het eerst' of iets in die richting zou niet verkeerd zijn.
  12. Katholiek zal niet onze eerste keus zijn inderdaad. Bedankt voor je reactie. Denk inderdaad dat het goed is met een dominee te spreken, maar dan zullen we wel eerst een gemeente moeten vinden waar we ons echt thuis voelen. In de gemeente waar we waren geweest werden we niet aangesproken. Ik ben zelf niet echt verlegen, maar had toen ook niet echt de behoefte om anderen aan te gaan spreken met evt. vragen of iets dergelijks.
  13. Oh oke, ik snap het. In het vervolg zal ik gelijk een bronvermelding erbij doen!
  14. Mijn vriend en ik zijn op zoek naar een gemeente in Zeeuws Vlaanderen. Ik zit nu bij PKN en hij bij gereformeerd vrijgemaakt, maar we hebben beide niet echt een voorkeur. Het zou dus ook kunnen zijn dat we bij een heel andere gemeenschap terecht komen. We wonen nu beide (nog) niet in Zeeland. Hij heeft daar wel vanaf april een baan en gaat er dan wonen. Ondertussen zijn we dus rustig aan op zoek naar een gemeente (liefst in Terneuzen). Maar het is erg lastig. We hebben al een aantal gemeentes op internet opgezocht en zijn al bij één kerk (vrij evangelisch) geweest, maar dat pastte nie
  15. Haha klopt. Haal het uit de leerstof van de toets die ik vandaag heb moeten maken. (PABO) Is toch wel belangrijk om te weten als aankomende leerkracht van een chr. basisschool. Ook hoe je aan visie/missie en identiteit werkt en hoe je dit moet omschrijven. Komt uit boek van A. de Wolff (identiteit in uitvoering)
  16. Vind het fijn om te lezen dat hier juist mensen zijn die 'jong' trouwen. Ik ben nu 19 en mijn vriend 21, we zitten eraan om rond volgend jaar te trouwen (hij is dit jaar klaar met de studie, ik volgend jaar) en dan samen te gaan wonen. Dan zijn we 20 en 22, ik vind dat zelf eigenlijk ook wel jong. Maar we hebben nu al langer dan 3jr en dan rond de tijd dat we zullen trouwen hebben we al 4,5 jr. Toch dacht ik ook altijd 'nou over een jaar of 10', terwijl ik het nu juist heel waardevol vind om te trouwen voordat we samenwonen. Lizadegeest, ik vind het fijn om te lezen dat jullie bevestiging he
  17. Argh, hele reactie getypt, klik ik op verkeerde knopje. Kort samengevat: Iedere school heeft zijn eigen identiteit en visie hierop en heeft dat als het goed is ook opgeschreven. Ik vind dat de school zich hieraan moet houden en de dingen die ze als visie hebben ook moeten nastreven in de praktijk. Je hebt verschillende soorten scholen met ieder eigen mening. Traditionele school; Deze school heeft het chr. geloof als basis en beschouwd het chr. geloof ook als het enigste ware geloof. Er word weinig gesproken over andere geloofsovertuigingen. Gematigde school; Deze school heeft als
  18. DientjeLief

    Spreken in tongen?

    Quote: Op maandag 22 februari 2010 16:47:04 schreef Eulogía het volgende: Tongentaal kan heel vreemd lijken, maar toen ik voor het eerst in tongen sprak, leek dat een heel herkenbaar iets, waarvan het leek alsof het heel erg bij mij hoorde. Het was alsof ik duizenden jaren geleden al in die taal sprak. Dat is natuurlijk niet rationeel, maar zo erg leek het alsof het bij me hoorde en alsof het bij mensen hoort. De Heilige Geest is ook niet aan tijd gebonden en Hij is eeuwig, dus het kan heel goed kunnen dat ik daarom zo'n idee had alsof het een eeuwenoude geestelijke taal was, die al ee
  19. Echt petje af voor Tuitert. Ik vind de olympische spelen wel leuk om te kijken, maar eigenlijk alleen als ik 'weet' dat er ook een Nederlander in de prijzen zal vallen. Haha, maar dat weet je vantevoren natuurlijk niet. Jammer dat het tijdsverschil telkens zo groot is.
  20. Andreas en Gilrea van harte gefeliciteerd! Hoe was het? Gilrea, je hebt al aangegeven dat het mooi was. Hoe was de dienst verder? Mooie liedjes, heb je zelf ook nog wat gezegd of gedaan? Wij hebben donderdag de avond met mensen van de kerkenraad en over 2 weken belijdenisdienst.
  21. Bedankt voor de felicitaties. Ik vind het altijd wel mooi als er meer jonge mensen belijdenis doen, maar helaas is dat bij mijn gemeente gewoon niet het geval. AndreasJ, wanneer ga je belijdenis doen? Gilrea, wauw dat komt al heel dichtbij! Dat was bij ons eerst ook besproken, die datum. Maar dat kwam voor ons allemaal niet geweldig uit, dus ben blij dat het in juni kon. Veel succes met het gesprek! Ik heb morgen nog belijdeniscath. en dan gaan we de dienst bespreken, we gaan dan ook een datum plannen voor het gesprek met de kerkenraad. Maar dat komt wel goed toch? Zie je er tegenop? K
  22. Is hier al een nieuw topic over of voor? Ik kon het niet vinden, daarom hier maar in. Ik vraag me af of er dit jaar ook mensen zijn die (nog) belijdenis gaan doen? Ik doe belijdenis op 21 juni 2009. Na veel getwijfel heb ik de keus gewoon doorgehakt om dat in deze gemeente en kerk te doen (PKN) in mijn eigen dorp. Een aantal blz. terug las ik iets over dat er weinig (jonge) mensen belijdenis doen. Bij mij is dat ook zo. We zijn met 4 personen die belijdenis gaan doen, waarvan ik de enige "jongere" ben (18jr) en dan nog 2 in de 30 en 1 iemand in de 50. Grote verschillen, maar daarop heb
  23. Beetje vergelijkbaar; Ik was 16 en mijn vriend 18 toen we verkering kregen, we zijn nu ondertussen 2,5 jaar verder en mijn vriend heeft die gevoelens ook gehad. Ik was heel blij dat hij het uiteindelijk heeft uitgesproken want toen konden we er wat aan doen, hij moest nadenken en de tijd krijgen en ik ondertussen ook. Samen zijn we door die tijden heengekomen, met God aan onze zijde. Ik heb ook wel eens gedacht: we zijn nog zo jong en nu al zo 'vast', maar dat moet je niet tegenhouden. Waarschijnlijk is het een goede beslissing elkaar iets minder te zien zodat je ook tijd houd voor je ei
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid