Spring naar bijdragen

Timon

Members
  • Aantal bijdragen

    2.430
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Timon

  1. Bij die gezagsverhouding kan je inderdaad denken aan 1 Kor 7. Ik moet vooral denken aan het stukje dat cobybriant plaatste uit Efeze 5. Maar aangezien ik daar in het stukje dat over een maand wordt geplaatst uitvoeriger op in ga, zal ik hier niet het gras voor mijn voeten wegmaaien :)

  2. Ursa, na deel 1 had je het erover dat je nog wel wat te zeggen had, maar het voor je hield om geen gras voor mijn voeten weg te maaien. Waren dat dingen die ik nu heb gezegd of juist nog nieuwe frisse perspectieven ter aanvulling? Ben daar nu wel benieuwd naar :)

  3. Misschien nog wel een leuk detail. Dat de vrouw uit de zij (rib) van een man is gemaakt, is ook een mooi symbool voor de gelijkwaardigheid. Zoals een huwelijksformulier in het Engels vrij vertaald zegt: "De vrouw is niet uit het hoofd van de man gemaakt om over hem te heersen, noch uit zijn voeten om door hem vertrapt te worden, maar uit zijn zijde om gelijkwaardig te zijn. Onder zijn arm om door hem beschermd te worden en dichtbij zijn hart om door hem geliefd te worden."

  4. Als het aan mij ligt, voorzie ik een gemeente waarin je je kind kunt opdragen of laten dopen en waarin je er als volwassene voor kunt kiezen belijdenis te doen of je (opnieuw) te laten dopen. Geef elkaar wat meer de ruimte.

    Er zijn in ieder geval al kerken waar dit de realiteit is (denk aan de Kerk vd Nazarener en de Vrije Evangelische Gemeenten). Nu zou ik me niet heel erg verbazen als dit op termijn ook in de PKN zijn ingang vind, in al haar pluriformiteit, maar voor zover ik weet is dat nu (nog) niet zo

  5. Gefeliciteerd. 10 jaar alweer, de tijd vliegt.

    Ook in mijn geloofsleven heeft Credible een mooie rol mogen spelen. Het heeft me geholpen er bewust van te worden hoe veelkleurig en veelzijdig het Lichaam van Christus is. Ook een plek bij uitstek om samen de lengte, de hoogte, de breedte en de diepte van de liefde van Christus te leren kennen. Soms in milde en vriendelijke bewoordingen, soms op het scherpst van de snede, maar meestal toch met respect voor elkaar, ondanks (of dankzij?) de verschillen.

    Ooit nog in de crew gezeten, ook daar heb ik overwegend positieve herinneringen aan. Nu ben ik lang niet meer zo actief als vroeger, maar nu mag ik zo nu en dan een bijdrage leveren in de vorm van Bijbelstudies en ik lees zo nu en dan een klein beetje mee.

    Op naar de volgende 10 jaar...

  6. - Nee, zoals Bona zegt wordt je geen terrorist door een game te spelen. Hooguit kunnen mensen die al terrorist zijn zich laten inspireren door games.

    - Evenmin, althans als daar de hele voorbereiding in moet liggen wordt het bijna per definitie een epic fail. Wellicht dat het wel iets kan helpen in de voorbereiding. Als een doelwit (zoals een vliegveld) tot in detail in kaart is gebracht, kan het misschien helpen om familiair te worden met de omgeving. Maar uiteindelijk zitten er bij mijn weten nog niet zoveel details in games dat terroristen op basis daarvan hun hele missie kunnen plannen...

    -Nee dus. In eerste instantie denk ik dus al niet dat ze echt bijzonder veel nut hebben voor terroristen en een sterkere leeftijdsgrens heeft iig met terrorisme niets te maken. Althans, bij mijn weten zijn er niet veel tienerterrorismegroeperingen...

  7. Quote:

    [...]

    Plus dat het basisjaar ook niet zo algemeen is als ik zou willen. Ik heb het ook overwogen namelijk, maar ik heb het idee dat het vooral focust op sociale studies en minder op creatieve, beta of gamma (geschiedenis, archeologie) studies.

    Op zich zoeken ze er wel naar om dat zoveel mogelijk in balans te houden en sowieso komen al die tereinen wel degelijk aan bod. Maar wellicht is het wat offtopic om dat hier uitgebreid te bespreken knipoog_dicht.gif

  8. Wat het kiezen niet makkelijker maakt is dat in principe alle hogescholen en universiteiten er baat bij hebben om nieuwe studenten aan te trekken. Dus wordt er vooral een positief plaatje gepresenteerd en zullen weinig voorlichters ook de lastige kanten van de studie belichten. Als de focus meer ligt op het aantrekken van kwaliteit (competente studenten), is de lat aan de ingang ook wat hoger om maar zomaar een "leuke" studie te doen.

    Toen ik als voorlichter voor mijn studie optrad, heb ik ook zeker gewezen op de valkuilen en afknappers. Want uiteindelijk is niemand er écht bij gebaat als de student een verkeerde keuze maakt. Dan krijg je situaties dat een student die minder goed weet wat hij precies wil en waar hij voor wil gaan zo 2 keer een verkeerde keuze maakt en dan in de laatste jaren van zijn nieuwste studie daar de boete voor betaalt. Ook niet positief voor de school waar hij zijn laatste studie volgt, want die raken daar ook de dupe van omdat ze worden gekort in hun inkomsten.

    Zou het dan niet een beter idee zijn om in plaats van het huidige voorstel in te stellen dat juist scholen worden gepakt als hun studenten de studie niet afronden of met een BAS worden weggestuurd? Dan moeten scholen wel vooral proberen de juiste leerlingen voor de opleiding te werven en zal de lat aan de ingang hoger worden gelegd. Daarmee worden meer studenten ervoor behoed een verkeerde keuze te maken en lopen ze op die manier ook minder studievertraging op. Wellicht een beter idee dan scholen te pakken op studenten die pas bij hun de juiste opleiding zijn begonnen, maar door verkeerde keuzes in het verleden hun 4-jarige studie in twee jaar zouden moeten doen...

    Of begrijp ik het helemaal verkeerd en worden scholen met het huidige voorstel pas gekort als een student langer over zijn studie doet dan de tijd die er voor die specifieke studie staat?

  9. Een vraag die ik je wel zou willen stellen, maar best wel persoonlijk kan zijn en je dus niet hoeft te beantwoorden als je niet wil:

    -Heeft het uitgaan van je relatie nog een effect gehad op de mate waarin je met games, voetbal en films bezig bent?

  10. Iets dat me opviel in de laatste periode dat ik nog in de crew zat was dat er regelmatig topics waren waarin users begonnen met een inhoudelijke discussie, maar dat de toon al snel feller over en weer werd. Gevolg was dat beide partijen ladingen met TR's in gingen dienen om de crew met zich mee te krijgen en dan vervolgens je best weten te vinden als je niet precies doet wat ze in gedachten hebben. Dan dacht ik wel eens: de crew is bedoeld om het forum in goede banen te leiden, niet om sommige users die zich als kinderen gedragen op te voeden...

    Persoonlijk vind ik dat over het algemeen de crew heel overwogen te werk gaat en de open houding die uit deze enquete spreekt, vind ik alleen maar toevoegen aan mijn positieve beeld. Keep up the good work

  11. Quote:

    Ik ben best weg van AmrA 2, iemand daar wel es van gehoord?.

    Je hebt geduld nodig om het allemaal een beetje door te krijgen, en van realisme houden
    smile.gif
    . Maar als je het eenmaal door hebt.. is het echt een spel met oneindig veel mogelijkheden.

    Het is in principe gemaakt voor 3rd en 1st person actie, met alle bijbehorende speltypes, maar er is zelfs een online speltype waar je met 40 tegen 40 (en dan nog 12 ai units per speler) de gehele map probeert te veroveren (zo,n 100Km o.i.d)..

    Zeer ondergewaardeerd spelleke
    smile.gif

    Ik ken de voorloper ervan, Operation Flashpoint wel. Die vond ik al erg veel leuke mogelijkheden hebben en een voor dat moment ongekend realisme, maar dat had wel zo zijn bugs en beperkingen. Heb een demootje van Arma, maar volgens mij trekt mijn pc/laptop het niet echt om het uitvoerig te spelen

  12. @WonderfulStar

    -Wat is je favoriete drankje?

    Ligt aan de omstandigheden en het tijdstip, maar ik mag graag een lekker (speciaal)biertje drinken. Rochefort 10, Bernardus 12 of iets eenvoudiger, een Hertog Jan Grand Prestige zijn echt bieren om rustig van te genieten. Goed gewoon bier zoals Gulpener en HJ gaan er ook natuurlijk in. Ik mag ook graag van bowl (als in: vruchtjes met sap) genieten, hou op zijn tijd ook van sommige sterkere dranken en kan in de winter ook warme chocolademelk erg waarderen. En als mensen me vragen wat ik wil drinken reageer ik meestal met "een sapje" knipoog_dicht.gif

    -Hoe zag jij je leven voor je toen je klein was =/= hoe had je toen gedacht dat het nu zou zijn? Dromen? Verwachtingen?

    Ligt er een beetje aan welke leeftijd. Als kind op de basisschool had ik een jeugdvriendinnetje en dacht ik altijd dat ik later met haar zou trouwen. En dan wel jong, met een jaar of 17 (met toestemming van de koningin, want dat leek me tof), zodat we met onze 18e een eerste kind konden hebben. Vond die leeftijd altijd heel mooi knipoog_dicht.gif Ik fantaseerde er ook wel over om een eigen voetbalclubje op te richten met vrienden en daarmee deel uit te maken van de wereldtop. Het clubje is er nog wel even geweest, de wereldtop was wat verder uit de buurt...

    -Als je een studie mocht doen, puur omdat het je zo verschrikkelijk interesseert, ongeacht of je er een baan in kunt krijgen of niet, wat zou je dan kiezen?

    Dan zou ik waarschijnlijk alsnog uitkomen bij de studie die ik nu doe, maar voor het moment even onderbroken heb, Godsdienst-Pastoraal Werk. Ik heb daarmee geen uitzicht op een dik betaalde baan en een groot huis, maar ik voel me er wel toe geroepen en vind het razend interessant.

    -Wat voor trouwschoenen had je?

    Ecco schoenen van 90 euro. Met afstand de duurste schoenen ooit voor mij, maar met het idee dat ik ze nog vaker aan kan bij speciale gelegenheden.

    -Scheer je je iedere dag?

    Nee, daar gun ik me de tijd niet voor. Omdat ik een deel van mijn baard laat staan en mijn baardgroei niet extreem snel gaat, valt het ook iets minder op dat ik het verder maar ongeveer één keer per week doe. Liefst gecombineerd met het bijtrimmen van wat ik wel laat staan.

  13. @ xxlisetxx

    Je schreef dat je in de evangelische gemeente bent opgegroeid dus je bent opgevoed met het geloof, heb je ook een moment gehad waarop je echt zelf de keuze hebt gemaakt om met God verder te gaan? Of was het allemaal gewoon heel vanzelfsprekend voor je?

    Tsja eigenlijk iets ertussenin. Ik ben opgegroeid met het geloof en heb altijd geloofd dat God bestond en dat Hij het dan ook waard was om voor te leven. Maar uiteindelijk zijn er wel keuzemomenten aan te wijzen. Op mijn 13e heb ik me laten dopen, omdat ik toen al wist dat ik sowieso niet zonder God kon leven. Maar later heb ik ook nog regelmatig moeten kiezen om bepaalde dingen te laten omdat die niet pasten bij het leven als christen. En andersom net zo goed natuurlijk, dingen wel doen die er juist van getuigen dat je christen bent. Soms een wat grotere ommekeer als dat nodig was, maar verder ook een dagelijks proces van heiliging...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid