Spring naar bijdragen

robinwithaar

Members
  • Aantal bijdragen

    200
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. robinwithaar

    Schrijf jij ook?

    Ik mocht altijd al wel graag verhalen verzinnen, maar heb deze nooit opgeschreven. Nu ik veel treinreis voor m'n studie vond ik dat een mooie gelegenheid om eens verhalen op papier te gaan zetten. Deze publiceer ik vervolgens op mijn website xXperience. Deze is nu ongeveer twee weken online, dus er staat nog niet heel veel op. Maar wat niet is kan nog komen .
  2. robinwithaar

    [Algemeen] Getuigenissen

    Ik geloof in God, mijn Vader in de Hemel, die zoveel van mij houdt dat Hij zijn eigen zoon Jezus Christus aan het kruis heeft laten sterven om ook mijn zonden te vergeven. Daarnaast geloof ik dat Jezus na zijn dood weer is opgestaan om in de Hemel een plekje klaar te maken voor iedereen die gelooft. Ook geloof ik dat God heel dicht bij mij wil zijn door Zijn Heilige Geest die in mijn hart wil wonen. Daarom wil ik graag openbare geloofsbelijdenis doen. Dit zal plaatsvinden op zondag 9 maart om 09:30 uur in de Gereformeerde kerk aan de Ommerweg 27 in Den Ham.
  3. Het is bij dit soort dingen wel veel dat je ziet wat je zelf graag wil zien, maar dat neemt niet weg dat ja klaar moet zijn als Jezus terugkomt... Want dat zal Hij doen!
  4. Gezang 466 vond ik op de basisschool altijd erg mooi Als God mijn God voor mij is, wie is er dan mij tegen
  5. Ik denk niet dat in Nederland gelijke kansen heeft, maar iedereen heeft wel een kans! Zo krijgt bijvoorbeeld iedere student evenveel studiefinanciering krijgt (van IBG en ouderlijke bijdrage samen) wat in principe genoeg is om een opleiding te voltooien en aan het werk te gaan. Nu kan de één beter leren dan de ander en hebben niet alle ouders het even ruim om hun kind financieel te ondersteunen, maar goed. En als je kijkt naar alle daklozen en daarmee een vergelijking trekt vind ik ook niet juist. Ik vind het vreselijk voor die mensen, werkelijk. Maar dakloos zijn is wel een keuze vind ik.
  6. robinwithaar

    Op zondag werken?

    Volgens mij staat er nergens in de Bijbel dat op zondag niet gewerkt mag worden. Er staat wel dat we de dag des Heren in ere moeten houden. Als het niet anders kan (zoals bijv. in de zorg) dan vind ik dat je gewoon mag werken op zondag, zolang je dan maar wel een andere dag in de week rust en tijd voor God neemt. Voor de rest valt er vaak heel veel te overleggen bij bedrijven over de werkuren en kun je best eisen om op zondag vrij te zijn, want dat ik gewoon een goede dag om rust en tijd voor God te nemen..
  7. Een paar weken terug kwam mijn moeder terug van een bijbel-gespreksavond waar ze het over genesis hadden gehad. Ze had het toen over dat het haar was opgevallen dat de mens eerst tweezijdig (als man en vrouw in één mens) was geschapen, en later God de man en vrouw apart heeft geschapen omdat 1 mens niet zo praktisch leek. Toen vond ik het maar raar gezegd en ben er niet zo op ingegaan. Maar vanavond na het avondeten ging het stukje in ons dagboekje ook over de schepping van de mens (genesis 1:26-31), daardoor moest ik weer terugdenken aan die opmerking van een tijdje geleden en ben het een
  8. robinwithaar

    Studiebijbel?

    Wat ook niet verkeerd is om naast een bijbel een dagboekje te hebben. Dan ga je en in een jaar de bijbel door, en wordt alles een beetje uitgelegd. Als je dan zo'n boekje naast de jongerenbijbel gebruikt wordt alles denk ik wel duidelijk genoeg, daar heb je namelijk ook van die leuke uitlegdingen tussenstaan. En als je verder nog met vragen zit: lang leve credible!!!!
  9. Saxion hogeschool Enschede noemt m'n studie graag "Life Science Engeneering & Design Intergrated Product Development", maar het is gewoon een combinatie van werktuigbouwkunde en industrieel product ontwerpen. Kan ik heel goed achtbaanontwerper mee worden
  10. robinwithaar

    Waar werk jij?

    Werken doe ik bij het Avonturenpark in Hellendoorn, daar krijg ik natuurlijk geld voor al doe ik het misschien nog wel meer omdat het ontzettend gezellig en leuk is in het park. Daarnaast gaat ook redelijk veel tijd zitten in m'n studie, maar in de vrije tijd die ik nog overhoud mag ik graag het één en ander programmeren. Ook dat levert vaak wel wat geld op, maar dat is meer een hobby. Ik zal ongetwijfeld nog veel meer dingen tussendoor doen, maar dit zijn wel de grootste dingen.
  11. Zelf heb ik m'n laptop op mijn surroundsysteem aangesloten en kan ik heerlijk genieten van de muziek op Seven FM. Maar ik zou het heel gaaf vinden als dat lekker via de kabel kan. Dan is de geluidskwaliteit vaak niet alleen beter, maar ik heb ook niet altijd m'n pc aan staan, of soms ben je internet voor andere zaken nodig, of valt het netwerk weg. En helemaal geweldig zou het zijn om Seven FM in de bus, in de trein, in de auto te hebben. Overal Seven FM! En de stap naar de kabel is dan denk ik een stap in een hele goeie richting
  12. robinwithaar

    The God Delusion

    Ik hou op zich best wel van dit soort alternatieve invalshoeken .. om eens vanaf een ander punt naar de wereld en alles om je heen te kijken. En al vind ik lezen ook best leuk om te doen schrikt dit boek me best af. Ik heb het zelf niet gelezen, maar wat ik er over kan vinden op internet is het een heel direct boek dat als ware een aantal stellingen neemt en die zomaar als waarheid aanneemt en vanuit daar verder beredeneerd. Dat soort dingen kunnen wel leuk zijn om te lezen, maar verder kan ik er helemaal niks mee. Ik denk ook niet dat ik het boek ga lezen
  13. Zwijgen vind ik meestal niet erg fijn. Meestal ontstaat er dan zo'n kille sfeer. Heel af en toe ben ik wel toe aan een beetje stilte en ga dan naar het bos ofzo, maar meestal als het stil is in huis zet ik liever de radio aan dan dat het stil blijft.
  14. Staken bij bedrijven wil nog wel een keer omdat dan geen werk meer gedaan wordt. Dat is nu niet aan de orde, al staat het wel in de belangstelling. Allemaal brieven schrijven heeft aan de andere kant denk ik ook niet echt veel effect, dit kan ook makkelijk worden negeert. Ze moeten de toetsen en examens gewoon zo maken dat de leraren gewoon normaal les kunnen geven zonder flauwekul waar je niks aan hebt en de scholier wat meer tijd heeft om ook eens serieus naar een huiswerkopgave te maken..
  15. Er zijn zeker wel mensen in mijn omgeving die een soort van hekel hebben aan het geloof. Ik kom er zelf heel open voor uit dat ik christen ben, dit heeft wel eens tot een discussie geleid. Een keer heb ik die ander echt tot nadenken gezet, niet dat hij meteen bekeerd was ofzo. Maar die 'haat' was toch minder. Argumenten van de andere kant zijn wel vaak van die streng gelovige regeltjes. Ik denk zelf dat het ook anders kan, er zijn vele soorten kerken en je geloofd toch op je eigen manier. Meestal wordt daar dan niet meer op gereageerd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid