Spring naar bijdragen

wateengedoe2

Members
  • Aantal bijdragen

    6.220
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door wateengedoe2

  1. Nog steeds veel plezier van de fiets; al is het natuurlijk wel erg flutweer om te fietsen nu. Ik heb 'm voor z'n eerste servicebeurt weggebracht en er komen ook winterbanden (met spikes) op. Anders hoeft het nu maar één keer dooien en daarna snel weer te gaan vriezen, en ik kom niet meer vooruit widegrin.gif Vandaag (alleen sneeuw) ging het nog wel; op de rechte stukken fietste ik nog gewoon 20 à 25 km/u (tot verbazing van div. scholieren knipoog_dicht.gif)

  2. Quote:

    Het mooie, wateengedoe2, is dan ook nog dat elektrische bakfietsen al daadwerkelijk bestaan.

    thumbsup.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    Over fietsen met draagdoek: je hebt tegenwoordig toch ook zo'n soort schildpaddenschild waar je je kind in kunt stoppen? Dat zou voor de draagdoekfiets-sceptici nog een oplossing kunnen zijn.

    Voor hen misschien, maar voor mij i.i.g. niet (tenzij het verplicht wordt). Ik vind het al butt dat een wat ouder kind gelijk met stoel en al helemaal ingesnoerd in de auto moet zitten, als je een km door een 30 km-zone naar de crèche moet rijden. Op de snelweg, OK. Maar binnen de bebouwde kom is het al heel wat minder onveilig met kinderen 'los' in de auto.

    Quote:
    (Zit ik hier nu echt serieus na te denken over veilig fietsen met kinderen?)

    Blijkbaar! party.gifwidegrin.gif

  3. Quote:

    Over fietsen met draagdoek:

    Ja dat wordt door sommige instanties afgeraden. Er is 1 geval bekend waarvan de combi fietsen+draagdoek tot een dodelijk ongeluk leidde. Nou weet ik de cijfers van ongelukken met kinderen in fietszitjes en autostoeltjes niet precies, maar ook daar gebeuren dodelijke ongelukken mee. Ook ben ik nog nooit een duidelijke onderbouwing waaróm het dan gevaarlijk zou zijn tegengekomen.

    Dat, dus (trouwens idem dito over kinderen bij je in bed laten slapen, maar da's weer een andere discussie knipoog_dicht.gif)


    Samengevoegd:

    Quote:

    En zoveel draagmama's ken ik niet maar het overgrote deel fiets ook zonder problemen.

    Mocht ik ooit mama worden (D.V.) en ik loop geen hernia op tijdens de bevalling (ook D.V. widegrin.gif), dan word ik ook fietsend draagdoekmama* smile.gif

    * Bij draagmama denk ik toch ergens anders aan knipoog_dicht.gif

  4. Quote:

    Klinkt goed
    smile.gif
    Nu red ik op het moment nog mákkelijk alles op m'n gewone fietsje, maar wie weet wat de toekomst brengt. Is waarschijnlijk z'n investering goed waard als je het ipv een auto gebruikt.

    Dat denk ik wel :ja: Bovendien voed je hiermee je kinderen niet op tot 'achterbankgeneratie'; als ze zelf kunnen fietsen, kun je ze makkelijk begeleiden zonder zelf heel hard te moeten trappen en daardoor wiebelig te worden (je hóeft natuurlijk geen 25 km/u te rijden knipoog_dicht.gif).

    Quote:
    Vraagje: zijn ze geschikt om kinderzitjes op te doen?

    Ja hoor, ze hebben een normale bagagedrager. En je kunt er ook nog bij dan om de accu eruit te halen om die binnen op te laden.

    Quote:
    En hoe 'rechtop' zit je of kan je zitten?

    Zo rechtop als opoe op d'r fiets smile.gif En zeker op de 'ouwelulleversies' (die ik heb, is voor woon-werkverkeer; er zijn ook heel veel van die fietsen (andere merken) voor mensen die niet zoveel trapkracht hebben en niet keihard of -ver willen fietsen; die hebben ook een wat minder 'sportief' frame)

    Quote:
    (Als ik te ver voorover zit kan ik niet met mijn dochter in de draagdoek fietsen, dat hangt veel te veel voor haar nek. En een tweede kiddo zou ik ook graag zo blijven willen vervoeren, ideaal!)

    Op de fiets zou ik een draagdoek eerder op de rug doen; áls je dan valt (minieme kans) lig jij op je buik en je kind op jou en is er alsnog niks aan de hand (tenminste, alle keren dat ik de afgelopen 15 jaar ben gevallen, was dat plat op mijn buik; kan ook wel een valreflex zijn die eringeoefend is met kung fu vroeger). Zag laatst op internet een Afrikaanse dame in Nederland die Afrikaanse stijl draagdoeken verkoopt en hier ook workshops over geeft; die soort kun je terwijl je ze draag, van voor naar achter en vv. draaien en dan weer strakzetten. Ik kan wel 'ns de link weer opzoeken voor je, als je wilt.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Als ik jou was kocht ik een bakfiets. Ik wil dat ook als ik ooit een kindje koop (áls), maar dan wel een echte bakfiets en niet zo'n hippe nepperd van Bieboebakfiets of hoe heten al die merken.

    Quote:

    En ik denk ook dat je aan een bakfiets uiteindelijk veel meer zult hebben. Ook heb je zelfs speciale moederfietsen (die ook echt zo heten), die helemaal gebouwd zijn om kind en boodschappen mee te nemen.

    Bakfietsen trappen wel erg zwaar; een combi (bakfiets met electromotor) zou dus ideaal zijn! Er zijn ook losse electromotoren die je kunt inbouwen (of laten inbouwen) op een fiets - ik weet echter niet hoe goed of degelijk die zijn.

  5. Quote:

    [...]

    OT

    Dagmar hier ook een draagmama, maar fiets je met de doek???? daar schrik ik van. is echt erg gevaarlijk.

    Wat is daar gevaarlijk aan? Ja, als je valt, is het niet goed. Maar hoe vaak val je nou met de fiets? Ik kan de keren dat ik gevallen ben in de afgelopen 10 jaar met gemak op 1 hand tellen (en ik maakte zelfs voor aanschaf van die electrische fiets heel wat kilometers).

    Ik hoor mensen vaker 'vallen' (figuurlijk, dan) over het fietsen met kind in draagdoek. Ik snap dat eerlijk gezegd niet zo. Het lijkt me een stuk gevaarlijker om zo'n stoeltje op het stuur te hebben; dat maakt je fiets instabiel (terwijl je met draagdoek met een kind van ergens tussen 5 en 10 kg niet instabiel wordt). Als er valgevaar is (bijv. sneeuw of ijs), ga je vanzelfsprekend helemaal niet met een kind op de fiets rijden.

    En in een auto mag een kind dan in een stoeltje zitten, maar als je daarmee een ongeluk krijgt, is het nog steeds gevaarlijk. Het lijkt me sterk dat een kind in draagdoek op de fiets per kilometer meer risico zou lopen.

    Dagmar, hoor jij dit wel eens vaker van mensen (op straat ofzo, of in je omgeving)?

  6. Quote:

    Na een lange testrit op enkele fietsen weet ik het zeker: het wordt de Trek T500+
    big-smile.gif
    Grote actieradius, relatief lichte fiets en hij reageert zeer goed op de kracht die je zelf op de pedalen uitoefent en stemt daar de kracht van de motor op af. De derailleurversnellingen vind ik wel ff wennen, maar dat gaat me na een kilometertje of 50 al een stuk beter af dan eerst
    smile.gif
    En de remmen zijn ook wel ff wennen, daar kun je volgens mij nog een vrachtwagen mee stilzetten
    widegrin.gif

    Het herenmodel met framemaat 50 cm besteld en komt eind okt/begin nov binnen bij de fietsenzaak alhier
    smile.gif

    Nog ff mijn bevindingen nu ik de fiets daadwerkelijk heb. Hij kwam iets eerder binnen dan verwacht, net voor mijn bruiloft begin oktober. Daarna natuurlijk een aantal weken niet gebruikt, vanwege huwelijksreis. Maar sinds vorige week fiets ik er (werk)dagelijks 30 km op – de afstand naar en van m’n werk is 15 km enkele reis. De snelheid van 25 km/u kan ik goed aanhouden; met stilstaan bij stoplichten e.d. kom ik gemiddeld op zo’n 23½ km/u. En het fietst heerlijk big-smile.gif In combinatie met een podcastje zijn die 2x40 minuten prima tijdsbesteding en m’n conditie is ook al merkbaar toegenomen. Ondanks de electrische ondersteuning moet je ook zelf wat doen; mijn hartslag is denk ik zo’n 130 à 140 slagen/minuut (hetzelfde als wanneer ik op een vlak stuk zonder wind met een gewone fiets ca. 18 km/u fiets).

    Ik ben wel een ‘luiwammes’, fiets meestal op de stand met meeste ondersteuning. Volgens de gebruiksaanwijzing heb je dan een kleine actieradius (ca. 20 km op 1 acculading), maar dat klopt niet helemaal. Het is bij mij net iets meer dan 30 km (handig, want nu kan ik steeds heen en weer rijden naar m’n werk, en vervolgens de accu op kosten van de baas opladen widegrin.gif), ook al zit er een heuvelrug(je) tussen. Waarschijnlijk een combi van mijn lage lichaamsgewicht en het feit dat ik zeker met wind-mee vaak boven de 25 km/u (en dus volledig zonder extra aandrijving) fiets. Op lagere ondersteuning heb je een (veel) grotere actieradius, tot 70 km volgens de tabel in de handleiding.

    Een nadeel van deze fiets is wel, dat hij een halfopen kettingkast met derailleur heeft en daardoor snel vies wordt in het bos waar een deel van de weg naar mijn werk doorheen leidt. Op regenachtige dagen poets ik na thuiskomst de ketting, en ik spuit hem regelmatig in met van dat siliconenspul. Volgende week, na ca. 400 km op de teller, is de eerste servicebeurt - om te zien of alles goed gaat. Ik zal dan nog ff om extra tips voor de schoonmaak van de versnellingen enz. vragen; heb geen ervaring hiermee (nooit een racefiets of mountainbike gehad). Het schakelen met een derailleur gaat me overigens wel goed af. Het is een kwestie van vooruitdenken, aangezien je moet schakelen terwijl je trapt (en niet ff bij een stoplicht nog terug kunt schakelen, dus). Dat was even wennen, maar nu zit ’t er goed ‘in’.

    Nou, dat dus smile.gif Ik ben zeer blij met aanschaf van mijn karretje en wellicht is dit aanleiding voor andere crediblers om ook eens een proefritje op een electrische fiets te gaan maken.

  7. Quote:

    Klinkt alsof het mooi was. Ik ben zo benieuwd naar het verhaal als wateengedoe terug is!!

    Beter laat dan nooit, hè knipoog_dicht.gif Ben weg(2) van credible, maar over m'n bruiloft post ik natuurlijk nog wel wat! Allereerst iedereen bedankt voor jullie gelukswensen! En dan nu ff verder bijlezen in het topic en dan post ik wat meer.

    Quote:
    Hier nog drie dagen. Begint nu wel heeeeeel dichtbij te komen. Ben echt met de laatste dingen bezig (voornamelijk cadeautjes voor anderen) en vanavond komt de ambtenaar nog langs, want die was vorige week ziek. Vandaag zijn we overigens precies 5 jaar bij elkaar.
    party.gif

    Jij ook van harte proficiat! big-smile.gif


    Samengevoegd:

    Bijgelezen ... dan bij dezen wat foto's (wel anoniempjes):

    bruidspaar-anoniem.jpg

    6-achterzijde-bruidspaar.jpg

    corsage-bruidegom.jpg

    .. en verder hier nog één en ander!

    De dag was prachtig, superdelux weer en de indeling bleek van dien aard dat het ook niet van hot naar haar rennen werd. Dat wilden we expres niet; je hoort veel te vaak dat het een gestress is, dat je als bruidspaar veel te weinig van de dag meekrijgt enzo. Nu, wij hebben alles superdelux meegekregen, alle belangrijke momenten in ons geheugen gegrift! Dat er af en toe kleine dingetjes fout gingen (gedoe met draagbare microfoon in de kerk, corsage van m'n verloofde die uit mekaar pleurde en die ik nog ff moest repareren tussen gemeentehuis en kerk widegrin.gif), gaf helemaal niks; eigenlijk is het wonderbaarlijk dat er zoveel goed ging. Ik bedoel, het had ook pijpenstelen kunnen regenen, de auto (een oldtimer) had ermee op kunnen houden, we hadden per ongeluk het verkeerde antwoord kunnen geven enz. knipoog_dicht.gif Dat gebeurde allemaal niet. Het was werkelijk een onvergetelijke dag, heel mooi en gezellig ook. En om half 11 al in de bruidssuite is ook geen verkeerde planning puh2.gif

    En drie dagen later zijn we op huwelijksreis vertrokken, twee weken Gran Canaria. Was ook héérlijk! Foto's volgen nog (op mijn blog; linkje zet ik t.z.t. ook hier). En dan nu het samenwonen en het 'leven van alle dag'; is tot nu toe ook superleuk, nog geen echtelijke ruzies gehad widegrin.gif

  8. Quote:

    Joepieeeeeee! Vandaag proefkapsel en make-up gehad en wat ben ik blij met de studio die ik gekozen heb.

    Ik las al zoiets op het trouwforum smile.gif

    Quote:
    Ze hebben ook mijn wenkbrauwen geëpileerd, met alleen een draadje garen. Echt knap! (deed wel zeer overigens)

    Epileren met garen?! Mmm, dat 't bestaat! Ik heb ze vandaag gewoon geëpileerd met een pincet, as usual (niet echt prettig, maar nou ook weer geen grote marteling).

    En ik heb het nekhaar van mijn moeder geschoren widegrin.gif Die kwam zojusit samen met mijn broer de bloembakken voor de kerk brengen en ze vroeg of ik dat ff wilde doen ... Vroeg ik, waarom heb je dat thuis niet door mijn broer laten doen (die heeft veel meer verstand van scheren) .. zegt ze, nee, da's meer een vrouwending knipoog_dicht.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Er was niet zo heel veel meer te doen de laatste week, in elk geval niks waar familie/vrienden mee konden helpen. Ze hebben overigens wel geholpen met de wedding favours (zakjes met drop) en dat was met z'n drietjes zo gepiept
    smile.gif

    Hier begint ook alles aardig gereedd te zijn enzo. Mag ook wel, want het is al over 4 dagen smile.gif En volgens het weerbericht wordt het 20 graden en droog ... daar hoef je dus in oktober blijkbaar niet voor in Australië te zijn knipoog_dicht.gif

  9. Hallo, mijn naam is weg2 (afkorten mag wel) en ik ben een spellingsnazi ... en ik zag dit topic nu pas (of beter gezegd; ik keek er een keer niet langs en opende het) bloos.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    Het lijkt wel of er een boekcriticus aan het woord is, dit heb je dus van het internet geplukt, ik wil je eigen taal horen. (MOB-4, voorebereiden op HBO))

    Was die leraar dan te lui om zelf even te zoeken op internet, om te kijken of hij het kon vinden?

  10. Quote:

    als er eindelijk gewoon een kerk in Saoedi Arabie of Iran gebouwd mag worden

    .. en daar ook moslims of ex-moslims heen mogen gaan zonder te hoeven vrezen voor hun leven. In sommige islamitische landen staan wel kerken, maar dan alleen voor de christelijke minderheid of voor gastarbeiders uit christelijke landen. Als lid van de moslimmeerderheid moet je je daar dan echter niet eens in de buurt vertonen.

  11. Quote:

    Dank je Michiel
    big-smile.gif

    [...]

    die vrede, tolerantie en verdraagzaamheid geldt voor mensen

    Voor moslims, die namelijk deel uitmaken van de 'umma' (letterlijk 'moeder'), d.w.z. de wereldwijde islamitische gemeenschap. Nu valt dat ook nog wel tegen, als je bedenkt hoe matigjes er ook vanuit de islamitische landen is gegeven voor Pakistan (terwijl die watersnoodramp nog wel in de ramadan viel, traditioneel de maand waarin het meeste voor armen/aan het goede doel wordt gegeven). Maar voor niet-moslims in een islamitische samenleving belooft het in ieder geval zeker niet veel goeds.

  12. Quote:

    [...]

    Ik weet dat 'de Islam' het zo leert inderdaad. In die zin schrik ik er niet van. Hoewel dat het niet minder gruwelijk maakt idd.

    Minder gruwelijk dan wat? Suggereer je dat 'de' islam het zo leert, maar dat (verlichte?) moslims dit natuurlijk zo niet geloven? Als godsdienst X iets leert, is het tamelijk normaal aan te nemen dat het grootste deel van de aanhangers van godsdienst X dit ook geloven. Dat in Nederland zoveel christenen door de secularisatie binnen en buiten de kerken niet meer christelijk geloven, doet daar niets aan af.

  13. Quote:

    In mijn ogen gedraagt Luxuria zich hier meestal behoorlijk netjes en was de bedoelde quote iets waarbij ze in mijn ogen redelijk uit de tent werd gelokt. Iets dergelijks kun je ook bij christenen doen en dan willen er ook nog wel eens vreemde uitspraken uit komen...

    Zoals dat je iemand moet vermoorden, om wat voor reden dan ook? Lijkt me sterk. Het feit is dat Luxuria het gezegd heeft, er ook nog eens ten volle achterstaat en achter blijft staan.

  14. Quote:

    [...]

    Afkeer/haat, je mag zelf kiezen.
    smile.gif
    Iig heeft hoe je op mij reageert helemaal niets met liefde te maken. (hoeft ook niet van mij, maar van je geloof wel.)

    Ik kan wat pissig uit de hoek komen inderdaad, kan me voorstellen dat dat niet liefdevol overkomt. Maar geloof me a.j.b. als ik je zeg dat ik helemaal niemand haat - jou dus ook niet - en dat mijn afkeer jouw geloof betreft en niet jouzelf. Anyway, fijn dat jij even komt vertellen aan mij hoe mijn geloof in elkaar zit bye.gif (is natuurlijk ook wel zo makkelijk als die slappe christentjes met hun andere wang toekeren enzo in een situatie met de sjaria terechtkomen, ze betalen wel belasting en moeten verder niet zeuren als ze zo af en toe in elkaar geslagen worden, hun woningen, winkels en kerken in de fik gestoken worden en hun varkens met een flutreden gedood worden (dat laatste, zoals nog niet zolang geleden in Egypte het geval was)

    Quote:
    Ik dacht dat we het daar al over hadden gehad, als het je nog niet duidelijk is vind ik het prima om verder te discussiëren;

    Niet zo'n behoefte aan, het is me geheel en al duidelijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid