Spring naar bijdragen

numidium

Members
  • Aantal bijdragen

    943
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door numidium

  1. Ik ben lange tijd uitgegaan en heb nog nooit iets in mijn drinken gehad of een van mijn vrienden. Het kan altijd gebeuren en je moet altijd wel een beetje oppassen maar het is ook weer niet zo een vaak voorkomend verschijnsel.

    Het valt me op dat veel gelovigen veel dingen die minder gelovige mensen leuk vinden willen demoniseren en alles degraderen tot een poel des verderfs. Is bij deze mensen hun zelfbeeld zo laag en de wereld beeld zo depressief en verdraaid dat alles behalve god niet goed meer is?

    Perceptie is realiteit en zoals je denkt neem je ook waar, maar betekend dan dat jou perceptie de absoluut juiste is?

    Ik zou daar maar eerst eens over nadenken voordat je alles gaat veroordelen en overal duiveltjes ziet ronddansen.

  2. Aha, dus eigenlijk als je dus iets niet in naam van god doet is dat dus duivels en slecht. Met dat verleid worden, dat valt zelfs voor een niet christelijk persoon als ik reuze mee, of zijn christenen zo sexueel gefrustreerd geraakt dat wanneer ze een blote been of diep decolete zien gelijk al op hol slaan en zich volledig laten gaan?

    Buiten dat kan ik me niet voorstellen dat god alles zo serieus ziet, dat je helemaal niets meer buiten zijn naam zou doen.

  3. Wat ook wel geinig is is blood bowl. Een boordspel waarin je allerlei fantasie rassen kan kiezen zoals Orcs, halflings undead, etc etc waarin je een soort van rugby speelt, maar waarbij je de tegenstanders ook in elkaar mag slaan. Voor alle acties zoals gooien, vangen, meppen etc etc moet je rollen met een dobbelsteen en ieder ras heeft zo zn sterke en zwakke punten. Daar heb ik nogal wat avondjes mee verspeeld onder het genot van een drankje en gezelligheid.

  4. Ik snap niet waarom een disco een poel der verderf is waar satan in zn blote kont zou dansen. Is het de drank, de sex of drugs mischien?? Veel mensen gaan uit en drinken een drankje en laten het daar bij en hebben gewoon een gezellige tijd met muziek waar ze van houden. Ok, er zullen heus wel mensen zijn die zich te buiten gaan aan sex, drugs en weetik wat voor muziek er draait in een disco.

    Ik ben nu 26 en ik ga niet meer naar discotheken, de muziek staat te hard voor een goed gesprek en de muziek zelf vind ik niet meer om aan te horen. Rede genoeg om dus niet naar een disco te gaan, maar vroeger toen ik jong was en nog wel ging was het echt niet een drank en drugs en sex orgie. Als ik eerlijk moet zijn heb ik meer sex met meiden gehad in ruil voor natuurkunde huiswerk en projecten dan in een disco.

    Als ik mij goed kan herrinneren hield jezus ook wel van een feestje met wat wijn en de mensen die vaak bij hem rondhingen.

  5. Nou ja meta-fysica gaat zo een beetje over al dan niet bestaan van god en de bewijzen ervoor. Tenminste metafysica stelt vragen over het zijn en ik vind vraagstukken over god een onderdeel daaraan.

    Wat ik van dit soort bewijsjes is dat ze heel mooi zijn en zeker een indicatie zijn dat kennis spiritueel verkregen zou kunnen zijn. Maar een bewijs voor de christelijke god? De koran schijnt ook dit soort dingen te bevatten, vedische geschriften bevatten dit soort dingen ook. Joods-mystieke geschriften en zelfs de egyptenaren hadden kennis waarvan ze beweerden dat god(en) dit aan hun gegeven had.

  6. Quote:
    Op donderdag 19 oktober 2006 02:15:14 schreef Manu het volgende:

    Hmmm het is mijn doel niet om te bewijzen dat alles relatief is. Het is mijn doel om te bewijzen dat ervaringen met god abosluut is en niet vervangbaar voor feiten zijn. Kijk, ik heb in een ander topic al filosofisch bewezen, of plato eigenlijk, dat god bestaat.

    Maar als je meer over de wereld wilt weten. begin dat eens voor de gein de beelden van de maanlanding te downloaden. En de beelden beeld voor beeld te bekijken. Daarbij heb ik newtons wetten over zwarte kracht al getest. Het grappige eraan is, dat einstein juist newtons wetten ontkracht met zijn theorie. Vraag maar aan je natuurkunde leerraar. Want volgens newton zijn die wetten statisch en volgens einstein relatief. Dus dt het afhankelijk is van tijd, plaats en bepaling.

    God heeft nooit gezegd dat gene gezegd wat jij zegt, ik zeg dat de ervaring met god absoluut is. Omdat je geen andere verklaring voor kan hebben.

    Ik zal relativiteit voor je opzoeken in de dikke van dale.....

    re·la·tief1 (het ~, -tieven)

    1 [taalk.] betrekkelijk voornaamwoord

    re·la·tief2 (bn.)

    1 beschouwd ten opzichte van iets anders => betrekkelijk; <=> absoluut

    wikipedia uitleg

    Relatief

    Ga naar: navigatie, zoek

    Relatief betekent dat iets moet worden bezien in relatie tot iets anders. Een voorbeeld is:

    Groot is een relatief begrip. Een groot persoon van bijv. 2,25 meter is klein ten opzichte van een olifant.

    Tegenover relatief staat absoluut.

    Dus zoals ik al zei, de ervaring met god is absoluut.
    stuutje.gif

    Heel toevallig heb ik mijn fysica met een 9.5 afgerond in mn propadeuse jaar, en jij?

    Newtons wetten worden niet ontkracht door einsteins theorien, alleen verbeterd wanneer het aankomt op hoge snelheid, of beter hogere energieen. Newtons wetten zijn dan ook alles behalve statis, de hele calculus berekenen is door newton zelf een beetje ontwikkeld om zijn theorieen in een juist wiskundig sausje te overgieten. Ik moet eerlijk bekennen dat niet alle natuurkundige theorien volledig op de hoogte ben(oa quantum mechanica) maar klassieke fysica en relativiteitstheorie zijn dingen waarvan niet veel mensen mij de meester zijn hier.

    Buiten dat is je filosofische praat ook zo lek als gatenkaas. Een ervaring met god is ook relatief, hangt af van je voorgeschiedenis, wie je ben, wat je doet en wat god met je wil, je relatie met god. Neem 2 christenen en vraag naar hun ervaring met god en hoe het voelt en je heb grote kans dat je 2 verschillende dingen hoort. Dat god een absoluut iets is kan best, maar onze ervaringen met deze entiteit niet, als is het maar omdat een ervaring zelf in je hersenen/ziel/geest/gedachten met andere dingen in relatie word gebracht.

    Hee in relatie met iets anders, daar heb je het al: relatief volgens je eigen opgeduikelde definitie.

    Bedankt voor het luisteren en de groeten

    PS dat plato een wijs filosoof was, wil niet zeggen dat hij altijd gelijk had.

  7. Quote:
    Op woensdag 18 oktober 2006 11:37:51 schreef Manu het volgende:

    Nou beste Michiel....

    Het punt is, meeste christenen geloven niet dat de landing op de maan echt was. Van wege de bewijzen. Omdat ze net als de evolutie theorie er doorheen prikken. Je kunt bewijzen hebben, maar die zijn relatief. Zoals de relativiteits theorie.
    stuutje.gif

    Ik wil alleen aantonen dat feiten betrekkelijk zijn en ervaring met god absoluut.
    engel.gif

    Groeten

    Nou manu

    Zelfs al zou het maanlanding gebeuren een complot zijn(zo zijn er ook aardig wat goed onderbouwde complottheorien over het ontstaan van de bijbel) dan nog kun je met een paar eenvoudige experimentjes newton zijn wetten toetsen.

    Buiten dat god zelf heeft gezegd zoals het boven is is het ook beneden, dus ook onze relatie met god is relatief en betrekkelijk. God zelf zegt dus dat niets absoluut is. Maar goed ik denk dat je geen flauw idee heb wat relativiteit nou eigenlijk inhoud.

  8. Quote:
    Op woensdag 18 oktober 2006 20:55:29 schreef Dr. Strangelove het volgende:

    Thnx Gorthaur, ik had 'm ook net zitten lezen! Spannende dame dus, maar niet iemand die je aan je moeder wil voorstellen. (Zit dat Burney reliëf ook niet in de beginscénes van 'The Exorcist'?) Geen menselijke kinderen overigens dus, schijnbaar.

    Volgens joodse mystiek was lilith er eerder dan adam en dus ook eva. De rede dat ze het paradijs verlaatte is omdat ze niet met adam wilde liggen nadat deze met de dieren in het veld had gelegen, je kunt je vast voorstellen wat dat betekende. Ze wilde ook niet door adam overheerst worden en verlaatte dus het paradijs. Het verlaten van het paradijs resulteerde dat haar kinderen niet menselijk(maar ook niet per se demonisch) waren(de reuzen uit het oude testament, zo weten we ook waar die vandaan kwamen). Ze word ook wel gerelateerd met een van de eerste mensen die met enochiaanse engelen in contact is gekomen en zo aan kennis is gekomen.

    Later is ze gerelateerd met een babylonische godheid Ishtar. De godsdiensten die deze verdrongen en ook in de joodse mystiek is ze waarschijnlijk tot demon of zelfs hoer van demonen gebombadeerd(dat was niet netjes foei), terwijl in oorsprong ze staat voor vrijheid en het brengen van kennis aan de mens. Ishtar zelf was een godin van de liefde en dus is ze ook weer in relatie met Venus.

  9. Ik ben tegen stelen maar ik vind zwartwerken geen diefstal. Als ik overwerk pikt de staat veel meer aan belasting, ergens word je dus gestraft wanneer je je in wil zetten. Bij mij op het bedrijf is het heel druk en om mensen aan het overwerken te krijgen moeten ze vette bonussen geven, anders is het gewoon de moeite niet.

    Dit soort dingen is gewoon ronduit belachelijk, zeker gezien ik totaal geen zeggenschap heb over wat er met mijn centjes gebeurt, behalve dan die ene stem die ik uit mag brengen, jippikajee!! Buiten dat vind ik 1/3e van mijn salaris wat ingenomen word wel nogal wat. Goed, zorg en defensie en veiligheid kost nou eenmaal wat, maar aan de andere kant krijg ik gewoon het gevoel dat de staat alles uit je probeert te zuigen waar de staat dat maar kan.

    Daarom vind ik dat als ik mn hennepje verbouw (op verantwoordelijke wijze) en af en toe wat bijklus om wat extra's te kunnen kopen, ik daar niets fout mee doe.

  10. Quote:
    Op dinsdag 17 oktober 2006 23:53:12 schreef Manu het volgende:

    heb ik een tip voor je

    ga naar een flat gebouw en laat een veertje en een steen vallen. volgens newton zouden ze te gelijk op de grond vallen. Je zult verrast zijn dat newtons wetten eigenlijk niet bestaan.
    stuutje.gif

    Oww vergeet niet om gelijk ook de proef te doen met en appel en een steen.
    rofl.gif

    Groet

    Dat heeft te maken met luchtweerstand, als je de lucht weghaald dan vallen ze wel even snel. Op de maan is weinig lucht, zeg maar practisch een vaccuum en daar vallen objecten allemaal even snel.

    Het blijft toch wel interessant om te zien dat sommigen mbt het middelpunt van ons zonnestelsel lekker prehistorisch door kunnen leuteren en dat vandaag de dag.

  11. Een voorbeeld is van karaktereigenschappen komen waar je vanaf wil, of juist eigenschappen die je juist wil verkrijgen. Meer geluk en rust in je leven. Of een baan krijgen waar je eigenlijk niet veel kans op maakt.

    Magie werkt subtiel, nooit direct. Het moet ook iets zijn wat bereikbaar is. Doe je magie omdat je een miljoen wil verdienen, kun je beter economie studeren aan de uni en een bedrijf opstarten. Je zou kunnen mikken op het winnen van een loterij, maar dan moet je opboksen tegen de gecombineerde wil van al die mensen die ook de loterij willen winnen.

  12. Ja die zijn er en nee het is niet iets uit sprookjesverhalen, hoewel niet alles wat men onder magie bestaat daadwerkelijk mogelijk is. Bijvoorbeeld als je vuurballen wil gooien kun je beter een vlammenwerper kopen.

  13. Quote:
    Op maandag 14 augustus 2006 16:10:21 schreef [Lianne] het volgende:

    Volgens mij zijn de schepping en de evolutietheorie ook best te combineren... Ooit moet er iets begonnen zijn en voor mij is dat god. Maar ik geloof niet dat nog god dagelijks de aarde beinvloed, maar dat hij iets geschapen heeft dat zichzelf kan ontwikkelen. God zal echt wel een plan of een idee voor de aarde hebben en ik geloof dat hij haar zo gemaakt heeft dat we daar uiteindelijk aan zullen voldoen. Hoelang dat nog duurt? goeie vraag. Maar in de tussentijd ontwikkelen we verder en verder. En god heeft er voorgezorgd dat we dat kunnen, maar doet dat niet meer per definitie zelf.

    Ik vind dat een gezonde manier van religie en wetenschap combineren

  14. Quote:
    Op maandag 14 augustus 2006 20:59:20 schreef IkkuhIlona het volgende:

    Als christen heb je toch geen magie nodig? of ben ik nou helemaal gek
    puh2.gif

    Ilona

    Ik ben geen christen en behalve dat doen ook sommige christenen aan magie

  15. Quote:
    Op zondag 13 augustus 2006 11:04:24 schreef Gwendolyn het volgende:

    Oh ik wel
    puh2.gif

    Maar het lijkt me neit zo'n goed idee omd at in dit topic te plaatsen... dan blijven we niet echt ontopic
    knipoog_dicht.gif

    Oh nou gezien door veel christelijke mensen magie als komende van satan word gezien is het redelijk on topic. Ikzelf doe ook aan magie dus ik wil wel eens weten wat je doet.

  16. Quote:
    Op zondag 13 augustus 2006 08:58:02 schreef wateengedoe2 het volgende:

    [...]

    Wat zijn die apocriefe toevoegingen? 'Apocrief' (d.w.z. de deuterocanonieken uit de katholieke bijbel), of écht apocrief (bijv. uit de Nag Hammadigeschriften, of andere NT-apocriefen)? Ik had nog nooit van de vrijmetselaarsbijbel gehoord en vind dat wel interessant om te weten
    smile.gif

    Nou, eigenlijk is het "gewoon" een king james versie, maar dan zitten er een aantal zaken voor, oa uitleg over de graden, maar bovenal een stuk dat over de constructie van de tempel van salomon en de bijbenodigde altaren en spullen gaat. Ik weet dat

    het bouwplan ervoor uit apocriefe werken komt.

  17. Quote:
    Op dinsdag 08 augustus 2006 12:09:22 schreef Jehoshua het volgende:

    Ja D&D is occult........ ik heb zojuist een boek gelezen genaamd 'verbreek de vloek' daar staat dat het occult is(LETTERLIJK WORDT D&D GENOEMD) en die man weet er zeker wat van af geloof me! Maar natuurlijk ga ik niet mijn mening bouwen op 1 persoon (tenzij Jezus had gezegd dat D&D fout was) Maar dungeons en dragons..... gevangenissen, kerkers, en draken....... dat zijn allemaal symbolen van satan.... de dranken van satan en de kerkers waar hij jou in wil helpen... hij wil je vangen in zijn kerker... zijn web.... spellen als diablo,runescape,D&D,WOW Allemaal spellen waarin bijvoorbeeld necromancers zijn..... of waar je een tovenaar kan zijn die magische spells kan uitvoeren....

    Vaak zijn er ook dingen zoals waarzeggerij of heksen Dat zegt het toch al..... God is zoooooo TEGEN magie en tovernaars : LEviticus 19:26,Jesaja 2:6, 2 koningen 17:17 en 18 ,Deutrenomium 18:10 tot 15

    RPG's of mmorpgs'S brengen alleen maar verslavingen met zich mee... en onbewust of bewust ben je met satan bezig!

    En thijs....... sommige mensen zijn 'kleurenblind'

    Tegen die mensen wil ik zeggen bid om inzicht...,

    En remember als je de Vader vraagt om een brood zal Hij je zeker geen stenen geven......

    Jehoshua

    Thummim en Urim, dit onderwerp heb ik al eens in een ander topic aangehaald in de geloofsvragen gedeelte van dit forum, je zal zien dat god helemaal niet zo een hekel heeft aan magiers.

  18. Henoch, hoewel apocrief. Engelen die sexen met mensen in ruil voor kennis en magie en waar reuzen uit voortkomen

    Hoera voor Samael!!

    Ook het verhaal rond salomon waarbij 2 vrouwen vochten om een kind, ik kan me even niet herrineren waar dat stond alleen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid