Spring naar bijdragen

HJW5

Members
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Dus je kan rustig vrouwen als predikant benoemen en die traditie loslaten. De keuze wordt aanbod gelaten. Dan zie ik het probleem van vrouwelijke predikanten niet. Dan kunnen we ook gewoon homosexualiteit aanvaarden en de traditionele vorm van relaties uitbreiden. Hij laat ons de keuze. Probleem toch opgelost ? Van maar weinig apostelen is bekend hoe ze geëindigd zijn. Wel veel “verhalen”, maar geen enkele onderbouwing. Als het gaat om wat er in jouw huis gebeurt, waarom je dan druk maken om de opening van de OS. Gewoon stoïcijns benaderen. Punt dat ik wilde ma
  2. HJW5

    Ergernis

    Hettie altijd goed om te blijven proberen. Waarom ben je trouwens weer begonnen op het forum. Je gaf op Bazuinen aan dat je offline zou gaan om de afleidingen van de fora te vermijden. Is geen oproep om te vertrekken hoor. Gewoon benieuwd als altijd.
  3. Sois, is het geen traditioneel christendom meer. Waarom vasthouden aan tradities ? Kunnen best achterhaald zijn. Voorbeelden: doe jij nog traditioneel de was (met de hand) of heb je een machine ? Verstuur je alles nog traditioneel via de post, of gebruik je ook e-mail ? Gaan we nog traditioneel te paard of gebruiken we auto’s? Als tradities niet meer voldoen, dan kun je ze ook gewoon loslaten. Vrouwen hebben niet meer de traditionele positie, maar zijn gelijkwaardig geworden.
  4. De wet van karma. Wat een vreselijke gedachte. Als die klopt heeft God dat dus bedacht. Tenzij God onderworpen is aan andere wetten, maar dat lijkt mij zeer onlogisch. God was dan dus in Auschwitz……om de joden hun karma te laten ondergaan, omdat ze Jezus niet als heiland zien. God die mensen martelt, uithongert, vernedert met als gedachte: eigen schuld. Hitler was dan een instrument in Gods handen. Mensen in Auschwitz dus niet helpen: niet ingrijpen in hun karma.
  5. HJW5

    Ergernis

    Ik werk fulltime, dat levert genoeg neurolinks op voor mij. Prima om stoïcijns te zijn, je bent het alleen nog lang niet, je vliegt op veel dingen is. Hoewel je wel minder agressief bent in je bewoordingen. Dat is een verbetering. Ik verwacht van niemand perfectie. Er zit weer een groot verschil tussen je zoete woorden en je praktijk. Hoeveel je er ook omheen kletst.
  6. HJW5

    Ergernis

    Klopt. En dus niet tekeer gaan tegen Israël of Poetin of de bredeweggers of de natuurmens. Jouw ergernis over deze zaken onderbouwt het natuurmens zijn, wat jij dus ook gewoon bent. Maar dat zul je zelf ook doorhebben. Misschien een idee om die realiteit gewoon onder ogen te zien.
  7. HJW5

    Ergernis

    Stoïcisme: stoicijnse mindset legt de nadruk op het accepteren van de realiteit en het onderzoeken van eigen oordelen en gedachten. Klagen heeft geen zin. Zonder overweldigd te raken door emoties. Het lukt dus nog niet erg om stoïcijns te zijn…..
  8. Waar was God dan tijdens Auschwitz ? Is dat “ waken over” ?
  9. HJW5

    Ergernis

    Hoe ga je om met je eigen mentale handicaps ? Ga je dat de overlevenden van Auschwitz vertellen ? En ik snap dan niet waarom je je druk maakt over Palestijnen in Gaza. Ze krijgen immers precies wat hem toekomt.
  10. HJW5

    Ergernis

    Je hebt ook mensen die zich ergeren aan smalle weggers, natuurmensen, Israëlische regering, Wilders, Poetin. Heel wat mentale handicapjes. En is dan de ergernis weg ? Of ……
  11. Ik stel juist jou vragen die je stelselmatig negeert. Overstapt naar andere onderwerpen. Ik leg je sommige vragen meerdere keren voor en je negeert ze stelselmatig. Is de kerk intolerant als zij de seculiere wereld wil opleggen dat er geen homohuwelijk mag komen ? Is de zwarte man intolerant als hij zich verzet tegen “slegs voor blanke”? Af willen dwingen dat een homo in de seculiere wereld niet mag trouwen is intolerant. Muisstil ben je dan. Je vraagt tolerantie voor jouw gedachtengoed, je geeft geen tolerantie voor andermans gedachtengoed. In strijd met de bijbel. De pra
  12. Zoals ik al schreef: jij hebt behoefte aan een absolute waarheid. De door jouw bedachte God. Als je Jezus serieus neemt, volg je zijn woorden. En help je je medemens, en stel je je niet verheven op. Je neemt Jezus dus aantoonbaar niet serieus. ”Als ik iets goed doe”…..dat doe je dus niet, volgens je eigen woorden.
  13. Ook jij hebt de behoefte om te kunnen refereren aan een absolute waarheid. Dat geeft houvast en is prima. De joden verklaren hun geschriften heilig, de christenen noemen de bijbel door God geïnspireerd, de veda’s zijn heilig verklaard, de moslims stellen dat de koran rechtstreeks is gedicteerd. En zo heb jij jouw bedachte God universeel waar verklaard. En bent denigrerend naar alle andersdenkenden. En Jezus roept juist op tot bescheidenheid. Als je Jezus als universele waarheid ziet, dan volg je hem: je voedt de hongerigen, laaft de dorstigen, stelt je niet verheven op en oordeelt niet
  14. Als Hij naar eigen wil geef, dan is dat dus ook opdringen. Het goddelijke bemint altijd en overal. Vraag is of wij ervoor openstaan. Dat is geen opdringen, maar de deur staat altijd open. Je kunt ook heel goed meer naar de liefde te leven, zonder dat daar eerst berouw voor opgewekt dient te worden. Liefde heeft geen berouw nodig, is alles in zichzelf. BDE’s geven een onweerstaanbaarheid uit. Mensen weten zich Thuis. Lees het verhaal van Linda Stewart. God ons verstoken laten van liefde? Het is een gedachte om het lijden te verklaren, maar ik kan er niets mee. Eerder gaf je
  15. Als je Jezus volgt, dan voed je de hongerigen, laat je de dorstigen. Voel je je niet verheven. Oordeel je niet. Dat alles doe je niet (goede daden) en doe je juist wel (verheven en oordelen). Je volgt dus niet Jezus, maar je eigen bedachte God.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid