Spring naar bijdragen

Monachos

Members
  • Aantal bijdragen

    1.325
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door Monachos

  1. Nou vooruit @Hopper, ook nog een beginnetje voor je gemaakt in het NT:

    Matth. 2:11 En in het huis gekomen zijnde, vonden zij het Kindeken met Maria, Zijn moeder, en nedervallende hebben zij zichzelf aangebeden. En hun schatten opengedaan hebbende, brachten zij Hem geschenken: goud en wierook en mirre.

    Matth. 2:13 Toen zij nu vertrokken waren, zie, de engel des Heeren verschijnt Jozef in den droom, zeggende: Sta op, en neem tot u het Kindeken en Zijn moeder, en vlied in Egypte, en wees aldaar, totdat ik het u zeggen zal; want Herodes zal het Kindeken zoeken om zichzelf te doden.

    Matth. 7:25 En er is slagregen nedergevallen, en de waterstromen zijn gekomen, en de winden hebben gewaaid en zijn tegen zichzelf huis aangevallen, en het is niet gevallen, want het was op de steenrots gegrond.

    Matth. 7:27 En de slagregen is nedergevallen, en de waterstromen zijn gekomen, en de winden hebben gewaaid en zijn tegen zichzelf huis aangeslagen, en het is gevallen, en zijn val was groot.

    Matth. 10:12 En als gij in het huis gaat, zo groet zichzelf.

    Matth. 11:12 En van de dagen van Johannes den Doper tot nu toe, wordt het Koninkrijk der hemelen geweld aangedaan, en de geweldigers nemen zichzelf met geweld.

    Matth. 12:11 En Hij zeide tot hen: Wat mens zal er zijn onder u, die één schaap heeft, en zo datzelve op een sabbatdag in een gracht valt, die zichzelf niet zal aangrijpen en uitheffen?

    Matth. 12:36 Maar Ik zeg u, dat van elk ijdel woord hetwelk de mensen zullen gesproken hebben, zij van zichzelf zullen rekenschap geven in den dag des oordeels.

    Matth. 12:41 De mannen van Ninevé zullen opstaan in het oordeel met dit geslacht en zullen zichzelf veroordelen; want zij hebben zich bekeerd op de prediking van Jona; en zie, meer dan Jona is hier.

    Matth. 12:42 De koningin van het zuiden zal opstaan in het oordeel met dit geslacht en zichzelf veroordelen; want zij is gekomen van de einden der aarde, om te horen de wijsheid van Sálomo; en zie, meer dan Sálomo is hier.

    Matth. 13:7 En een ander deel viel in de doornen; en de doornen wiesen op en verstikten zichzelf.

    Matth. 13:29 Maar hij zeide: Neen, opdat gij het onkruid vergaderende, ook mogelijk met zichzelf de tarwe niet uittrekt.

    Matth. 13:30 Laat ze beide tezamen opwassen tot den oogst, en in den tijd van den oogst zal ik tot de maaiers zeggen: Vergadert eerst het onkruid en bindt het in bussels, om zichzelf te verbranden; maar brengt de tarwe tezamen in mijn schuur.

    Matth. 13:39 En de vijand die zichzelf gezaaid heeft, is de duivel; en de oogst is de voleinding der wereld; en de maaiers zijn de engelen.

    Matth. 14:12 En zijn discipelen kwamen en namen het lichaam weg en begroeven zichzelf; en gingen en boodschapten het Jezus.

    Matth. 18:13 En indien het geschiedt dat hij zichzelf vindt, voorwaar Ik zeg u, dat hij zich meer verblijdt over zichzelf, dan over de negen en negentig, die niet afgedwaald zijn geweest.

    Matth. 23:20 Daarom, wie zweert bij het altaar, die zweert bij zichzelf en bij al wat daarop is.

    Matth. 27:44 En zichzelf verweten Hem ook de moordenaars die met Hem gekruisigd waren.

    Matth. 27:59 En Jozef het lichaam nemende, wond zichzelf in een zuiver fijn lijnwaad,

    Matth. 28:8 En haastelijk uitgaande van het graf met vreze en grote blijdschap, liepen zij heen om zichzelf Zijn discipelen te boodschappen.

  2. @Hopper speciaal voor jou een lijst met alle vermeldingen van het woord 'hetzelve' in de Statenvertaling: 

    https://statenvertaling.nl/zoektekst.php?qw=hetzelve&qm=1&qd=1&qa=1&it=0#start

    Nu hoef je alleen nog maar overal 'hetzelve' te vervangen door 'zichzelf'. Want je wil natuurlijk wel consequent zijn!

    Ik heb alvast een beginnetje voor je gemaakt:

    Gen. 43:21 Het is nu geschied als wij in de herberg gekomen waren en wij onze zakken opendeden, zie, zo was ieders mans geld in den mond van zijn zak, ons geld in zijn gewicht; en wij hebben zichzelf wedergebracht in onze hand.

    Gen. 47:21 En het volk aangaande, dat zette hij over in de steden, van het ene uiterste der pale van Egypte tot het andere uiterste van zichzelf.

    Ex. 1:10 Komt aan, laat ons wijselijk tegen zichzelf handelen, opdat het niet vermenigvuldige en het geschiede, als er enige krijg voorvalt, dat het zich ook niet vervoege tot onze vijanden en tegen ons strijde en uit het land optrekke.

    Ex. 2:6 Toen zij het opendeed, zo zag zij dat knechtje; en zie, het jonksken weende; en zij werd met barmhartigheid bewogen over zichzelf en zij zeide: Dit is een van de knechtjes der Hebreeën.

    Ex. 3:20 Want Ik zal Mijn hand uitstrekken en Egypte slaan met al Mijn wonderen, die Ik in het midden van zichzelf doen zal; daarna zo zal hij ulieden laten vertrekken.

    Ex. 10:26 En ons vee zal ook met ons gaan, er zal niet een klauw achterblijven; want van zichzelf zullen wij nemen om den HEERE onzen God te dienen; want wij weten niet waarmede wij den HEERE onzen God dienen zullen, totdat wij daar komen.

    Ex. 15:25 Hij dan riep tot den HEERE, en de HEERE wees hem een hout; dat wierp hij in dat water; toen werd het water zoet. Aldaar stelde Hij het volk een inzetting en recht, en aldaar verzocht Hij zichzelf,

    Ex. 20:26 Gij zult ook niet met trappen tot Mijn altaar opklimmen, opdat uw schaamte voor zichzelf niet ontdekt worde.

    Ex. 22:25 Indien gij Mijn volk dat bij u arm is, geld leent, zo zult gij tegen zichzelf niet zijn als een woekeraar; gij zult op zichzelf geen woeker leggen.

    Ex. 27:2 En gij zult zijn hoornen maken op zijn vier hoeken; uit zichzelf zullen zijn hoornen zijn, en gij zult het met koper overtrekken.

    Ex. 29:36 Gij zult ook des daags een var des zondoffers bereiden tot de verzoeningen, en gij zult het altaar ontzondigen, mits doende de verzoening over zichzelf; en gij zult het zalven om het te heiligen.

    Ex. 30:2 Een el zal zijn lengte zijn en een el zijn breedte (vierkant zal het zijn), maar twee ellen deszelfs hoogte; uit zichzelf zullen zijn hoornen zijn.

    Ex. 30:9 Gij zult geen vreemd reukwerk op zichzelf aansteken, noch brandoffer noch spijsoffer; gij zult ook geen drankoffer daarop gieten.

    Ex. 30:36 En gij zult van zichzelf heel klein pulver stoten, en gij zult daarvan leggen voor de getuigenis in de tent der samenkomst, waarheen Ik tot u komen zal; het zal ulieden heiligheid der heiligheden zijn.

    Ex. 32:5 Als Aäron dat zag, zo bouwde hij een altaar voor zichzelf; en Aäron riep uit, en zeide: Morgen zal den HEERE een feest zijn.

    Ex. 32:8 En zij zijn haast afgeweken van den weg dien Ik hun geboden had, zij hebben zich een gegoten kalf gemaakt, en zij hebben zich voor zichzelf gebogen en hebben het offerande gedaan en gezegd: Dit zijn uw goden, Israël, die u uit Egypteland opgevoerd hebben.

    Ex. 32:21 En Mozes zeide tot Aäron: Wat heeft u dit volk gedaan, dat gij zulk een grote zonde over zichzelf gebracht hebt?

    Ex. 34:15 Opdat gij misschien geen verbond maakt met den inwoner van zichzelf land; en zij hun goden niet nahoereren, noch hun goden offeranden doen, en hij u nodigende, gij van hun offerande eet,

    Ex. 37:25 En hij maakte het reukaltaar van sittimhout; een el was zijn lengte en een el zijn breedte, vierkant, maar twee ellen zijn hoogte; uit zichzelf waren zijn hoornen.

    Ex. 38:2 En hij maakte deszelfs hoornen op zijn vier hoeken; uit zichzelf waren zijn hoornen; en hij overtrok het met koper.

  3. 4 minuten geleden zei TTC:

    Een doorbraak naar het nieuwe paradigma wordt doorgaans afgedwongen doordat bepaalde nieuwe wetenschappelijke inzichten steeds opnieuw en door steeds meer wetenschappers proefondervindelijk worden gestaafd. De nieuwe proefondervindelijke kennis kan niet langer vanuit het oude paradigma worden verklaard en lijkt daarmee niet zelden zelfs in volledige tegenspraak te zijn. Meestal blijkt pas achteraf, wanneer de aanhangers van het oude, niet langer voldoende wetenschappelijke wereldbeeld hun invloed en macht hebben verloren, dat er sprake was van een conceptuele revolutie.

    Je bent de eerste twee zinnen:

    Een paradigmaverschuiving (of revolutie in de wetenschap), is volgens Thomas Kuhn een ontwikkeling in de wetenschap die leidt tot een dramatisch ander beeld van de werkelijkheid. Vaak ontstaat bij zo'n ontwikkeling een grote tegenstelling tussen de voor- en tegenstanders van het nieuwe paradigma. 

    en de laatste zin:

    De Nederlandse natuurkundige Hendrik Kramers was eerder dan Kuhn al met soortgelijke ideeën gekomen.

    uit die eerste alinea van het betreffende artikel https://nl.wikipedia.org/wiki/Paradigmaverschuiving vergeten te plakken. Valt me toch weer een beetje tegen.

  4. 16 minuten geleden zei Monachos:

    Nee dat schreef Johannes niet. Je hebt een foute conclusie getrokken op basis van het verouderde woord 'hetzelve' in de Statenvertaling.

    Johannes 1 SV:

    5 En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft hetzelve niet begrepen.

    De term 'hetzelve' slaat hier op 'het Licht'. Jij beweert dat 'hetzelve' gelijkstaat aan 'zichzelf' maar dat is fout.

    In de eerdere verzen slaat 'Hetzelve' op 'het Woord':

    1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.

    2 Dit was in den beginne bij God.

    3 Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

    4 In Hetzelve was het Leven, en het Leven was het Licht der mensen.

    HSV:

    1 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.

    2 Dit was in het begin bij God.

    3 Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is.

    4 In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.

    5 En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen.

    Nog even ter vergelijking Johannes 1 volgens Hopper:

    1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.

    2 Dit was in den beginne bij God.

    3 Alle dingen zijn door zichzelf gemaakt, en zonder zichzelf is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

    4 In zichzelf was het Leven, en het Leven was het Licht der mensen.

    5 En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft zichzelf niet begrepen.

  5. 19 minuten geleden zei Hopper:

    De onvolprezen  Evangelist Johannes schrijft het reeds: de duisternis heeft zichzelf niet begrepen.

    Nee dat schreef Johannes niet. Je hebt een foute conclusie getrokken op basis van het verouderde woord 'hetzelve' in de Statenvertaling.

    Johannes 1 SV:

    5 En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft hetzelve niet begrepen.

    De term 'hetzelve' slaat hier op 'het Licht'. Jij beweert dat 'hetzelve' gelijkstaat aan 'zichzelf' maar dat is fout.

    In de eerdere verzen slaat 'Hetzelve' op 'het Woord':

    1 In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.

    2 Dit was in den beginne bij God.

    3 Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

    4 In Hetzelve was het Leven, en het Leven was het Licht der mensen.

    HSV:

    1 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.

    2 Dit was in het begin bij God.

    3 Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is.

    4 In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.

    5 En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen.

  6. 24 minuten geleden zei Hopper:

    De Weg dient gegaan te worden met vallen en opstaan, in navolging van Jezus de Christus.   Hoon was Jezus' zijn deel op de kruisweg, dat zal iedereen ervaren op de Weg.  Ik heb u al uitgelegd dat geen enkel oordeel van natuurlijke mensen mij wat doet, toch waagt u maar weer eens een poging om te oordelen?

    Velen staan voor de deur, slechts de enkeling gaat het bruidsvertrek binnen.

    Je speelt elke keer hetzelfde (inmiddels vermoeiende) riedeltje af. 'Liefde is mijn religie' staat er bij jouw religie maar dat blijkt helemaal nergens uit. Er spreekt helemaal geen liefde uit jouw woorden, alleen maar arrogantie. Meerdere mensen hebben jou dit in verschillende bewoordingen laten weten maar juist door je arrogantie vat je dat op als 'oordelen van natuurlijke mensen', in de arrogante veronderstelling dat jij de enige geestelijke mens bent op dit forum. De naam van dit forum is 'Credible' en dat betekent 'geloofwaardig'. Beste Hopper, je bent absoluut niet 'credible'.

  7. 16 minuten geleden zei Flawless victory:


    Sommige mensen hebben nog duizend jaar nodig om definitief voor de Heere te kiezen. “Apparently Hermanos2 hasn’t made up his mind yet.”  Hij houdt naar eigen zeggen, waar jij hem voor complimenteerde voor zijn eerlijkheid,  meer van de aarde dan van de Heer. 

    Denk je dat de Heer vanaf een afstand naar de Aarde wil (blijven) kijken of uiteindelijk bij 'de Zijnen' wil zijn?

  8. @Flawless victory @Hermanos2 vanuit de Bijbel bekeken is het (volgens mij) juist dat gelovigen die deel uitmaken van het Lichaam van Christus, een hemelse toekomst hebben en een andere groep (welke dat ook moge zijn) een aardse. Maar waarom zou God deze groepen een verschillende bestemming willen geven en niet samen willen brengen? Een bruid en bruidegom leven toch ook niet in verschillende 'dimensies'?

  9. 12 minuten geleden zei Breuk:

    Welke directe leerlingen (apostelen) van Jezus zijn gedoopt?
    Kan het zijn geen enkele?  In ieder geval geen onderwerp tijdens zijn leven op aarde.

    Kan het zijn dat dit pas veel later is ingesteld? De bijbel is geen historisch verslag.  
    De schrijvers blikken later terug als de directe ooggetuigen overlijden. De evangeliën zijn leerboeken geen directe ooggetuigen verslagen.

    Ik vraag me ook altijd af hoe mensen bepalen wie wel of niet bij Jezus horen. Lees anders eens Mattheus 25 vanaf vers 31. Daar staat overigens ook niets over de vereiste doop.

    Marcus 1:

    8 Ik heb u gedoopt met water, maar Hij zal u dopen met de heilige Geest.

    Johannes 20:

    21 Jezus dan zeide nogmaals tot hen: Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

    22 En na dit gezegd te hebben, blies Hij op hen en zeide tot hen: Ontvangt de Heilige Geest.

  10. 4 minuten geleden zei Hopper:

    De Heilige Geest woont immers al in ieder mens.  (1 Korinthiërs 6:19).

    Je bent 1 Korinthiërs 1:2 vergeten te lezen. Een brief heeft een aanhef en één of meerdere geadresseerden. Ook de eerste brief van Paulus aan de Korinthiërs.

    2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de geheiligden in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen die de Naam van onze Heere Jezus Christus aanroepen, in elke plaats, zowel hun als onze Heere:

    De Heilige Geest woont dus niet 'immers al in ieder mens', alleen in mensen 'die de Naam van onze Heere Jezus Christus aanroepen'. 

  11. 18 minuten geleden zei Hopper:

    P.S. in de geestelijke mens is niet zoiets als een 'ego' aanwezig, laat staan een narcist.    Het is de natuurlijke mens die meent een ego te hebben.  Wat bij de natuurlijke mens ook het geval is....

    Elke keer weer vermakelijk om te lezen dat de enige persoon die in de waan verkeert geen ego meer te hebben, in feite het meest opgeblazen ego van iedereen op dit forum (en waarschijnlijk andere fora) heeft. Maar door zijn net zo grote blinde vlek hier compleet onwetend over blijkt te zijn.

    Mensen met een realistische kijk op zichzelf beseffen gewoon dat ze een ego hebben. Wat gewoon Latijn is voor 'ik'. De vraag is of dat ego gewoon een ego is of een EGO.

  12. 12 uur geleden zei Thinkfree:

    Als God een narcist was, had ie ons niet geschapen. 

    God wil dat jij hem op nummer 1 zet, voor jou eigen gewin. Gods rechtmatig plek staat ver boven de nummer 1.

    'Gewin'. Aparte woordkeuze.

    Je kunt het ook zo zien: als mensen narcisten (kunnen) zijn en naar Gods beeld zijn geschapen, kan God ook een narcist zijn. God schiep de mensen om Hem te aanbidden. Maar vanwege de vrije wil kan de mens ook iets of iemand anders aanbidden, waaronder zichzelf.

  13. Goed nieuws over Trump.

    Donald Trump als eerste oud-president VS schuldig bevonden in strafzaak

    Donald Trump is als eerste Amerikaanse oud-president ooit schuldig bevonden in een strafzaak. Een twaalfkoppige jury oordeelde na bijna twee dagen beraad dat hij schuldig is aan het vervalsen van documenten in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

    De oud-president stond in New York terecht vanwege het vervalsen van zakelijke gegevens die aantoonden dat Trump 130.000 dollar zwijggeld betaalde aan pornoster Stormy Daniels. Het betalen van zwijggeld is niet strafbaar en het team van Trump betwist in de rechtbank ook niet die betaling. Maar in het geval van Trump werd dat geld volgens de jury in de boeken gezet als juridische kosten. Dat is wel in strijd met de wet.

    Bron: https://nos.nl/artikel/2522539-donald-trump-als-eerste-oud-president-vs-schuldig-bevonden-in-strafzaak

  14. 23 minuten geleden zei micha2010:

    Hoi hoi allemaal,

    Ik ben nu 13 jaar en ik wil heel graag de film van in de ban van de ring willen zien, maar ik weet niet precies of dat in de christelijke normen en waarden valt, wat vinden jullie daarvan? 

    Gr.

    Micha

    Gewoon lekker kijken, zijn hele goede films. Wel in de juiste volgorde uiteraard:

    1. The Fellowship Of The Ring

    2. The Two Towers

    3. The Return Of The King

  15. 51 minuten geleden zei Hopper:

    Nog een bewijs dat geest en brein niet hetzelfde is staat in Johannes 3

    6 Hetgeen uit het vlees geboren is, dat is vlees; en hetgeen uit den Geest geboren is, dat is geest.

    7 Verwonder u niet, dat Ik u gezegd heb: Gijlieden moet wederom geboren worden.

    8 De wind blaast, waarheen hij wil, en gij hoort zijn geluid; maar gij weet niet, van waar hij komt, en waar hij heen gaat; alzo is een iegelijk, die uit den Geest geboren is.

    Het is niet de geest die 'gelooft' het is het brein wat 'gelooft'.  Dat wat uit Geest is geboren gelooft in het geheel niet, de mens die bekend is met 'de geest' die weet niet waar de geest vandaan komt, noch waar die heen gaat.

    Best wel handig om te weten voordat men foute beweringen doet.  Of zou zelfs Jezus ons maar wat op de mouw hebben gespeld?

    Dit soort gevolgtrekkingen slaan als een tang op een varken. Vergelijkbaar met uit een appeltaartrecept concluderen dat het morgenmiddag gaat regenen.

    Hier nog wat woorden die aan Jezus zijn toegeschreven:

    36 Maar Ik zeg u dat de mensen van elk nutteloos woord dat zij zullen spreken, rekenschap moeten geven op de dag van het oordeel.

    37 Want op grond van uw woorden zult u rechtvaardig verklaard worden, en op grond van uw woorden zult u veroordeeld worden.

    Mattheüs 12 HSV

  16. 3 minuten geleden zei Hopper:

    De geestelijke mens gelooft dan weer niet, aan hen heeft God geopenbaard middels zijn Geest.  (1 Korinthiërs 2:10)

    De stelling van Hetairos "Dat betekent concreet, dat iedereen gelooft" gaat dus alleen op voor natuurlijke mensen.   Niet voor iedereen.  Waarmee Hetairos te kennen geeft als natuurlijk mens te spreken.   Geen probleem uiteraard.

    Uiteraard zal dit alles worden ontkend door hen die als natuurlijke mens 'geloven'.  Want geloven is geen functie van de geest, maar van het brein.

    Er is maar één geestelijk mens op deze hele planeet en dat is Hopper. Alle andere mensen zijn natuurlijke mensen. 

    shake_head_in_disappointment_lg_wm.gif

    Effe serieus: misschien moet je Romeinen 10:9-10 nog effe nalezen, als je consequent wil zijn in het volgen van Paulus.

  17. 1 uur geleden zei fyg:

    Ik heb hier andere interpretatie voor het verhaal dat in Numeri 20 staat. God straft Mozes voor wat hij eerder zonde heeft gedaan, Mozes moest bestraft worden door God, niet omdat hij ongehoorzaam was, maar omdat Mozes Egyptenaar heeft vermoord, die straf was te laat maar moest wel gebeuren. 

    Dat vind ik erg ver gezocht. Er wordt geen enkele melding in Numeri 20 gemaakt van de Egyptenaar die Mozes langer geleden doodde. Ook de reactie van 'de Heer' in vers 12 verwijst daar op geen enkele manier naar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid