Spring naar bijdragen

Rafox

Members
  • Aantal bijdragen

    1.011
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Rafox

  1. Ik denk dat de term "welvaartsevangelie" nogal veel gebruikt wordt om een bepaald soort geloofsbeleving te stickeren en af te danken. En dat is jammer. Zoals gewoonlijk (denk aan de reformatie) wordt er niet goed geluisterd en zomaar snel stellingen ingenomen en in kampen gedacht.

    Dat de aandacht verschuift van een evangelie van genade (focus op in de hemel komen als hoogste goed) naar het evangelie van het koninkrijk (focus op discipelschap met daarbij behorende vervolging maar ook met de krachten van het koninkrijk) is alleen maar goed.

    De welvaartsevangelicaaltjes vergeten hun eigen roots, namelijk dat de zegen en de vloek niet onverkort geldt voor de nieuwtestamentische gelovige. Wat dat betreft deden ze er goed aan naar hun evangelische voorvaderen te luisteren dat alles genade is. Er sluipt vaak een soort verdienmodel in dat evangelie.

    Maar het is overduidelijk dat de navolging van Christus zowel gepaard gaat met vervolging, strijd en lijden, als met wonderbaarlijke kracht, genezingen, uitreddingen en bijzondere voorzieningen van God op alle terreinen, dus ook wat betreft materie, geld, gezondheid, mentale gesteldheid, bovennatuurlijke openbaringen, noem maar op.

    Zij die alleen kijken naar de strijd en het lijden, en de kracht niet kennen, lopen veel van het goede van God nodeloos mis. Ze denken dat de schorpioen brood is. Bovendien is hun evangelie letterlijk krachteloos.

    Zij die zich alleen fixeren op de kracht en het lijden uit het oog verliezen, dreigen pijnvermijdende vreemdsoortige man-in-een-wit-pak-achtige zwevers te worden zonder realiteitszin en relevantie, naief en open voor bedrog.

  2. Mijn vader heeft me uitgelegd dat de betonnen palen die langs het fietspad door duin stonden (als prikkeldraadpalen), onderdelen waren van de driepoten waarop in de oorlog de duitsers in de branding anti-landingsmijnen hadden geplaatst.

    Ik heb 5 jaar lang nooit mijn fiets tegen die palen durven zetten, bang voor knal-effecten knipoog_dicht.gif

  3. Ik ben uit het park gezet.. Met een wijde boog en een harde klap. Vijftien jaar park is niet niks. Duurde maanden voor de stofwolken waren opgetrokken.

    En nu heb ik heel voorzichtig weer een kaartje gekocht. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het avontuur begint van voor af aan.

  4. Quote:

    [...]

    Ik zou zeggen HEEEEEEL strijdig. Ik zie de paus dan ook absoluut niet als heilige vader maar als een gewone man zonder enige autoriteit. Hij is aangesteld door mensen (kardinalen) volgens het pricipe 'vriendjespolitiek' en wordt gedwongen in een keurslijf waar hij de rest van zijn leven niet meer uitkomt.

    Dit alles komt op mij over als een 'puppet on a string' die een titel krijgt om er inhoud aan te geven.

    Ik weet dat ik nu mensen voor de schenen schop, maar dit is mijn mening....sorry
    big-smile.gif

    Mount Zion

    Dat klopt niet lijkt me.

    De paus is de leider van de Kerk en heeft verbonden met zijn ambt een enorme autoriteit. Aangesteld door mensen die, voorzover ik kennis heb kunnen nemen van het bijzonder weinige dat zij daarover hebben losgelaten, in het geval van de huidige paus met zorgvuldigheid en integriteit hebben gekozen.

    En aangezien elke paus blijkbaar een geheel eigen karakter en invulling kan geven aan hun periode als paus, valt het met dat keurslijf ook mee.

    Ik denk dat je mening niet klopt met de feiten.

    Als je vermoedt dat er ergens een hoenderhok is, probeer dan wat beter te kijken naar wat je gooit. Het kan zomaar gebeuren dat je iets volkomen anders dan een knuppel in je handen hebt...

  5. Quote:

    Stel dat een engel van God van plan zou zijn om een hoop goudklompjes aan gelovigen op aarde uit te delen, dan zouden alleen degenen een goudklompje krijgen die überhaupt geloven dat het mogelijk zou zijn dat er een engel van God uit de hemel zou komen die goudklompjes zou kunnen uitdelen. Degenen die dit bij voorbaat al uitsluiten, zouden het mislopen.

    Als God een beetje handig is zorgt hij er voor dat iedereen bij voorbaat gelooft, zodat hij een maximaal aantal goudklopmjes kan weggeven.

  6. Zo heerlijk die Thomas...

    114 Simon Petrus zei hun: Dat Mariam vanuit ons midden wegga omdat vrouwen

    het leven niet waardig zijn. Jezus zei: Ziet: ik zal ze tot mij halen om haar mannelijk

    te maken opdat ook zij een levende geest zou zijn, u, mannen, gelijk. Want elke vrouw

    die mannelijk zal worden zal intreden in het Rijk der Hemelen.

    Als je dit leest en gelooft in de theorie dat de kerk vrouwen haat en onderdrukt, dan snap je toch niet dat dit leuke boekje geen leuke plek in de canon heeft en dat deze tekst fijn wordt meegegeven aan bruidspaartjes als trouwtekst....

  7. Quote:

    Sjaloom Rafox,

    Robert! Ik neem mijn hoed af en wens je vrede widegrin.gif leuk van je te horen.

    Quote:
    Als het goed is, vorder je steeds meer in je relatie met God, zodanig, dat je beeld van God steeds meer vervangen wordt door wie God écht is. God zal je werkelijk niet enkel met een beeld opscheppen als je je aan Hem geeft en alles verzaakt wat je van Hem afhoudt.

    Dat ben ik helemaal met je eens.

    Maar er valt mij iets op en dat zal ik proberen uit te leggen. Overigens wil ik niet mijn eigen ervaring als norm voor de hele mensheid hanteren, maar mijn ervaring is naar mijn bescheiden mening wat universeler dan dat... tenminste... mijn vrienden delen de analyse knipoog_dicht.gif

    Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik het frappant vind dat op het moment dat ik aanbid, ik dit doe met gedachten, verlangens en gevoelens in het hoofd die ergens op gericht zijn.

    Datgene waar ik me op richt is hoe je het ook wendt of keert een mentale voorstelling van , in mijn geval, God. Dat deze mentale voorstelling, een beeld zo je wilt, gebaseerd is op de werkelijke God, doet aan het feit niks af dat het toch een beeld is.

    Dus ik stelde enigzins geamuseerd vast dat wij altijd een beeld aanbidden.

    Dat wij niet worden afgescheept, dat is me duidelijk, omdat God nog veel groter is dan wij kunnen denken of beseffen. En als ik mijn best doe en ik span me in, dan kan ik heel goed iets onvoorstelbaar groots beseffen wat ik ontelbaar veel vermenigvuldig met iets ontelbaars... en dan nog dekt het de lading niet.. widegrin.gif

    Quote:
    Overigens hebben katholieken sowieso de mogelijkheid om God rechtsstreeks te aanbidden, Hem te zien. In het heilig Sacrament, de geconsecreerde Hostie, het Lichaam van Christus, kunnen we Christus in het verborgene aanbidden. Hier geen beeld, maar Christus Zelf in eigen Persoon, in de gedaante van een schijfje brood.

    Prachtig. Je weet dat ik het niet geloof, maar die gedachte is bijna onweerstaanbaar.

    Quote:
    Maar ook tijdens het bidden van de psalmen horen we Christus' woorden uit onze monden spreken.

    Grondig eens

    Quote:
    En tijdens de Mis zien we Christus in de persoon van de priester het Offer voltrekken.

    Ik zeg niks engel.gif

    Quote:

    Nee, we hebben echt geen beelden nodig, maar ze kunnen wel helpen ons te richten op de Christus. En wie Christus ziet, ziet de Vader.

    Daarbij zijn beelden ook gewoon mooi, houden mensen van mooie dingen en spreken beelden dus zo hun eigen taal.

    Dit voorjaar genoten van de San Marco (en een zwik andere kerken) in Venetie. Prachtig. Ik was diep onder de indruk.

  8. Ik heb het probleem met beelden in de RKK nooit begrepen, omdat in de bijbel over een afgoderijverbod wordt gesproken. Voor zo ver ik begrepen heb wordt het heiligen- of christusbeeld niet aanbeden, maar ook niet datgene waar het beeld voor staat (behalve in het geval van Christus)

    Niet verboden dus, maar ook niet nuttig of nodig.

    Tenminste dat heb ik altijd gevonden, totdat ik me realiseerde dat het als mens (en in ieder geval voor mij) onmogelijk is iets te aanbidden waarvan je in je hoofd geen voorstelling van gemaakt heb. Ik aanbid God niet rechtstreeks, maar ik aanbid het "beeld" dat ik in mijn hoofd van hem gemaakt heb.

    Ik matig me aan te veronderstellen dat mijn beeld veel rijker is dan dat iemand anders kan maken widegrin.gif, maar dat kan ik natuurlijk niet voor iemand anders invullen.

  9. Het frappantste is nog datgene wat je hebt weggelaten, namelijk het voorstel dat het niet heeft gehaald.

    Quote:
    De behandeling van andere voorstellen verliep daarentegen niet volgens plan. Zo was daar het initiatief om een vierde punt toe te voegen aan de doelstellingen van de Assemblies of God. Volgens de huidige statuten van de pinksterbeweging bestaat de organisatie om 'te evangeliseren in de wereld', 'God te loven' en 'een gemeenschap van geestelijk groeiende gelovigen te creëren'. De indieners van het voorstel vonden dat daar nog een punt bij moest: met liefde en mededogen helpen van behoeftigen.

    Tijdens de vergadering, donderdag, sneuvelde het voorstel. Volgens de tegenstanders zouden de Assemblies erdoor afglijden naar een ,,sociaal evangelie''. Vrijdag werd het voorstel echter op initiatief van voorzitter George Wood opnieuw behandeld. Het zat de Assemblies-voorman ,,niet lekker'' dat hij niets had gezegd tijdens de vergadering.

    En verder, als er nauwelijks discussie is dan is dat een teken van afwezigheid van echte interesse, creativiteit en buiten de kaders denken. Of het getuigt van kadaverdiscipline zodat niemand een afwijkende mening durft te geven.

    Of ze zijn allemaal 100% vervuld van de geest zodat God alle tegenspraak bij voorbaat heeft weggenomen.

    Niet lullig bedoeld, ik draag de pinksterkerken een warm hart toe, maar ik verbaas me soms gewoon over hoe dit soort dingen gaan.

  10. Yups.... voor Perzische vrouwen.... Ik snap die hoofddoekjes geschiedenis wel.

    Er lopen er een paar tussen ... puh2.gif

    Maar verder doe ik niet moeilijk hoor... Aziatische vrouwen, Zweedse vrouwen, Negerinnen, Latijns amerikaanse vrouwen, Friezinnen, kan mij het schelen. Mooi is mooi knipoog_dicht.gif

  11. Quote:

    [...]

    Op een date zorg ik er in principe wel voor dat een aantal sterke punten doorschemeren. Maar ik ga niet opscheppen of mezelf beter voordoen dan ik ben. What you see is what you get.

    [...]

    Het is ingewikkelder: omdat ik dates benader zoals ik dat doe vanuit mijn Christelijke levensovertuiging, kan ik meerdere vrouwen daten zonder gewetensbezwaren.

    Jongen, je bent echt een goeie kerel met een hart van goud. Ik ben niet aan het bashen hoor.

    Ik moet wel wat lachen om je eerlijke oprechte antwoorden. Ze zijn zo waar, maar ook zo onromantisch,

    Leer wat van een oude vos die tussen de vrouwen groot is geworden. Vrouwen willen een droom, een gelukzalig gevoel van in de watten gelegd en veroverd te worden.

    Dat heeft niks met onoprechtheid te maken.. Zo zijn ze geprogrammeerd.

    Kijk en dat jij geen gewetensbezwaren hebt, dat wil nog niet zeggen dat vrouwen het tof vinden dat je meerdere opties tegelijk hebt lopen....

  12. Quote:

    [...]
    rofl.gif

    Het is beledigend omdat een vrouw het hof gemaakt wil worden, wil dat een man zich voor háár uitslooft omdat zíj bijzonder is.

    We zijn ouderwets Hester.... De openingsline van tegenwoordig lijkt wel "Ik ben Piet, n***en?"

    Helemaal niet erg hoor. Mocht ik het ooit weer nodig hebben, dan weet ik dat ik - zonder arrogant te zijn - een voorsprong heb op de rest van de mannelijke goegemeente

    knipoog_dicht.gif

    Romantiek rules!


    Samengevoegd:

    Quote:

    Ach, accepteren vrouwen dat niet, dan niet. My way or the highway, iig kan ik dan zeggen dat ik trouw aan mezelf ben gebleven
    smile.gif

    Een zwijn is ook trouw aan zichzelf. Hij houdt van de modder.

    De vraag is niet of je trouw bent aan jezelf. De vraag is wie je nu eigenlijk bent. En de eerlijke vraag is of datgene wat je dan wel bent genoeg is voor een vrouw.

  13. Quote:

    ........... Hij vond mij wel de leukste van de drie ...........

    rofl.gif Dat zei hij gewoon zo?

    Daten is een fantastisch spel, - onvoor-spel-baar - waarin je geconfronteerd wordt met je eigen onzekerheden, en met die van de ander, en met een onzekere uitkomst.

    Het is geweldig om iemands karakter te peilen, om gemeenschappelijke grond te zoeken, maar ook een mogelijkheid om uit te dagen, te prikkelen en het hof te maken..... en te léven...ik bedoel, de tijd van de luiers, twee banen en drie hypotheken komt nog wel dus pak de kansen die er zijn

    Roepen dat je één van de drie bent is in het vak van de liefde zo onprofessioneel, zo kleuterschool, groep 0 achtig dat je je als dame met alle recht uit de voeten mag maken.

    En ik snap niet zo goed waar iemamd de energie vandaan zou moeten halen om met meerdere mensen tegelijk te daten. Het zou voor mij qua intensiteit gewoon onmogelijk zijn.

  14. Quote:

    Whisky, 3 glaasjes per week ofzoiets.

    Wel alleen Schotse Single Malt dan hè? Het liefst Islay.

    worshippy.gif

    Maar dan nog liever Speyside: Cragganmore widegrin.gif

    Verder drink ik alles waar C2H5OH in zit behalve spiritus en Baileys

    en o ja. geen zoete spaanse wijn, en laat dat nou net dat spul zijn dat net zo smaakt als avondmaalswijn.

    Daarmee is avondmaal vieren een zegen voor de geest en een kwelling voor het lichaam

  15. Het lijkt me hetzelfde als 'streeptheologie'.

    Heb ik 'van huis uit' meegekregen

    De belangrijkste argumenten zijn dat de expliciete uitingen van de gaven als teken voor de joden dienden, en ook dat deze uitingen eigenlijk alleen in de Handelingen en eerste Korinthebrief worden genoemd, en in eerdere èn latere brieven niet worden genoemd.

    Bijzonder is dat de argumenten tegen cessationisme voornamelijk aan de praktijk worden ontleend (de gaven werken nog in het zendingveld etc.)

    Ik geloof eigenlijk in beide visies. ja het is zo dat het kennelijk in de bijbel niet zo heel belangrijk wordt gevonden, en ja, ik geloof zonder meer dat ze nog steeds voorkomen en functioneel zijn.

  16. Quote:

    Ik zeg ook dat het leven zin heeft. En ik zeg ook dat we er hier zelf iets van moeten maken met ons allen.

    En ik weet ook heel zeker dat iedereen elkaar nodig heeft..

    Dit is voor mij erg fundamenteel. Ik ben gelovig maar er is toch een kansje van 1% ofzo (voor mijn eigen gevoel dan hè knipoog_dicht.gif ) dat ik het misheb en dan wil ik toch in het walhalla, al-janna, nirvana of in het niks iedereen recht in de ogen kunnen kijken en het gevoel hebben dat we op zijn minst ons best hebben gedaan en elkaar niet hebben gehaat en verketterd.

    De atheistische moraal is voor mij best denkbaar hoor. Ik kan me zomaar voorstellen dat een evolutionair mechamisme van natuurlijke selectie ook leidt tot het als schadelijk benoemen van bepaald gedrag sinds er bewustzijn en intelligentie bestaat.

    Ik vind het geen sterk argument omdat ik de aanwezigheid van een Creator aannemelijker vind. Maar ondenkbaar is het niet.

  17. Cognitieve psychologie knipoog_dicht.gif

    Ook weer kort

    Formuleer waar je precies bang voor bent, heel concreet en stapsgewijs.

    Toets alles wat je hebt opgeschreven aan:

    - Is het waar? Zo ja wat is het bewijs

    - Als het dan waar is hoe erg is het dan?

    - Helpt deze gedachte me bij het bereiken van mijn doel?

    Liefst samen met iemand doen. Helpt echt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid