Spring naar bijdragen

HJW2

Members
  • Aantal bijdragen

    505
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door HJW2

  1. Op 17-7-2023 om 18:26 zei Willempie:

    Zie mijn vorige reactie. 

    Ik snap je probleem wel. Je weet heel goed dat je gedrag volledig in strijd is met de leer van Jezus.

    In het verleden heb je dat ook wel eens toegegeven en aangegeven dat je daar iets mee moest.

    Maar blijkbaar ben je helaas dat stadium voorbij, althans hier op het forum. De keuze tussen de bijbel volgen en het volledig losgaan op andersdenkenden is helder. Je laat de bijbel dan lopen.

    Je gebruikt geen scheldwoorden, maar je intentie komt niet anders over dan degenen die wel scheldwoorden gebruiken.

    Je gaf aan dat je de fundamenten van een leefbare samenleving belangrijk vindt. Het losgaan op je medemens is geen fundament daarvoor.

    Als iedereen zo los gaat als jij doet is elke samenleving gedoemd te mislukken.

     

  2. Op 17-7-2023 om 18:15 zei Willempie:

    Het zal je nog niet zijn opgevallen maar ik heb er niet de minste behoefte aan mezelf te verdedigen of te rechtvaardigen. Ik heb meer de neiging voor anderen op te komen, bijvoorbeeld voor die mensen die met scheldwoorden worden beledigd en gemarginaliseerd, voor Jodenvriendjes, "nigger lovers", ketters, vijanden van de revolutie en de "vooruitgang", ongedierte, fundamentalisten, klimaatontkenners, virusontkenners en wappies, om maar wat voorbeelden te noemen.  

    Je negeert volledig de vraag: is de manier waarop je opkomt voor anderen (door weer anderen neer te sabelen) in lijn met de bijbel ?

    Roept Jezus jou op om op deze manier het kwaad te bestrijden ?

    Je hoeft je niet te verdedigen of te rechtvaardigen, ik leg de bijbel ernaast en vraag je of je je gedrag daarin herkent ?

  3. Op 3-7-2023 om 18:42 zei sjako:

    Je zit er middenin. Amerika en vroeger de Gemenebestlanden zijn dé grootste wereldmacht in deze tijd.

    image.jpeg.c66d2de15deb8c2af58af2270c95194d.jpeg

    Anglo-Amerika bestaat niet. Compleet fictief.

    Op 3-7-2023 om 18:39 zei sjako:

    Griekenland was wel degelijk een wereldmacht. Zeker fav Babylon. Het ging voornamelijk over het lot van Babylon. En zo is de profetie wel degelijk precies zo uitgekomen. Zelfs tot in de details. Griekenland werd opgedeeld door 4 generaals. Iets wat Daniël ook noemt.

    Als je Griekenland een wereldmacht noemt zijn er nog veel meer geweest en klopt het getal 5 niet meer.

    Dat het alleen zou gaan om rijken die met Israël te maken hadden klopt ook niet, want staat nergens in de bijbel. En aangezien je volgens jouw eigen geloof niets mag toevoegen aan de bijbel is je verhaal gewoon niet houdbaar.

    Poosje geleden hebben we het hier uitgebreider over gehad en bij heel wat vragen bleef je angstig stil. Je hebt zelf ook wel door dat het niet deugt, maar als je dat toegeeft kom je in de problemen binnen je JG gemeenschap. Een spagaat.

    Dus ik snap je probleem wel: liever iets verkondigen waarvan jezelf ook wel weet dat het niet deugt dan je “veilige plek” op de vermeende nieuwe aarde in de waagschaal zetten.

  4. 3 uur geleden zei Willempie:

    Je begrijpt niet wat er wordt bedoeld. Het waren juist de complotdenkers en wappies van die tijd die het gevaar herkenden en ervoor waarschuwden. De overgrote meerderheid van de mensen geloofden ze niet. Het zou toch wel niet zo erg zijn en allemaal wel meevallen. De politieke meerderheid, waar jij zo graag bij wil horen, heeft het altijd fout. Het zijn altijd enkelingen die de wereld in stand houden en die worden altijd belachelijk gemaakt. Jij doet daar vrolijk aan mee. 

    Eerder gaf je aan dat we mensen niet in groepen moeten indelen. Vervolgens zie ik jou constant wel degelijk mensen in groepen in te delen.

    Bijv christenen versus niet christenen

    Complotdenkers en nuttige idioten 

    Wat je vervolgens doet is de ene groep superieur verklaren aan de andere en de leden van die andere groepen genadeloos de grond intrappen.

    En dat vergoelijk je door te stellen dat het kwaad bestreden moet worden.

    Het is echt in totale tegenstrijd met de bijbel: gij zult geen kwaad met kwaad vergelden, maar overwin het kwade door het goede.

    Het constant maar neersabelen van anderen is niet het goede.

    7 uur geleden zei Fundamenteel:

    Ik voer helemaal geen gevecht. Ik voer de normale gang van zaken.

    Als je je eigen gedachten weergeeft en het daarbij zou laten, had je gelijk.

    Echter: je valt constant anderen aan met soms/vaak grote woorden. En dan ga je dus wel degelijk in gevecht.

  5. 25 minuten geleden zei Willempie:

    Het gaat op het hoogste abstractieniveau over de strijd tussen goed en kwaad. Jezus leert ons op te komen voor armen en verdrukten. 

    Ik snap je gedachten over de strijd. Dat Jezus die oproep doet klopt helemaal. 

    Maar hoe gaat het superioriteitsdenken wat jij hier telkens neer zet helpen in de strijd ? Waar roept Jezus op om je zo op te stellen ?

    Jezus roept op om bescheiden te zijn, de vijand lief te hebben. Hoe zie ik liefde in jouw gedachtengangen over heidenen, atheïsten, linksen ?

    Hoe geef je dat vorm ?

  6. 11 minuten geleden zei Willempie:

    . Ik chargeer natuurlijk want er zitten uiteraard ook goede mensen bij. Ik zeg hiermee niet dat de republikeinse politici beter zijn want het gaat politici tegenwoordig bijna allemaal om macht en geld. 

    Welk deel van de bijbel baseer jij je op om constant zo los te gaan op andersdenkenden ? Waar roept Jezus hiertoe op ?

    Waar rechtvaardig jij het mee om dit soort constant superioriteitsdenken te uiten ?

    Waar leert Jezus dat ?

  7. 34 minuten geleden zei Willempie:

    Dat klopt wel maar het maakt een enorm verschil of de meerderheid van de mensheid zich vrijwillig aan een hogere norm onderwerpt of dat dit d.m.v. straffen moet worden afgedwongen. 

    De christenen zijn afgedwongen gehoorzaam, want de straf van God zal niet mals zijn. Daar zijn de aardse wetten watjes bij. Als er dus afgedwongen wordt, dan zal dat bij het christendom veel meer spelen.

    34 minuten geleden zei Willempie:

    Zodra mensen door middel van het strafrecht in toom moeten worden gehouden is het einde zoek omdat er dan nooit genoeg juridische capaciteit kan zijn om alle overtredingen aan te pakken.

    Integendeel. As ze door het strafrecht in toom gehouden worden is het einde niet zoek. Het einde is zoek als men niet meer in toom gehouden wordt. 

    34 minuten geleden zei Willempie:

    Als je dit allemaal niet wilt of kunt geloven kun je kijken naar de steden en staten in de V.S. In die gebieden waar een linkse, seculiere overheid regeert is de misdaad het hoogste. In de nog conservatievere gebieden is de misdaad een stuk lager. Het is niet voor niets dat er momenteel zoveel Amerikanen naar Florida vluchten, vooral uit Californië.

    Een hoop rechtse propaganda, los staand van de realiteit. Mensen vertrekken uit California, in 2019 gingen er 1 miljoen mensen meer weg daar dan dat erbij kwamen. Reden is echter niet de onveiligheid maar de torenhoge prijzen. Rechtse propaganda wil graag mensen met iets anders hersenspoelen.

    Daarnaast vertrekken ze niet naar Florida, wat rechtse propagandisten graag willen zien omdat daar de nieuwe god zit, maar ze vertrekken naar Texas, Arizona, Nevada en Oregon.

    Als je los wilt gaan op links, zorg dan dat je je feiten op orde hebt.

    Misdaad in California is gedaald, het aantal moorden stijgt wel. Als je kijkt naar de steden waar het aantal moorden het hardste stijgt, oa Milwaukee, Tulsa, Albuquerque, Memphis dan zie je een heel wat diverser beeld dan jij nu schetst.

    Je bent zo verblind om alles wat links is neer te halen, dat je de de feiten niet meer op orde hebt.

    Tenzij je natuurlijk bronnen hebt (geen rechts propagandistische, maar objectieve) die je verhaal ondersteunen.

    16 minuten geleden zei Willempie:

    Er zijn al een heel aantal linkse dictaturen geweest en nu nog steeds zijn er meer dan je zou willen. in Zuid-Amerika, in Afrika en Azië en en allemaal noemen ze zich democratisch.

    Noem er eens een paar.....

    16 minuten geleden zei Willempie:

    the Democratic Party, opgericht is door rijke slavenhouders en slavenhandelaren met als doel de afschaffing van de slavernij tegen te houden. Hun idee van democratie was dat het een democratisch recht was om slaven te houden.

    Dan maar 200 jaar terug om de democraten een sneer mee te geven. Tegenwoordig is het andersom en strijden de democraten voor gelijke rechten. Daar hoor ik je niet over.

    16 minuten geleden zei Willempie:

    De realiteit is dat de sterksten en meest gewieksten de bevolking onderdrukken en uitbuiten. De top leeft in grote rijkdom en heeft allerlei privileges en de gewone mensen verarmen.

    Denk je dat er verschil tussen de republikeinen en democraten ? 

    Wat je doet is heel veel (extreem-)rechtse propaganda plaatsen.

    Is dat wat de bijbel je leert ? Is dat waartoe Jezus je oproept ?

  8. 5 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik lees inderdaad dat men mij voorhoudt dat Jezus hoeren en tollenaars niet minacht. Doe ik ook nooit. 

    Dat is niet wat ik de tekst staat die ik aanhaalde.

    Je hebt nu het volgende gedaan:

     - negeren

     - refereren aan mijn ideeën 

     - zeggen dat het mijn visie is

     - andere tekst hanteren dan ik aandraag

    Op de inhoud en de bijbel ingaan doe je echter niet.

    Wat betekent dan de tekst uit Mattheus voor jou ?

  9. 25 minuten geleden zei Hermanos2:

    Het enige wat ik jou zie doen is je eigen visie neerleggen. En die leg je voorts in Jezus' mond om het geheel kracht bij te zetten. Doe gerust. Ik hou niemand tegen die zijn eigen graf graaft. 

    Wat ik doe is de woorden van Jezus naar voren halen. Het is een duidelijke boodschap. Ik zie je worstelen als de bijbel je vraagt meer te doen dan anderen, dan de tollenaars.

    Ik zie je worstelen als het over liefde gaat.

    Hoe lees jij de woorden van Mattheüs die ik aanhaalde en hoe geef jij dat vorm in je leven ?

  10. 11 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik trek geen lering uit jouw posts. Je hebt net zo'n gekke ideeën als neo en hopper. 

    Je hoeft geen enkele lering te trekken uit mijn ideeën. Het gaat er hier dan ook helemaal niet om of ik gekke ideeën heb. Vraag is of jij Jezus volgt, wat je beweert.

    Wat ik hier doe is je de bijbel voorhouden en wat Jezus leert, niet wat ik zou leren.

    En ik zie dat je je niets aantrekt van de leer van Jezus (niet die van mij) als die leer niet in jouw straatje past. En daarmee stel je jezelf boven Jezus. 

     

  11. 2 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik minacht iedereen die God minacht. 

    Je bent dus een tollenaar in Jezus' ogen. Helder. Opvallend hoe weinig moeite je hebt om de leer van Jezus los te laten, blijkbaar denk jij het beter te weten dan hij.

    Volgens je eigen onderschrift: choose this day whom you will serve.

    Je keuze is helder en dat is dus niet Jezus.

  12. 3 uur geleden zei Willempie:

    Nu was het wel zo dat de meerderheid van de bevolking in die tijd christelijk was en dus aanspreekbaar was op bepaalde normen. Men ging ervan uit dat de mensen tenminste de tien geboden serieus namen. Ze konden niet de secularisatie voorzien van deze tijd waarin bijvoorbeeld particulier wapenbezit steeds gevaarlijker begint te worden. Het is levensgevaarlijk mensen die het "gij zult niet doden" niet serieus nemen met vuurwapens te laten rondlopen.

    Niet alleen christenen zijn aanspreekbaar op normen en waarden. Ook in seculiere landen mag niet gestolen worden, mag niet gemoord worden. Het christendom is niet superieur. Jezus waarschuwt op meerdere plekken om je niet superieur aan anderen op te stellen. Bijvoorbeeld Lucas 18:10-14

    10 Twee mensen gingen op in den tempel om te bidden, de een was een Farizeër, en de ander een tollenaar.

    11 De Farizeër, staande, bad dit bij zichzelven: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de andere mensen, rovers, onrechtvaardigen, overspelers; of ook gelijk deze tollenaar.

    12 Ik vast tweemaal per week; ik geef tienden van alles, wat ik bezit.

    13 En de tollenaar, van verre staande, wilde ook zelfs de ogen niet opheffen naar den hemel, maar sloeg op zijn borst, zeggende: O God! wees mij zondaar genadig!

    14 Ik zeg ulieden: Deze ging af gerechtvaardigd in zijn huis, meer dan die; want een ieder, die zichzelven verhoogt, zal vernederd worden, en die zichzelven vernedert, zal verhoogd worden.

     

    Ook waarschuwt Jezus niet om vooraan aan tafel te gaan zitten en je dus meer te achten.

    Daarnaast zijn het juist de christenen die particulier wapenbezit onder geen enkele voorwaarde aan banden willen leggen.

    3 uur geleden zei Willempie:

    Maar ik ken geen rechtse totalitaire staten die zich democratisch noemen. Dat is toch iets van links.

    Hoeveel totalitaire regimes zijn er geweest en hoeveel daarvan noemden zich democratisch ?

  13. 2 uur geleden zei Willempie:

    De Bijbelse liefde gaat ver uit boven wat er in deze postmoderne tijd onder wordt verstaan. De Bijbelse liefde uit zich meer in daden dan in woorden. Het is meer praktisch dan emotioneel.  "Als uw vijand dorst heeft, geeft hem te drinken." Het is dus heel praktisch en niet hetzelfde als lief en aardig zijn. Het heeft natuurlijk al helemaal niets te maken met seksuele lusten.

    Goddelijke liefde is heel wat anders dan menselijke liefde. Helemaal mee eens.

    Die liefde is echter veel meer dan het verrichten van goede daden. Daden zijn een uitingsvorm. Het is een staat van Zijn. Het doordringt je helemaal.

    Het is wie en wat je bent.

  14. 25 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik minacht iedereen die God minacht. 

    Je herhaalt het nog een keer. Ik geef teksten aan uit de bijbel die je oproepen iets heel anders te doen.

    Volg je Jezus door anderen te minachten of is dat gedrag waarvan Jezus zegt dat de tollenaars dat doen ?

    2 uur geleden zei Willempie:

    De Bijbelse liefde gaat ver uit boven wat er in deze postmoderne tijd onder wordt verstaan. De Bijbelse liefde uit zich meer in daden dan in woorden. Het is meer praktisch dan emotioneel.  "Als uw vijand dorst heeft, geeft hem te drinken." Het is dus heel praktisch en niet hetzelfde als lief en aardig zijn. Het heeft natuurlijk al helemaal niets te maken met seksuele lusten.

    Goddelijke liefde is heel wat anders dan menselijke liefde. Helemaal mee eens.

    Ik ben het er niet mee eens dat die liefde uit daden bestaat. Die daden zijn een uitingsvorm. Goddelijke liefde is een staat van Zijn, dat wat je bent, waar je helemaal van doordrongen bent.

  15. 3 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik minacht iedereen die God minacht. 

    En daarmee volg je Jezus of ga je tegen hem in ?

    Ben je dan een Jezus volgeling of doe je wat ook de tollenaars doen, volgens Jezus....

  16. 12 minuten geleden zei Hermanos2:

    Wat betreft BDI was zelfs ik verrast. Iedereen weet dat ik hem minacht

    Wat betekenen de teksten in Mattheus 5 voor jou ?

    43-44:

    43 Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult uw naaste liefhebben, en uw vijand zult gij haten.

    44 Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief

     

    En 46-47:

    46 Want indien gij liefhebt, die u liefhebben, wat loon hebt gij? Doen ook de tollenaars niet hetzelfde?

    47 En indien gij uw broeders alleen groet, wat doet gij boven anderen? Doen ook niet de tollenaars alzo?

     

    Roept Jezus op om anderen te minachten ?

  17. 1 uur geleden zei Fundamenteel:

    Ik zei man én of vrouw.... Begrijpend lezen DBI...

    Als ouders voor christelijk onderwijs kiezen, zijn daar verwachtingen aan verbonden he. Ge serveert toch ook geen varkensvlees in islamitische scholen? Zo ook hoort het lgbqt-agenda niet thuis op een christelijke school.

    Dat kan. Zo ook inderdaad op openbare scholen.
    Eerder gaf je aan dat de woke beweging de jonge geesten niet moet kneden omdat dat het einde van de mens is. Maar blijkbaar vind je het prima als de helft van de kinderen (even uitgaande van 50% openbare scholen, ik weet niet of dat correct is) wel op die wijze gekneed worden. 

  18. 15 uur geleden zei Willempie:

    Ik beschouw D66 momenteel als de allergrootste bedreiging voor onze democratie. Ik zou het erg op prijs stellen als die partij verboden zou worden en om verlost te worden van de arrogante smoelwerken van die lui en hun wereldvreemde, van alle realiteit ontspeende en elitaire  geouwehoer. Ik zou de macht van van die lui in de staatsorganisaties graag verbroken zien. Maar ondanks dat alles blijf ik er toch op tegen politieke partijen te verbieden, Dat heeft namelijk onwenselijke consequenties. 

    Anders dan DBI lees ik niet alles letterlijk en zie je punt, Groot verschil is wel tussen "ik beschouw" en indruisen tegen gemaakte afspraken. Wat jij en ik beschouwen is niet zo relevant. 

    6 uur geleden zei Willempie:

    Als wij mensen op ons eigenbelang uit zijn i.p.v. het belang van de ander is democratie zelfvernietigend.

    Ik denk dat velen stemmen uit eigenbelang.

    6 uur geleden zei Willempie:

    De meest totalitaire linkse staten noemen zich democratisch maar zijn dat nu juist helemaal niet. Het gebruik van die term is dan uiterst cynisch geworden.

    Dat is bij elke totalitaire staat het geval die dat zou doen. Daarin geen onderscheid tussen links en rechts.

     

  19. 1 uur geleden zei Willempie:

    Dus het FvD dient verboden te worden? Dat zou dan voor het eerst in de Nederlandse democratische rechtsstaat zijn dat er een politieke partij verboden wordt. Dat schept een precedent. Welke partij wordt dan de volgende die verboden wordt? Zelfs de SDP, de Communistische Partij en de NSB werden niet verboden. Alleen in totalitaire staten worden politieke partijen verboden.

    Nee, dat zeg ik niet. Wel zeg ik dat er gekeken moet worden naar de mate van democratie ondermijnend gedrag. Op basis van de uitkomsten moet er dan beoordeeld worden of er iets moet gebeuren.

  20. 3 uur geleden zei Fundamenteel:

    Dat ze dit op gemeentescholen doen, tot daaraan toe. Maar op de christelijke scholen mogen wij wel enig, of zeg maar fors, verzet rekenen.

    En opeens is er een onderscheid tussen openbare en christelijke scholen. Kinderen worden dan dus totaal verschillend opgevoed. Kinderen op een christelijke school leren dat er 2 genders zijn, kinderen op een openbare school dat er meer zijn.

    3 uur geleden zei Fundamenteel:

    Wij hebben in het westen als westerlingen altijd een volwassen attidude gehad naartoe anders geaarden.

    Roze bril. Verbod homohuwelijk, allerlei verboden nu in Amerika richting lgbtq. De kerk die er zeer voor strijdt homohuwelijken tegen te houden. Leuke zin, maar 0 realiteitswaarde.

    3 uur geleden zei Fundamenteel:

    Maar ze kneden de jonge geesten naar het trans gedoe om de traditionele weg af te bouwen en alzo steeds meer controle over ons lichaam en geest te verwerven.

    Ik begrijp net dat als dat gebeurt op openbare scholen, dat dat geen probleem is. Wat is het nou ?

    3 uur geleden zei Fundamenteel:

    Als er werkelijk diversiteit heerste dan waren niet steeds dezelfde thema's trending en wie daar van af wijkt geen racist, transfoob, mysognist of homofoob en alle andere labels. Want waar massa aandacht opgewekt wordt voor "lgbqt", hebben we daarnaast steeds een achtergrond thema dat andere meningen wegzet met labels om een openbare aanval te voeren op wie er niet in meegaat. Zo ver de "diversiteit."

    Hetzelfde gold een aantal tientallen jaren geleden. Maar dan andersom. Toen het gelovige deel het nog voor het zeggen had, was er ook bepaald geen diversiteit. De ander verwijten wat men zelf ook deed.

    Beide kanten op is het niet goed. Op een aantal plaatsen word je inderdaad uitgesloten als je niet volledig inclusief denken. En juist dat is exclusief denken. Op dat punt ben ik het met je eens. Van beide kanten het niet door de strot willen duwen.

  21. 53 minuten geleden zei Willempie:

    Oordeel zelf over wie de democratie proberen te verdedigen en wie democratie (en vrijheid van meningsuiting) als vervelend beschouwen.

     

    In een maatschappij maak je afspraken met elkaar om die maatschappij leefbaar te houden. Mensen of groepen dit dat ondermijnen kunnen sancties verwachten. Zo sluiten we verkrachters, kindermisbruikers en dieven op. Zijn we dan een intolerante samenleving ? Dat lijkt mij niet.

    Ook kan het verenigingen en organisaties treffen. Zo is de pedofielenvereniging Martijn verboden omdat pedofilie niet in onze maatschappij past en het uitdragen daarvan al helemaal niet. Zo worden er ook motorbendes verboden, groepen die niets anders doen dan de maatschappij ontwrichten.

    Vrijheid van meningsuiting is wat anders dan grenzeloos alles mogen roepen wat je maar wilt. Zie de uitspraak over de "minder, minder" uitroep. En in Nederland mag je de holocaust niet ontkennen, Dus ook de vrijheid van meningsuiting kent grenzen.

    Zo ook nu in de politiek. We hebben afspraken gemaakt over hoe een democratie moet functioneren om het in stand te houden, Organisaties die, ook als politieke partij, willens en wetens deze afspraken ondermijnen en dat ook uitdragen zijn juist degene die aangeven niets met democratie te hebben.

    Het is niet alleen akkoord, maar zelfs noodzakelijk dat de democratie dan ingrijpt. Dus in dit geval is het de FvD die de democratie als vervelend beschouwt. Dan moet er goed gekeken worden of voor een dergelijke democratie-ondermijnende organisatie er plaats is in het politieke bestel.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid