Spring naar bijdragen

Najreb1956

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Najreb1956

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. Ik begrijp TTC vooral niet omdat hij altijd iets anders schrijft dan wat ik schrijf. En dat is vrij apart voor een gesprek. Als ik het op mijn werk over een eik heb en iemand anders praat ineens over een koe die aan het bevallen is dan is het ook een rare gewaarwording.. Heeft met geestelijk of niet geestelijk vrij weinig te maken. En als ik op de boeken afga die ik heb gelezen over geestelijke zaken (spiritualiteit, non dualiteit, zin van het leven etc) dan is geestelijk vooral "ik praat maar wat en als je het niet snapt dan ligt het aan jou".
  2. Najreb1956

    Jezus is God

    Kijk, dit is al een stuk beter Ik heb meermalen aan sjako geschreven dat ik mijn eerste ban onterecht heb gekregen. Niet door sjako, maar door een mijnheer die hier eerst mod was. Vervolgens heeft hij mij een ban gegeven, en 1 dag nadien is hij als mod opgestapt. Alsof het zijn levenstaak was mij een ban te geven. (aan gesprekken die ik met hem had leek het ook echt zo, die had zo'n hekel aan mij).Welke toon heb ik precies gezet? Behalve in dit topic, maar toen kwam ik even voor mijzelf. Het is een dooddoener om het iedere keer over de toon te hebben, maar wel logisch want dan hoef
  3. Hoezo is jouw God niet gekruisigd? Jezus is toch God? En wie had de kruisiging ook al weer nodig? De mens of God? Tevens is het zo dat als je het OT leest en daar jouw God uit haalt dat je dus wel degelijk een godsbeeld hebt. Anders moet je geen christen zijn maar agnost. Dan ben je eerlijk. Alhoewel "God is te groot om er iets over te zeggen als klein mens" ook een beeld is natuurlijk.
  4. Natuurlijk heb jij ook een beeld van God in jouw hoofd. Enkel agnosten hebben niet een beeld van God in hun hoofd. Jij hebt het beeld van God als toornig in jouw hoofd. En wat er in het OT over God geschreven is, of dat God gekruisigd is etc.. Zou ook weleens God niet kunnen zijn.
  5. Najreb1956

    Jezus is God

    ik (ik ben namelijk Foppe, de ironie) ben onterecht geband, en heb daarover geschreven. Maar Sjako houdt gewoon vol dat ik ooit geband ben en daarom voor eeuwig geband dien te blijven. Typisch christenen, mond vol van vergeving dit en dat, maar o wee als het dicht bij komt. Dan niet. Eeuwige verdoemenis als je eens de fout in bent gegaan. En? In Afrika vermoord men mensen bij de vleet, gaan jullie dit ook overnemen?
  6. Het gaat bij valse leer dan ook vaak niet over christendom, maar over andere religies welke men valse leer vind.. Bij protestanten merk ik wel vaak dat men ook nog het juiste geloof moet hebben. Helemaal geen rekening houdend met de tijd waarin je leeft, bij wie je geboren wordt (zoals "10" ook al zegt). En hier komt dan weer de uitverkiezing naar voren. Beetje zoals Brahmanen die beweren dat de gelukkigen bij de Brahmanen geboren worden (de uitverkorenen in het hindoeisme). Het scheelt wel voor ongelovigen, want als je gelooft in uitverkiezing of karma dan hoef je niet te evangeliseren.
  7. Najreb1956

    Jezus is God

    En? Over mensen praten die er niet zijn is gewoon roddelen. Vooral als het negatief is, zoals "ziekelijk".
  8. Valse leer? Iedereen denkt dat de andere leer een valse is en de eigen de echte en enige..
  9. Najreb1956

    Jezus is God

    Roddelen over mensen die geband zijn is ook ziekelijk te noemen. "wie de schoen past trekke hem aan" Najreb is clone van @Foppe86. Zal dus weer worden afgesloten.
  10. Geen 1 woord gaat over wat ik aan jou vroeg. Heb je wel de goede gequote Katalysator zoals TTC bedoelde is wat anders geloof ik.
  11. Dat is toch niet zo vreemd? A) Jezus zei dit zelf niet, dit is door evangelieschrijvers in zijn mond gelegd. B ) de farizeers waren degene die de joden weerhielden om christen te worden. Dan is het vrij logisch dat men de farizeeers demoniseerde. Paulus verzon bijvoorbeeld het idee dat de joden hun ogen dicht (verblind) waren, zodat de heidenen uitgenodigd konden worden tot het nieuwe verbond.
  12. Nederlands graag... Zoals die ene zin "onveranderlijke veranderlijke katalysatoren".. Wat bedoelde je hiermee? Een katalusator snap ik, maar de rest? Veranderlijk onveranderlijk? Contradictio in termininus.
  13. Najreb1956

    Non-dualistisch christendom

    Jezus zijn Vader was Jahweh. Dat hij Jahweh en zichzelf een noemde komt omdat Hij deed wat Jahweh wilde dat Hij deed. Jezus heeft niks met non dualisme te maken. Zelfs de gnostische Jezus niet.
  14. Kun je ook Nederlands praten? Dit doet me denken aan mijn papegaai, die kan ook woorden zeggen. Zeven willekeurige woorden achter elkaar vormen samen nog geen zin die ergens naar toe gaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid