Spring naar bijdragen

Noel2

Members
  • Aantal bijdragen

    2.092
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Noel2

  • Rang
    CrediBakvis

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

4.106 profielweergaven
  1. Noel2

    Vraag aan Sjako

    @sjako alle svetxxx gebruikers kunnen weg
  2. @Hopper Wat kan je vertellen over de Geest der Waarheid?
  3. Ja bijzonder, je zou toch denken dat het doel is om het over dezelfde God te hebben. Als het doel is een of andere politieke overtuiging, kan de waarheid dus verdraaid worden.
  4. Omdat jijzelf graag zaken afdwingt moet je niet denken dat God ook zo is.
  5. Wat een bijzondere opvoedkundige visie…
  6. Zo voedde je je kinderen ook op zeker, ze zouden hoe dan ook spruitjes lekker vinden!!!!
  7. Het lijkt alsof een kortste weg ook een langste weg impliceert, die beiden tot de algemene ervaring gaan behoren. Het heeft niet zoveel zin om ergens aan te wennen. Morgen is het weer anders. Maar ik moet zeggen af en toe komt er een dominant verhaal binnen dat dan helemaal de waarheid is, en veelal ook angsten geeft van bedreigingen. Ik ben het zo zat.
  8. Men weet maar nooit in hoeverre de verbeelding een kern van waarheid heeft. Zelf vind ik het allemaal wat te fantasierijk, overname door aliens, concurrerende aliens, arme apen…
  9. Ik zou zeggen dat als God geestelijk is dat je God kunt begrijpen, maar geestelijke zaken kan je niet zien. Waar Jezus lichamelijk was, was hij te zien, maar geen God. Waar Jezus geestelijk was, zijn gedachtengoed, was hij gelijk God. Anselmus zegt dan weer dat als je almachtig bent, je ook lichamelijk moet bestaan, tsja… en wiskundige afbeeldingen kunnen dan toch weer geestelijke zaken uitdrukken…moeilijk.
  10. Er geldt voor heel veel anderen dat het onderscheid er wel is. Als mensen gelijk “zijn” wil dat niet zeggen dat ze een gelijk lot hebben. Als natuurlijke mens roep je veel ellende over je af. Het “zijn” in het eeuwig nu, lijkt me ook iets anders dan moeten lijden in de tijd.
  11. Je kan het wel weten, maar het maakt geen verschil meer, denk ik, ik ga het antwoord van Hopper nog bestuderen 😜
  12. Precies, ze hebben allen volmaaktheid. Alleen sommigen hebben een duidelijk voor en na.
  13. in Christus is er nog wel het onderscheid wie in Christus is en wie niet?
  14. Het is toch een verduistering te denken dat je apart staat? Maar dan kan er soms nog wel een beetje licht van iemand uitgaan toch? Zie het als gewetensvraag: “Hoeveel van de hier zo vaak besproken ‘natuurlijke mens’ heb je in je?” Dat kan alleen jijzelf beantwoorden.
  15. Ok dit gaat over (mis)begrijpen van de (eigen) existentie vanuit verbeelding/beelden. Duidelijk. Men begint met een eigen oordeel en meet daar verder alles aan af.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid