Spring naar bijdragen

violist

Members
 • Aantal bijdragen

  1.685
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door violist geplaatst

 1. Ik hecht er waarde aan de bijdragen van o.a RF te blijven lezen, ik wens alleen geen lid meer te blijven van deze club.
 2. En dat beledigende bericht verwijderde jij stilzwijgend alleen omdat het "off-topic" zou zijn. Heb je de hatelijke reacties van vredestichter richting zijn medemens niet gelezen? Het valt me op hoe gelaten daar op gereageerd wordt. Blijkbaar hebben jullie maar éen doel, dit forum zuiveren van ongelovigen. De moraal van de aanwezigen christen is daarbij van ondergeschikt belang.
 3. Wat Thorgrem ook gaat besluiten, deze persoon is de reden van mijn vertrek en daar verandert Thorgrem tot grote vreugde van een enkeling niets meer aan.
 4. Het wordt alsmaar hatelijker richting andersdenkenden, blij dat ik hier na vanavond weg ben.
 5. Net zoals het leven van een gelovige die geen preterist is niet te benijden is heb ik hier meermalen gelezen, die zouden allemaal gefrustreerd reageren. Een goed besluit van mezelf om om opheffing van mijn account te vragen. Een christelijk forum waar vrijuit over anderen geoordeeld mag worden kan niet langer het mijne zijn. Sjako haakte o.a. af omdat zijn religie door vredestichter stelselmatig als die van de antichrist werd bestempeld en nu ik omdat dezelfde "christen" medische uitspraken gedaan heeft en mag blijven doen. En dit mag allemaal omdat deze christen Nicea onderschrijft. RF en nog
 6. Je citeert nu een verwijderde topic die je niet teruggeplaatst hebt. Ik mis er nog een paar, o.a dat je me naar een psychiater verwees en dat je wel een handje wilde helpen mij hier weg te krijgen. Je bent in het terugplaatsen selectief te werk gegaan, blijkbaar om zelf buiten schot te blijven. Op een paar uitzonderingen na is mijn kennis over christenen weer helemaal bijgespijkerd. Wil je svp mijn account opheffen?
 7. Dit bericht doet voor mij de deur dicht. Op een forum waar op deze manier over anderen gesproken wordt voel ik me niet langer thuis. Ik ken helemaal geen jeugdverhaal en van vredestichter heb ik vanaf zijn eerste bericht al afstand genomen, dat kan iedereen nalezen. Daarnaast, wanneer een willekeurig iemand iets in vertrouwen aan een ander zou vertellen en daar wordt vervolgens op het forum melding van gemaakt is dit beneden alle peil en wil ik niets meer met de crew van dit forum te maken hebben. Bij deze mijn vertrek.
 8. @Thorgrem Je hebt niet alleen een reactie van mij van gisteravond maar ook mijn lange reactie van vanmorgen over jou en de rk-kerk en ook de reactie van AppieB hierop stilzwijgend verwijderd. Omdat die van mij nogal uitgebreid was is het iets te veel gevraagd dat ik die in het door jou aangewezen topic opnieuw ga intoetsen. Heb jij de door jou verwijderde berichten nog en kun je die voor mij alsnog overzetten naar het daarvoor bestemde forumdeel? Zo gaat men ook op andere forums tewerk, geen stiekem gedoe. Overigens vind ik dat met name mijn laatste bericht hier wel thuishoort ook al ben
 9. Je hebt mijn laatste reactie in de discussie met jou tot 2x toe verwijderd en notabene zonder dit aan te geven. Gaan vanaf nu alle off-topic berichten van IEDEREEN door jou verwijderd worden? Daar sta ik dan helemaal achter, mits ze echt off-topic zijn!!! Wat je nu echter gedaan hebt is in een discussie met jou misbruik van je moderatierechten maken. Beetje kinderachtig van je hoor. Hitchens zei in zijn openingstopic o.a: Hoe denkt men erover? Zet de RKK goede stappen richting het zuiveren van de kerk en het aanpakken van het misbruik en de doofpotcultuur? Of wordt het juist alleen
 10. Ik citeerde een stukje uit Trouw, geheel on-topic. Jij vond het echter nodig over een doktersbezoek te beginnen waarop ik je een koekje van eigen deeg gaf, zo gaat dat op een forum.
 11. Ik citeerde vanavond een stukje uit Trouw, geheel on-topic. Jij vond het echter nodig over doktersbezoek te beginnen waarop ik je een koekje van eigen deeg gaf. Zo gaat dat op een forum.
 12. violist

  Kardinaal Pell

  Dat zijn jouw woorden en laat ik voor jouw rekening.
 13. violist

  Kardinaal Pell

  Tja, morgen dan jij maar naar de dokter? Joop.nl ken ik niet, ben jij daar vaak?
 14. violist

  Kardinaal Pell

  Wanneer Pell schuldig wordt bevonden is hij niet de eerste rk-geestelijke. Maar wat ik veel belangrijker vind is dat telkens weer blijkt dat de kerk die mensen willens en wetens de hand boven het heeft gehouden tot aan het moment dat de kennis die zij lange tijd alleen hadden bij het publiek bekend wordt. Sinds wanneer heeft iemand die op een probleem ingaat zelf een probleem? Het ligt wel opvallend gevoelig bij jou he, dat geeft te denken. Kom op Thorgrem, spreek eens namens je zelf en niet namens het vaticaan.
 15. violist

  Kardinaal Pell

  Ik las in Trouw: Maar inmiddels ligt de paus zelf onder vuur. Tegenstanders van Franciscus verwijten hem dat hij de benoeming van Pell op een hoge post doorzette, ook al waren er toen al beschuldigingen dat deze als aartsbisschop van Melbourne pedofiele slachtoffers de hand boven het hoofd zou hebben gehouden. Hoezo strengheid? Verzoening blijft een illusie als slachtoffers het idee hebben dat 'het systeem' nog altijd functioneert. https://www.trouw.nl/opinie/kardinaal-pell-en-het-systeem~a4f8e9b3/ Wat is dat toch daar in Rome, vindt men pedofilie eigenlijk niet echt verkeerd of vind
 16. violist

  Kardinaal Pell

  Op je tenen getrapt schoolmeestertje? Ze moeten gewoon met hun tengels van kinderen afblijven, rk of niet.
 17. violist

  Kardinaal Pell

  Het is onmogelijk je in alle menselijke "afwijkingen" te verdiepen. Wat ik wel weet is dat een gestudeerde, een geestelijke, drommels goed weet waar hij mee bezig is als hij zich aan kinderen vergrijpt. Als ze jou daar op school begrip voor hebben bijgebracht kan ik wel raden op wat voor school je bent geweest.
 18. violist

  Kardinaal Pell

  Ik wel maar de kardinaal, als hij schuldig wordt bevonden, niet. Die wist niet wat hij deed, wist niet dat dat niet hoorde en kon zichzelf niet tegenhouden. Correct? Laat me niet lachen.
 19. violist

  Eindtijd

  Je bent al vele malen op je reageren middels knip en plakwerk gewezen en elke keer kom je met bovenstaande reactie. Of wordt dat antwoord ook door een robot gegenereerd? Straks 7 miljard robots die met éen druk op de knop in koor Halleluja roepen. Blij dat ik mezelf kan blijven.
 20. violist

  Kardinaal Pell

  Jij zegt het genuanceerder dan ik maar het komt op hetzelfde neer. Ook op dit forum kom je gelijk al van alles tegen, het lijkt wel of de kerk van gelovigen verwacht dat men haar in bescherming neemt: - Het gebeurt overal - Eerst bewijs afwachten - Schattingen zijn geen feiten - Het gaat om het geld - Men wist toen te weinig, nu weten we beter - We zijn allemaal mensen met fouten - We moeten nederig zijn - We moeten vooruit kijken - We moeten verzoenend te werk gaan - Men had geen kwade intenties Enz. Allemaal mogelijk waar maar wanne
 21. violist

  Kardinaal Pell

  Oke, ik ga wellicht te veel op mijn gevoel af omdat ik me niet kan voorstellen hoe iemand het van een ander of van zichzelf voorheen "normaal" kon vinden om een kind met seksuele gedachtes te betasten. Ook al wist men wellicht nog niet veel van het begrip pedofilie af, dat het in christelijke kringen toen ook al als zondig kon worden gezien lijkt mij een redelijke veronderstelling. Ik spreek je graag weer wanneer de beschuldigen over kardinaal Pell onverhoopt waarheid blijken te zijn. Mijn betogen waren trouwens meer in het algemeen, wel naar aanleiding van de zaak Pell.
 22. violist

  Kardinaal Pell

  Je stellingname is nog niet echt overtuigend. Ook voorheen wist men echt wel wat kon en wat niet kon. Puur uit angst gelovigen te verliezen trachtte men alles verborgen te houden met als gevolg dat er nog meer slachtoffertjes konden vallen en dat nam de kerk voor lief. Voor mij is het daarom niet de vraag of de kerk nog meer verborgen houdt maar hoeveel. Onder druk van buitenaf komt men nu eindelijk per geval in actie. Als alles binnen de kerk was gebleven was men ook vandaag nog op dezelfde wijze met "zulke lui" omgegaan als voorheen. Ik heb hier natuurlijk geen bewijzen voor maar zo denk ik
 23. violist

  Kardinaal Pell

  Wanneer een volwassene met zijn handen van minderjarige kinderen afblijft heeft hij niks geen barmhartigheid nodig. Je hebt wel gelijk dat wij als mens geneigd zijn tot zonde. Dus kan er helaas zoiets gebeuren. Maar waar ik over val en wat jij omzeilt is dat een geestelijke jarenlang kinderen misbruikt en tegelijkertijd vanaf de kansel zijn gehoor voorhoudt hoe ze moeten leven en waarschijnlijk elke avond zijn zonden voor de Heer belijdt om vervolgens de volgende dag weer opnieuw aan zijn behoeftes toe te geven. Jezus ging niet voor niets tegen de Farizeeërs te keer, het was hun schijnhe
 24. violist

  Kardinaal Pell

  Van 0 tot een jaar of 15 kun je natuurlijk niet vergelijken met iemand die na zijn 20ste tientallen jaren of zelfs tot aan zijn dood kerkganger blijft. Maar ik denk dus dat inbeelding over het bestaan van en ontmoetingen met een God hierin een belangrijke rol speelt. Ik had dat vrij snel door, anderen doen daar langer over en sommigen komen er nooit achter. Maar zoals ik al zei, het gaat er in deze topic niet om wat ik geloof, het gaat erover dat geestelijken zich in de kerk misdragen.
 25. violist

  Kardinaal Pell

  Het gaat hier niet om mij, ik kaart slechts aan dat ik niet begrijp hoe een gelovige een dubbel leven kan leiden. Ga daar eens op in. Ook al kan Pell onschuldig blijken te zijn, vele anderen waren wel schuldig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid