Spring naar bijdragen

TTC

Members
  • Aantal bijdragen

    25.761
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door TTC

  1. Op 1-5-2024 om 15:15 zei Figulus:

    Ik heb geen idee wat ik hiervan bakken moet. Kunt u wat uitgebreider uw standpunt toelichten? Het lijkt erop dat u doelt op een specifieke context. Met name uw aangeven "totaal verknipte dieren is okay" hindert mij om een adequate respons te geven. Het enige dat ik ervan kan zeggen is dat "verknipte dieren" een nogal subjectieve uitlating is.

    Enigszins begrijpelijk is dat abstracties maar weinig betekenis zullen hebben binnen zones waarin we geconfronteerd worden met het pragmatische waarheidsconcept. Per definitie, niet omdat we dat op wachtlijsten zomaar zouden kunnen verzinnen, dat is absurd.

  2. 1 uur geleden zei Hopper:

    Goed gezien.   Nooit zul je er achter komen wat 'bewustzijn' is.  Het beste is dan ook om de algemeen aanvaarde omschrijving te aanvaarden.  Bewustzijn is het geestesvermogen dat het individu in staat stelt de buitenwereld waar te nemen en te verwerken, oftewel een beleving of besef te hebben van het eigen ik, ingebed in zijn omgeving. (wiki) Bewustzijn is dus niet synoniem aan 'geest'.  Maar een geestesvermogen.

    Vroeger ging het nog gewoon over de middenweg, maar toen waren er nog geen computers natuurlijk.

  3. 13 uur geleden zei Noel2:

    Dat maakt het nog niet letterlijk. Wetenschappers weten niet concreet wat bewustzijn is. Jij denk dan misschien aan een hersenfunctie. Een of meerdere signalen of chemische processen in het brein. Nou die hebben honden wel.

    Al meermaals ervaren dat sommigen termen in de mond nemen en wanneer je daar interesse in toont, sla je misschien plat achterover. In die zin is bedachtzaamheid meer dan gepast, net zoals de zorgverlening wel eens zwaar onderschat zou kunnen worden. Beetje als zeggen dat wanneer je allerhande ggz-tools naar best vermogen ernstig neemt, het neveneffect averechts doorwerkt. Verwarrend eigenlijk, want na verloop is het nog allerminst duidelijk wat nu het goede of  het slechte nieuws is, en ondanks alle hoop vrijwel betekenisloos voor wie er niet mee vertrouwd is. Het is wat het is, geef aub niet op, sterkte.

  4. 9 uur geleden zei Figulus:

    Wetenschap en immaterie, die twee bijten elkaar vaak, zoals honden ook wel eens doen.

    Door de integratie van de elementen van WRAP in de verliescirkel, krijgen we, soms op totaal onverwachte manieren, een glimp van hoe kleine dingen een wereld van verschil kunnen betekenen. Bijzonder is echter dat we niet kunnen zeggen dat deze kleine dingen nieuw zijn, tegelijk zeggend dat ze veel vaker ook opgaan in de ruis waartoe ze een impact kunnen hebben.

  5. 46 minuten geleden zei Figulus:

    Ondanks uw poging om uw schrijven een "open staan voor discussie" sausje mee te geven door ergens "het lijkt me" te incorporeren, getuigt het labelen van standpunten als "domrechts geklets" en het associëren van politieke opvattingen met een bepaalde religieuze overtuiging en het gebruik van termen als "trumpchristenen" van discussie belemmeren in plaats van bevorderen. Ik kan uw schrijven enkel met goede wil opvatten als een monoloog, en dan druk ik me uit in het voordeel van u.

    Naar hun zeggen is er maar één organisatie die puur en alleen bezig is met de belangen van acteurs, en dat is ACT.

  6. 1 uur geleden zei Figulus:

    In ons land lijkt het tegenovergestelde te leiden tot iets dergelijks: de prijzen rijzen de pan uit omdat we ons zo nodig willen aansluiten bij de EU en als slaven kruipen voor dat doel. Wat de mens al niet over heeft voor schijnveiligheid. En nu staat Duitsland op het punt om een wet in te voeren die moet voorkomen dat rechtse ideeën geventileerd worden. Duitse politiek wil kritiek op de staat strafbaar maken met nieuw actieplan tegen 'extreemrechts' Laat ze eerst maar eens definiëren wat extreem rechtse ideeën zijn. Voorts hetzelfde aangaande "anti pluralistische" ideeën, willen ze ook niet meer hebben. Het wordt allemaal verrekte ondemocratisch allemaal, en we slikken het als zoete koek. Politieke ideeën uitsluiten is op zichzelf een anti pluralistisch idee.... Het wordt steeds hypocrieter. Men stuurt aan op een samenleving waarin kritiek op de staat strafbaar wordt. Een herhaling van zaken, waaruit blijkt dat men niets leert van het verleden en doen alsof ze met iets nieuws komen, terwijl het enkel gaat om het aantrekken van een ander jasje die dezelfde inhoud moet verhullen. De griep kan er nog wat van leren.

    Ervaring leert dat binnen de PRISMA-methodiek sommigen dingen pas meetbaar worden wanneer we ze aandacht schenken, enigszins logisch zou je kunnen denken.

  7. Op 25-4-2024 om 21:12 zei Figulus:

    Onmogelijk als men waarheid als uitgangspunt neemt.

    Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie stortte de economie van Rusland volledig in. De communistische partij gaf de politieke macht uit handen, en mede hierdoor kwam de economie in een vrije val. Per 1 januari 1992 liet president Boris Jeltsin de prijzen vrij in de hoop daarmee de lege winkels te vullen. De prijzen verviervoudigden van de ene op de andere dag en bleven het land lange tijd plagen. In het jaar 2000 was bijna 2 miljoen Russische roebel nodig wat in 1990 nog voor 100 roebel aangeschaft kon worden. Het spaargeld werd ook veel minder waard.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid