Spring naar bijdragen

C-F-K

Members
  • Aantal bijdragen

    108
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door C-F-K

  1. En stel iemand zou meerdere 'voorspellingen' doen in deze categorie, die voor 100% uitkomen?

    Dan..niet zoveel. Dan heeft ie voorspellingen gedaan die uitkomen. Hoe link je dat aan God? Beter gezegd: hoe is dat een godsbewijs?

    Je zou kunnen zeggen dat deze door de heilige geest zijn ingegeven, maar een echt hard tastbaar bewijs heb je natuurlijk nooit. Of de hemel moet zich openen en een stem zou het verkondigen natuurlijk, ookal heb je dan nog steeds mensen die het niet (willen) geloven :P

  2. (en je schijnt ook je Facebook vol te moeten schrijven erover, maar dat terzijde ).

    Dat en post zoals "kijk wat mijn kind kan" heeft ervoor gezorgd dat ik het gezichtenboek af heb gezworen!

    De mens is echter van nature omnivoor en haar intelligentie en samenleving nam waarschijnlijk juist een grote vlucht toen ze ook vlees ging eten. Haar hersenen begonnen te groeien en door het jagen leerde ze samenwerken en strategisch nadenken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijvoorbeeld zo'n 80% van de veganisten binnen een paar jaar weer vegetarisch of omnivoor gaat eten; het is gewoon érg lastig om je natuur zo te negeren.

    Dat klopt. Er wordt gesproken dat de mens een gigantische sprong voorwaards bracht door de merg uit botten te zuigen...

    Maar 80%? Dat is een vrij fors getal! Misschien als we de personen die op 1 jan. beginnen en 2 jan. weer stoppen, maar de mensen die ik in mijn omgeving spreek houden het toch wel wat langer uit!

  3. Het is absurd dat dit kan bestaan. Wat voor wereld leven we dat er mensen zijn die dit kunnen doen?

    Ik kan dit soort dingen echt niet zien/horen...

    Mijn dag, net zoals mijn vertrouwen in de mensheid is bij deze verpest.

    EDIT: Niet als commentaar! Dit soort dingen moeten juist aan het licht gebracht worden zodat "we" er iets aan kunnen doen... Ik ben alleen zeer gevoelig voor dit soort zaken.

  4. Ik zei al dat ik niets tegen moslims heb. De koran, de hadith etc zijn te ambivalent, Mohammed was te volatiel om n stabiel vreedzaam op te bouwen. Je kunt er alle kanten mee op. Zo lang n moslim vreedzaam leeft is ie mijn broeder. Dat geldt ook voor christenen, atheïsten, hindoes en VSMers.

    En daar wil ik aan toevoegen dat een ieder die denkt mensen te verwonden/doden vanuit een geloof, of dat nu vanuit een Joods, Christen, Islamitisch of Scientologisch oogpunt gebeurd, terecht moet staan voor zijn/haar acties en bedoelingen.

  5. Is het niet te makkelijk om alleen in Jezus te geloven en te kunnen zondigen zoveel je maar wilt want je word 100 procent vergeven ?

    Vergiffenis is niet vanzelfsprekend. Het is in mijn visie niet zoals tegen tegen iemand zijn/haar been schoppen, sorrie zeggen om het vervolgens weer te doen...

    Als er ECHT om vergeving wordt gevraagd en de persoon heeft er oprecht spijt van, dan krijgt deze vergevening. Misschien direct, meestal door zijn/haar werken.

    Er zijn ook verschillende varianten op de vergiffenis. Sommige zeggen dat een zonde op je ziel achterblijft als een soort litteken en er dus altijd blijft bestaan. Iets waar je jezelf ooit eens voor moet verantwoorden.

  6. De haat tegenover de Islam is afkomstig vanuit onwetendheid. Uit haat gaat men bij het kleinste detail al uitgebreid dingen roepen die niet onderbouwd zijn of gaat bepaalde groeperingen napraten zonder daarvoor enige bewijs te hebben

    Daar ben ik het mee eens. Xenofobie en media heeft in onze samenleving de overhand genomen van logisch nadenken.

    Bij ons in de buurt hebben ze een initiatief gestart genaamd "Couscous en appelmoes". Autochtone- en allochtone buurtbewoners komen samen om een maaltijd met elkaar te nuttigen. Heel no-nonsense en open.

    Met vervalsen van overleveringen bedoel ik dat Gods woord niet meer serieus genomen word en men het alleen over liefde heeft. Liefde voor de vijand en voor de zondaar. Als ik de Bijbel lees kom ik niet veel liefde tegen voor de vijand en de zondaar tenzij deze genade aan God vraagt. Ik zal geen passages naar voren brengen hierover want daar ben ik deze discussie niet om begonnen.

    Daar ben ik het niet mee eens, al helemaal niet in het NT.

  7. Ook een dooddoener. Er zijn documentaires die positief zijn, maar ook negatief. We zullen het wel nooit weten, zoiets?

    Blijkbaar, als we sommige mogen geloven krijgen we nooit de kans om het haar zelf te vragen omdat er geen hiernamaals is/ze zo slecht was dat ze naar het eeuwige vuur gaat*.

    (*doorhalen wat je niet van toepassing vind)

    Dooddoener. Natuurlijk weten er wel meer personen hoe het echt zat. Vrijwillers, ooggetuigen noem maar op.

    Dooddoener... Zoals ik het zie is het antwoord "2" op de vraag "1+1=" ook een dooddoener maar dat maakt hem nog niet minder goed.

    Maar goed, mijn 2 cent zijn weer op.

  8. Ik denk dat God van iedereen houdt. Volgens de Bijbel zullen de niet-christenen worden beoordeeld naar de werken van hun hart. Dus atheïsten, hindoes, moslims etc. Aan de andere kant leert de Bijbel ook dat niet iederee die zichzelf christen noemt behouden zal worden. Ik ben zelf niet zo Bijbelvast maar ik denk dat bovenstaande wel resoneert met ik geloof.

    Ik sta 100% achter deze uitspraak!

    13:13 Kortom, er zijn drie dingen die blijven: Geloof, hoop en liefde. Maar de liefde is het voornaamste.
  9. Sorry dat ik het zeg, maar dit klinkt zo naïef. Als de kerk het zegt, dan is het zo?
    Onderzoeksinstanties in India die zeggen dat ze al bewezen hebben dat ze is genezen door een reguliere behandeltraject.

    Dit zal altijd een punt van discussie blijven natuurlijk, maar wat zegt dan te geloven in het onderzoeks team? Een groep van 5 atheisten vindt natuurlijk nooit een bovennatuurlijke genezing terwijl 5 hardcore gelovigen dat wel vinden...

  10. C-F-K schreef:

    Het lijkt mij zo onjuist dat wij als mensen zo'n invloed kunnen hebben!

    Ik weet niet of ik je goed begrijp, of liever gezegd: ik begrijp je niet goed denk ik. Wat bedoel je precies? En vind je het niet juist fijn en goed dat wij als mensen invloed kunnen hebben? Dat is wat ons tot verantwoordelijke wezens maakt, toch?

    Verantwoordelijk wel, maar uiterst faalbaar. Als je alleen al kijkt hoe wij mensen omgaan met de ons gegeven aarde is het lastig te bedenken dat wij zo'n band kunnen behouden.

    Zou je één of twee voorbeelden kunnen noemen of dit nader willen uitleggen? Ik zou echt graag willen begrijpen wat je bedoelt. Een tekst die in mij opkwam bij wat jij schreef is Romeinen 8:38-39:

    "Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten,noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here."

    Ik bedoel: ik zie niet goed hoe een wetswijziging daarin verandering zou kunnen brengen...

    Je hebt helemaal gelijk. Ik zit vast in een zwart/wit beeld en daar moet ik uitkomen... Alles is immers mogelijk!

  11. Bedankt voor de antwoorden!

    Ik blijf het een lastig vraagstuk vinden, ik weet niet exact waarom.

    Dat je de wet/overheid moet respecteren kan ik snapen. Niet alleen vanwege de straf maar ook omdat we anders in anarchie vallen (zegt een persoon met een aantal anarchistische tattooages :D).

    C-F-K schreef:

    (...)Ik lees hier dus uit dat een wet van de mens automatisch een wet van God wordt.

    Dat klopt dus, maar alleen binnen het door God geschapen kader.

    Het lijkt mij zo onjuist dat wij als mensen zo'n invloed kunnen hebben! Ik zou voorbeelden kunnen bedenken waarbij we 1 wetswijziging verwijderd zijn van eeuwige verdoemenis...

    Van het weekeind maar eens (opnieuw) over nadenken...

  12. Ten eerste: Gefeliciteerd :)

    Wow dat is toevallig, onze trouwringen zijn afgelopen week bij de juwelier binnen gekomen en vanavond gaan we ze passen!

    Iets klassiek of iets meer gewaagd?

    Dat heeft echt met jouw/jullie smaak te maken en kan niemand voor jullie beslissen behalve jullie 2!

    Het zou zonde zijn als je iets kiest op aangeven van iemand anders en er spijt van gaat krijgen...

    Mijn vriendin (Verloofde vind ik zo'n stom woord...) had in haar hoofd dat ze veel "glimmende steentjes" wilde in die van haar. Dus wij op pad, ik hield mijn hart al vast vanwege de prijskaartjes.

    Eenmaal aangekomen en in de stoel gingen de bakjes met ringen al snel in razend tempo voorbij toen de vraag werd gesteld wat ik eigenlijk voor ring wou, kon mijn vriendin nog even kijken.

    Mijn idee was simpel, een kleine gouden band (Had ik uit een Hank Williams nummer).

    Toen ik deze eenmaal aan het passen was was zij ook om! Wij zijn dus voor semi-traditioneel gegaan!

    Roze goud ipv normaal, een trapeze vorm en die van mij net ietsjes groter als normaal.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid