Spring naar bijdragen

cobybryant

Members
  • Aantal bijdragen

    2.237
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door cobybryant

  1. Denk ervan wat je wilt, maar ik maak me gereed.

    Hoe dan? Altijd een gevuld broodtrommeltje bij de hand houden?

    Ik neem aan door te biechten enzo. ;)

    Maar zonder gekheid, ik zou ook wel willen weten hoe je je voor zoiets gereed kan maken. En dan bedoel ik vooral het praktische aspect.

    Netzoals ze zich voor moesten bereiden bij Zijn eerste komst. Johannes de Doper: wie een dief was stele niet meer, zulk soort dingen. Ik ben acuut weer gekapt met paffen.

  2. Ik heb het idee dat dit soort dingen (gloriestoel, deadraisers, enz) voorkomen uit een soort angst voor het lijden.

    Die man zijn vader is overleden in zijn armen. Daarom wil hij niet dat iemand dat mee hoeft te maken wat hij heeft meegemaakt. Dat was bij John G. Lake ook. Eerst overleed zijn halve familie aan ziektes en toen kreeg hij er een haat tegen en kreeg een genezingsbediening in Afrika. Dat uitstrekken naar genezing komt omdat ze willen dat iedereen gered wordt, het is een onderdeel van evangelisatie, om de mensen te laten zien dat God van ze houdt. Ik volg Plat en die andere man al een tijdje op Facebook. Mensen bekeren zich op straat als ze voor ze bidden, ook hier in Nederland. Ik zag een video van een atheistisch jochie dat net genezen was en nu geloofde.

  3. Opstanding der doden krijgen we ook nog trouwens. Sorry hoor, maar volgens mij is het veel later dan ik dacht. Eerst lees ik al over dat vredesverbond met Israel en nu dit:

    http://www.articlesbase.com/christianit ... 95777.html

    Maak je gereed, Jezus komt spoedig. Opname is helemaal niet dat er een stel christenen de hemel ingaan, dat is de verlossing van de zondenatuur, de Paulus bekering. Day of atonement.

    Waar de schepping met reikhalzend verlangen op wacht. Denk ervan wat je wilt, maar ik maak me gereed.

  4. Handelingen 19

    26 En gij ziet en hoort, dat deze Paulus veel volk, niet alleen van Éfeze, maar ook bijna van geheel Azië, overreed en afgekeerd heeft, zeggende, dat het geen goden zijn, die met handen gemaakt worden.

    27 En wij zijn niet alleen in gevaar, dat dit deel in verachting komt, maar dat ook de tempel van de grote godin Diána als niets geacht zal worden, en dat ook haar majesteit zal ten ondergaan, aan welke gans Azië en de gehele wereld godsdienst bewijst.

    De koningin des hemels staat al in Jeremia en Maria uit de Bijbel is niet de koningin des hemels.

    Jeremia 7:18

    De kinderen rapen hout, de vaders steken vuur aan en de vrouwen kneden deeg om offerkoeken te maken voor de koningin des hemels en zij brengen plengoffers aan andere goden teneinde Mij te krenken.

  5. Waarom moet het een nadeel zijn? Zie Romeinen 3,1.

    Zij hebben Jezus niet aangenomen.

    Is het argument dat ze Gods heilige volk zijn niet automatisch de toegang tot Jezus. Jezus was zelf een Jood.

    Of denk ik nou wel erg door de bocht. Wij menen/denken te vinden dat ze zich moeten bekeren.

    Dat meende Jezus ook. Die Farizeeen waren niet automatisch gered.

  6. Klopt. Maar met 50.000 a 150.000 mensen is dit zo'n minimale groepering dat ik die als ik spreek over jodendom maar buiten beschouwing laat. Als ik over het katholicisme praat laat ik groeperingen als het sedisvacantisme ook buiten beschouwing.

    We hebben het over de joden in de eerste eeuw en dat velen van hen zich bekeerden tot het christendom getuigt heel het NT van.

    Dan hebben we het wat mij betreft over christenen of joden-christenen zoals ze in de vroege kerk genoemd werden.

    Wat mij betreft gewoon christenen met een joodse achtergrond.

    Dat zijn joden: God lovers. Of je kunt ze christenen noemen, zo werden ze in de Bijbel later ook genoemd. Ze zijn er nog steeds trouwens, ook in de kerk. Er is altijd een rest overgebleven.

  7. De tussenmuur is weggebroken.

    Zeer zeker en hoe opmerkelijk dat niet iedereen dat ziet toch? Denk hier eens lang en diep over na (en dat bedoel ik niet sarcastisch, want ik bid het je) : waarom is er geen gebed bij machte iedereen de ogen te openen?

    Komt nog, geen eenheid, daarom zien ook heel veel niet dat God een is.

  8. Waarom moet er een voordeel zijn voor het jood zijn?

    Waarom moet het een nadeel zijn? Zie Romeinen 3,1.

    Zij hebben Jezus niet aangenomen.

    Wie zij? Er zijn joden die Hem wel en die Hem niet aan hebben genomen, netzoals bij heidenen. Waarom zouden de joden die Hem aan hebben genomen de sabbat en spijswetten moeten houden en de heidenen niet? De tussenmuur is weggebroken.

  9. Kolossenzen 2

    De dwaasheid van menselijke inzettingen

    16 Laat dan niemand u blijven oordelen inzake eten en drinken of op het stuk van een feestdag, nieuwe maan of sabbat, 17 dingen, die slechts een schaduw zijn van hetgeen komen moest, terwijl de werkelijkheid van Christus is.

  10. Een leuke vakantie toegewenst Coby, goed voorbeeld doet volgen dus heb ik ook mijn tent opgezet in mijn eigen achtertuin. De bovenburen vonden het totaal niet vreemd.

    O lachen, ik wou er eerst een in m'n voortuin opzetten, maar dan kijken ze hier wel raar op denk ik. Heb gelukkig 2 tenten nu, m'n vader had er ook nog 1.

  11. Nu moet je dus op zoek naar een flinke tent. :P

    Ik vind het wel jammer dat ik de meeting moet missen, maar om er een auto voor te stelen gaat me net een brug te ver. Hoe was de pre meeting eigenlijk? Of is die niet doorgegaan? En waar is brabbeldasje gebleven?

    Kom op, je moet er wat voor over hebben. Je kunt die dingen gratis krijgen tegenwoordig. Ken iemand die net z'n oldtimer aan de buurman heeft gegeven. Je krijgt er niks meer voor.

    Ik ben ook weer zo lekker impulsief. Heb gelijk geboekt en ik heb alleen maar een ieniemienie 2 persoons tentje voor z'n vieren. Nou ja, we zien wel.

  12. Ik heb vandaag bedacht om toch nog maar een paar dagen op vakantie te gaan. De jongste wou zo graag in de tuin kamperen. Of ik nou 20 euro uitgeef aan het zwembad of een camping in de buurt maakt ook niet uit en het gaat lekker weer worden.

  13. Wat een rare site, een christen die zich focust op doden opwekken. Volgens mij is dat niet niet waar de Wet op neer komt. Ik vind mijn naaste liefhebben en dienen al meer dan spiritueel, moeilijk en Goddelijk genoeg.

    Die man heeft zijn naaste lief en wil niet dat hen overkomt wat hem overkomen is.

  14. Geen opwekking, maar dood. En dan pas verrijzenis.

    Ehmm dat bedoelde ik ook. It's all about dying. Dat preken die lui juist ook. Niet meer voor jezelf leven. Ik leef niet meer, Christus leeft in mij. Je ziet een paar stromingen binnen de vroegere pinksterkerk: een groep die er helemaal niks van gelooft en nu anti wonderen is en er zelfs tegen preekt, charismatischen die achter de tekenen aangaan en dat belangrijker vinden dan God Zelf en degenen die met Hem aan zichzelf willen sterven en opstaan. En hen volgen de tekenen i.p.v. dat zij de tekenen volgen.

    Dus pas maar op dat ze jou niet gaan volgen, want jij zit volgens mij op de goede weg. God zal in ieder geval niet tegen je zeggen: Je hebt vele wonderen gedaan en Ik heb je niet gekend.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid