Spring naar bijdragen

GerardB

Members
 • Aantal bijdragen

  91
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door GerardB geplaatst

 1. GerardB

  Godslasterlijk?

  Hendrik-NG, Misschien als ik zeg dat de film barstensvol met 'typologie' zit, begrijp je me dan?
 2. GerardB

  Godslasterlijk?

  Ik heb het dan ook niet over de boeken maar over de film.
 3. Dan komt bij mij de vraag op of je wel gelooft in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus? Overigens denk ik dat hier heel vaak gelovige wordt aangehaald terwijl iemand bijvoorbeeld religieus is. Helaas denken veel christenen dat christendom een wijze van leven is, namelijk een religie. Als er al een Bijbelse religie of godsdienst bestaat, is het die van de Mozaïsche wet. Een afgeleide daarvan tot in onze dagen blijkt het judaïsme te zijn; de Joodse godsdienst. Die bestaat voor 100% uit wet. Maar christendom naar Bijbelse maatstaven is juist geen godsdienst of religie. Integend
 4. GerardB

  Godslasterlijk?

  Eh... In welke bijbeluitgave staan de Kronieken van Narnia 1 t/m 7 eigenlijk? Niet in de vertalingen die ik in de kast heb staan... Maar ik heb er vast een gemist... Very funny... maar 't schijnt dat je voor sommige mensen alles moet uitleggen. Wat ik met Bijbels bedoel is dat er tal van vergelijkingen in de film zaten die overeenkomstig Bijbels waren... de film zat er BOMVOL mee, dat maakte het juist een prachtfilm! Maar ja, niet iedereen ziet dat, hé? (waar is de rolleyes smiley?)
 5. De openingstune van Windows!
 6. GerardB

  Godslasterlijk?

  Dat doet me denken aan wat mijn vader zaliger altijd zei: "God schiep de mens en Yves Rogier* zag dat het niet goed was!" En die 'bepaalde christen' denken er nét zo over.
 7. GerardB

  Godslasterlijk?

  Het is juist een heel leuk filmpje die je behalve bij het drankje ook bij God brengt. Tja, en er zijn nu eenmaal altijd mensen die op slakken zout leggen, net als destijds zoveel ophef maakt over de film Narnia die juist steengoed was en eveneens Bijbels was!
 8. 2Ti 3:16 Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is; 2Ti 3:17 Opdat de mens Gods volmaakt zij, tot alle goed werk volmaaktelijk toegerust. Een menselijk verzinsel met inbreng van de Heilige Geest? Het beste is dat door God te vragen, Hij bevestigt Zich in de Schrift!
 9. Ik nodig je uit met een ongelovige vrouw te gaan trouwen cq samenwonen. Wedden dat je hard weg holt?!
 10. GerardB

  Ik ben vandaag blij met...

  Ik heb al 2 Ola Viennetta's op, 1 Biscuit Caramel en 1 Vanilla... er liggen er meer in de vriezer. Zal ik? Ach wel ja, 't is immers maar 650ml per doos en das niks.. misschien moet je wat minder suiker eten;) Ik gebruik niet eens suiker.. en dat zit ook niet in dat ijs.
 11. Dat is correct maar niet voor iedereen te betalen.
 12. Als je daag'lijkse bezigheid de Statenvertaling onderzoeken is, dan krijg je vanzelf de vragen of je in 1600 of zo bent geboren, wat ik op zich een groot compliment vond. Misschien toch maar eens werk gaan zoeken? Ik heb 2 jaar en 28 tropenjaren van mijn leven gewerkt, de meeste van mijn collega's zijn in het harnas gestorven, ik ben er op tijd uitgestapt, en ik vraag je, ga zelf eens in totaal 56 jaar werken en als je dat hebt gedaan, kom dan maar eens terug! misschien zeg ik jou dan ook wel: "Misschien toch maar eens werk gaan zoeken?"
 13. GerardB

  Dierensoorten niet kruisen?

  God hielp niet mee? Voor zover ik het verhaal in het OT/Thora heb gelezen niet. JHWH gaf Noach alleen de opdracht. (Genesis 6:22, Genesis 7:5) Nergens staat be-/geschreven dat JHWH Noah hielp bij het verzamelen van alle dieren in de wereld. Gen 6:20 Van het gevogelte naar zijn aard, en van het vee naar zijn aard, van al het kruipend gedierte des aardbodems naar zijn aard, twee van elk zullen tot u komen, om die in het leven te behouden.
 14. Paulus de weduwnaar Paulus, wonend in Jeruzalem, zal in zijn dagen wel een bijzonder man geweest zijn: Farizeeër, geleerd én ongehuwd. Volgens de Joodse traditie kent de wet 613 voorschriften. Enkele van de belangrijkste betreffen het huwelijk. Naar Joodse begrippen was het huwelijk voor de man een morele plicht. De Joodse traditie zegt: ‘Een Jood die geen vrouw heeft is geen man’ (n.a.v. Gen. 5: 2). Omdat het huwelijk zo belangrijk was, werden kinderen al vroeg uitgehuwelijkt. De Misjna stelt datÂ
 15. GerardB

  De rechterstoel

  1Co 3:1 En ik, broeders, kon tot u niet spreken als tot geestelijken, maar als tot vleselijken, als tot jonge kinderen in Christus. 1Co 3:2 Ik heb u met melk gevoed, en niet met vaste spijs; want gij vermocht toen nog niet; ja, gij vermoogt ook nu nog niet. 1Co 3:3 Want gij zijt nog vleselijk; want dewijl onder u nijd is, en twist, en tweedracht, zijt gij niet vleselijk, en wandelt gij niet naar den mens?
 16. GerardB

  De rechterstoel

  Dan heb je een deksel!
 17. Mijn nicht, 30 jaar werkzaam bij de Post, kon ook vertrekken, ze is net als jij te duur! Je wordt ingeruild voor een broekie of een bejaarde want die goedkoop. Mijn nicht kan wel bij het bedrijf werken maar dan kon ze enkel terecht in Amsterdam en daarvoor zou ze dan een auto moeten aanschaffen. 't Is ongehoord... maar als je een beetje van de Bijbel afweet !! wat heeft de bijbel met mijn werk van doen? !!! ALLES!! Wie is de heerser van de aarde? Als je dat weet, weet je ook waarom het zo gaat als het gaat!
 18. Zou empatisch ook klinken op Waarheid? Immers iemand de waarheid zeggen zou betekenen dat je met iemand een appeltje hebt te schillen, maar de waarheid zeggen is wél de liefde van Christus want Hij kan immers niet liegen en zou er dan geen sprake van zijn dat zelfs de Here Jezus Zijn beriochten zouden worden weggehaald omdat ze niet empatisch of te hard zouden zijn? 't Is een vraag, geen aanval op de moderator!!
 19. GerardB

  Dierensoorten niet kruisen?

  Waar staat dat in de Bijbel?
 20. GerardB

  Dierensoorten niet kruisen?

  Dat was nogal een klus. Noah had maar 7 dagen de tijd om al die dieren bijeen te brengen. God hielp niet mee?
 21. Staat ergens in de Bijbel maar weet niet meer waar
 22. Dat is leerzaam.. net als de Bijbel, en die is al veel ouder!
 23. GerardB

  Roodblauwe tent

  Op het grasveld kruising Kerkewijk en Cuneraweg in Veenendaal staat een roodblauwe tent met de tekst: 'Blij met de Bijbel', is er al iemand naar toe gegaan? Én hoe was 't?
 24. GerardB

  Verhuizing Credible 29 mei

  Ik heb twee losse boutjes gevonden en ook een o-ring... is dat wel goed?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid