Spring naar bijdragen

GerardB

Members
 • Aantal bijdragen

  91
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over GerardB

 • Rang
  CrediGup
 • Verjaardag 13-12-1959

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ikbenindehemel.nl

Profile Information

 • Locatie
  Omgeving Haarlem
 • Interesse
  Bijbel, GoPro, fietsen
 • Beroep
  Werkeloos, laat mij voorlopig lekker werkeloos Al dat gezeur van ga toch werken Koos Koos werkeloos Werkeloos, laat mij voorlopig lekker werkeloos Al dat gezeur van ga toch werken Koos Koos werkeloos

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. GerardB

  Godslasterlijk?

  Hendrik-NG, Misschien als ik zeg dat de film barstensvol met 'typologie' zit, begrijp je me dan?
 2. GerardB

  Godslasterlijk?

  Ik heb het dan ook niet over de boeken maar over de film.
 3. Dan komt bij mij de vraag op of je wel gelooft in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus? Overigens denk ik dat hier heel vaak gelovige wordt aangehaald terwijl iemand bijvoorbeeld religieus is. Helaas denken veel christenen dat christendom een wijze van leven is, namelijk een religie. Als er al een Bijbelse religie of godsdienst bestaat, is het die van de Mozaïsche wet. Een afgeleide daarvan tot in onze dagen blijkt het judaïsme te zijn; de Joodse godsdienst. Die bestaat voor 100% uit wet. Maar christendom naar Bijbelse maatstaven is juist geen godsdienst of religie. Integend
 4. GerardB

  Godslasterlijk?

  Eh... In welke bijbeluitgave staan de Kronieken van Narnia 1 t/m 7 eigenlijk? Niet in de vertalingen die ik in de kast heb staan... Maar ik heb er vast een gemist... Very funny... maar 't schijnt dat je voor sommige mensen alles moet uitleggen. Wat ik met Bijbels bedoel is dat er tal van vergelijkingen in de film zaten die overeenkomstig Bijbels waren... de film zat er BOMVOL mee, dat maakte het juist een prachtfilm! Maar ja, niet iedereen ziet dat, hé? (waar is de rolleyes smiley?)
 5. De openingstune van Windows!
 6. GerardB

  Godslasterlijk?

  Dat doet me denken aan wat mijn vader zaliger altijd zei: "God schiep de mens en Yves Rogier* zag dat het niet goed was!" En die 'bepaalde christen' denken er nét zo over.
 7. GerardB

  Godslasterlijk?

  Het is juist een heel leuk filmpje die je behalve bij het drankje ook bij God brengt. Tja, en er zijn nu eenmaal altijd mensen die op slakken zout leggen, net als destijds zoveel ophef maakt over de film Narnia die juist steengoed was en eveneens Bijbels was!
 8. 2Ti 3:16 Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is; 2Ti 3:17 Opdat de mens Gods volmaakt zij, tot alle goed werk volmaaktelijk toegerust. Een menselijk verzinsel met inbreng van de Heilige Geest? Het beste is dat door God te vragen, Hij bevestigt Zich in de Schrift!
 9. Ik nodig je uit met een ongelovige vrouw te gaan trouwen cq samenwonen. Wedden dat je hard weg holt?!
 10. GerardB

  Ik ben vandaag blij met...

  Ik heb al 2 Ola Viennetta's op, 1 Biscuit Caramel en 1 Vanilla... er liggen er meer in de vriezer. Zal ik? Ach wel ja, 't is immers maar 650ml per doos en das niks.. misschien moet je wat minder suiker eten;) Ik gebruik niet eens suiker.. en dat zit ook niet in dat ijs.
 11. Dat is correct maar niet voor iedereen te betalen.
 12. Als je daag'lijkse bezigheid de Statenvertaling onderzoeken is, dan krijg je vanzelf de vragen of je in 1600 of zo bent geboren, wat ik op zich een groot compliment vond. Misschien toch maar eens werk gaan zoeken? Ik heb 2 jaar en 28 tropenjaren van mijn leven gewerkt, de meeste van mijn collega's zijn in het harnas gestorven, ik ben er op tijd uitgestapt, en ik vraag je, ga zelf eens in totaal 56 jaar werken en als je dat hebt gedaan, kom dan maar eens terug! misschien zeg ik jou dan ook wel: "Misschien toch maar eens werk gaan zoeken?"
 13. GerardB

  Dierensoorten niet kruisen?

  God hielp niet mee? Voor zover ik het verhaal in het OT/Thora heb gelezen niet. JHWH gaf Noach alleen de opdracht. (Genesis 6:22, Genesis 7:5) Nergens staat be-/geschreven dat JHWH Noah hielp bij het verzamelen van alle dieren in de wereld. Gen 6:20 Van het gevogelte naar zijn aard, en van het vee naar zijn aard, van al het kruipend gedierte des aardbodems naar zijn aard, twee van elk zullen tot u komen, om die in het leven te behouden.
 14. Paulus de weduwnaar Paulus, wonend in Jeruzalem, zal in zijn dagen wel een bijzonder man geweest zijn: Farizeeër, geleerd én ongehuwd. Volgens de Joodse traditie kent de wet 613 voorschriften. Enkele van de belangrijkste betreffen het huwelijk. Naar Joodse begrippen was het huwelijk voor de man een morele plicht. De Joodse traditie zegt: ‘Een Jood die geen vrouw heeft is geen man’ (n.a.v. Gen. 5: 2). Omdat het huwelijk zo belangrijk was, werden kinderen al vroeg uitgehuwelijkt. De Misjna stelt datÂ
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid