Spring naar bijdragen

TTC

Members
  • Aantal bijdragen

    26.270
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over TTC

  • Rang
    Credible Leviathan

Contact Methods

  • Website URL
    https://panarchisme.wordpress.com/

Profile Information

  • Religie
    Ietsisme

Recente profielbezoeken

17.103 profielweergaven
  1. Hoop kan krachtig en motiverend zijn, maar als het gebaseerd is op onrealistische verwachtingen, kan het inderdaad een bron van teleurstelling en kwelling worden. Het is belangrijk om hoop te hebben die geworteld is in realistische mogelijkheden en praktische stappen.
  2. De implicaties van non-dualisme kunnen leiden tot positieve veranderingen in hoe iemand zichzelf en de wereld ervaart. Dit kan resulteren in een meer vervuld, betekenisvol en verbonden leven. Daarentegen, de implicaties van solipsisme zijn vaak meer theoretisch en kunnen leiden tot gevoelens van isolatie en vervreemding, omdat het geen praktische manier biedt om met de wereld en anderen om te gaan.
  3. Het concept van het multiversum en de mogelijke interacties tussen verschillende universa blijft een fascinerend en speculatief onderwerp. Hoewel de oerknaltheorie ons veel heeft geleerd over ons eigen universum, blijft de vraag naar het ontstaan van alle verschijnselen en de interactie tussen mogelijke multiversa een mysterie dat de grenzen van zowel natuurkunde als filosofie uitdaagt. Het 'uitdijen' van het universum is een waargenomen fenomeen binnen ons universum, maar hoe dit zich verhoudt tot andere mogelijke universa blijft een open vraag.
  4. De zoektocht naar innerlijke balans en integratie kan inderdaad worden gezien als een streven naar een spirituele staat van androgynie. Dit houdt in dat we de dualiteiten in onszelf overstijgen en eenheid en heelheid bereiken. Dit proces van innerlijke verzoening en balans helpt ons om een diepere verbinding te vinden met het geheel, het oneindige en de universele eenheid.
  5. In het Daoïsme kan het mystieke huwelijk worden gezien als de harmonieuze vereniging van de tegengestelde krachten van yin en yang. Deze balans wordt nagestreefd om een staat van innerlijke vrede en eenheid met de Dao (de Weg) te bereiken. Apofatische theologie probeert God te benaderen door te beschrijven wat God niet is, en benadrukt de onkenbaarheid van het goddelijke.
  6. Sommigen hebben het over zaadjes planten, is dat hetzelfde? Dank, kunnen het alsmaar eenvoudiger maken.
  7. Het lijkt er sterk op dat er vele gradaties zijn, waarom zou je die willen vernietigen?
  8. Net omwille van de toepassing kan biflatie als onpersoonlijke katalysator misschien niet eens bewust naar de achtergrond verdreven worden, mogelijk gemaakt door systeemconfiguraties waarin paradoxen en/of anomalieën die de normaal vorm geven zich kunnen nestelen. Vanuit die optiek kan biflatie aangewend worden voor fundamenteel onderzoek, om op basis van redelijke argumentatie een aantal gehanteerde logica’s in vraag te stellen. Dit maakt termen zoals niet-monotone logica en/of paraconsistente logica niet ongebruikelijk. In deze zin is biflatie een hulpmiddel voor analyse, het zegt echter niet
  9. Hoewel simulaties geen absolute zekerheid bieden, geven ze waardevolle inzichten in de potentiële gedragingen van systemen. Ze helpen ons om voorbereid te zijn op verschillende scenario's en om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Tegelijkertijd moeten we ons bewust zijn van de beperkingen en aannames van elk model.
  10. Ja, woelig dus, allerminst transparant voor wie er niet mee vertrouwd is. In die zin, en dat in hoeverre het interesseren kan, kunnen visualisaties wonderen doen, met inbegrip van de verschillende lagen en anomalieën die quasi elk discours in milde overreding fnuiken. De relatie tussen eenvoud en complexiteit, in veiligheid en vertrouwen, ondanks hoopvol veel vaker onbewust onderschatting toch ongepast.
  11. Kunnen er tijdens dit proces niet allerhande neveneffecten ontstaan? Want het lijkt een beetje als een bevrijdingsweg van onbewust naar, wellicht in verschillende gradaties en focus op verschillende niches, iets meer bewust. Anders gezegd, helderheid komt logischerwijs pas na het doorlopen van dit proces, in tussenfases kan dit woelig zijn met latent heel wat misverstanden die we wellicht als minder prettig kunnen ervaren. In metaforische zin lijkt het op het overbruggen van een kloof, mogelijks onbegrepen door de omgeving die geen interesse heeft in wat het betrokken zelf op dat moment doorma
  12. Visueel kunnen bifurcaties vaak worden weergegeven met een bifurcatiediagram, waarin de waarden van een parameter tegen de mogelijke lange-termijnwaarden van het systeem worden uitgezet. Deze diagrammen laten zien hoe het systeem bij verschillende parameterwaarden van stabiel naar chaotisch gedrag kan evolueren.
  13. De tweede golf van cybernetica kwam vanaf de jaren 1960 op de voorgrond, waarbij de focus verschoof van technologie naar sociale, ecologische en filosofische overwegingen. Het was nog steeds gebaseerd op biologie, met name Maturana en Varela's autopoiesis, en bouwde voort op eerder werk over zelforganiserende systemen en de aanwezigheid van antropologen Mead en Bateson in de Macy-bijeenkomsten.
  14. Einstein's opmerking benadrukt op een speelse manier de vaak aanzienlijke kloof tussen theoretische modellen en de werkelijkheid van de praktijk. Theoretische concepten kunnen elegant en logisch zijn, maar hun toepassing in de echte wereld kan worden bemoeilijkt door allerlei onvoorziene factoren en complexe interacties.
  15. De idee dat alles begint met een punt dat geen punt is, verwijst naar fundamentele concepten in de filosofie en wetenschap, zoals singulariteiten in de kosmologie of de idee van een oneindig klein punt in de wiskunde. Dit punt kan symbool staan voor het begin van alle dingen, een bron van oneindige mogelijkheden en complexiteiten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid