Spring naar bijdragen

Maria's boodschap in Fatima


Aanbevolen berichten

Om te beginnen wil ik alle mensen die niet geloven in Maria-verschijningen of die iets hebben tegen de Maria-verering in het algemeen verzoeken om vooral niet te reageren. Jullie kunnen je ei kwijt in tal van andere topics.

Ik heb dit topic geopend omdat ik op dit moment erg bezig ben met de persoon van Maria en dan vooral met Haar rol als medeverlosseres en de manier waarop God Haar in lijkt te zetten om Zijn plan tot voleindig te laten komen.

Zoals jullie allemaal wel zullen weten zijn er verschillende verhalen bekend waarin gesteld wordt dat Maria verschenen zou zijn met een bepaalde boodschap. De twee meest bekende "recente" verschijningen zijn waarschijnlijk wel die van Lourdes en Fatima. In dit topic wil ik het over die tweede hebben.

In 1917 zou de heilige Maagd verschillende keren aan drie herderskinderen verschenen zijn in het Portugese Fatima. Tijdens deze verschijning heeft ze de kinderen een boodschap gegeven in de vorm van drie geheimen. Twee van de kinderen zijn korte tijd na deze gebeurtenissen helaas overleden. Het derde kind heeft met premissie van de Kerk de eerste twee geheimen bekend gemaakt. Niet al te lang geleden is ook het derde geheim prijs gegeven.

Ik geloof in de verschijning van Maria bij Fatima en ik geloof ook dat het om iets belangrijks gaat. Ik vraag me echter af hoe jullie denken over de betekenis van Haar boodschap. Wat zijn de consequenties en wat kunnen we ermee in ons dagelijks geloofsleven?

Vooral het zinnetje "Om ze te redden wil God in de wereld de verering vestigen tot mijn Onbevlekt Hart." houdt me in het bijzonder bezig. Hoe denken jullie hierover?

Brandt maar los!

Ik verwacht niet teveel reacties op dit topic maar niet geschoten is altijd mis. Zie het als een testje.

Voor de mensen die niet op de hoogte zijn van de inhoud van de geheimen heb ik ze hieronder nog eens gepost:

Quote:
Het eerste deel van het geheim

"Welnu. Het geheim bestaat uit drie verschillende delen, waarvan ik er twee ga openbaren. Het eerste is het visioen van de hel.

Onze Lieve Vrouw toonde ons een grote vuurzee, die zich diep in de aarde leek te bevinden. Ondergedompeld in dat vuur zagen wij de duivels en de zielen als waren het doorzichtige zwarte of bruine kolen in menselijke gestalte. Zij dreven rond in het vuur, nu eens omhoog gejaagd door de vlammen die uit hen zelf uitsloegen samen met rookwolken, dan weer vielen zij naar alle richtingen, zoals vonken bij geweldige branden neervallen, zonder gewicht of evenwicht, onder gekerm en gehuil van smart en wanhoop, dat ons deed beven en verstijven van schrik. De duivels waren te kennen door hun weerzinwekkende en gruwelijke gedaantes van afschuwelijke onbekende dieren, maar zij waren ook doorschijnend en zwart. Dankzij onze hemelse Moeder die eerder beloofd had ons naar de hemel te brengen (in de eerste verschijning), duurde dit visioen slechts een ogenblik, anders zouden wij van schrik en ontzetting gestorven zijn."

Het tweede deel van het geheim

"Wij sloegen de ogen op naar Onze Lieve Vrouw die met goedheid en droefheid tot ons sprak: Jullie hebben de hel gezien, waar de zielen van de arme zondaars naar toe gaan. Om ze te redden wil God in de wereld de verering vestigen tot mijn Onbevlekt Hart.

Als men doen wat ik u zeg, zullen vele zielen gered worden en zal er vrede komen, de oorlog zal eindigen. Maar wanneer de mensen niet ophouden God te beledigen, zal onder het pontificaat van Pius XII een andere, erger dan deze, beginnen. Als jullie een nacht verlicht zullen zien door een onbekend licht, weet dan, dat dit het grote teken is dat God u geeft en dat Hij de wereld gaat straffen voor haar misdaden door oorlog, hongersnood en vervolgingen van de Kerk en de heilige vader. Omdat te verhinderen zal ik de toewijding van de wereld aan mijn Onbevlekt Hart vragen alsook de communie van eerherstel op de eerste zaterdagen van de maand. Als ze naar mijn verlangen en wens zullen luisteren, zal Rusland zich bekeren en er zal vrede zijn. Zo niet, dan zullen grote dwaalleren over de wereld verspreid worden en oorlogen en kerkvervolgingen veroorzaken; de goeden zullen gemarteld worden; de heilige vader zal veel te lijden hebben; verschillende naties zullen vernietigd worden; tenslotte zal mijn Onbevlekt Hart triomferen. De heilige vader zal Rusland aan mij toewijden, dat zich zal bekeren en de wereld zal een tijd van vrede worden geschonken"..

[in de geciteerde vierde herinnering voegt zuster Lucia er aan toe: "In Portugal zal men steeds het dogma van het geloof bewaren" enz.]

Het derde deel van het geheim van Fatima

"J.M.J. Dit is het derde deel van het geheim dat op 13 juli 1917 in de Cova da Iria van Fatima werd geopenbaard. Ik schrijf dit op uit gehoorzaamheid tegenover U, mijn God, die mij dit opdraagt door de bisschop van Leiria en uit gehoorzaamheid tegenover uw en mijn allerheiligste Moeder. Na de twee delen die ik reeds heb opgeschreven, hebben wij links van Onze Lieve Vrouw iets hoger een engel gezien die een vurig zwaard in de linker hand hield; vonken vlogen eraf en vlammen sloegen eruit als zouden die de wereld in brand moeten steken; doch de vlammen doofden uit, als zij met de bundels licht in aanraking kwamen, die Onze Lieve Vrouw van uit haar rechter hand op de vlammen liet uitstralen: de engel, die met de rechter hand op de aarde wees, riep met luide stem: Boete, boete, boete! En wij zagen in een buitengewoon licht, dat God is: - zoiets als een personen in een spiegel, wanneer zij erlangs lopen - een in het wit geklede bisschop - wij dachten dat het de Heilige Vader was - verschillende andere bisschoppen, priesters, broeders en zusters een steile berg opklimmen, waar zich op de top een groot kruis bevond uit ruwe stammen als van kurkeiken met schors. Alvorens daar aan te komen, ging de Heilige Vader door een grote stad, die voor de helft verwoest was en half bevend met wankele tred, door smart en zorg neergeslagen, bad hij voor de zielen van de lijken, die hij op zijn weg ontmoette. Boven op de berg aangekomen, knielde hij neer aan de voet van het grote kruis. Daar werd hij door een groep soldaten, die met vuurwapens en met pijlen op hem schoten, gedood. Precies zo stierven een voor een de bisschoppen, priesters, broeders en zusters en verschillende leken, mannen en vrouwen, van verschillende klassen en posities. Onder de beide armen van het kruis stonden twee engelen, ieder met een kristallen schenkkan in de hand. Daarin verzamelden zij het bloed van de martelaren en besprenkelden daarmee de zielen die op weg waren naar God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 123
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Hoi Tom, ik zal in de loop van de week een reactie geven. Ik heb me helaas niet genoeg verdiept in deze materie om nu even uit de losse pols te kunnen reageren.

Wat ik wel kwijt wil is dat ik zeker in de Maria verschijning bij Fatima geloof, en dat volgens mij de Kerk hier er grondig en gedegen onderzoek naar heeft vericht. Maar later in de week dus een echte reactie smile.gif

Edit: Ik heb de geheimen al gelezen en vooral met het derde geheim heb ik erg veelmoeite om het te bevatten. Kun je mij misschien helpen Tom aangezien jij je er al in verdiept hebt.

Daarnaast zie ik in de eerste twee geheimen dingen die al gebeurd zijn en dingen die in de nabije toekomst best zullen kunnen gebeuren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tom,

Kun je onderstaand gedeelte uit leggen, vooral wat er precies mee bedoeld wordt?

'Jullie hebben de hel gezien, waar de zielen van de arme zondaars naar toe gaan. Om ze te redden wil God in de wereld de verering vestigen tot mijn Onbevlekt Hart.'

Wat is precies 'verering vestigen tot mijn Onbevlekt hart'. Het is volgens het geheim zelfs zo belangrijk dat God er mensen door wil redden, dus ik ben benieuwd smile.gif .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Happy One,

Ik zelf denk dat het betekent dat de wereld meer toegewijd zou moeten zijn aan de verering (dus niet aanbidding!} van Maria. Het Onbevlekte Hart geeft haar zuivere, reine persoonlijkheid aan, die nooit enige zonde heeft gekend. Jezus heeft uiteraard ook een Onbevlekt Hart, die traditioneel wordt afgebeeld met een doornenkroon eromheen, om Zijn lijden voor ons uit te beelden.

Door Jezus' Onbevlekte Hart te aanbidden en het Onbevlekte Hart van Maria te vereren, kunnen onze harten ook veel zuiverder en "onbevlekter" worden. Want tja, waar je veel mee omgaat, daar wordt je mee besmet. Daarom zijn gebed, bijbellezing en het ontvangen van de sacramenten zo belangrijk. Het zijn dé uitgelezen momenten waarin jij direkt tot God kunt spreken en God direkt tot jou. Zo mag je dus ook zelfs tot deze Harten bidden en jezelf aan hen toewijden, door onder andere de levens van Jezus en van Maria als voorbeeld te nemen.

De drie geheimen komen op mij heel erg apocalyptisch over. Het zijn duidelijk visioenen, waarbij vooral het eerste geheim, over de hel, erg angstaanjagend overkomt. Of je hem nu letterlijk of apocalyptisch beziet, het is en blijft geen vrolijk plaatje. Ik denk dat het voornamelijk aangeeft dat als je God de rug toekeert, je na je dood dus Zijn bescherming ook verliest en dus ten prooi valt aan de verlatenheid, aan de wroeging, de pijn.

Ik kan verder ook niet veel zinnigs zeggen over deze geheimen. Daarvoor moet je denk ik echt gespecialiseerd zijn in dit soort materie, en gelukkig heeft de Kerk ook wel zulke specialisten in huis. Aangezien deze verschijningen door de Kerk zijn erkent, ga ik er vanuit dat ze in elk geval niet onchristelijk zijn, alleen kan ik er gewoon weinig mee. Ik vrees dat ik het voorlopig maar bij Schrift en Traditio hou.

Wat me dan wel opvalt is dat zulke indrukwekkende verschijningen vaak aan eenvoudige mensen, of zelfs kinderen verschijnt. Dit is natuurlijk helemaal in lijn met de Schrift, die zegt dat God juist aan eenvoudige mensen hetgene openbaard wat Hij voor wijzen gesloten houdt. En misschien werden die kinderen ook niet veel wijzer van Maria's boodschap, maar daarvoor is er dan weer de Kerk. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Klein troostje Robert, je hoeft er als katholiek geen eens in te geloven, zelfs als de Kerk bepaald dat een verschijning geloofwaardig is. Dit is omdat ze niet gelden als een geopenbaarde waarheid. Dus je mag helemaal zelf kiezen of je het geloofd of niet.

Hopeloos, ik kan je helaas geen antwoord geven op je vraag omdat mij de kennis ontbreekt om een duidelijk antwoord te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien val ik wel onder de eerste disclaimer van je Tom, dan moet je dat maar zeggen. knipoog_dicht.gif

Wat me opvalt in de geheimen is de tijdsgebondenheid aan de (politieke) situatie destijds in Europa.

Quote:
Vooral het zinnetje
"Om ze te redden wil God in de wereld de verering vestigen tot mijn Onbevlekt Hart."
houdt me in het bijzonder bezig. Hoe denken jullie hierover?

God is altijd erop uit om ons te behouden, daarvoor kan Hij gebruik maken van verschillende wegen en wellicht worden in de loop der tijd andere wegen aan ons getoond.

Quote:
Precies zo stierven een voor een de bisschoppen, priesters, broeders en zusters en verschillende leken, mannen en vrouwen, van verschillende klassen en posities. Onder de beide armen van het kruis stonden twee engelen, ieder met een kristallen schenkkan in de hand. Daarin verzamelden zij het bloed van de martelaren en besprenkelden daarmee de zielen die op weg waren naar God.

Dit vind ik een opvallend stuk in deze geheimen. Ten dele doet me dit denken aan het boek "De Christenreis", waarin ook een dergelijk tafereel verteld wordt. Van een reis naar het kruis het neerknielen daarvoor. Alleen worden in dat boek de Christenen niet vermoord voor het kruis, maar verlost van de zonden. Wel is er de weg naar het Hemelse Rijk gevaren op de weg.

@Thorgrem:

Wat zie jij in de eerste twee geheimen die al gebeurd zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 05 september 2006 20:40:24 schreef RobertF het volgende:

Sjaloom Happy One,

Ik zelf denk dat het betekent dat de wereld meer toegewijd zou moeten zijn aan de verering (dus
niet
aanbidding!} van Maria. Het Onbevlekte Hart geeft haar zuivere, reine persoonlijkheid aan, die nooit enige zonde heeft gekend. Jezus heeft uiteraard ook een Onbevlekt Hart, die traditioneel wordt afgebeeld met een doornenkroon eromheen, om Zijn lijden voor ons uit te beelden.

Door Jezus' Onbevlekte Hart te aanbidden en het Onbevlekte Hart van Maria te vereren, kunnen onze harten ook veel zuiverder en "onbevlekter" worden. Want tja, waar je veel mee omgaat, daar wordt je mee besmet. Daarom zijn gebed, bijbellezing en het ontvangen van de sacramenten zo belangrijk. Het zijn dé uitgelezen momenten waarin jij direkt tot God kunt spreken en God direkt tot jou. Zo mag je dus ook zelfs tot deze Harten bidden en jezelf aan hen toewijden, door onder andere de levens van Jezus en van Maria als voorbeeld te nemen.

Hoi Robert,

Duidelijk wat je bedoelt. In die zin lijkt me verering niet verkeerd, al zou ik veel liever het woord navolging gebruiken. Wat ik vreemd vind is dat Maria verering vraagt. Inderdaad begrijp ik het verschil tussen aanbidding en verering, maar het komt niet erg overeen met de woorden van Maria in haar lofzang 'omdat Hij het lot heeft aangetrokken van mij, zijn minste dienares' (groot nieuws vertaling).

De link met het redden van mensen is iets wat ik ook niet begrijp. Als er iets had gestaan in de zin van 'door het geloof in Christus en de navolging van mijn onbevlekt hart' dan had ik het begrepen. Nu niet, maar ik blijf benieuwd smile.gif .

Tom, dit is niet bedoeld je topic te frustreren, ik ben gewoon benieuwd naar jullie zienswijze knipoog_dicht.gif .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oa Het einde van de eerste wereld oorlog, De tweede wereld oorlog, het verspreiden van het communisme (Rusland). De val van het communisme en de verspreiding van het Katholieke geloof in Rusland.

Edit: Ik heb net het gebed van Fatima gevonden.

O mijn Jezus, vergeef ons onze zonden! Behoed ons voor het vuur van de hel. Breng alle zielen in de Hemel, en help vooral degenen die Uw barmhartigheid het meeste nodig hebben. Amen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Happy One,

Ik wil je wel antwoorden geven over hoe je de opdrachten van Maria wat betreft verering kunt zien, maar het is dan niet de bedoeling dat we vervolgens in discussie gaan over Maria-verering. Als je dat graag wilt, dan kan dat, maar dus niet hier. Goed, dit gezegd hebbende, nu mijn reacties op jouw opmerkingen.

Quote:
Duidelijk wat je bedoelt. In die zin lijkt me verering niet verkeerd, al zou ik veel liever het woord navolging gebruiken.

Navolging is inderdaad een onderdeel van verering. Verering kun je beter zien als het hoogachten van iemand, het hebben van eerbied voor iemand. Daarbij kun je zelfs van Maria houden, zónder haar op Gods plaats te zetten. Want dat is uitdrukkelijk verboden. Immers, als je van je vriendin kunt houden zonder haar op Gods plaats te stellen, dan kun je ook zo van Maria houden.

Quote:
Wat ik vreemd vind is dat Maria verering vraagt. Inderdaad begrijp ik het verschil tussen aanbidding en verering, maar het komt niet erg overeen met de woorden van Maria in haar lofzang 'omdat Hij het lot heeft aangetrokken van mij, zijn minste dienares' (groot nieuws vertaling).

In de bijbel staat ook dat God zij die nederig zijn verheft en zij die hoogmoedig zijn ten val brengt. Hoe mooi is dat van toepassing op Maria: van een eenvoudige maagd werd ze de koningin van de hemel. Als Maria om verering vraagt, dan is zij daarom niet hoogmoedig, maar dan vraagt ze de gelovigen om gepaste eerbied, vanwege de positie die ze van God heeft ontvangen.

Quote:
De link met het redden van mensen is iets wat ik ook niet begrijp. Als er iets had gestaan in de zin van 'door het geloof in Christus en de navolging van mijn onbevlekt hart' dan had ik het begrepen. Nu niet, maar ik blijf benieuwd
smile.gif
.

Maria wijst aldoor naar Christus, dat deed ze op aarde ook al. Wie dus naar Maria luisterd en haar vereert, wordt door haar weer verwezen naar Christus. Het is immers Christus Die mensen redt, maar Maria heeft volgens de katholieke kerk nu eenmaal een belangrijke rol in het heilsplan. Als Maria over redding spreekt, dan mag je er vanuit gaan dat ze uiteindelijk daarvoor altijd naar Christus verwijst.

Maria is daarbij echter géén middelaar tussen de mens en Jezus. Je kunt natuurlijk ook zonder Maria tot Jezus komen; het bidden tot en het vereren van Maria is niet verplicht. Zolang je maar wel haar positie erkent en eerbied voor haar hebt. Maar net zoals jij iemand tot Christus kunt brengen door met diegene over het geloof te praten, zo kan Maria mensen tot Christus brengen door te spreken tot mensen.

Nogmaals: als je vingers branden om hier flink tegenin te gaan, dan mag dat, maar dan níét in dit topic. Hopelijk heb ik je voldoende antwoord gegeven op je vragen. Ik weet het fijne bepaald niet van deze visioenen, maar hopelijk zit ik met hetgene wat ik nu gezegd heb, een beetje in de goede richting.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 05 september 2006 20:00:45 schreef Thorgrem het volgende:

Edit: Ik heb de geheimen al gelezen en vooral met het derde geheim heb ik erg veelmoeite om het te bevatten. Kun je mij misschien helpen Tom aangezien jij je er al in verdiept hebt.

Daarnaast zie ik in de eerste twee geheimen dingen die al gebeurd zijn en dingen die in de nabije toekomst best zullen kunnen gebeuren.

Ik weet dat het Vaticaan het laatste geheim interpreteert als een verwijzing naar de kerkvervolging in de 20e eeuw met als "climax" de goed afgelopen moordaanslag op paus Johannes Paulus II van 13 mei 1981. Het gaat dus om de vervolging van de Kerk en haar kinderen, dat lijkt me iets van alle tijden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 05 september 2006 19:49:16 schreef Tom het volgende:

Wat zijn de consequenties en wat kunnen we ermee in ons dagelijks geloofsleven?

Vooral het zinnetje
"Om ze te redden wil God in de wereld de verering vestigen tot mijn Onbevlekt Hart."
houdt me in het bijzonder bezig. Hoe denken jullie hierover?

Bidden dus... knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wel typisch dat de hele devotie rond het H. Hart in de jaren '30, niet lang na de verschijning van Maria in Fatima op gang kwam...

En de voorspelling dat na WO I, die toen als meest afschuwelijke oorlog ooit gezien werd, een nóg afschuwelijker oorog door Maria voorspeld werd: WO II, zoals ik de geheimen lees..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben niet katholiek, geloof zeer zeker wel in Maria verschijningen. Wat bij mij heel sterk overkomt is het "vrouwlijke". Door ons te richten op haar heilig hart richten we ons op de vrouwlijke kant van onze persoon. Of althans, die eigenschappen die iha aan vrouwen worden toegedicht. De zachte kracht om het zo maar eens te zeggen. Niet het rationele, beredeneerde, niet het machtsdenken, invloedzoeken, maar het meeleven, zorg, belangstelling vanuit het hart voor anderen, delen, geven.

Niet dat die eigenschappen niet bij Jezus te vinden zijn, maar het zijn eigenschappen die vaak als bij vrouwen van nature horend worden gezien.Eeuwenlang zijn we geconditioneerd om dit aan een vrouwlijk beeld te koppelen. Door ons te richten in ons gebed en meditatie op een vrouwlijk model, Maria, spreken we die eigenschappen makkelijker en dieper aan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben dan niet katholiek, maar wil toch wel even reageren. Aan één kant vind ik 't raar dat het geheimen zijn, en niet dingen die geopenbaard moeten worden.

Ik denk niet dat het Onbevlekt Hart (als deze verschijning echt is) de persoonlijkheid van Maria is of zo. Ik zou eerder denken dat Jezus ermee bedoeld wordt, aangezien Hij de énige weg is naar eeuwig leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op woensdag 06 september 2006 16:31:45 schreef Zion13 het volgende:

Ik ben dan niet katholiek, maar wil toch wel even reageren. Aan één kant vind ik 't raar dat het geheimen zijn, en niet dingen die geopenbaard moeten worden.

Met geheim wordt niet bedoelt dat het verborgen moet blijven maar dat het moeilijk te doorgronden is, een mysterie. Net zoals bijv. de geheimen van de Rozenkrans en natuurlijk het Paasmysterie.

Quote:
Ik denk niet dat het Onbevlekt Hart (als deze verschijning echt is) de persoonlijkheid van Maria is of zo. Ik zou eerder denken dat Jezus ermee bedoeld wordt, aangezien Hij de énige weg is naar eeuwig leven.

Ik denk het wel. Maria verwijst immers duidelijk naar Haar eigen Onbevlekte Hart, het gaat om Haar verering.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk ook dat het om haar verering gaat. Maar het blijft inderdaad wel raadselachtig allemaal. Maar ik denk wel dat ze echt aan die kinderen is verschenen en dat het écht Maria was.

Mysterie is iets waarvan je wel iets begrijpt van de randen ervan, maar nooit doordringt tot de kern. Het is te groot voor ons beperkte mensen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Maar wanneer de mensen niet ophouden God te beledigen, zal onder het pontificaat van Pius XII een andere [oorlog], erger dan deze, beginnen.

Dit is best wel een heftige voorspelling, daar kan Nostradamus nog een puntje aan zuigen! Let wel, dit was in 1917, toen Benedictus XV paus was. Daarna kwam Pius XI (1922-1939) en toen Pius XII (1939-1958). Nou zijn pausnamen wel een beetje te voorspellen (zo was er een roman tijdens het pausschap van Joh.Paulus II geschreven, waarin de volgende paus Benedictus XVI werd genoemd), maar het wordt al een stuk moeilijker met twee pausen 'verderop'. Los van het feit dat deze voorspelling verder ook uit is gekomen, natuurlijk (al was dat met wat politieke intelligentie waarschijnlijk ook wel te doen, maar waar zouden die kinderen dat vandaan hebben?)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 06 september 2006 21:13:00 schreef wateengedoe2 het volgende:

al was dat met wat politieke intelligentie waarschijnlijk ook wel te doen, maar waar zouden die kinderen dat vandaan hebben?

Als we heel sceptis gaan kijken, dan is de vraag of deze vertelling van deze drie kinderen niet aangepast is doordat ze het aan hun ouders vertelden? Geen reden om daar nu een discussie over te beginnen.

De pausnaam benoemen is wel een opvallend punt en daar kan je waarde aan hechten, maar is het gebruik van de naam van de paus ook niet aan "regels" gebonden?

Hoe gaat het onderzoek vanuit het Vaticaan naar dergelijke verschijningen in zijn werk? Zeker in dit geval zijn er twee van de drie niet veel later overleden, hoe kan het Vaticaan dan een onderzoek naar echtheid/ juistheid volbrengen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de RKK kennen we het Onbevlekt Hart van Maria, meestal afgebeeld als een hart, doorboord met een zwaard (vgl. het Evangelie, weet ff niet waar, maar ja; Jesus gaf aan de Farizeeën ook niet aan welk boek, welk hoofdstuk en welk vers...) Haar hart is onbevlekt door de zonde.

Het Hart van Jesus is het Heilig Hart, vaak afgebeeld als een hart met doornenkroon, ook als beeld mijn Vriend die met de rechterhand wijst naar zijn doorwonde Hart. (Zo'n beeld doet mijn ziel pijn, en ik vind het het mooiste beeld van Hem.) Het 'gebed van de herdertjes van Fatima' kun je bij de Rozenkrans bidden na het 'Eer aan de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, zoals het was in het begin, en nu en altijd, tot in de eeuwen de eeuwen. Amen.' De tekst die ík gebruik wijkt íets af van die van Thorgrem; 'O, mijn Jesus, vergeef ons onze zonden, bewaar ons voor het vuur van de hel, vooral diegenen die Uw barmhartigheid het meest nodig hebben.' Zoals in de RKK gebruikelijk is, buig ik (natuurlijk vóórover smile.gif ) bij het 'Eer aan de Vader...'

Ik geloof in de mogelijkheid van de verschijningen in Fatima, net als ik geloof in Medjugorje, Lourdes, Banneux, Heede. Ik geloof níet in de verschijningen van Amsterdam! Dat rare zinnetje over Maria; '... die eens Maria was...' vind ik volkomen fout. Ze ís toch nog steeds Maria?! Bovendien vind ik het gebed van de herdertjes heel mooi, daarom dat ik het ook altijd meeneem bij mijn rozenkransgebed. Al moet ik zeggen, dat ik het véél minder bid, dan ik zou willen. Ken je dit boekje? Of lees je liever een artikel?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid