Spring naar bijdragen

Therese

Members
  • Aantal bijdragen

    73
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Hoe heet het als je zelf ASS'er bent en je broer ook? For the record: ADHD is geen vorm van autisme.
  2. Therese

    Tongentaal

    Tongentaal bestaat niet. Je hebt het spreken in tongen, of het spreken in vreemde talen. Het Griekse woord voor tong (lichaamsdeel) en het woord voor een buitenlandse taal is glossa. Waar er in de Bijbel gesproken wordt van 'tongen' (lingua), worden vreemde talen bedoeld, dat kun je opmaken uit de context. Een constructie als 'buitenaardse engelentaal' is niet mogelijk: het griekse woord in de grondtekst heeft die betekenis eenvoudigweg niet. Zulke constructies zijn kunstmatig en komen voort uit wishful thinking uit charismatische kring.
  3. Therese

    Wie heb je in het echt gezien?

    Quote: Op donderdag 26 oktober 2006 07:03:39 schreef wateengedoe2 het volgende: Op de credible-meeting van sept. j.l. deze mensen (en Michie23 en volgens mij nog iemand, maar die staan niet op de foto). En bij div. andere gelegenheden: LaRosa RobertF Diakio Pius XII Therese Iggi Happy one Nienke (vml. holla). De volgende mensen ga ik - insj'Allah - binnenkort voor het eerst ontmoeten: Anastasia Ann Tom [...] Nienke zag er echt héél anders uit, dan ik me had voorgesteld (van haar had ik verwacht dat ze een typisch braaf GerGem-me
  4. Quote: Op maandag 28 augustus 2006 10:44:41 schreef de vegaloog het volgende: Had wel als kind de wens om in het klooster te gaan; lekker je eigen kluis, je boeken en je kruidentuin, en verder niemand om je heen. Nog steeds hou ik héél erg van rust. Als ik Asperger heb, is dat ook wel logisch. Ik hoop maar dat de GGZ opschiet met die testen! 'k Herken dit zó! Maar ik ben ook een asperge Dus dat komt daardoor, denk ik. Quote: Behalve kloosters heb je in de RKK natuurlijk ook nog de leefgemeenschappen; Focolare, Emmanuel, en ga zo maar door. Daar leven mannen, vrouwen,
  5. Wie zegt dat je aseksueel bent of dat je een laag libido hebt? Dat ten eerste. Dat Paulus aseksueel zou zijn, lijkt me een uit de lucht gegrepen conclusie. Toen ik 18 was zag ik ook niet de lol van vrijen enzo in, ik hield me totaal niet met seks bezig en werd ook nooit verliefd. Nu ik 28 ben kijk ik daar heel anders tegenaan. Misschien ben je een laatbloeier? (Net als ik?) Als je het eenmaal flink te pakken hebt gehad met alle rompslomp eromheen, dan piep je wel anders, vrees ik. (Tenminste, dat had ik wel).
  6. Hangt er vanaf hoe de Bijbel dat zegt: als het met een hoofdletter is, dan is het Gods Geest
  7. Quote: Op donderdag 24 augustus 2006 23:46:47 schreef Aimé het volgende: [...] Hier heb ik duidelijk aangetoond dat een ziel sterfelijk is.Dan kan ook een ziel niet voor eeuwig worden gepijnigd in een hel,waar vanavond zo over gepost is. Degenen die met het bovenstaande niet akkoord zijn hebben werk aan de winkel! Vriendelijke groeten Aimé Dat valt wel mee. Je hebt vrij weinig aangetoond. Als er letterlijk staat dat in de hel 'het geween en tandengeknars is' en dat bijv. De bijbel (hiermee bedoel ik de canon zoals die door de eerste gemeentes werd gebruikt, zoals overge
  8. Is dat nou iets anders dan het Heilig Hart? Ik ken ook wel devotionals met de afbeelding van Maria met het Hart...
  9. Ik denk ook dat het om haar verering gaat. Maar het blijft inderdaad wel raadselachtig allemaal. Maar ik denk wel dat ze echt aan die kinderen is verschenen en dat het écht Maria was. Mysterie is iets waarvan je wel iets begrijpt van de randen ervan, maar nooit doordringt tot de kern. Het is te groot voor ons beperkte mensen.
  10. Ik studeer aan de universiteit cognitieve neurowetenschappen. Dit jaar studeer ik af en het hangt van mijn eindonderzoek af welke specialisatie ik uiteindelijk ga doen: cognitieve ergonomie/human engineering/human factors of klinische neuropsychologie (wat dan opleidt tot neuropsycholoog die werkzaam is in een revalidatiekliniek om revalidatie te geven aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (door beroerte, herseninfarct of ongeluk).
  11. Wel typisch dat de hele devotie rond het H. Hart in de jaren '30, niet lang na de verschijning van Maria in Fatima op gang kwam... En de voorspelling dat na WO I, die toen als meest afschuwelijke oorlog ooit gezien werd, een nóg afschuwelijker oorog door Maria voorspeld werd: WO II, zoals ik de geheimen lees..
  12. Je kunt de drie-eenheid het beste vergelijken met water. Water komt in verschillende soorten voor, maar je noemt alles wel 'water' uiteindelijk. IJs = gestold water, water dat vaste vorm heeft aangenomen => Jezus Water = vloeibare vorm, zoals we het meestal kennen => God Waterdamp = water in gasvorm, vaak niet te zien, maar wel te voelen als 'klamheid' => H. Geest. Je kunt elk deel afzonderlijk benoemen en de eigenschappen geven, maar uiteindelijk blijft het allemaal water. Zo is het ook met de Drie-eenheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid