Spring naar bijdragen

Christelijk Cafe


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 104
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:02:30 schreef Marianne
knipoog_dicht.gif
het volgende:

En de hoeveelheid bier die er mag geschonken worden, de mentailteit die er heerst, en natuurlijk de bezoekers.

de mentaalitiet moet iig niet heel erg ons-kent-ons zijn en nieuwe mensen meoten zich er thuis voelen smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben van menign dat het etiketje 'Christelijk' er niet al te expliciet opgeplakt moet worden. Althans, niet van buiten!

Verder gewoon net als een ander café inrichten, en alcoholische dranken kan een iets minder groot assortiment. Verder gewoon christelijke muziek draaien en bovenal als christenen erheen gaan! Als een christen al niet naar zo'n café gaat, dan denkt een niet-christen ook van: 'nou, het zal daar dan wel lekker gezellig zijn!'.

Hier in de buurt is niet echt een christelijk café.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou, er was hier in de buurt eens een koffiebar (en nog steeds wel) en daar wordt geen alcohol gedronken. Dat werkt sowieso niet. Vind het ook een beetje heilige bonen gedrag, want het bestuur van zo'n bar zit thuis heus weleens achter een pilsje of wijntje.

Ik vind dat je gewoon alcohol kunt schenken, maar dat het assortiment niet zo groot hoeft te zijn als een doorgaans café. En ja, muziek moet wel anders.........dat is de basis! toegankelijk en ongedwongen medium om tot een onderwerp als geloof te komen (wat voor muziek draaien jullie? wat is dit voor muziek? waar komt het vandaan? Etc. etc.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben van mening dat het niet gaat om etiketten, maar om de sfeer in het cafe. En qau alcohol moet er het minimale geserveert worden. Het is namelijk niet een plek om je zat te zuipen. Het is een plek om met gelovige en niet-gelovige over God te kunnen praten. En de muziek zal gospel moeten zijn.

Het is de bedoeling dat je door zo'n cafe niet-christenen laat nadenken over het geloof. Dat is het doel!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
.

Het is niet de bedoeling dat Christenen zich af zonderen, maar just dat ze samenkomen ook met niet-christenen. Maar dat de sfeer van het cafe Christelijk is. Zodat er meer jongeren nieuwsgierig worden naar het geloof. En zien dat het geloof niet 'saai' is.

Dat is mijn mening erover.

Ik denk dat als je het stempel Christelijk op een cafe plekt geen jongere die niet al in het geloof geintresseerd is ( en dus even niet telt ) er nog een voet in zal zetten.

Als je iemand wil laten open staan voor het geloof en de mooie liefde erin moet je niet beginnen met betuttelende en moraliserend gedrag. Dat snapt het CDA ook niet, en irriteert mensen mateloos. Ik ben oud en wijs genoeg om zelf te bepalen of ik 1 of 200 biertjes drinkt, en vind het irritant als de avond aanvat met 'uh ja, geen bier, blije nonconfronterende muziek die het liefst over blije dingen gaat en verder liever niet al te hard lachen om non christelijke dingen.

Brr.

Hou het een beetje uitnodigend en begin niet gelijk met een pakket met regels.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom denk je dan dat er geen andere jongeren in een christelijk cafe zullen komen? Het gaat er toch om, om een plek te creeren waar iedereen zich thuis voelt? Je moet toch over voor open staan? Het is juist leuk(lijkt mij) om een plek te hebben waar je je thuis kan voelen, waar ook nog geweldige muziek te horen is en waar je gewoon met je vrienden over het geloof kan praten. Zo denk ik erover!

Een biertje op zijn tijd is ook niet verkeerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat, kijkend naar de meningen in dit topic. Het heel belangrijk wordt gevonden dat het cafe een christelijke moraal ophoudt. Concreet vertaald in een zekere 'braafheid'. Dat mag allemaal best, maar jongeren ervaren dat als betuttelend, en als er iets waarvoor diezelfde jongeren zwaar allergisch zijn is het wel van dat moraliserende gedrag. Als je iemand tot het geloof wil bekeren begin je toch ook niet met 'EN JE MAG GEEN SEKS< NOOIT MEER TOT JE TROUWT!!! ZONDAAAAAAR'.'EN EIGENLIJK IS DIT ALLEMAAL VOOR NIKS WANT JE BENT ZONDIG GEBOREN GROMMMM'

Dat spreekt niet zo aan?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op donderdag 16 februari 2006 16:26:08 schreef Brains het volgende:

Ik ben oud en wijs genoeg om zelf te bepalen of ik 1 of 200 biertjes drinkt, en vind het irritant als de avond aanvat met 'uh ja, geen bier, blije nonconfronterende muziek die het liefst over blije dingen gaat en verder liever niet al te hard lachen om non christelijke dingen.

Even wat recht zetten.

Waar ik wel eens een aantal keren geweest ben tellen ze echt niet hoeveel bier je op hebt. Alleen letten ze wel dat je niet stom dronken zuipt dat je zelf ook niet meer weet wat je doet of niet meer op je voeten kan staan.

Is dat vreemd? Nee. Met name in het buitenland is in veel pubs zo'n sociale controle best gewoon. En ook in Nederlandse cafés letten er best veel eigenaren op hun klanten (niet alleen uit liefdadigheid, maar ook uit angst voor een verpesting van de sfeer wat klanten weg zou jagen).

Die muziek is ook niet alleen michael smith gospel. Je hoort er ook andere christelijke muziek als indie, hardcore, metal, en weet ik wat.

Tot zover. Ik ben er zelf ook maar een aantal keer geweest (waarvan de meeste keren om een band die kwam). De sfeer is er meestal wel ontspannen relaxt. Niet gefrusetreerd en er loopt ook geen christen-politie rond of je wel christencorrecte dingen roept.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Valt mee! Misschien dat je er dan wel mensen mee krijgt. Alleen zodra het zo'n EO Jongerendag ( sorry voor de mensen die het leuk vinden ) krijgt denk ik dat veel jongeren wegblijven. Nu moet ik mezelf niet als maat voor alle dingen nemen, maar een dag met zijn allen zingen en en dansen en gelukzalig blij zijn klinkt werkelijk verschrikkelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het CDA. Fabeltskrant stem: Jongeren, vergeet niet dat den werkelijke geluk bestaat uit enen Gezin met 3 jongens en 2 meisjes. Dat gij op zondag braaf de tv uit zal houden, dat gij op andere dagen de EO aan zult zetten en dat gij het liefst alle aanstootgevende en non-conformistische literatuur uit uwen boekenkast verwijdert. Want bedenkt, een zondig mens is een mens die niet dolgraag een gezin heeft, die 'brr' relaties heeft, die buiten komt, die naar de bioscoop gaat. etc etc

Dat verstikkende van iedereen moet hetzelfde huisje boompje beestje ideaal hebben vind ik werkelijk gruwelijk.

En concreet in een cafe betekent dat beginnen met: hier wordt niet aan seks voor het huwelijk gedaan, drank, non-gospel, etc.

Nu zie ik dat het wel meevalt, maar je weet niet. ER zijn ook mensen die Sensation gaan staan met 'weet je wel dat jezus leeft' folders en verwachten dat mensen op zo'n moment geintresseerd zijn in de blijde boodschap. Doet niks af aan de boodschap, maar de timing kan werkelijk niet slechter. Net als je niet van je ideaal 'geen seks voor het huwelijk' moet afstappen, maar combineer het zoet en het zuur wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 22:17:03 schreef Marleen Soputan het volgende:

Daar ben ik het niet mee eens. Als je een cafe een Christelijke titel heeft, lokt het de mensen veel meer. Ze zijn dan nieuwsgierig wat voor een cafe het is.

Het is niet de bedoeling dat Christenen zich af zonderen, maar just dat ze samenkomen ook met niet-christenen. Maar dat de sfeer van het cafe Christelijk is. Zodat er meer jongeren nieuwsgierig worden naar het geloof. En zien dat het geloof niet 'saai' is.

Dat is mijn mening erover.

Waarom zouden niet-christenen naar een christelijk cafe moeten komen? En waarom (@Brains) zouden christenen daar rekening mee moeten houden? Als er een christen-cafe is met blijblij-muziek en alleen nette gesprekken en 100den regels, dan mogen ze dat toch zelf weten? Als er niemand komt, dan merken ze vanzelf dat het niet werkt. En als het wel werkt, wat is dan het probleem?

Sowiso, zoals Gorthaur al aangaf, ik ben nog nooit in z'n christelijk cafe geweest... ze luisteren meestal vrij normale muziek, er mag bier gedronken worden maar er wordt wel op gelet dat het gezellig blijft smile.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 16 februari 2006 16:52:14 schreef Marleen Soputan het volgende:

Je hebt gelijk met timing is alles. Daarom is de aanpak van zo'n cafe ook zeer belangrijk. Het moet een gezellig boel worden. Niet alles zo serieus te nemen.

heb je het tegen mij? Zo ja, waar reageer je nu op?

je kunt ook quoten en je bericht wijzigen he knipoog_dicht.gif

lees anders de faq, daar staat wel hoe je dat kunt doen smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 16 februari 2006 16:55:24 schreef holla het volgende:

[...]

heb je het tegen mij? Zo ja, waar reageer je nu op?

je kunt ook quoten en je bericht wijzigen he
knipoog_dicht.gif

lees anders de faq, daar staat wel hoe je dat kunt doen
smile.gif

Sorry was niet voor jou bedoeld. Ik ben nieuwe en weet nog niet hoe alles precies werkt. Sorry...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid