Spring naar bijdragen

Heeft God het kwaad geschapen


Aanbevolen berichten

Quote:
Op woensdag 02 februari 2005 13:28:50 schreef Dipdip het volgende:

Ik ben het met Danny eens,

God schept geen kwaad terrecht geeft Danny 3 joh 1:11 aan en 1 joh 1:5. Dit zijn sterke tegenargumenten tegen de bewering dat God de schepper van het kwaad is. Ook de weerlegging dat in jesaja 45:7 geen goed en kwaad staat maar vrede tegenover kwaad vind ik een sterk argument. Ik snap ook niet dat mensen geloven dat God deschepper is van het kwaad!

groet

Beste Dipdip

Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan mensen die in een dergelijke leer vastzitten. Er zijn nog wel meer argumenten tegen de bewering dat God de schepper van het kwaad is. Belangrijkste argument tegen deze dwaling is dat in het scheppingsverhaal niet 1x word vermeld dat God het kwaad schiep. 2e argument wat ik al aangekaart heb is dat kwaad zo in zo niet te scheppen is.

Daarmee vervalt het hele idee al dat God de schepper van het kwaad is. En 1 joh 1:5 is daarmee 100% waar en betrouwbaar getuigenis, in God is geen enkele duisternis. Voor mij genoeg reden om een dergelijke perzisch-dualistische dwaalleer te verwerpen van een God die zowel Goed als Kwaad schept, het idee van een God die kwaad schept bestaat ook binnen andere godsdiensten (oa de islam)

mvg

Danny

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...
  • Antwoorden 116
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op vrijdag 02 februari 2007 10:11:01 schreef Johannes J H het volgende:

@ borduke: wanneer je door zou willen praten zouden we hier denk ik wel door kunnen gaan.

mvg Johannes

Heel goed dat je een passend topic zoekt en gebruikt, maar misschien kan je reageren op een quote van BorkDude die je deed besluiten dit topic op te zoeken smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Johannes,

Ik heb er geen probleem mee dat God het kwaad heeft geschapen. Ik weet dat hij daarmee uiteindelijk alleen maar het goede zal bereiken. God is 100% liefde. Ja hij is meer dan alleen maar liefde, maar niet minder dan dat.

Quote:

Johannes schreef in de thread Waarom was Jezus nodig het volgende:

aan michiel: sommige teksten die jij hebt genoemd zijn geprobeerd te weerleggen. verder heeft dat denk ik niet zo veel nut. dus zoasl ik eerder gezegd heb. de teksten neem ik aan, maar de door jouw gegeven uitleggingen verwerp ik!!!

Volgens mij citeer ik letterlijk Jesaja 45:7:

7 Ik formeer het licht, en schep de duisternis; Ik maak den vrede en schep het kwaad, Ik, de HEERE, doe al deze dingen.

Overigens zijn er nog meer teksten op te noemen. Jij zegt: ik wil hier niet aan. Da's prima, maar dan valt er verder ook vrij weinig over te zeggen.

PS: Ik moest een beetje lachen om de uitspraak van Diana: God is liefde, maar Hij is meer dan dat. Hij kan dus geen 100% liefde zijn. Die is wel erg slim gevonden smile.gif.

Ik laat ook nog even de posting uit de andere thread staan in geval je er nog inhoudelijk op in wil gaan.

--- Deze posting gaat o.a. over de reactie van Johannes die Jacobus 1 citeert om te laten zien dat God mensen niet in verzoeking brengt. --

Verder: God stelt niemand aan verleiding bloot? Waarom bidt men dan in het onze Vader: leidt ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze?

En verder:

1 Korinthiers 10

13 U hebt nog geen enkele beproeving doorstaan die de menselijke maat overschrijdt. God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u boven uw krachten beproefd wordt. Mét de beproeving bepaalt Hij ook de uitkomst, zodat u haar kunt doorstaan.

Blijkbaar stelt God dan toch op de proef? Hoe zit dit dan?

Bovendien, waarom zouden wij in twijfel trekken dat wat God wil, ook daadwerkelijk zal gebeuren?

Iedereen die gelooft in Gods almacht, wat zeker de gereformeerden onder ons moet aanspreken, zal toch geloven dat wat God wil ook zal gebeuren? En wat wil God? Dat alle mensen worden gered en tot erkentenis komen van de waarheid (1 Tim 2:4).

Verdere opmerking: als men gelooft dat "er iets mis ging" ergens in het verhaal, heeft men dan het vertrouwen dat het later "niet weer mis kan gaan"?

Al met al wordt het m.i. dan een instabiel verhaal, waarbij aan tal van bijbelplaatsen geen recht wordt gedaan.

Vriendelijke groet,

Michiel

Link naar bericht
Deel via andere websites

God gebruikt soms het kwaad ook, om je op de proef te stellen. Je moet het vergeljken met het volgende : Stel dat je rozen kweekt in je tuin. Ze zien er prachtig uit, alleen je moet ze wel weer eens snoeien. Na het snoeien lijkt het helemaal nergens meer naar. Die zo mooie rozen zijn nu net kale totempalen. Je buren zullen je vast een keer vragen :'' ben je lid van een stonehedge-sekte?'' Maar later zullen die lelijke rozen veel mooier zijn en beter dan de vorige keer smile.gif God snoeit ook in ieders leven, en hoopt dat je de test en beproefing doorstaat en haalt. Daar gebruikt Hij ook het kwaad wel eens bij. Ook al lijkt het raar, omdat God toch liefde is? Lees eens Job.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat om het volgende waarom ik door wou praten over of God het kwaad, de zonde heeft geschapen.

Quote:
Volgens mij citeer ik letterlijk Jesaja 45:7:

7 Ik formeer het licht, en schep de duisternis; Ik maak den vrede en schep het kwaad, Ik, de HEERE, doe al deze dingen.

Ik wil hierop door gaan omdat naar mijn mening michiel één losse tekst uit de bijbel pakt en dit dan helemaal verkeerd uitlegt. Waarom verkeert? Omdat zijn uitleg totaal niet past met hoe de Here zichzelf verder doet kennen in Zijn woord. Ik wil proberen met een aantal teksten aan te tonen dat God niet het kwade geschapen kan hebben.

Allereerst Jakobus 1:

13 Wie in verleiding komt, moet niet beweren: ‘Die verleiding komt van God.’ Want God stelt niemand aan verleiding bloot, zoals hij zelf ook niet door iets slechts in verleiding kan worden gebracht. 14 Iedereen komt in verleiding door zijn eigen begeerte, die hem lokt en meesleept.

Wanneer je dit betrekt op de zondeval gaat het om het volgende. God heeft deze wereld volmaakt geschapen! “En God zag dat het goed wasâ€. Dan wordt de mens verleidt. Hier komt het eerste schepsel in beeld dat verteld dat in God zelf het kwade moet zijn. 4 “Jullie zullen helemaal niet sterven,’ zei de slang. 5 ‘Integendeel, God weet dat jullie de ogen zullen opengaan zodra je daarvan eet, dat jullie dan als God zullen zijn en kennis zullen hebben van goed en kwaadâ€. hier wordt de mens dus verleidt. Doet God dit? Nee! God laat het wel toe, maar daarin is God ook vrij om te doen wat Hij wil.

Het was Gods keuze om de mens te maken met een vrije wil. God wou geen robots maar mensen die kunnen liefhebben. Liefhebben is kiezen voor de ander. God had de mens alles gegeven wat nodig was om volmaakt van God te kunnen houden, maar de mens was in staat om anders te kiezen. God staat toe dat de mens kiest, maar waarschuwt wel voor de gevolgen. Tegen God kiezen betekend de dood.

En de mens kiest anders met alle gevolgen van dien. Heeft God de mens er toe verleidt? Nee! Hij gaf ons echter wel die vrijheid. Wie heeft ons dan verleidt? Juist, de duivel! Over hem staat geschreven: 7 Kinderen, laat niemand u misleiden: wie rechtvaardig leeft is een rechtvaardige, zoals ook Jezus rechtvaardig is, 8 en wie zondigt, komt uit de duivel voort, want de duivel heeft vanaf het begin gezondigd. De Zoon van God is dan ook verschenen om de daden van de duivel teniet te doen. . Duidelijk is dat de zonde voort komt uit de duivel! Sterker nog, er staat dat Jezus is gekomen om de daden van de duivel teniet te doen!

In de volgende tekst wordt duidelijk dat de wereld bestaat uit twee volken. 42 ‘Als God uw Vader was,’ zei Jezus tegen hen, ‘zou u mij liefhebben, want ik ben bij God vandaan gekomen toen ik hiernaartoe kwam. Ik ben niet namens mezelf gekomen, maar hij heeft mij gezonden. 43 Waarom begrijpt u niet wat ik zeg? Omdat u mijn woorden niet kunt aanhoren. 44 Uw vader is de duivel, en u doet maar al te graag wat uw vader wil. Hij is vanaf het begin een moordenaar geweest. Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen. 45 Maar mij gelooft u niet, want ik spreek de waarheid. 46 Kan een van u mij van zonde beschuldigen? Als ik de waarheid spreek, waarom gelooft u me dan niet? 47 Wie van God is, luistert naar de woorden van God. U luistert niet, omdat u niet van God bent.’ hier wordt expliciet verteld wie de vader is van de leugen. Juist ja, de duivel en niet God.

De duivel maakt de mens nog altijd wijs, dat God kwaad kan doen en ellende over de mens kan brengen. Jacobus zegt evenwel: 'Dwaalt niet, mijn geliefde broeders. Iedere gave, die goed is, en elk geschenk, dat volmaakt is, daalt van boven neder, van de Vader der lichten, bij wie geen verandering is of zweem van ommekeer' (Jac.1:16,17).

God kan niet iets schenken dat verkeerd is, wat niet bij Hem hoort. Ook bij Hem kan men er nooit iets uithalen dat er niet in zit!

Om vanuit de bijbel aan te wijzen hoe de zonde en het kwaad dan in de wereld zijn gekomen geef ik je deze tekst: 12 Door één mens is de zonde in de wereld gekomen en door de zonde de dood, en zo is de dood voor ieder mens gekomen, want ieder mens heeft gezondigd. 13 Er was al zonde in de wereld voordat de wet er was; alleen, zonder wet wordt er van de zonde geen rekening bijgehouden. 14 Toch heerste de dood in de tijd van Adam tot Mozes over alle mensen, ook al begingen ze met hun zonden niet dezelfde overtreding als Adam. Nu is Adam de voorafbeelding van hem die komen zou. 15 Maar de genade gaat zijn overtreding verre te boven. Door de overtreding van één mens moesten alle mensen sterven, maar de genade die God aan alle mensen schenkt door die ene mens, Jezus Christus, is veel overvloediger. 16 Dit geschenk gaat het gevolg van de zonde van één mens verre te boven, want die ene overtreding heeft tot veroordeling geleid, maar de genade die na talloze overtredingen geschonken werd, heeft tot vrijspraak geleid. 17 Als de dood heeft geheerst door de overtreding van één mens, is het des te zekerder dat allen die de genade en de vrijspraak in zo’n overvloed hebben ontvangen, zullen heersen in het eeuwige leven, dankzij die ene mens, Jezus Christus. 18 Kortom, zoals de overtreding van één enkel mens ertoe heeft geleid dat allen werden veroordeeld, zo zal de rechtvaardigheid van één enkel mens ertoe leiden dat allen worden vrijgesproken en daardoor zullen leven. 19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen worden. 20 En later is de wet erbij gekomen, zodat de overtredingen toenamen; maar waar de zonde toenam, werd ook de genade steeds overvloediger. 21 Zoals de zonde heeft geheerst en tot de dood heeft geleid, zo moest door de vrijspraak de genade heersen en tot het eeuwige leven leiden, dankzij Jezus Christus, onze Heer.

Het is mijns inziens dus wel duidelijk. Niet God maar Zijn schepselen hebben het kwaad gebracht. Door de begeerte van een mens is de wereld vervloekt. Door de begeerte van de mens is de verleiding van de duivel geslaagd!

Om dan nu te proberen uit te leggen wat de door jou genoemde tekst dan wel betekend wil ik verwijzen naar een tekst uit romeinen. 20 Wie bent u eigenlijk dat u, een mens, iets tegen God zou inbrengen? Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: ‘Waarom hebt u me gemaakt zoals ik eruitzie?’ 21 Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken? 22 God heeft degenen die het voorwerp van zijn toorn zijn en die hij heeft bestemd voor de ondergang, met veel geduld verdragen omdat hij zijn toorn ook wil tonen en zijn macht kenbaar wil maken. 23 En omdat hij zijn overweldigende majesteit wil tonen, heeft hij degenen die het voorwerp zijn van zijn barmhartigheid ertoe voorbestemd om in zijn majesteit te delen.

“Ik maak den vrede en schep het kwaadâ€. Idd, God maakt vrede en schept het kwaad! Vrede voor hen die mogen delen in Zijn Heerlijkheid, voor eeuwig. Het kwade voor hen die voorwerp zijn geworden van Zijn toorn, voor eeuwig!

schept God het kwade? Nee, niet het kwade wat is de zonde. Ja, wel het kwade wat is het eeuwig sterven omdat men zich heeft afgekeerd van God!

dan is er nog één tekst: 3 Maar de Heer is trouw, hij zal u kracht geven en u tegen het kwaad beschermen. 4 De Heer geeft ons de overtuiging dat u doet wat wij u opdragen en dat zult blijven doen. 5 Moge de Heer uw wil en verlangen richten op de liefde voor God en de standvastige trouw aan Christus.

als God ons tegen het kwaad beschermt, beschermt Hij ons dan tegen zichzelf? nee, tegen iets dat buiten Hem is!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat God goed ís. Dus alles wat van Hem is, is automatisch goed. Als wij iets kwaad noemen, wat van Hem is, is het alsnog goed. Zoals de hel, ik vind dat niet altijd een even leuk idee, maar God heeft het bedacht. Het is de straf die Hij geeft en dus is het goed. Ik denk dat je je dat beter af kunt vragen bij alle dingen, is het van God of niet. De duivel is niet van God, anders had God wel tegen ons gezegd dat we hem zo moeten benaderen. Maar nee, God zei over hem dat hij onze vijand is. Dus is hij niet goed en niet van God. Als God iets kwaad noemt, is het ook kwaad.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op vrijdag 02 februari 2007 13:28:20 schreef Johannes J H het volgende:

Het gaat om het volgende waarom ik door wou praten over of God het kwaad, de zonde heeft geschapen.

[...]

Hoi Johannes,

Laten we de begrippen "kwaad" en "zonde" wel even goed uit elkaar houden. Jij haalt deze begrippen door elkaar en daardoor ontstaat er misverstand. Door het kwaad te scheppen zondigt God niet, omdat het juist de bedoeling is dat het kwaad er tijdelijk is. Volgens jouw opvatting zondigt God wel, omdat het kwaad er buiten God om is gekomen en Hij er dus niet echt grip op heeft. Zonde betekent: je doel missen. Doordat het kwaad in de wereld gekomen is mist God zijn doel. Hij wil wel dat iedereen wordt gered, maar Hij kan het niet.

Overigens ben je het wel met me eens dat het kwaad is dat God mensen voor altijd zal straffen, omdat ze zich van hem hebben afgekeerd.

De vraag: wat is nu een groter kwaad?

1) Dat God het kwaad geschapen heeft om tijdelijk gebruikt om het uiteindelijk goede te bewerken?

2) Of dat het kwaad buiten God om gaat EN dat hij mensen voor altijd kwaad aan zal blijven doen dmv zijn "eeuwige toorn".

Dan vind ik het eerste toch een stuk sympathieker en respectvoller klinken. Het tweede is bovendien niet logisch.

Daarbij blijft overeind staan dat er voorbeelden te over zijn dat God de mens kwaad aandoet. Maar ik blijf erbij: vanuit Zijn liefde, om uiteindelijk het goede tot stand te laten komen.

Groet,

Michiel

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hele goede vraag. Er zijn zelfs in het verhaal van de hof al een paar aanwijzingen te vinden.

- Waar stond de boom van kennis en goed en kwaad in de hof? Had God die boom nog pontificaler neer kunnen zetten?

- Waar komt de slang ineens vandaan? Had God Hem ook niet geschapen?

- Waar lezen we dat Adam en Eva grote waardering hadden voor de positie waar ze in leefden? Konden ze het goede werkelijk waarderen?

De clou: er was nog geen kennis van GOED én van KWAAD. Voor Adam en Eva was er dus nog geen verschil.

Het grotere scheppingsverhaal m.i. in vergelijking met God die het water en het land scheidt (wat hij beide geschapen heeft!), is dat God het kwade en het goede scheidt, zodat er uiteindelijk des te meer waardering is voor het goede. Aan dat doel werkt alles mee. Uiteindelijk zullen we weer leven krijgen van de boom des levens (Jezus Christus) en dit ten volle kunnen waarderen.

Groet,

Michiel

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 02 februari 2007 14:05:05 schreef Borkdude het volgende:

Hele goede vraag. Er zijn zelfs in het verhaal van de hof al een paar aanwijzingen te vinden.

- Waar stond de boom van kennis en goed en kwaad in de hof? Had God die boom nog pontificaler neer kunnen zetten?

De boom was niet het kwaad, het kwaad was dat de mens niet naar God luisterde en tegen Zijn wil en advies in toch van de boom at.

Quote:
- Waar komt de slang ineens vandaan? Had God Hem ook niet geschapen?

Ook hier: de slang was niet het kwaad, de duivel manifesteerde zich in de slang en de mens lied zich daardoor verleiden.

Quote:
- Waar lezen we dat Adam en Eva grote waardering hadden voor de positie waar ze in leefden? Konden ze het goede werkelijk waarderen?

Was God op zoek naar die waardering? Of zou het Hem genoeg zijn om zijn kinderen als het goede te geven, gewoon uit liefde?

Quote:
De clou: er was nog geen kennis van GOED én van KWAAD. Voor Adam en Eva was er dus nog geen verschil.

Nee, als je het kwaad niet kent, ken je het verschil tussen goed en kwaad inderdaad niet. Maar waarop baseer je het idee dat God kwaad schept zodat wij ons realiseren dat de dingen die God geeft, goed zijn?

Quote:
Het grotere scheppingsverhaal m.i. in vergelijking met God die het water en het land scheidt (wat hij beide geschapen heeft!), is dat God het kwade en het goede scheidt, zodat er uiteindelijk des te meer waardering is voor het goede. Aan dat doel werkt alles mee.

Groet,

Michiel

Ik geloof niet dat God het kwaad heeft geschapen zodat we het goede meer waarderen. Ik heb niet het idee dat God die erkenning van ons nodig heeft. God heeft de mens geschapen uit overvloedige liefde, niet vanwege een of ander sadistisch plan. Dat wij, die het kwaad kennen en verafschuwen, zien hoe goed God is, wil niet zeggen dat dat oorspronkelijk het idee van de schepping was. Als wij niet van God verwijderd waren geraakt, hadden we nooit die tweestrijd tussen goed en kwaad hoeven kennen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 02 februari 2007 14:05:05 schreef Borkdude het volgende:

Stel, jij bent machthebber en de verkiezingen komen eraan. Je kunt kiezen: of je zet een grote, dikke man in het stemhokje die iedereen even aanwijst hoe ze op die ene partij moeten stemmen, of je zorgt dat er meerdere kandidaten mogelijk zijn en hoopt dat je herkozen wordt?

Valt het je niet op dat christelijke landen democratisch zijn? puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 02 februari 2007 16:20:35 schreef Helena het volgende:

[...]

Stel, jij bent machthebber en de verkiezingen komen eraan. Je kunt kiezen: of je zet een grote, dikke man in het stemhokje die iedereen even aanwijst hoe ze op die ene partij moeten stemmen, of je zorgt dat er meerdere kandidaten mogelijk zijn en hoopt dat je herkozen wordt?

Valt het je niet op dat christelijke landen democratisch zijn?
puh2.gif

zou je heel mischien uit willen leggen waar je op doelt. ik begrijp er tenminste niets van.

groeten johannes

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ze bedoelt waarschijnlijk: je kunt er beter door eigen toedoen achter komen wat het beste is, dan dat iemand anders je dat voor je bepaalt. Dan blijf je altijd met het gevoel zitten van: hmm, en als we nu dat andere hadden gedaan, was het dan niet beter geweest?

Dit wordt m.i. ook bedoelt wanneer Paulus zegt:

(...) God, onze Heiland,

      1 Tim 2,4

      

die wil, dat alle mensen behouden worden en tot erkentenis der waarheid komen.

Dit "tot erkentenis der waarheid komen" is een proces waar ieder mens doorheen moet (boom van kennis van goed en kwaad) zodat hij/zij ten volle het goede kan waarderen en behouden kan worden (de boom des levens).

Link naar bericht
Deel via andere websites

aan Michiel.

ik kan maar niet stoppen met nadenken over wat jij zegt. "God heeft het kwade zelf in de wereld gelegd"...

ik denk dat jij Hem daar verschrikkelijk veel verdriet mee doet! "God is Liefde". niet: "in Hem is liefde". nee, God is liefde. Gods Wezen tintelt van Liefde. deze God heeft het behaagd om mensen te maken en om dan met hen in liefde te leven, met de mens als onderkoning die regeert op aarde.

jij denkt dat God ons verleidt heeft door de boom met de verboden vrucht heel opzichtig te plaatsen zodat de mens wel moest vallen. Hij zorgde dat wij vielen, en stelt daar dan de doodstraf op. de dood, het eeuwig leven zonder Hem. het leven los gesneden van Hem. en een leven, tot aan de dood, vol van ellende!!! dit om zo Zijn liefde beter te doen laten uitkomen in de toekomst.

dan maakt deze God de mensen ontzettend bang voor de "hel". voor de eeuwige verdoemenis, maar blijkt ook dit een loze opmerking te zijn omdat iedereen toch gered blijkt te worden.

dit vind ik nu niet bepaald een getuigenis over Iemand die van zichzelf zegt dat Hij Liefde is. die daarmee zegt dat Hij niets anders kan zijn dan Liefde. die dus van zichzelf zegt dat Hij geen enkel kwaad in zichzelf kan hebben.

dit doet mij meer denken aan een dictator die zegt dat iedereen zijn kont moet kussen. wanneer mensen dit niet doen eerst de halve bevolking uitmoord om daarmee de andere mensen op de knieen te krijgen . en dan tegen hen die nog leven zeggen dat hij echt van hun houdt maar dat dat niet echt goed zichtbaar werd als hij niet eerst de helft van hen vermoorde.

ja, meneer de dictator heeft nu alles ja. het is rustig in zijn rijk. hij heeft alle macht. hij heeft het gevoel dat de mensen van hem houden. ja het lijkt liefde omdat zij gelukkig zijn dat zij bij de overlevenden hoorden. het is angst, diepgewortelde angst. en ja, zijn kont wordt ook nog es gekust, zij het uit angst voor de dood.

dit getuigd meer van egoisme dan van liefde. als het zo zou zijn dat God er voor gezorgd heeft dat de mens viel. dat daardoor de wereld geworden is zoals die is zoals die is. als door Hem ik alles mee moet maken wat ik mee maak, dan hoef ik niet bij Hem te zijn. dan baal ik behoorlijk dat ik op toevallige wijze nog het eeuwige leven heb gekregen en dus eeuwig bij Hem moet zijn. want ik zou Hem de grootste saddist vinden die bestaat. en als het me zou lukken zou ik proberen hem zo snel mogelijk te plijten uit dat eeuwige leven!!! ik zou Hem tot in eeuwigheid haten!!!

maar gelukkig mag ik weten hoe het wel ging. ik was het die mij ontrok aan Hem. ik was het die aan Hem gelijk wilde worden. ik was het die mij op gelijke voet stelde met de Allerhoogste. ik was het die mij boven Hem stelde. ik ben het die Hem uit de grond van mijn hart veracht! ik ben het die Hem uit de grond van mij hart haat! ik ben het die uit de grond van mijn hart nog steeds zonder Hem wil leven. maar God zij gedankt. Hij wil toch nog van mij houden. Goddank vernederde Hij Zijn eigen Zoon om mij te redden. Goddank wil Hij mij geloof geven terwijl ik niet geloven wil! ja, Goddank dat Hij mij zelfs weer wil brengen in een volmaakt leven terwijl ik Hem de eerste keer bedankte voor de eer. Goddank Christus, dat U zich wou geven voor mij. ik heb niets, maar dan ook echt helemaal niets geen recht op Uw liefde. maar wat geeft U toch veel liefde en genade. ja God Almachtig. waarlijk, U bent Liefde!!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid