Spring naar bijdragen

Paus als plaatsvervanger van Christus?


Aanbevolen berichten

Quote:
Op dinsdag 05 april 2005 10:42:45 schreef Tom het volgende:

[...]Zei de verstokte protestant die precies hetzelfde doet vanuit zijn eigen geloof...

Ben niet verstokt, enkel pragmatisch en 'back to basic'.

Enne... de pot verwijt de ketel ... hamer.gifknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 494
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Ben niet verstokt, enkel pragmatisch en 'back to basic'.

Ja zo kun je het ook noemen. Feit blijft dat je er niet aan wilt dat het misschien mogelijk is dat je er een beetje naast zit. Overigens geloof ik niet dat je back to basic gaat door alles behalve de bijbel te negeren omdat ik ervan overtuigd ben dat de eerste christenen dat ook niet deden.

Quote:
Enne... de pot verwijt de ketel ...

Nee dat is niet waar. Ik val het protestantisme niet bij iedere gelegenheid aan en ik ga ook niet lopen verkondigen dat ik 100% zeker ben van mijn persoonlijke overtuiging. Geen enkele christelijke stroming is in mijn ogen feilloos, ook die van mij niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Nogmaals, er is maar één weg tot God, en de Bijbel verkondigt deze. Alles wat buiten de Bijbel om gaat is een dwaling.

Kate. Zegt jouw God. Jouw God heeft voor mij geen enkele betekenis. Het aangaan van een dialoog is alleen maar het laten zien dat je zo erg gelooft in je eigen gelijk dat je er bereid ben met anderen over te praten, je kunt hun kritiek immers makkelijk verweren. Jezelf inkapselen in 2000 jaar oude dogma's mag van mij best, maar dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je geloof verdwenen is. Opgeslokt door de vooruitgang. Het is barsten of buigen, kies zelf maar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pardon door mijn posts? Tja, dat is niet mijn intentie, maar je zal je toch echt moeten realiseren dat het geloof en de invloed die het uitoefent in het openbare leven zich tot de kaders van de Grondwet heeft te beperken. Sorry, maar dat is echt geen punt wat ter discussie staat mag ik hopen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmm. Natuurlijk mag je van mij de waarheid van het Christelijk geloof boven elk ander geloof stellen, en dat is eigenlijk ook wel zo logisch. Als je zegt dat Jezus voor onze zonden gestorven is dan zeg je ook dat Mohammed & Co het mis hadden. Logisch, en begrijpelijk. Maar, dat mag nooit in de weg staan van een open dialoog ( zoals Kate treffend laat zien ). Een open dialoog is te belangrijk voor de toekomst van het geloof om het uit de weg te gaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee Brains, niet specifiek door jouw posts. Met name Kate heeft een visie die wat mij betreft zo "oogklepperig" is dat het hele "christenzijn" een beetje luguber wordt. Datzelfde heb ik met Tom.

"mijn geloof is echter dan jouw geloof" ... dat soort dingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Brains,

Een open dialoog tussen religies is inderdaad een mooi streven, maar hier even niet ter sprake. Hier gaat het alleen over de rol van de paus in het christendom.

In het Twijfel-topic is een dialoog tussen religies wél echt mogelijk, want daarin hoeft een user niet per se het christendom als waarheid te zien.

Om alles nu niet meteen op jou af te schuiven, wil ik hier een algemene oproep doen om BOT te gaan. Hier gaat het alléén over de rol van de paus in het christendom en nergens anders over.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Datzelfde heb ik met Tom.

Joozt als je goed leest zie je dat ik helemaal nooit heb beweerd dat het katholicisme feilloos is en dat ik bereid ben tot dialoog met protestanten, moslims, joden en wie dan ook (net als het Vaticaan dat de laatste decennia is geweest). Ik heb echter geen zin in rare verhalen over de hel en over de Enige Weg naar Christus die alleen bezeten wordt door het orthodoxe protestantisme... het is mijn overtuiging dat de hemelpoort ook open staat voor goede moslims, joden of zelfs atheïsten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar wat betekent de paus precies voor Katholieke gelovigen? Het woord paus heeft zowel een Griekse (pappas) als Latijnse (papa) herkomst. Het betekent letterlijk "vader" en is de titel van het hoofd van de hiërarchie van de Rooms-katholieke Kerk. De paus is volgens de katholieke kerk de rechtmatige opvolger van Petrus. De paus wordt door de katholieken gezien als discipel van Christus en eerste leider van de Kerk, als de plaatsbekleder (niet: plaatsvervanger) van Christus op aarde. Het woord plaatsvervanger suggereert een gelijkschakeling met Christus die er nooit kan zijn. De paus "bekleedt" slechts de plaats van Christus. (wikipedia.nl)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 20:44:08 schreef Castle het volgende:

Gorthaur,

Lees spreuken Hoofdstuk 8:30

Toen was Ik een voedsterling bij Hem, en Ik was dagelijks Zijn vermakingen, te aller tijd voor Zijn aangezicht spelende;

31 Spelende in de wereld Zijns aardrijks, en Mijn vermakingen zijn met de mensenkinderen.

32 Nu dan, kinderen! hoort naar Mij; want welgelukzalig zijn zij, die Mijn wegen bewaren.

33 Hoort de tucht, en wordt wijs, en verwerpt die niet.

34 Welgelukzalig is de mens, die naar Mij hoort, dagelijks wakende aan Mijn poorten, waarnemende de posten Mijner deuren.

35 Want die Mij vindt, vindt het leven, en trekt een welgevallen van den HEERE.

36 Maar die tegen Mij zondigt, doet zijn ziel geweld aan; allen, die Mij haten, hebben den dood lief.

en Genesis 1:26

En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt.

Das hier duidelijk meervoud laat ONS, en ik geloof dat toen was Ik een voedsterling over Jezus gaat, zeker als je naar andere bijbelvertalingen kijkt.

Greetings,

Twee opmerking over het bovenstaande:

Opmerkelijk dat veel mensen lezen wat ze willen lezen. In Genesis 1:26 staat inderdaad geschreven 'laat Ons mensen maken'. In het volgende vers staat echter 'En God schiep de mens naar Zijn beeld, naar het Beeld van God schiep Hij hem'. Hiermee verdwijnt het eerste 'bewijs'. Het tweede 'bewijs' zou staan in Spreuken 8. Met alle respect: Spreuken 8 gaat over de wijsheid en het woord 'voedsterling' in vers 30 betekent 'aangenomen kind'.

Het eerste en grootste gebod in Deuteronomium 6:4 is nog steeds van kracht volgens Matthéüs 5:18.

Als u na deze uitleg meer informatie wilt, dan verneem ik dit graag.

Gods zegen,

Roelof

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien een beetje offtopic, maar ik las in de krant dat aan paus JP II diverse wonderbaarlijke genezingen worden toegeschreven: mensen die na aanraking door de paus van jarenlange ziekten plotseling genezen waren. Waar of niet waar?

En indien niet waar, wat moeten we dan van de wonderbaarlijke genezingen, verricht door Jezus denken?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid