Spring naar bijdragen

Hiernamaals (sferen)


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 164
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Om diepgaander te exploreren, in ruime zin.  

Als we ons daar nog de vraag over moeten stellen, goh.

Voor een slim man zoals jij vind ik je strategieën bijzonder doordacht, zo hoor je het eens van een ander, wat positief is. 

3 minuten geleden zei Bastiaan73:

Goh. En wat doe jij daar dan mee?

Hoe wonderbaarlijk kan het leven zijn, eenmaal de bruggen er liggen, zijn de kloven ook weg. En als we angst hebben voor de kloven die er eigenlijk niet zijn, hebben we bruggen nodig. Aan creativiteit en metaforen ontbreekt het lotgenoten E-werkers niet, maar misschien genieten de technische fiche of de hulpvragen dan weer geen aandacht, eindeloos kan het doorgaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei Bastiaan73:

Goh. En wat doe jij daar dan mee?

Speltheoretisch kunnen we het als lotgenoten E-werkers vereenvoudigd voorstellen, in lijn met waartoe de GGZ ons inspireert. Enerzijds de inflatoire energie waarbinnen als eigen hieraan gekende perverse effecten zich repeterend manifesteren, anderzijds de co-creatieve energie die van een kwalitatief andere orde is, als een ethische upgrade te beschouwen. Hiertussen laat de kracht van eenvoud en kleine dingen zich helder opmerken, waarover lotgenoten E-werkers vrijwel continu integer hulpvragen stellen aan experten, congruent aan hun kwetsbaarheid en psychische ongemakken.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-8-2020 om 19:47 zei Thinkfree:

Wissel die zieke sfeer dan in voor een fijne sfeer met je schepper.

Als je met een zaklamp licht schijnt op een bepaald aspect, dan krijgen andere aspecten geen aandacht meer. Er zal dus ook geen weerstand zijn op die andere aspecten die geen aandacht meer krijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-8-2020 om 09:52 zei Thinkfree:

Eenvoudig staat niet in je woordenboek, dus misbruik dat woord niet. Een zelfcondradictie in het denken gaat je niet verder helpen, zoals eerder gemeld zoek je oplossingen in illusies.

Gelezen, je kunt met alleen maar ‘zenden’ niemand uit zijn desillusie halen. Met geen duizend woorden. De enige manier is door het de leerling zelf te laten ontdekken. Vaak betekent dit dat je de leerling in zijn desillusie moet laten doorslaan. De ‘domoor’ die doorslaat in zijn fout, wordt wijs.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-8-2020 om 11:39 zei Thinkfree:

Dat doe ik, lees eerst eens beter voordat je reageert.

Radeloos vroegen E-werkers zich af hoe ze aan experten konden uitleggen hoe in de economie platitudes het element van overmacht voedden, zeker gezien de magnitude van de impact dat het zou kunnen hebben wanneer dat erkend zou worden. Maar het leek niet te deren, wat de hedendaagse normaal zo typeerde en stoornissen als onherstelbaar liet lijken, hun evolutionaire functie niet eens beseffend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-8-2020 om 10:57 zei Thinkfree:

Tja we zijn het cirkeltje bijna rond kun je weer overnieuw beginnen, een antwoord komt er niet zeker omdat je daar een fundament voor nodig hebt, het blijft tasten in een warrig, onzeker, maar trots hoofd, gecreëerd door het verleden die zijn genezing niet wil.

Het metamodel is de remedie voor generalisaties, vervormingen en weglatingen, wat in de universiteiten als ‘ruis in de communicatie’ wordt aangeleerd. Gebruik het metamodel om uit impasses te raken, nieuwe inzichten te krijgen, met argumenten te komen, manipulatieve mensen te ontmantelen en om problemen en belemmerende gedachten in een nieuw perspectief te zetten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-8-2020 om 10:47 zei Thinkfree:

Wederom een dwaasheid in zichzelf stilte spreekt niet.

Binnen het kader van een herstelonderzoek is een aantal zich de vraag gaan stellen wat er nu precies gebeurt met hoopvolle gedachten, hoe ze onthaald worden, waarom ze telkens opnieuw verduisterd lijken te worden, hoe we onszelf misschien een rad voor de ogen draaien, hoe de GGZ hulpvragen hierover percipieert, hoe het gemis aan basiskennis hier een invloed op heeft, hoe dit zich verhoudt tot stigma en diverse psychische ongemakken, op onze toekomst, enzoverder. Wat baat het?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-8-2020 om 10:41 zei Thinkfree:

Dat vertel ik je net, dat mijn succes in Jezus ligt.

Het eerste ‘bewijs’ voor non-dualiteit is dat je pas kennis van iets kunt hebben als je het kunt vergelijken met iets anders. Op dezelfde manier kunnen E-werkers een onderscheid maken tussen een inflatoire stroom en een deflatoire stroom, met hiertussen het sturingselement biflatie om de balans te bewaren, te herstellen of een fluweelzachte paradigmashift te faciliteren. Hierover stellen ze in alle integriteit en uit bezorgdheid hulpvragen aan experten, simpelweg omdat die deflatoire stroom of energie buiten het collectieve aandachtsveld valt, met alle gevolgen van dien. E-werkers vinden het gewoon allemaal terug in het studiewerk van de GGZ, niet meer, niet minder.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-8-2020 om 19:18 zei Thinkfree:

Zorg eerst voor meer vrede in je hoofd, mijn advies zoek Jezus je uit je nogal verward.

Jammer zou ik het vinden dat we van deze coronatijden ook niet van de gelegenheid gebruik maken om een monetaire reset door te voeren, anders maken we het ons achteraf zo verschrikkelijk moeilijk om alles te herstellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 years later...
Op 29-8-2020 om 11:13 zei TTC:

Vanuit welk domein spreek je nu?

1. De Sfeer van de Stof
2. Hades of de tussensfeer
3. De Sfeer der Verbeelding
4. De Sfeer der Kleur (de wereld van Eidos)
5. De Sfeer van de Vlam
6. De Sfeer van het Licht
7. Het Onbegrensde, het Tijdloze

Het platoonse eidos en het onbegrensde tijdloze is exact hetzelfde en nadrukkelijk geen 'sfeer'.  Het tevens 'dat' waar het licht in de duisternis (en de verbeeldingen) schijnt.

Op 30-8-2020 om 10:47 zei Thinkfree:

 

Wederom een dwaasheid in zichzelf stilte spreekt niet.

Alleen de stilte spreekt, als je een stemmetje hoort dan ben je dat wsl zelf.

Op 31-8-2020 om 09:36 zei Zola:

Logisch. Zo boven zo beneden.  Alle smerigheid die er op aarde is is er natuurlijk ook in het hiernamaals. Op het sterfbed van mensen kun je vaak goed zien dat ze sterven zoals ze geleefd hebben. Niet zoals ze met de mond geloofd hebben maar zoals ze met het hart geleefd hebben. Daarom zijn zoveel “gelovigen” op hun sterfbed ineens zo bang.

Sterven is een ambacht wat niet velen meer kundig zijn .

Link naar bericht
Deel via andere websites

https://www.civismundi.nl/?p=artikel&aid=2509

Citaat

Rationeel denken zoals wiskunde “beschouwt Plato als voorstadia tot het directe schouwen” (p 94). Schouwen is (innerlijk) zien en weten, vidya van de Sanskriet wortel vid, waarvan videa, veda, weten, idea, eidos, videra in resp. Sanskriet, Grieks en Latijn zijn afgeleid, en waarop de ideeënleer van Plato is gebaseerd, die op ‘schouwend weten en inzien’ berust.

Binnen het platoonse 'eidos' worden het innerlijke zien en weten samengevoegd.  Het zien en weten 'wat' an sich dan weer het instrument is om 'sferen' te betreden.  Lees: het is het innerlijk oog wat 'ergens' is.   Het blijft belangrijk om 'nergens' en 'ergens' uit elkaar te houden.

Citaat

Plato onderscheidt minstens drie soorten weten, zoals in de Indiase filosofie:

op de zintuigen gebaseerde ‘meningen’ of doxa, die Groot ook emotief noemt (p ix)

redelijk, rationeel weten of ‘episteme’, waarin Groot een ‘ideatieve’ variant onderscheidt

intuïtief en mystiek denken. Plato zou zijn ingewijd in de geheime leer van mysteriescholen.

Het 'weten' is sowieso belangrijk.   Doxa produceert iedereen en wordt terecht emotief genoemd, het zijn veelal de emoties welke de mening vormen.  Maar dat valt alleen met een leeg gemoed te weten.   Met een leeg gemoed komt het rationele weten binnen bereik, dan ben je niet meer zo gevoelig voor onzin welke uit emoties voortkomt.   Het gaat uiteindelijk natuurlijk om nummer 3.   Het intuïtieve en mystieke denken is alleen mogelijk als het innerlijke zien en weten is ontwaakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid