Spring naar bijdragen

hoe moet je de rozenkrans bidden??


Aanbevolen berichten

Quote:

Als protestant vind ik die link van Thorgrem toch stiekem wel erg leuk!
bloos.gif
Maar als ik het goed begrijp dient het dus om je te kunnen concenteren. Misschien is het wel eens grappig om het te proberen

Volgens mij is daar weinig concentratie voor nodig omdat steeds dezelfde woorden worden herhaald.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 56
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Volgens mij is daar weinig concentratie voor nodig omdat steeds dezelfde woorden worden herhaald.

Het is meer dan enkel het herhalen van gebeden, het is ook denken aan de 'geheimen'. Tegenwoordig ben ik er inmiddels zo handig in geworden dat ik tegelijkertijd aan de geheimen kan denken en de gebeden kan bidden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Toch spijtig dat je de katholieke kerk de rug hebt toegekeerd zonder serieus naar antwoorden te hebben gezocht. Want laten we wel wezen, zo te zien heb je er geen bal verstand van.

Als je interesse hebt in hoe het allemaal wel zit staat het geheel vrij om alle vragen die je hebt te stellen. Dan zal ik ze met plezier beantwoorden.

Nee zeker geen spijt. Velen zoeken echt naar God en bij onze katholieke kerk ik zeg niet allemaal was de Heilige Geest dood en jezus leefde ook niet. En nu bij maasbach kerk ben geweest. Voel ik God bij me en hoe wil je weten door de doping in de Heilige Geest. Nu weet ik werkelijk dat Jezus leeft en woont in je hart. En niet in religies. Hij vernieuwd je hart helemaal op alle fronten ook je denkwijze. Want Hij wilt alles en natuurlijk maak je fouten met Hem doen. Zelfs de kleinste dingen. Ik zou zeggen kijk maar eens of neem maar eens op de man met de boodschap David Maasbach op SBS6 zondag. Heb gehoord hebben ze 10 jaar voor gebeden dat er commerciële tv uitzendigen zou komen. En velen katholieken volgen al om de werkelijke evangelie te weten, en dat is absoluut niet het katholiek af te kraken. ALs je oren hebt kijk maar eens hier dan. We willen juist de blijde boodschap doorgeven=het evangelie= Jezus leeft, God is dezelfde vandaag, gisteren en morgen.

link

link

Handelingen 1,1-14

Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde. En nu getuigt de Heilige Geest nog steeds vandaar zijn er velen naar Jan Zijlstra(God's man) om genezing te ontvangen etc etc. En je hart moet er open voor staan.

God zegen je mijn broeder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bij onze rk kerk voelde het wel zo. En in de bijbel staat nergens te bidden naar Maria toe of beelden. En nu leer ik echt een relatie te krijgen met God. Ik begreep er nooit wat van. En nu wel dat komt omdat de boodschap krachtig is en hedendaags. En dat de Heilige Geest nu ook nog leeft. Dus de Geest van God leeft nu ook. waarom denk je dat veel jongeren weglopen bij de rk en naar pinkster of volle evangelie gaan? Ik maak het veel mee en zie het om me heen. En we zijn allemaal christenen dat is waar maar wat ik niet bij de katholiek kerk hoorde vroeger mischien nu wel kan het ook verkeerd hebben is. De volwassen waterdoop zoals in de bijbel wordt het nu toegepast. De doop in de Heilige Geest wordt het nu ook toegepast? En niet te vergeten Jezus als je redder aannemen. Als dat allemaal ook bij de katholieken nu is dan zal ik het vast verkeerd hebben mijn excuses dan.

God zegen je mijn broeder

Here Jezus, ik kom tot U.

Ik heb berouw van mijn zonden.

Wees mij arme zondaar genadig en red mijn ziel voor de eeuwigheid.

Here ik geef toe dat ik een zondaar ben en dat ik van U vergeving nodig heb.

Daarom kom ik nu tot U en vraag U om in mijn hart te komen: "kom binnen Heer".

Kom in mijn hart Heer Jezus en maak alles nieuw in mij!

Vernieuw mij van binnen en van buiten.

Ik dank U dat ik nu een kind van U mag zijn, want ik heb U nu aangenomen als mijn Heer en Heiland zoals in Joh. 1:12 staat: "Allen die Hem hebben aangenomen, hen heeft Hij macht gegeven een kind van God te zijn".

Ik mag nu juichen! Ik ben een kind van God!

Ik dank U daarvoor vanuit het diepst van mijn hart, in Jezus' naam, amen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Bij onze rk kerk voelde het wel zo. En in de bijbel staat nergens te bidden naar Maria toe of beelden.

In de Bijbel staat ook niet dat je alleen in de Bijbel moet geloven. Verder staat er ook niets in over de drie-eenheid ... etc. Waarom geloof je dit dan wel? Kun je dit bijbels onderbouwen?

Quote:
waarom denk je dat veel jongeren weglopen bij de rk en naar pinkster of volle evangelie gaan? Ik maak het veel mee en zie het om me heen.

Wellicht omdat de RKK natuurlijk een stuk 'saaier' is dan die hippe kerken met bands, gitaren, geklap, gespring en manifestaties van de Geest (al dan niet authentiek). Of het dan om God gaat of om de beleving is natuurlijk de vraag.

Overigens zie ik er ook juist veel (terug) gaan naar de RKK, hoor.

Quote:
De volwassen waterdoop zoals in de bijbel wordt het nu toegepast. De doop in de Heilige Geest wordt het nu ook toegepast? En niet te vergeten Jezus als je redder aannemen. Als dat allemaal ook bij de katholieken nu is dan zal ik het vast verkeerd hebben mijn excuses dan.

Wat je nu eigenlijk zegt is dat de RKK per definitie fout zit omdat je dondersgoed weet dat daar geen 'volwassen waterdoop' wordt toegepast! En het feit dat mensen in de RKK niet bij bosjes omvallen wil nog niet zeggen dat de Geest daar niet werkt.

Ik vind het behoorlijk hooghartig van je dat je durft te impliceren dat mensen in de RKK per definitie een dood geloof hebben!

Maar goed, dit heeft allemaal natuurlijk vrij weinig met de Rozenkrans te maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben heel blij dat je een relatie met de Heer aan het ontwikkelen bent.

Waarom ik denk dat veel mensen weglopen bij de RK en naar Pinkster gaan? Ik denk dat het wel meevalt. Waarom mensen toch gaan?

Buiten de mensen die zich afzetten tegen hun jeugdige ervaringen, denk ik dat veel mensen een instant ervaringsgericht geloof zoeken. Weinig onderzoeken en geloven, maar op basis van gevoel en beleving een kerk zoeken. Dan is zo'n spetterende pinkstershow natuurlijk geweldig.

Vergeet overigens ook niet dat tegenwoordig ook steeds meer evangelischen en pinksterjongeren juist terugkeren naar de RK en de traditionele protestantse kerken. Waarom denk je dat dat gebeurd?

Mijn ervaring en de ervaring van steeds meer jongeren om mij heen is dat de oppervlakkige boodschap die in veel pinkstergemeentes gepredikt word, niet meer voldoet. Men zoekt verdieping.


Samengevoegd:

Ow ja...sorry het ging om de rozenkrans...

Ik ben er weer mee begonnen. Alleen maak de fout tot nu toe dat ik hem in de auto erbij pak... Ben al bijna gebotst omdat ik nog niet helemaal in de vingers heb om tegelijkertijd te bidden en te mediteren over de geheimen... Dus als je mij vraagt hoe je hem moet bidden; neem rustig de tijd!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
[...]In de Bijbel staat ook niet dat je alleen in de Bijbel moet geloven. Verder staat er ook niets in over de drie-eenheid ... etc. Waarom geloof je dit dan wel? Kun je dit bijbels onderbouwen?[...]Wellicht omdat de RKK natuurlijk een stuk 'saaier' is dan die hippe kerken met bands, gitaren, geklap, gespring en manifestaties van de Geest (al dan niet authentiek). Of het dan om God gaat of om de beleving is natuurlijk de vraag.Overigens zie ik er ook juist veel (terug) gaan naar de RKK, hoor.[...]Wat je nu eigenlijk zegt is dat de RKK per definitie fout zit omdat je dondersgoed weet dat daar geen 'volwassen waterdoop' wordt toegepast! En het feit dat mensen in de RKK niet bij bosjes omvallen wil nog niet zeggen dat de Geest daar niet werkt.Ik vind het behoorlijk hooghartig van je dat je durft te impliceren dat mensen in de RKK per definitie een dood geloof hebben!Maar goed, dit heeft allemaal natuurlijk vrij weinig met de Rozenkrans te maken.

Dat is waar het heeft er niks mee te maken maar in de bijbel moet je zeker een volwassen doop ondergaan dat betekent je oude leven begraven en het nieuwe leven beginnen met Jezus. En de bijbel is waarheid van kaft tot kaft anders is je geloof op niks gebasseerd lijkt me? En betreffende de Heilige Geest lees jij maar eens het nieuwe testament of dit link

link

En dat mensen met "bosjes"omvallen zoals jij dat zegt heeft te maken met de Heilige Geest. Men wordt bevangen door de Geest van God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Dat is waar het heeft er niks mee te maken maar in de bijbel moet je zeker een volwassen doop ondergaan dat betekent je oude leven begraven en het nieuwe leven beginnen met Jezus. En de bijbel is waarheid van kaft tot kaft anders is je geloof op niks gebasseerd lijkt me? En betreffende de Heilige Geest lees jij maar eens het nieuwe testament of dit

En dat mensen met "bosjes"omvallen zoals jij dat zegt heeft te maken met de Heilige Geest. Men wordt bevangen door de Geest van God.

Ons geloof is niet gebaseerd op de bijbel maar op Jezus, we zijn christenen, geen bijbelen. Als jij je geloof bouwt op de bijbel in plaats van het Offer van Jezus is de bijbel je afgod.

Volwassendoop zijn waarschijnlijk wel een topic over als je daarover wilt discussiëren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Ons geloof is niet gebaseerd op de bijbel maar op Jezus, we zijn christenen, geen bijbelen. Als jij je geloof bouwt op de bijbel in plaats van het Offer van Jezus is de bijbel je afgod.

Volwassendoop zijn waarschijnlijk wel een topic over als je daarover wilt discussiëren.

Wat je zegt is waar maar als de bijbel er niet was waar was Jezus dan leg mij dat dan maar eens uit?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Wat je zegt is waar maar als de bijbel er niet was waar was Jezus dan leg mij dat dan maar eens uit?

Nou ja, beloofde Jezus aan de discipelen de Heilige Geest of de bijbel als zijn plaatsvervanger?

Jezus was er toch al voor de bijbel? Het was geen autobiografie die Jezus zelf schreef. De eerste gemeenten deden het ook zonder bijbel, die hadden alleen mondelinge overlevering en belangrijker, de Heilige Geest.

Ik heb de indruk dat jij de verkeerde indruk hebt van de verhoudingen tussen God en de bijbel. Als ik jou was zou ik beginnen met een uurtje op wikipedia zoeken naar de canonvorming van het nieuwe testament. Het is onzinnig om het bestaan van JEzus afhankelijk te stellen van het bestaan van de bijbel. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ruik vermenging van MAasbach in de rozenkrans±

Wees gegroet Maasbach,

vol van genade, de Heer is met u;

gij zijt de gezegende onder de voorgangers,

en gezegend is de band,

de vrucht van uw gitaar.

Heilige Maasbach, man van God,

bid voor ons zondaars,

nu en in het uur van onze dood.

Amen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ruik vermenging van MAasbach in de rozenkrans±

Wees gegroet Maasbach,

vol van genade, de Heer is met u;

gij zijt de gezegende onder de voorgangers,

en gezegend is de band,

de vrucht van uw gitaar.

Heilige Maasbach, man van God,

bid voor ons zondaars,

nu en in het uur van onze dood.

Amen.

rofl.gifrofl.gifrofl.gifrofl.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid