Spring naar bijdragen

Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.


Aanbevolen berichten

11 minuten geleden zei Fundamenteel:

Kent ge die monnik die op de Keyserlei staat? Wij schudden de hand, ik ging naar huis, ik werd opgeheven en in alle nederigheid weer terug geplaatst. Ik ben een soldaat van God die immer zo strijdlustig is. Maar dat mag ons niet verder verdelen.... dat zou nooit de bedoeling mogen zijn. Je bent mijn vijand niet, verre van broeder.

Je moet eerst de alternatieven ten gronde kennen en begrijpen vooraleer je ze kan negeren, en dat kan niet zonder ook iets te veranderen in de manier van denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 751
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dat is het antwoord, begin aan de basis en zie dan naar de verstrengeling en neveneffecten die hierop volgen, daarbinnen ga jij op zoek naar allerhande complotten en schuldigen. En wie aan de basis ie

Metacognitie betekent letterlijk ‘denken over denken’, heel misschien is dat de reden wel waarom werkloosheid een bedreiging vormt voor de wijze hoe onze samenleving georganiseerd is? Ja, het vergt ev

Volgens het pragmatische waarheidsconcept is iets pas ‘waar’ als het ook samenhangt met onze belangen, het overige is ‘onwaar’. En omdat mensen verschillende belangen nastreven kunnen we logischerwijs

Met behulp van een aantal derde orde veranderingen en inzicht in het elaboration likelihood model wordt het debat over de Brexit en heel ander verhaal, het is echter een verhaal waar we maar bitter weinig over horen en daarom ook tot heel wat wenkbrauwgefrons kan leiden. En dat is de milde variant, de sterke variant kan ook aanleiding geven tot heel wat tumult en conflict waardoor er best met alle voorzichtigheid mee kan omgesprongen worden. Kortom, er is goed en slecht nieuws, intens hopend op een fluweelzachte paradigmashift zonder garantie op succes.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Economie en de GGZ gaan hand in hand, dit heeft te maken met de verschillende referentiekaders die gehanteerd worden en de conflicten die hier eerder logischerwijs uit volgen. Hierdoor ontstaat een kluwen van allerhande meningen die geenszins nog laten vermoeden dat enige doorbraak mogelijk is, zelfs potentieel leidend tot een volgend wereldconflict. Het is echter wel binnen dit voor leken haast ondoordringbaar kluwen dat we een aantal obstakels kunnen opmerken die niets te maken hebben met beter of slechter maar simpelweg met fouten tegen de logica. Op deze manier is het zelfs niet mogelijk om een redelijk debat te verwachten, zelfs in de verste verte niet wanneer deze niet eerst (h)erkend en opgelost worden. En dat is, tenzij iemand anders wil beweren, een zaak van de GGZ om te herstellen. Ja, het zit in kleine dingen, tot zover volmondig eens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

Die monnik, Jezus en u o.a. Gisteren was de kracht sterk door mijn wezen aan het tieren. Toen ging het "klik" in mijn hoofd en zei ik luidop "jamaar natuurlijk" waarop M me bevestigend aankeek en ik terug helemaal mij werd. Er is perspectief gekomen. 

Fijn te horen, dan hoef je niet enkel in horizontale zin meer te denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Noel2:

Ik bedoel dat toch wat dieper. Men kan wel zigzaggend naar de toekomst gaan in de hoop dat dit de tegenbeweging ook gunstig doet uitkomen, maar het is logisch dat wat positief in de tegenbeweging negatief is, en als de zigzag positief is, wordt die dus in de tegenbeweging negatief. Het idee van eeuwig is aan herziening toe. Ik denk echter niet zonder veel protest...

Dieper is zeggen dat we dit al meer dan 3000 jaar weten, gedenkend het gefolterde vlees van miljoenen slachtoffers in het verleden en diegenen die nog gaan volgen aangezien het niet realistisch geacht wordt dat het morgen plots anders zal worden. En dat is niet omdat het niet in de Bijbel staat, het staat allemaal perfect omschreven.

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 23-9-2019 om 18:00 zei Noel2:

Ik denk echter niet zonder veel protest...

Wie kennis neemt van ideeën zoals een ‘reverse debt system’ zal ook snel merken dat het vooral een psychologische kwestie is, een kwestie van onthechting om de theorie naar waarde te kunnen inschatten. De paradox wil echter dat mensen die niets of nauwelijks iets van economie kennen hier veel makkelijker mee omgaan dan diegenen die zichzelf expert in de economie of monetair beleid noemen. Het ‘reverse debt system’ is gebaseerd op de kracht van eenvoud en kinderlijke creativiteit, gekoppeld aan omdenken. Nee, onderschatting zou een misvatting kunnen zijn, zeggen een aantal ervaringswerkers in de GGZ.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Noel2:

Wat moeten we doen met criminele schuld?

Wat is criminele schuld?

Op 26-9-2019 om 14:51 zei Noel2:

was ik het echt die drie keer negatief deed. "niet" "zonder" "veel protest"? Dat had ook "met veel protest" kunnen zijn. Ik zou het begrijpen als we alle schulden zouden opheffen of nietig verklaren. Het is inderdaad slechts een kwestie van een denkdaad om zoiets te doen. Voor sommigen best lastig, omdat ze een schuld van een ander als bezit zien, en je hen dan dus bezit ontneemt, met de daarbij behorende zekerheid of gevoel van zekerheid. Het gevoel van zekerheid dat schulden niet bestaan, zal misschien wel voldoende zijn om de praktijk van schuld van een ander als bezit hebben ( als zekerheid ) te voorkomen. Dit geldt dan ook voor misdaden, die dan ook geen schuld zijn. Je wilt de orde handhaven, maar moet leren van een andere orde uit te gaan.

Ooit vertelde iemand me dat ik naar de bank kon stappen voor een lening, ik vond dit een super idee omdat ik zo de toekomst naar het heden kon halen. Anders gezegd, ik kon nu al kopen wat ik wou en hier pas achteraf voor sparen, de enige meerkost was de huur van dat geld en wat men de inflatievergoeding noemt. Het is het begin van een verhaal, het kind met het badwater weggooien heeft weinig zin maar zo af en toe even diepgaander reflecteren misschien wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-9-2019 om 21:29 zei Noel2:

Criminele schuld is een aandeel in moord, verkrachting, diefstal, verstoring van de orde.Dat systemen zo pervers zijn dat je onwillekeurig schuld krijgt is inderdaad een dingetje, uit wanhoop worden oplossingen geboren.

Er zijn economische paradoxen die stellen dat zoiets goed is voor de economie, weliswaar bekeken vanuit een paradigma dat economische basisbeginselen overboord heeft gekieperd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Noel2:

Mijn vertrouwen is minimaal, maar als ik aan oplossingen denk, dan toch aan apartheid. De vrede hier, de oorlog daar. Voor wie vrede waard is en wie oorlog waard is. Het meritocratische beginsel dat verweven zit in de wetenschappelijke benadering, mocht je zo idioot zijn iemand een vast karakter toe te dichten zodat de bestemming duidelijk bepaald kan worden, hemel of hel.

Het panarchisme is dat, zo kan ieder het zijne kiezen zonder de anderen te storen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Noel2:

De burger kiest zijn eigen overheid...nee ik denk dat het nu is dat de overheid zijn eigen burgers kiest. Er wordt een model gehanteerd.

Dat lijkt zo, veronderstellend dat beperkte rationaliteit niet bestaat, niet alle opties worden als keuze aangeboden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei TTC:

Dat lijkt zo, veronderstellend dat beperkte rationaliteit niet bestaat, niet alle opties worden als keuze aangeboden.

Idd, de Open VLD was hier een grote verliezer, maar ze krijgen de minister van inburgering. Degene die Molenbeek ging opkuisen, maar niets deed, werd premier. Pffff nooit zal er iets veranderen. De lafheid en islampleasers regeren. 

Zijn wij in Vlaanderen opnieuw gejost...

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei Fundamenteel:

Idd, de Open VLD was hier een grote verliezer, maar ze krijgen de minister van inburgering. Degene die Molenbeek ging opkuisen, maar niets deed, werd premier. Pffff nooit zal er iets veranderen. De lafheid en islampleasers regeren. Zijn wij in Vlaanderen opnieuw gejost...

Het wordt anders wanneer die beperkte rationaliteit opgeheven wordt, daar zijn we nu mee bezig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei TTC:

Het wordt anders wanneer die beperkte rationaliteit opgeheven wordt, daar zijn we nu mee bezig.

De wereld verkeert in massa hypnose. Je kan daar wel wat invloed op uitoefenen, een uur/dag/week/maand later zijn ze/ik weer gegrepen door “de realiteit” die niet in ons voordeel functioneert.

Toch moeilijk er naast te kijken?

Ik denk dat wanneer we er rationeel zouden naar kijken, we geen meter meer kunnen opschuiven en verstijven omdat de ernst van de situatie dan pas echt doordringt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
50 minuten geleden zei Fundamenteel:

De wereld verkeert in massa hypnose. Je kan daar wel wat invloed op uitoefenen, een uur/dag/week/maand later zijn ze/ik weer gegrepen door “de realiteit” die niet in ons voordeel functioneert. Toch moeilijk er naast te kijken? Ik denk dat wanneer we er rationeel zouden naar kijken, we geen meter meer kunnen opschuiven en verstijven omdat de ernst van de situatie dan pas echt doordringt.

Het doorbreken of verruimen van beperkte- en/of begrensde rationaliteit mag dan wel een nobel doel dienen, in praktijk kan het echter ook tot de omgekeerde effectiviteit leiden. Daarom dat een goede voorbereiding zowat het halve werk is om een en ander fluweelzacht te laten verlopen, educatie in zogeheten herstelacademies kan daarbij aanzienlijk helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei TTC:

Het doorbreken of verruimen van beperkte- en/of begrensde rationaliteit mag dan wel een nobel doel dienen, in praktijk kan het echter ook tot de omgekeerde effectiviteit leiden. Daarom dat een goede voorbereiding zowat het halve werk is om een en ander fluweelzacht te laten verlopen, educatie in zogeheten herstelacademies kan daarbij aanzienlijk helpen.

Wat bedoel je met een herstelacademie? Bestaan die überhaupt wel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei TTC:

Toch wel, kijk eens in je hoofd, je kan je ook laten inspireren.

Dus je bedoelt dat we het zelf moeten doen? Zonder de inspiratie uit de bijbel was ik rock bottom. De externe wereld wou me daar van weg leiden. Eigenlijk ervoer ik zeer vroeg dat ik “anders” was. De enige uitweg was mijn rug toekeren naar deze wereld. 

Mijn geest verruimt zich regelmatig waardoor er schakels gemaakt worden die ik nooit voor mogelijk nam. Dan kom ik terug naar de “rationaliteit” en ervaar ik sterk dat het net datgene is wat me ziek maakt.

Was het Carl Jung die dat zei? “Voor je uzelf laat diagnosticeren, wees er eerst zeker van dat je niet omringd bent door volslagen idioten.” En is dat nu net niet het probleem in ons Europa? We proberen iets tot werking te brengen wat decennia geleden reeds faalde. Zolang dat niet erkend wordt kunnen we nog lang dweilen met de kraan open, maar beter zal het niet worden. Zie hoe de grootste idioten (veelal zatlappen) het lot van onze naties verzegelen zodat zij vanuit hun ivoren toeren kunnen blijven roepen. 

Ik stel voor dat we die ivoren toren gelijkstellen aan onze gelijkvloers en ze mee ondertrekken opdat ze weten wat ons aangedaan is. Geweldloos weliswaar, maar zodra we als democratie samenkomen, wie is dan de agressor? Neem Frankrijk zo als voorbeeld. Ongeziene police burtality tegen de democratie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
57 minuten geleden zei Fundamenteel:

Dus je bedoelt dat we het zelf moeten doen? Zonder de inspiratie uit de bijbel was ik rock bottom. De externe wereld wou me daar van weg leiden. Eigenlijk ervoer ik zeer vroeg dat ik “anders” was. De enige uitweg was mijn rug toekeren naar deze wereld. Mijn geest verruimt zich regelmatig waardoor er schakels gemaakt worden die ik nooit voor mogelijk nam. Dan kom ik terug naar de “rationaliteit” en ervaar ik sterk dat het net datgene is wat me ziek maakt. Was het Carl Jung die dat zei? “Voor je uzelf laat diagnosticeren, wees er eerst zeker van dat je niet omringd bent door volslagen idioten.” En is dat nu net niet het probleem in ons Europa? We proberen iets tot werking te brengen wat decennia geleden reeds faalde. Zolang dat niet erkend wordt kunnen we nog lang dweilen met de kraan open, maar beter zal het niet worden. Zie hoe de grootste idioten (veelal zatlappen) het lot van onze naties verzegelen zodat zij vanuit hun ivoren toeren kunnen blijven roepen. Ik stel voor dat we die ivoren toren gelijkstellen aan onze gelijkvloers en ze mee ondertrekken opdat ze weten wat ons aangedaan is. Geweldloos weliswaar, maar zodra we als democratie samenkomen, wie is dan de agressor? Neem Frankrijk zo als voorbeeld. Ongeziene police burtality tegen de democratie.

Je zou al moeten weten wie je zelf bent, anders weet je niet wie er zichzelf kan bedriegen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei TTC:

Je zou al moeten weten wie je zelf bent, anders weet je niet wie er zichzelf kan bedriegen.

Ik weet heel goed wat ik ben en niet ben. Daarvoor spuwt deze wereld me uit. Ik verheug de ondergang, er is geen verlossing te vinden op wat de mens tewerkgesteld heeft. Enkel God. 

Ik adem Hem nu, ik eet hem en ik poog deze zo goed mogelijk te volgen. Ik eet niet eens brood meer, tenzij kiembrood.

Jehovah-mekadesh 

Zelfs geen elektronische sigaret meer, puur lucht.

bewerkt door Fundamenteel
Hem
Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Fundamenteel:

Ik weet heel goed wat ik ben en niet ben. Daarvoor spuwt deze wereld me uit. Ik verheug de ondergang, er is geen verlossing te vinden op wat de mens tewerkgesteld heeft. Enkel God. Ik adem hem nu, ik eet hem en ik poog deze zo goed mogelijk te volgen. Ik eet niet eens brood meer, tenzij kiembrood. Jehovah-mekadesh. Zelfs geen elektronische sigaret meer, puur lucht.

En wie ben je dan niet en wel tegelijkertijd?

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei TTC:

En wie ben je dan niet en wel tegelijkertijd?

Ik ben geen pop die derden naar eigen goeddunken kunnen kneden. Ik ben een gewild kind van God en volg Zijn hand waartoe ze me begeleidt. God spreekt duidelijke taal. Weet je nog die uitslag waarmee ik al jaren worstelde? Sedert kort verdwijnt die.

Er zijn nog wat gebruikerssporen, maar dat schaaft zich al gaande wel bij. Nu ook zo’n 2 dagen social media af, dat was het belangrijkste keerpunt. Maar vooral het stoppen met roken, vlees en productiefood die vol E producten en ander gif is. Nu nog een weg vinden om die genetisch gemodificeerde groenten en fruit te omzeilen.

Ik kan het beestensysteem nooit verslagen zolang ik er gebruik van maak, en zal het uiteindelijk enkel op persoonlijk gebied kunnen verslaan. 

bewerkt door Fundamenteel
Geen oren maar sporen :D
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid