Spring naar bijdragen

Wie is God en wie is de Duivel? En wie is de 'bad guy'?


Aanbevolen berichten

Het verantwoordelijk stellen van een maatschappij voor een verkrachting nee dat zegt me heel weinig.

Waarom eigenlijk? jij bent verantwoordelijk voor jouw huis. Als jouw kind of jouw gast in jouw woonkamer wordt verkracht, is dat dan iets dat buiten jou om gaat? Of ben jij dan verantwoordelijk te houden voor alles wat jij zegt en doet? Ik neem aan dat jij je eigen leven zult offeren voor het recht in jouw woonkamer. Maar als jij dat niet doet, en klaagt dat de overheid geen orde heeft ingesteld tegen het binnendringen van verkrachters, dan loop je vast op jezelf. Want het incidentele geval kan niet worden tegengeworpen aan de maatschappij of de overheid.

Zie jij jouw woonkamer als een zaak van God of van jou? En als er een almachtige God zou bestaan, zou hij dan jouw woonkamer wel of niet aan jouw eigen heerschappij moeten overlaten?

Ik neem aan dat jouw woonkamer volgens jou ook jouw zaak is. Als dat zo is, dan is de orde in een maatschappij een zaak van die maatschappij. God zegt echt wel wat Hij ervan vindt.

Maar zou er naar hem geluisterd worden?

Waarom, als er geen God is, heeft de mens geen eigen macht en kracht om orde te scheppen en te handhaven? Het beste bewijs van het bestaan van God is de totale onmogelijkheid van de mens om het goede te doen en te organiseren. Want het goede wordt verstoord en overheerst door kwade machten. De mens heeft macht gekregen om wetten te stellen en orde te scheppen. Waar is die orde dan?

En als de mens het goede machtig is en geen onrecht meer bestaat in een mensenmaatschappij, dan inderdaad is er geen God meer nodig in de ogen van de zelfgenoegzame mens. En als het ook echt waar is, dan kan God komen en leven onder mensen, en is Zijn draconische afschrikking om de mens maar tot het goede te bewegen niet meer tot nut ende leering. Om je de waarheid te zeggen: dat wil God wel. Zo was het namelijk ooit ook begonnen met de eerste mens in het paradijs. Dus als je echt gelooft dat God hier overbodig is of zonder nut, wees dan zelf als God !

Maar waarom zeg je dan dat de maatschappij een verkrachting niet aan te rekenen valt? Is het dan niet jouw maatschappij, die maatschappij waarvan jij deel uitmaakt? Is er dan geen gezag en geen systeem om orde te bewerken? Zou je niet aangifte willen of moeten doen? Zou je geen dader willen of moeten pakken en straffen? Je merkt wel dat ik wartaal begin uit te slaan omdat ik je niet volg, en dus zeer waarschijnlijk ernstig dwaal.

Dus zeg het maar!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 104
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het verantwoordelijk stellen van een maatschappij voor een verkrachting nee dat zegt me heel weinig.

Waarom eigenlijk? jij bent verantwoordelijk voor jouw huis. Als jouw kind of jouw gast in jouw woonkamer wordt verkracht, is dat dan iets dat buiten jou om gaat?

Als ik er niet ben, ja dan gaat het buiten mij om. Als ik er wel ben dan ga ik het voorkomen. Als ik er bij ben en ik voorkom het niet dan ben ik een grote lafaard. God niet. Voor God gelden andere regels. God laat het gewoon gebeuren terwijl hij er bij is. Dat is het verschil. In ons gewone mensenleven is zoiets totaal onacceptabel en verwerpelijk. Als God het doet dan 'zal er vast een goede reden achter zitten, maar die weten we niet precies'.
Of ben jij dan verantwoordelijk te houden voor alles wat jij zegt en doet? Ik neem aan dat jij je eigen leven zult offeren voor het recht in jouw woonkamer. Maar als jij dat niet doet, en klaagt dat de overheid geen orde heeft ingesteld tegen het binnendringen van verkrachters, dan loop je vast op jezelf. Want het incidentele geval kan niet worden tegengeworpen aan de maatschappij of de overheid.
Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen acties. In mijn woonkamer ben ik niet eindverantwoordelijk voor de acties van anderen, maar ik zal wel ingrijpen als het moet.
Zie jij jouw woonkamer als een zaak van God of van jou? En als er een almachtige God zou bestaan, zou hij dan jouw woonkamer wel of niet aan jouw eigen heerschappij moeten overlaten?

Ik neem aan dat jouw woonkamer volgens jou ook jouw zaak is. Als dat zo is, dan is de orde in een maatschappij een zaak van die maatschappij. God zegt echt wel wat Hij ervan vindt.

Je vergelijking gaat helemaal krom. Je haalt individuele verantwoordelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid door elkaar. Weet niet of je dat bewust doet. Ik zal het nog een keer uitleggen wat ik bedoel. Het gaat om een verkrachter die een meisje verkracht. Wie is daarvoor verantwoordelijk? De maatschappij? Of de verkrachter? In het eerste geval zullen we wellicht een paar extra gevangenissen moeten bouwen om maatschappijen in op te slaan. En wie gaat die maatschappij dan veroordelen? De maatschappij? God niet in elk geval. Die stond erbij en keek ernaar.
Waarom, als er geen God is, heeft de mens geen eigen macht en kracht om orde te scheppen en te handhaven? Het beste bewijs van het bestaan van God is de totale onmogelijkheid van de mens om het goede te doen en te organiseren.
Als dat het beste bewijs is voor het bestaan van een God zoals je beweert dan vind ik het niet vreemd dat de kerken leeglopen. Overigens klopt het niet wat je zegt. Immers, de mens is prima in staat het goede te doen. Alleen zegt 'de mens' in dit geval zo weinig.
Maar waarom zeg je dan dat de maatschappij een verkrachting niet aan te rekenen valt? Is het dan niet jouw maatschappij, die maatschappij waarvan jij deel uitmaakt?
Nogmaals, omdat je het de verkrachter in kwestie aan moet rekenen. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor. En ja, er zijn natuurlijk preventieve maatregelen die je kunt nemen vanuit een overheid om het aantal verkrachtingen te verminderen, etc. Ik maak deel uit van die maatschappij, maar ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor de daden van verkrachters.
Is er dan geen gezag en geen systeem om orde te bewerken? Zou je niet aangifte willen of moeten doen? Zou je geen dader willen of moeten pakken en straffen? Je merkt wel dat ik wartaal begin uit te slaan omdat ik je niet volg, en dus zeer waarschijnlijk ernstig dwaal.
Ik ben blij dat je het zelf zegt! Want ik vind je gedachtegang totaal onlogisch. Het systeem om orde te handhaven hebben we uiteraard en uiteraard zou ik de dader willen pakken. What's your point?
Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zie god niet als entiteid maar als schepper en hoeder van deze wereld,ik zie god niet als een ding maar als de wereld voor me neus,ik stel de wereld om me heen gelijk aan god.

ik stel alles gelijk aan god behalve mezelf want dat mag niet,mezelf zie ik als een beest dat uit de aarden of zee kwam,maar als ik het verschil zie beschouw ik mezelf mens.

Satan is voor mij niks meer als een mens(beest) dat het leven van anderen onnodig kapot maakt.

Zo is satan hun god,het is de zelfde god maar dan zonder morele waarden,wat nodig is voor gruwelijke daden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid