Spring naar bijdragen

Hoe moet je evangeliseren?


Aanbevolen berichten

Afgelopen zondag vierde een emeriti een jubileum bij mij in de kerk en daarbij had hij een diaken en een pater uitgenodigd. De pater nam het woord tijdens de homilie en hij vertelde over lang geleden toen zijn congregatie (het is een Marist) met de zending begon. Een eiland was in zicht en samen met de Europeanen voor de eerste kennismaking ging er een sloep onderweg naar het eiland. De pater stond verheven op de boeg met het kruis hoog opgeheven in de hand. De eilanders waren naar de kustlijn gekomen om de onbekende Europeanen te begroeten. Temidden van de van de eilanders stond een melaatse die ook een kruis in de hand had. Moraal van het verhaal, je kan de boodschap wel brengen je kan wel vertellen en vertellen maar wat alle grote evangelisten gemeen hebben is dat ze kunnen luisteren. Als we wat meer geluisterd hadden dan hadden we eerder ontdekt dat ook eilanders van onbekende gebieden al reeds God hadden ontmoet, dat God ook daar had gesproken en nog sprak.

Dus hoe moet je evangeliseren? Het begint volgens mij in de eerste plaats met luisteren. Zo ken ik zelf ook een pater die vele grootse dingen gedaan heeft voor de zending. Maar in een heel artikel daarover komt het volgende als belangrijkste naar voren: ‘Huilen met de mensen, lachen met de mensen’

http://www.lettele.nl/?page=nieuwsbericht&id=802

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 103
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Door mijn beroep praat ik veel met onbekende mensen, ik ga eerst een gesprek aan. Als het vertrouwd en goed voelt, dan praat ik over geloof. Vaak komen er mooie gesprekken van, veel teleurstellingen over de kerk. Ik stuur dan aan dat je ook een persoonlijke relatie met Jezus kan aangaan. Ik merk dat mensen opgeladen de taxi uitkomen, glinsteren in de ogen en de neusen weer richting Jezus.

Heel mooi vind ik dit, ik hoop in de toekomst de kunst van het evangaliseren te beheersen. Maar eerst moet ik betere bijbelkennis hebben.

Goed evangaliseren doe je denk ik met de hulp van de Heilige Geest en bijbelkennis.

Evangaliseren is een delicaat en fragiel iets, je kunt denk ik ook veel verprutsen als je ongedulig en te gewillig bent om zieltjes te scoren. Het is tenslotte geen target die je moet halen :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Er zijn hele grote forums met hun levensbeschouwing afdeling:

Zoals FOK http://forum.fok.nl/forum/173

Partyflock http://partyflock.nl/forum/5:Expressie_ ... _gevoelens

Daar kun je posten over je ervaringen met geloof of het woord(en de Heilige Geest) die leeft in je hart, gebeden die verhoord werden, Je kan er posten allerlei teksten, boekjes, audio, youtube.

En wat als je niet dat soort ervaringen hebt? Wat nou als je geen mooie gebedsverhoringen hebt of spectaculaire ervaringen met de Heilige Geest?
Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid