Spring naar bijdragen

De grote Credible.nl vleespoll


Vleesconsumptie  

45 leden hebben gestemd

  1. 1. Vleesconsumptie

    • Ik eet 2 - 4x per week vlees
      6
    • Ik eet max 1x per week vlees
      3
    • Ik ben veganist of vegetarier
      1
    • Ik ben pescetarier
      0
    • Ik eet zo veel mogelijk biologisch of Beter Leven 3 sterren vlees
      5
    • Ik probeer af en toe diervriendelijk geproduceerd vlees te eten
      4
    • Het maakt me niet uit wat voor vlees ik eet
      11
    • Ik eet zo veel mogelijk Beter Leven 1 ster vlees
      0
    • Ik eet zo veel mogelijk scharrel of Beter Leven 2 sterren vlees
      0
    • Ik eet meer dan 4x per week vlees
      17


Aanbevolen berichten

Mede getriggerd door het Keukenprins(ess)entopic en mijn visie dat wij als Christenen hart zouden moeten hebben voor al Zijn schepselen, een poll over vleesconsumptie. Ik ben gebonden aan 10 vragen en kan geen groepen of meerdere polls maken, dus ik roei met de riemen die ik heb en beschouw daarom de eerste 5 vragen en de tweede 5 vragen als groep en heb dus het aantal keuzen op 2 gezet (1 optie voor vraag 1 t/m 5 en 1 optie voor vraag 6 t/m 10).Voor de degenen die geen vlees eten zijn vragen 5 t/m 10 niet van toepassing uiteraard. Ben benieuwd!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 103
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ik koop zelf eigenlijk nooit vlees omdat ik van mening ben dat het minderen van onze vleesconsumptie één van de dingen is die we kunnen doen om de wereld een klein beetje mooier te maken. Maar ik eet wel zo nu en dan vlees. Bijvoorbeeld restjes van huisgenoten of als het me aangeboden wordt als ik ergens eet. Ik houd wel erg van vlees en als ik zo nu en dan een stukje vlees eet geniet ik daar enorm van!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik houd wel van mijn bijna dagelijkse vleesje (lees: gehakt). Ik wil er wel een beetje op letten, maar om steevast biologisch vlees te kopen gaat me financieel boven de pet. Daarnaast heb ik niet zo veel verstand van vegetarische vleesvervangers of iig gerechten die evengoed 'vullen'.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, bijna elke dag vlees, een enkele keer vis. Soms meerdere keren op een dag vlees (ham op brood, of kipcorn bij de snackbar o.i.d).

De herkomst heb ik me eigenlijk nooit echt druk om gemaakt. Geen idee of de shoarmaboer zijn vlees van de groothandel haalt of zelf in zijn badkamer slacht. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat dat gecontroleerd wordt. :|

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik koop zelf eigenlijk nooit vlees omdat ik van mening ben dat het minderen van onze vleesconsumptie één van de dingen is die we kunnen doen om de wereld een klein beetje mooier te maken./quote]Amen,
Alhoewel ik zelf vlees steeds minder lekker vindt (door de associatie met dierenleed als het niet 3 sterren is, maar ook door de associatie met het doden van een dier), eet ik wel restjes. Eigenlijk eet ik bijna alleen restjes van anderen (weggooien van vlees gaat er bij mij niet in, dat vind ik echt te triest voor woorden) en als we uit Aziatisch eten (waarbij je dus gerechten deelt met elkaar en ik altijd de enige ben die liever geen vlees eet).
Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja, bijna elke dag vlees, een enkele keer vis. Soms meerdere keren op een dag vlees (ham op brood, of kipcorn bij de snackbar o.i.d).

De herkomst heb ik me eigenlijk nooit echt druk om gemaakt. Geen idee of de shoarmaboer zijn vlees van de groothandel haalt of zelf in zijn badkamer slacht. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat dat gecontroleerd wordt. :|

Waarom maak je je daar niet druk om als ik vragen mag?

edit: de shoarmaboer haalt zijn vlees normaliter bij de halal groothandel. Dat is gewoon bio-industrie vlees met net zoveel leed als de niet halal bio-industrie, alleen zeggen ze een gebed tijdens de slacht (welke meestal met een mes gebeurt, en wat ook tijdens steekproeven en onderzoeken vaak mis gaat door ongetraind personeel, botte messen, you name it.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik houd wel van mijn bijna dagelijkse vleesje (lees: gehakt). Ik wil er wel een beetje op letten, maar om steevast biologisch vlees te kopen gaat me financieel boven de pet. Daarnaast heb ik niet zo veel verstand van vegetarische vleesvervangers of iig gerechten die evengoed 'vullen'.
Je kunt met vis en tofu natuurlijk hele lekkere gerechten maken. Zie bijv hier een paar (bij mij nu water in de mond inducerende) recepten:

http://www.smulweb.nl/recepten/vegetarisch

Vooral bij makkelijke gerechten als bami, nasi, pasta's etc mis ik vlees totaal niet. Dan liever tofu of vis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik eet ook blijkbaar veel vlees. Altijd 's avonds bij het eten, en soms dan 's middags op de boterham.

Soms zou ik wel minder vlees willen eten, mijn vegetarische zus heeft een invloed op mij. Maar haar vleesvervangers vind ik niet lekker, en ik wil toch wel wat meer dan enkel groenten of aardappelen.

Later wil ik daar misschien mee experimenteren, maar nu eet ik wat de pot schaft

Link naar bericht
Deel via andere websites
Soms zou ik wel minder vlees willen eten, mijn vegetarische zus heeft een invloed op mij. Maar haar vleesvervangers vind ik niet lekker, en ik wil toch wel wat meer dan enkel groenten of aardappelen.

Ben ik ook niet dol op. Vleesvervangers zijn in feite een soort surrogaat vlees. Je eert dan een vleesgerecht, maar dan met een soort nepvlees. Soms best goed te eten, maar het zal tegenvallen als je met vlees vergelijkt.

Ik ben veel meer vegetarisch gaan eten toen ik gerechten ontdekte die niet op oa. vlees gebaseerd zijn. Of iig geen 'vlees vervanger' nodig hebben om compleet te zijn. Daar zou ik juist geen vlees bij willen want dan is het gewoon teveel.

Dan is het gewoon echt lekker.

Enige 'vleesvervangers' die ik wel eens gebruik zijn tofu (wat je moet marineren anders smaakt het nergens naar) en falafel. Maar bij beide is het de vraag of dat echte vleesvervangers zijn of dingen die op zichzelf staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Vooral bij makkelijke gerechten als bami, nasi, pasta's etc mis ik vlees totaal niet. Dan liever tofu of vis.

Vis is voor mij ook gewoon vlees in principe.

Klopt uiteraard. Maar als ik er van uitga dat de meeste vissen een vrij leven hebben gehad tot aan de vangst, en het feit dat vissen minder bewustzijn en een minder ontwikkeld zenuwstelsel hebben dan zoogdieren, en gezien de onverdoofde castraties, staartafknippen, snavels afbranden etc etc bij zoogdieren (en gevolgelte) zie ik het toch als een andere categorie (qua dierenleed).

Link naar bericht
Deel via andere websites
MysticNL je hebt wel een heel negatief beeld van de vleeswarenindustrie, vind ik. Waar baseer je dit beeld op, als ik vragen mag?

Ik vind 21 kippen per m2, onverdoofde castratie, tientallen miljoenen leven vermalen eendagskuikens per jaar, plofkippen (nog steeds zo'n 90% van alle kippen hier), kalveren direct na geboorte weghalen, kistkalveren, fokzeugen die meestal letterlijk 0 beweging hebben en soms door hun eigen gewicht en gebrek aan spieren hun eigen benen breken, terwijl vleesvarkens ca 1 m2 per dier hebben, meestal geen daglicht zien en binnen half jaar tot ca 100 kg vetgemest worden, elkaar de oren afbijten, de vele dieren die sterven aan hun onnatuurlijke overgewicht etc etc niet echt de label 'positief beeld' waard. En dan is het in Nederland nog redelijk oke vergeleken met sommige andere landen met vooral ook een aantal positieve uitschieters in de bio-industrie bedrijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar er worden wel een aantal vissen met uitsterven bedreigd. Tonijn bijvoorbeeld, bepaalde soorten staan nu al heel hoog op de lijst bedreigde diersoorten en andere subsoorten zijn ook al goed op weg.

Klopt, maar een soort dat met uitsterven bedreigt wordt houdt geen individueel leed van dieren in. Het is hooguit een statistiek.

Daarnaast eet ik ook weinig vis :) Ik eet meestal vega.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar er worden wel een aantal vissen met uitsterven bedreigd. Tonijn bijvoorbeeld, bepaalde soorten staan nu al heel hoog op de lijst bedreigde diersoorten en andere subsoorten zijn ook al goed op weg.

Klopt, maar een soort dat met uitsterven bedreigt wordt houdt geen individueel leed van dieren in.

Persoonlijk vind ik het best kwalijk dat wij de zee zo overbevissen dat er diersoorten uitsterven. Ook niet iets wat ik associeer met zorgdragen voor de schepping. Besides, in bepaalde gebieden van de wereld zorgt het ook voor hongersnood omdat die kleine boodjes van de lokale bevolking niet tegen dergelijke schepen op kunnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

wij eten ongeveer 1 keer in de week vis, en geen vlees. Pescetarisch dus. Ik eet heel af en toe wel vlees, bijvoorbeeld als ik bij mijn ouders logeer, omdat dat gewoonweg makkelijker is. In principe ben ik dus ook Pescetarisch, maar maak af en toe een uitzondering.

Qua vis eten wij alleen responsible sourced fish, dus 'pole and line' en we kijken waar de vis vandaan komt, en of hij op uitsterven ligt. Wij gebruiken deze website: http://www.fishonline.org/ (Engelse taal).

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar er worden wel een aantal vissen met uitsterven bedreigd. Tonijn bijvoorbeeld, bepaalde soorten staan nu al heel hoog op de lijst bedreigde diersoorten en andere subsoorten zijn ook al goed op weg.

Klopt, maar een soort dat met uitsterven bedreigt wordt houdt geen individueel leed van dieren in.

Persoonlijk vind ik het best kwalijk dat wij de zee zo overbevissen dat er diersoorten uitsterven. Ook niet iets wat ik associeer met zorgdragen voor de schepping. Besides, in bepaalde gebieden van de wereld zorgt het ook voor hongersnood omdat die kleine boodjes van de lokale bevolking niet tegen dergelijke schepen op kunnen.

Allemaal mee eens. Dat is ook de reden waarom de laatste tijd verantwoord geproduceerde vis koop, en zoals eerder gezegd, ik ook niet zo veel vis eet.
Link naar bericht
Deel via andere websites
wij eten ongeveer 1 keer in de week vis, en geen vlees. Pescetarisch dus. Ik eet heel af en toe wel vlees, bijvoorbeeld als ik bij mijn ouders logeer, omdat dat gewoonweg makkelijker is. In principe ben ik dus ook Pescetarisch, maar maak af en toe een uitzondering.

Qua vis eten wij alleen responsible sourced fish, dus 'pole and line' en we kijken waar de vis vandaan komt, en of hij op uitsterven ligt. Wij gebruiken deze website: http://www.fishonline.org/ (Engelse taal).

Echt, de tranen schieten spontaan in mijn ogen Etoile, en dat meen ik. Ik vind het altijd fantastich om te zien als iemand om dieren geeft en ook daadwerkelijk iets doet voor dierenwelzijn.
Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Maar er worden wel een aantal vissen met uitsterven bedreigd. Tonijn bijvoorbeeld, bepaalde soorten staan nu al heel hoog op de lijst bedreigde diersoorten en andere subsoorten zijn ook al goed op weg.

Klopt, maar een soort dat met uitsterven bedreigt wordt houdt geen individueel leed van dieren in.

Persoonlijk vind ik het best kwalijk dat wij de zee zo overbevissen dat er diersoorten uitsterven. Ook niet iets wat ik associeer met zorgdragen voor de schepping. Besides, in bepaalde gebieden van de wereld zorgt het ook voor hongersnood omdat die kleine boodjes van de lokale bevolking niet tegen dergelijke schepen op kunnen.

Het lastige is dat duurzaamheid en diervriendelijkheid elkaar nogal in de weg zitten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid