Spring naar bijdragen

Valse profeet en het beest


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 124
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Openbaringen gaat over de tijd waarin het geschreven is; moeilijke, onzekere tijden, tijden van verdrukking vervolgingen en oorlogen.

dus alles is al gebeurd - geen toekomstvoorspelling.

Nero is het symbool voor Het Beest en het Romeinse Rijk en de valse profeet symboliseerde de destijds religieuze Joodse leiders [i.v.m. de Joodse Oorlog ]

En Jezus is al teruggekomen?

die apocalyptische geschriften waren bedoeld om de gelovigen moed in te spreken in moeilijke tijden en de hoop niet te laten varen.

door deze verwachtingen hoog te houden gaven ze hun geloof niet op.

Dus Johannes heeft nooit een visioen gehad?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, maar het heeft wat inleiding nodig en is een boel tekst, ik waarschuw je vast.

Hartelijk dank vast voor het knip en plak werk. Een ronvermelding zou echter prettig zijn (en ook de ongeschreven regel binnen internetfora). Wellicht dat het dan afgesplitst kan worden.

Wel wat kanttekeningen.

Gedurende de middeleeuwen had de Roomse kerk de touwtjes stevig in handen. De bisschop van Rome had zowel temporele als spirituele macht, het instituut werd de manier om gered te worden, zonder het OK van de kerk was je voor eeuwig verdoemd. Verlossing in Jezus Christus werd dus vervangen door een systeem van verlossing door mensen, met als absolute hoofd de paus, die een alter christos werd, de plaats van God als rechter en koning der koningen innam. De bijbel was voor het gewone volk niet toegankelijk, alleen de priesterlijke elite las hem en dan in het Latijn. Het gewone volk had dus geen toegang tot de waarheid en de kerk kon doen wat ze wilde, en deed dat ook.

Of je daadwerkelijk gered wordt hangt natuurlijk af van God. Er werd niets vervangen en de paus is zeker nooit een alter christos geweest. Recentelijke studie heeft uitgewezen dat de Bijbel wel degelijk beschikbaar was voor een breed deel van de bevolking. De wereldlijke macht van de paus was slechts beperkt tot een gebied in het huidige Italië.

Graag wat meer (wetenschappelijke) onderbouwing dus voor de wilde beweringen die zo te zien eigenlijk vooral zijn gestaafd op vooroordelen.

Toen de eerste protestanten de bijbel begonnen te ontdekken en die aan het volk te onderwijzen, was dat een groot probleem voor Rome. In eerste instantie wilde men de kerk slechts hervormen, want erkende het nog steeds als de kerk van Christus. Echter, dankzij met name bovenstaande profeties, die van Daniel en de openbaringen, en tevens de geschriften van Paulus, begon men de Roomse kerk en de paus te herkennen voor wat het is, antichrist. Dat maakte openlijke oppositie en veroordeling van die hele kerk acceptabel en dus had Rome een probleem.

Je beseft dat dit een geromantiseerde geschiedkundige fabel is?

Waar zij voorheen gebruik maakte van bruut geweld via de inquisitie en openlijke oorlogen om protestantse tegenstand neer te drukken, begon zij nu op een andere manier het werk van de protestanten te ondermijnen: door infiltratie, misleiding, een meer ondergrondse benadering. Het belangrijkse Roomse instrument hiervoor was de orde van de Jezuieten van Ignatius Loyola en zijn contrareformatie. Ignatius' orde zwoer volledig trouw aan de paus en de kerk, leden dienden zich volledig op te offeren voor het aan de macht houden van de paus, absoluut gehoorzamen, en elk middel was toegestaan om dit doel te bereiken. Dit maakte van de Jezuieten een gevreesde maar ook gehate orde. Zo misleidend en immoreel gingen ze te werk, dat zelfs katholieke koningen hen niet verdroegen en verbanden. Uiteindelijk was het zelfs een paus, Clementius IV, die in 1773 met een pauselijke bul zelf de orde verbood.

Verbod is niet veel later opgeheven (1814). De jezuïeten waren een goed werkend instrument tegen ketterijen onder andere door het onderwijs wat ze verspreide. De jezuïeten zijn zonder meer een zeer gerespecteerde orde binnen de katholieke Kerk. De contrareformatie heeft zijn werk doel niet gemist. Daarnaast maak je er nu wel een erg eenzijdig propagandistisch verhaal van terwijl de medaille toch echt wel 2 kanten heeft.

Vanaf toen begon men jezuieten op georganiseerde manier, met name uit Spanje, te verwijderen. Veel van hen werden op een boot op de middellandse zee gezet, om uiteindelijk onder andere op Corsica terecht te komen.

De Jezuieten runden vele scholen en universiteiten, waar voornamelijk de elite heen ging om opgeleid te worden. 1 van die scholen was in Ingolstadt, Beieren in Duitsland. Hier werd een man genaamd Adam Weishaupt opgeleid. Adam Weishaupt geloofde dat de geschiedenis zich in cycli voortzet, en dat indien hij die cycli zou kunnen vatten, hij een nieuw utopia zou kunnen scheppen. Hij maakte een plan om dit te realiseren, wat onder andere inhield het verwijderen van de monarchien, het instellen van democratische republieken, het emanciperen van vrouwen, het afschaffen van traditionele religie. Om zijn plan te realiseren stichtte hij de orde van de Perfectibilisten oftewel de orde van de Illuminati. Hij vrijmetselaarsloges te infiltreren en zodoende kreeg hij politieke invloed, met name in Frankrijk. De politieke groep die zijn idealen nastreef waren de Jacobijnen.

De jezuïeten runnen veel scholen en universiteiten waaronder enkel al zo'n 220 instellingen voor hoger onderwijs. Je praat over jezuïeten in de verleden tijd, maar feit is dat de jezuïeten tot vandaag de dag een zeer groot aandeel hebben in het verspreiden van de blijde boodschap.

In 1789 was het tijd voor Revlutie in Frankrijk. Dit was openlijke rebellie tegen Gods orde, gebaseerd op het Luciferische idee dat de mens zichzelf kan redden door een verlichte rede. De monarchie werd onthoofd, er werd een republiek gesticht, de 'godin van de rede' werd in de Notre Dame gekroond, en er begon een 'reign of terror'. Dit alles onder de slogan 'Liberte, Egalite, Fraternite'.

Men kroonde een keizer, Napoleon, die, toevallig, uit Corsica kwam. Napoleon was zeker ee vrijmetselaar, en hoogstwaarschijnlijk Jezuiet-getraind. Toen Napoleon met zijn leger de Europese landen begon binnen te vallen, was 1 van die landen Italie. Het Vaticaan was toen nog een natie (de pauselijke staten), maar onder de leiding van Generaal Berthier werd de paus afgezet en verbannen. Hij verloor zijn koninkrijk. Dit is een moment wat in de openbaringen en Daniel wordt weergegeven als het einde van de 1260 jaarperiode, oftewel het beest 'leek een dodelijke wond te hebben'.

Heb je hier serieuze geschiedkundige bronnen voor?

Een paar jaar later, in 1801 worden de Jezuieten opnieuw door de Paus erkend in Rusland. In 1814 hersteld Pius VII de Jezuieten orde via de bul Sollicitudo omnium ecclesiarum. In hetzelfde jaar wordt de Paus definitief in ere hersteld en hij ontvangt opnieuw autoriteit over zijn Pauselijke staten. De Jezuieten orde is vanaf dan de machtigste orde binnen de kerk, machtiger dan de Orde van Malta, Rooms katholicisme is vanaf dan gelijk aan Jezuitisme. Het lijkt er dus op dat de Franse Revolutie achter de schermen gepland en gerund werd door de Jezuieten, als wraak op de paus en om zichzelf terug aan de macht te krijgen. Dat tijdens de revolutie veel katholieken (ook jezuieten) omkwamen doet hier niets aan af; men is bereid de eigen leden op te offeren voor het grotere goed.

Heel erg sterk. Katholicisme heeft nimmer gelijk gestaan aan jezuïtisme. Er zijn altijd vele orden geweest die elk hun eigen aandeel hadden/hebben en die binnen de katholieke Kerk op gelijke voet tot elkaar staan. Daarnaast is het hele wraak verhaal wel extreem ongeloofwaardig. Ik zou hier graag meer serieuze geschiedkundige onderbouwing voor hebben.

In de tijdsperiode voor de revolutie vluchtten vele protestanten naar de nieuwe wereld. Het meest prominente deel daarvan zou de Verenigde Staten van Amerika worden. Na initiele verdeling, revolutie en oorlog wordt er onafhankelijkheid verklaard en een republiek gesticht, met een grondwet, een congres, een senaat en een president. Wanneer we de geschiedenis van de founding fathers van de VS bekijken, blijken zij, stuk voor stuk, van Jefferson tot Washington tot Franklin, allemaal aanhangers te zijn van de filosofie van de verlichting, de filosofie van de Franse Revolutie.

is er een directe link tussen de founding fathers en de Jezuieten? Ja. George Washington bekeerde zich op zijn sterfbed tot Rooms katholicisme, en werd gedoopt en ontving communie van een Jezuitenpriester.

Dat zegt niet zo heel veel. Mijn biechtvader is een pater karmeliet en alhoewel ik zeer geïnteresseerd ben in het karmelitaanse ben ik geen karmeliet, ook geen lid van de derde (leken) orde. Waarom mijn biechtvader een pater karmeliet is? Puur toeval.

Het lijkt erop dat de Jezuieten van de Verenigde Staten een model en basis voor het realiseren van hun plan van werelddominantie maakten. Ze zorgden voor een grondwet die kerk en staat scheidt en vrijheid van geloof toelaat, omdat in protestantse landen als Groot Brittannie rooms katholicisme praktisch verboden was. Rooms katholieke koningen werden onthuld en gedood. Dus in de VS vonden zij een nieuwe vesting van waaruit zij te werk konden gaan voor het realiseren van hun plannen. Dit zie je ook in de vele nationale gebouwen en monumenten van de VS: het capitool is als een kopie van Rome, inclusief de obelisk zoals op het St Pietersplein. Het vrijheidsbeeld is de godin van de rede, de toorts die zij draagt het symbool voor verlichting. Dit is een kopie van een standbeeld wat in Parijs op een eiland in de Seine staat. De occulte mysterie-religie is de religie van de jezuieten, de vrijmetselarij en de vele andere esoterische genootschappen, het is de religie die ten grondslag ligt aan het denken van de Franse Revolutie, de religie van Rome en is de religie van Satan die zegt: gij zult als god wezen, met kennis van het goed en het kwaad.

Het is in de vele esoterische genootschapen, katholieke ridderorden, fraternities, ronde tafels enzovoort waar de elite gerecruteerd en op sleutelposities gezet worden om strategisch de wereld tot een nieuwe orde te brengen. Deze groepen zijn wereldwijd actief, en met een beetje zoeken kom je altijd Jezuieten op de achtergrond tegen. Het is in deze groepen waar de werkelijke beslissingen over wereldpolitiek worden gemaakt. Achter de schermen van onafhankelijke landen zijn het dezelfde mensen die aan de touwtjes trekken. Door het uitspelen van landen/politieke systemen/religies tegen elkaar, tracht men een synthese te bereiken waarin uiteindelijk de kerk, met de paus uiteindelijk ultiem zal heersen, of wellicht komt de duivel uiteindelijk zelf als messias en neemt die plaats in.

Openlijk waren Rome en de VS lange tijd geen geallieerden. Echter, door de geschiedenis heen zie je dat de twee naar elkaar toegetrokken zijn. Presidenten begonnen weer eer te bewijzen aan pauzen. Een markeerpunt is de alliantie van Reagan met Paus Johannes Paulus II, welke bij zou hebben gedragen aan het beeindigen van de koude oorlog/het stoppen van communisme. De laatste presidenten zijn allemaal dikke mik met de paus. Overigens heb je natuurlijk niet alleen die 2 naties; de wereld komt samen bij de Verenigde Naties, waar de paus een belangrijk spreker is, en de president van de VS het hoofd van de veilihgeidsraad. De VN is de derde persoon in de valse 3-eenheid, de 'koningen die hun macht aan het beest geven'.

Ook op spiritueel niveau is er meer en meer toenadering gezocht. De protestantse kerken van de VS, die wereldwijd invloed hebben, spelen een sleutelrol. De meeste van deze kerken zijn geinfiltreerd door de ordes of erdoor gesticht. Het zijn de protestantse, evangelische en andere kerken die opnieuw de unie met Rome zoeken. Men transformeert de christelijke religie in een steeds meer mystieke, occulte ervaring. Dit doet men door de introductie van Jezuitische spiritualiteit, gebaseerd op de 'spirituele oefeningen' van Ignatius van Loyola. Hierbij wordt men in een andere bewustzijnsstaat geleid, door middel van meditatie/visualisatie/matra's enzovoorts. Hierdoor opent men zich niet voor de Heilige Geest, maar voor demonen. Zodoende krijgt satan directe toegang tot de geesten van mensen en is in staat hun kijk op zaken, geloof, enz. te beinvloeden.

Wat je hierbij moet begrijpen is dat de rooms katholieke kerk, zoals elke esoterische cult, 2 doctrines heeft: een esoterische en een exoterische. De esoterische doctrine is voor de ingewijde elite, de exoterische voor het gewone volk om hen dom en onder controle te houden. De exoterische leer van Rome is een misvormde versie van het christelijk geloofd, een gekerstend heidendom zo je wilt. De esoterische leer is puur Luciferianisme en Satanisme. De Roomse kerk is de fysieke uiting van de zuiver Satanische leer van de goddelijkheid van de mens en de kennis van goed en kwaad. De paus is hierbij de spreekbuis voor de goddelijke rede. Daarom wordt hij ook als onfeilbaar bestempeld. Zijn woord is gelijk aan wat redelijk en moreel is, en daarom is tegenspraak niet mogelijk en zelfs bestrafbaar met de dood. Dit is godslastering en godslastering is het kenmerk van het beest uit openbaringen 13.

Het roomse systeem heeft allerlei zaken in zich die niet bijbels zijn of zelfs direct tegen de bijbelse leer ingaan. 'Traditie' heeft meer autoriteit dan de Schrift. Zodoende zijn de 10 geboden die je in een katholieke catechesis tegenkomt, niet dezelfde 10 geboden zoals je die in Exodus 20 tegenkomt. Het 2e gebod is verdwijderd, de sabbat is in de 'dag van de heer' veranderd, er is een boel tekst weggelaten en het tiende gebod is in 2en gedeeld (om toch tot 10 geboden te komen, immers bleven er maar 9 over na het weghalen van het tweede). Het probleem hiermee is dat je Gods wet niet kan aanpassen. Of je gehoorzaamt Gods wet, of je gehoorzaamt menselijke wetten. Je kunt niet tegelijkertijd God gehoorzamen en de paus, de twee zijn onverenigbaar. Wie je gehoorzaamt, laat ook zien wie werkelijk je god is.

Om de wereld in universele rebellie tegen God te krijgen (wat Satan effectief tot God zou maken), dienen universeel andere wetten dan Gods wet gedwongen te worden op de wereldbevolking, en gehoorzaamheid aan Gods wet bestraft te kunnen worden met de dood. Dit is de realisatie van het 'teken van het beest', dat je op je voorhoofd of je hand ontvangt. Immers, Gods teken ontvang je ook op je voorhoofd en op je hand:

Deuteronomium 6:4 Hoor, Israël! de HEERE, onze God, is een enig HEERE!

5 Zo zult gij den HEERE, uw God, liefhebben, met uw ganse hart, en met uw ganse ziel, en met al uw vermogen.

6 En deze woorden, die ik u heden gebiede, zullen in uw hart zijn.

7 En gij zult ze uw kinderen inscherpen, en daarvan spreken, als gij in uw huis zit, en als gij op den weg gaat, en als gij nederligt, en als gij opstaat.

8 Ook zult gij ze tot een teken binden op uw hand, en zij zullen u tot voorhoofdspanselen zijn tussen uw ogen.

Logischerwijs is het 'teken van het beest' die wet van het beest. die wetten van de Roomse kerk die direct ingaan tegen Gods wet. Deze wetten van Rome zullen gezien worden als 'redelijk' en daarom gehoorzaambaar. Men zal, na de economische crisis en de oorlog die hierop volgt, verlangen naar moraliteit en orde, en Rome zal die orde brengen via haar economische en politieke systeem van 'sociale gelijkheid'. De wereldbevolking zal er zelf om vragen. En wat als men niet gehoorzamen wil? Dat is waar de VS haar rol speelt.

Sinds 9/11 is de VS meer en meer fascistisch geworden en iedereen die nu verdacht wordt van 'terrorisme', kan opgesloten, vervolgd en gedood worden. Echter, 'terrorisme', is praktisch gelijk aan 'niet eens met de overheid'. Dit is van dezelfde natuur als Rome ten tijde van de inquisitie. Spreek je ons tegen, dan sterf je. De VS is de vervolgende macht in de wereld, die onder controle van Rome via de jezuieten opnieuw Rome tot wereldautoriteit zal brengen en het ongehoorzamen van haar wetten die in strijd zijn met Gods wet zal vervolgen.

Goed op bovenstaande zal ik even niet per alinea ingaan omdat ik eerst wel bijzonder benieuwd ben naar alle geschiedkundige onderbouwingen voor dit hele interessante verhaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En Jezus is al teruggekomen?

die apocalyptische geschriften waren bedoeld om de gelovigen moed in te spreken in moeilijke tijden en de hoop niet te laten varen.

door deze verwachtingen hoog te houden gaven ze hun geloof niet op.

Dus Johannes heeft nooit een visioen gehad?

dat beweer ik niet, maar ik neem aan dat er in die woelige tijden een soort geheimtaal of symbooltaal en getallen gebezigd werd,[ om niet alles openlijk bij naam te noemen ivm. de veiligheid] aangezien veel apocalytische geschriften ook onder een andere naam werden geschreven [heb ik ooit gelezen]

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, maar het heeft wat inleiding nodig en is een boel tekst, ik waarschuw je vast.

Hartelijk dank vast voor het knip en plak werk. Een ronvermelding zou echter prettig zijn (en ook de ongeschreven regel binnen internetfora). Wellicht dat het dan afgesplitst kan worden.

Maar ik heb niks geknipt en geplakt. Ik heb dit uit mijn hoofd opgeschreven.

Of je daadwerkelijk gered wordt hangt natuurlijk af van God. Er werd niets vervangen en de paus is zeker nooit een alter christos geweest. Recentelijke studie heeft uitgewezen dat de Bijbel wel degelijk beschikbaar was voor een breed deel van de bevolking. De wereldlijke macht van de paus was slechts beperkt tot een gebied in het huidige Italië.

Graag wat meer (wetenschappelijke) onderbouwing dus voor de wilde beweringen die zo te zien eigenlijk vooral zijn gestaafd op vooroordelen.

Toch had de paus invloed door het kunnen excommuniceren van koningen.

De bijbel beschikbaar voor een breed deel van de bevolking... hoe kan dat wanneer men pas eind middeleeuwen met vertalen uit het Grieks, Latijn en Hebreeuws etc. begon? Er geen boeken gedrukt werden?

Je beseft dat dit een geromantiseerde geschiedkundige fabel is?

Nee. Ik vat samen wat er plaats vond toen o.a. Luther de bijbel begon te lezen, en zich onder andere tegen Tetzel uitsprak, met alle gevolgen van dien.

Verbod is niet veel later opgeheven (1814). De jezuïeten waren een goed werkend instrument tegen ketterijen onder andere door het onderwijs wat ze verspreide. De jezuïeten zijn zonder meer een zeer gerespecteerde orde binnen de katholieke Kerk. De contrareformatie heeft zijn werk doel niet gemist. Daarnaast maak je er nu wel een erg eenzijdig propagandistisch verhaal van terwijl de medaille toch echt wel 2 kanten heeft.

Ik denk dat de Jezuieten inderdaad een zeer goed werkend instrument waren, maar hun werk had met de bijbel niets te maken.

De jezuïeten runnen veel scholen en universiteiten waaronder enkel al zo'n 220 instellingen voor hoger onderwijs. Je praat over jezuïeten in de verleden tijd, maar feit is dat de jezuïeten tot vandaag de dag een zeer groot aandeel hebben in het verspreiden van de blijde boodschap.

Voor de duidelijkheid: wanneer ik het over 'jezuieten' heb, bedoel ik de hogere leden, niet de lagere leden. Zoals in alle esoterische genootschappen/ordes is er een rangorde en de lagere leden weten vaak niet wat de hogere leden uitvoeren. Er zijn vast veel jezuieten die oprecht het evangelie willen verspreiden. Echter spreek ik over de agenda van de top.

Heb je hier serieuze geschiedkundige bronnen voor?

Ja. Dit is gewoon geschiedenis. Het feit dat Napoleon Jezuiet-getraind is is min of meer speculatie, maar wel zeer waarschijnlijk. Het resultaat van zijn campagne in Italie, die pauselijke bul, is er erg indicatief voor.

Heel erg sterk. Katholicisme heeft nimmer gelijk gestaan aan jezuïtisme. Er zijn altijd vele orden geweest die elk hun eigen aandeel hadden/hebben en die binnen de katholieke Kerk op gelijke voet tot elkaar staan. Daarnaast is het hele wraak verhaal wel extreem ongeloofwaardig. Ik zou hier graag meer serieuze geschiedkundige onderbouwing voor hebben.

Dat deel is moet ik toegeven meer speculatie omdat die geschiedenis zo verhuld is. Het enige wat je kan doen is de links leggen tussen de revolutionairen, de jezuieten, en de kerk.

Een andere mogelijkheid is dat het geen wraak was, maar een toneel. De kerk was onthuld door de protestanten als antichrist. Een oplossing is het te laten lijken alsof de kerk 'sterft', waardoor het lijkt alsof haar macht en invloed weg is, maar dat het achter de schermen nog steeds invloed heeft. Dit is wellicht waarschijnlijker dan de wraak hypothese. Ik denk dat niemand exact weet wat er is gebeurd. Maar wat opmerkelijk is is die bul, de revolutie en het afzetten van de paus, en wederom een bul die de orde herstelt, waarna de paus zijn staten terugkrijgt. Ik neem aan dat je dit zelf ook een opmerklijke gang van zaken vindt.

Dat zegt niet zo heel veel. Mijn biechtvader is een pater karmeliet en alhoewel ik zeer geïnteresseerd ben in het karmelitaanse ben ik geen karmeliet, ook geen lid van de derde (leken) orde. Waarom mijn biechtvader een pater karmeliet is? Puur toeval.

Dat is zo. Maar Washingtons gedachtengoed is in de context wel interessant, aangezien die gelijk is aan dat van de revolutionairen, die praktisch allemaal jezuit getraind waren, inclusief een man als Voltaire.

Goed op bovenstaande zal ik even niet per alinea ingaan omdat ik eerst wel bijzonder benieuwd ben naar alle geschiedkundige onderbouwingen voor dit hele interessante verhaal.

Het spijt me zeer maar ik kan je niet alle bronnen geven voor alles wat ik hierboven geschreven heb, aangezien dat het resultaat is van het jarenlang lezen van en luisteren naar ontelbaar verschillende bronnen en het afwegen daarvan. Ik zou zelf dus niet tevreden zijn met het geven van 1 bron aangezien dat zelden volledig is, dus wordt het een hele studie en daar heb ik geen tijd voor. Je hebt echter zelf ook een zoekmachine dus kan zelf zaken opzoeken als ze je interesseren. Daar zou ik wel assistentie bij kunnen verlenen en dat met plezier doen.

Voor bepaalde zaken wat betreft het kaholieke geloof kan ik je denk ik wel bronnen geven en zal dat voor zover tijd me dat toelaat ook doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar ik heb niks geknipt en geplakt. Ik heb dit uit mijn hoofd opgeschreven.

Excuus. Dank dan voor het vele werk.

Het spijt me zeer maar ik kan je niet alle bronnen geven voor alles wat ik hierboven geschreven heb, aangezien dat het resultaat is van het jarenlang lezen van en luisteren naar ontelbaar verschillende bronnen en het afwegen daarvan. Ik zou zelf dus niet tevreden zijn met het geven van 1 bron aangezien dat zelden volledig is, dus wordt het een hele studie en daar heb ik geen tijd voor. Je hebt echter zelf ook een zoekmachine dus kan zelf zaken opzoeken als ze je interesseren. Daar zou ik wel assistentie bij kunnen verlenen en dat met plezier doen.

Ik ken de sites die dit soort verhalen produceren. Over het algemeen barst het van de fouten over zelfs simpele verifieerbare dingen. Ik zou ook geen genoegen nemen met slechts 1 bron, er zijn immers redelijk wat bronnen die door geschiedkundigen serieus genomen worden. Sites die bol staan van dit soort theorieën vallen daar echter nooit onder.

Voor bepaalde zaken wat betreft het kaholieke geloof kan ik je denk ik wel bronnen geven en zal dat voor zover tijd me dat toelaat ook doen.

Ik wacht rustig af. Ik verwacht dan wanneer het om kerkleer gaat wel verwijzingen naar officiële documenten. Er worden namelijk nogal wat fabels voor waar aangenomen die nimmer onderdeel hebben uitgemaakt van de katholieke leer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Apache, herinner je je nog wat ik zei over lange posts..? Daar krijg je dit soort reacties van. Probeer je punt kort en bondig te maken.

En om op je vraag in te gaan: ik weet niet wat ik moet denken voor Openbaringen, maar wat ik denk is dit:

1) Openbaringen beschrijft wat er steeds in de wereldgeschiedenis gebeurt: het opkomen van wereldmachten die Gods kerk (de vrouw uit Op. 12) probeert te verscheuren.

Of

2) Openbaringen beschrijft iets dat nog moet komen, de opkomst van een groot beest met een profeet. Overigens denk ik dat je die beide symbolisch op moet vatten. Tenminste, ik zie nog niet zo een fysiek beest oprijzen met horens en dergelijke. Eerder moet je denken aan een wereldmacht of een zeer machtige groep personen. Ik neem aan dat als dit aan de orde komt, elke christen dit zal herkennen en zal denken: "O, bedoelden ze dit in Openbaringen."

Link naar bericht
Deel via andere websites
Denk je dat t toeval is dat de Pausmobiel gefinancieerd is met een lening van de ING Bank? Wat is het logo van de ING Bank? Juist! Een leeuw, een BEEST!. En hoeveel wielen heeft de Pausmobiel? Juist! VIER! Precies hoeveel ruiters er uit de hemel zullen verschijnen.

mijn auto heeft ook vier wielen.

maar ik heb hem gelukkig zelf betaald :D

maar ik ken heel veel mensen wiens auto - ook met vier wielen -gefinancieerd is door de ING.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Die mensen zijn allemaal onderdeel van een netwerk van een alliantie van buitenaardse wezens welke een cruciale rol zullen spelen in de eindtijd. Ik zou uit hun buurt blijven als ik jou was!

buitenaardse wezens?

dus die lopen hier volgens jou ook al rond?

of hebben ze elders een netwerk?>

waar kan ik ze nog meer aan herkennen? :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

@maran: je kunt ze dus herkennen aan een voertuig met precies VIER wielen, dat gefinancieerd wordt door de ING. Verder, hoe meer t voertuig lijkt op de Pausmobiel (bijv zo'n bestelbusje/auto met n verhoogde achterkant) hoe hoger de rang in de orde. Hoe meer 6'en in het nummerbord, hoe belangrijker hun rol bij t Einde de Tijden. Verder hebben ze nog een secret handshake (en voor de reptilians onder hen, een tail shake). Maar die mag ik niet verklappen, dat zou desastreuze gevolgen hebben!!

Link naar bericht
Deel via andere websites
@maran: je kunt ze dus herkennen aan een voertuig met precies VIER wielen, dat gefinancieerd wordt door de ING. Verder, hoe meer t voertuig lijkt op de Pausmobiel (bijv zo'n bestelbusje/auto met n verhoogde achterkant) hoe hoger de rang in de orde. Hoe meer 6'en in het nummerbord, hoe belangrijker hun rol bij t Einde de Tijden. Verder hebben ze nog een secret handshake (en voor de reptilians onder hen, een tail shake). Maar die mag ik niet verklappen, dat zou desastreuze gevolgen hebben!!

geloof je dat nu echt? :?

ik sta eigenlijk een beetje versteld, maar ja, als jij het zo ziet wil ik je ook niet voor het hoofd stoten, maar ik vind het wel heel ver gezocht.

lijkt een beetje op een sekte als ik het zo lees.

valt dit ook onder het christendom?

is hier ook onderzoek naar gedaan?

en nummerborden kun je toch niet zelf kiezen?

althans niet in Nederland?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Denk je dat t toeval is dat de Pausmobiel gefinancieerd is met een lening van de ING Bank? Wat is het logo van de ING Bank? Juist! Een leeuw, een BEEST!. En hoeveel wielen heeft de Pausmobiel? Juist! VIER! Precies hoeveel ruiters er uit de hemel zullen verschijnen.
Ik kon het niet laten toch even te reageren, zeg dat het een grapje van je is, ik moet zeggen dat je heel veel fantasie hebt, leuk voor een horrorfilm, maar je beseft toch wel dat dit geen realiteit is ?
Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik kon het niet laten toch even te reageren, zeg dat het een grapje van je is, ik moet zeggen dat je heel veel fantasie hebt, leuk voor een horrorfilm, maar je beseft toch wel dat dit geen realiteit is ?
het is geen grap. En sterker nog (eigenlijk mag ik dit niet van mijn Orde zeggen), alle atomen uit jouw lichaam zijn eigenlijk mini-Pausmobieltjes. En onze planeten zijn weer atomen uit, idd, een hele grote Pausmobiel. Enzovoorts. 777 lagen van realiteitsschalen, opgebouwd uit Pausmobielen. Vertel dit ajb niet door, want dit is echt top top top secret.
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
  • 3 months later...

We leven in de eindtijd zoals uit de Bijbel duidelijk blijkt (2Tim.3:1-5).

We kunnen dus binnenkort verwachten dat Satan en zijn demonen (Openb.16) alle wereldleiders in stelling brengt tegen Jezus en zijn hemelse Vader...

(Psalm 2:2) . . .De koningen der aarde stellen zich op En de hoogwaardigheidsbekleders zelf hebben zich als één [blok] aaneengesloten Tegen Jehovah en tegen zijn gezalfde.

Satan gebruikt daar o.a. de 7de wereldmacht voor, de valse profeet, het dualistische bondgenootschap Amerika-Verenigd koninkrijk.

De Verenigde Naties is (Openbaring 17:11) . . .het wilde beest dat was maar niet is, is ook zelf een achtste [koning], maar spruit voort uit de zeven…

Eerst de Volkenbond later de VN wordt aanbeden door vele mensen inclusief christenen.

Christelijke geestelijken hebben de VN nota bene “de politiek uitdrukking van Gods Koninkrijk†genoemd.

Zou Jezus Christus zich verbinden met de met een beest vergeleken organisatie, terwijl Dan.2:44 zegt dat Gods koninkrijk (onder Christus) al die (nu bestaande koninkrijken) zal verbrijzelen.

Nee natuurlijk niet!

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid