Spring naar bijdragen

Vragen en gedachten: mijn worsteling met het christendom


Aanbevolen berichten

Lieve schat,

Je vraagt je af als gebed wel zin heeft, daar God al ons leven heeft uitgestippeld. Wel.. in de bijbel zijn er tal van voorbeelden waaruit blijkt dat gebed wel invloed heeft op God's wil.. Het gedeelte van Hanna heeft me echt bemoedigd en is zelf het antwoord geweest op veel van mijn vragen.. God had Hanna lief, hoewel Hij haar moederschoot gesloten had. Dus God zijn wil voor Hanna was dat zij geen kinderen zou krijgen.. Hanna echter bad tot God (onophoudelijk) en God veranderde zijn plan voor Hanna. Hanna kreeg Samuel!!! Hoop dat ik hiermee tenminste 1 van jou vragen heb beantwoord!!! Met een zuiver gebed kun je bergen verzetten!!!!!

(1 Sam 1)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 9 months later...
Geloven jullie dat goede mensen in de hel belanden? Ik heb de bijbel 4x van kaft tot kaft gelezen. Ik ben nu aan mijn 5e keer en elke keer kom ik weer nieuwe dingen tegen. Maar 1 ding is steeds weer duidelijk: Niemand komt tot de vader dan door Mij. Hier werd bijna elke week in de kerk over gezongen. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de vader dan door Hem". Dit zou betekenen dat als ik mijn hele leven zou wijden aan het helpen van mensen in arme gebieden, ik uiteindelijk in de hel beland omdat ik niet geloof in God, en dus ook Jezus niet accepteer als mijn verlosser en heer.

Dat klopt.

Even uit de oude doos... ik wou even wat meer over je weten MasterJapie en kwam uit op je eerste topic hier. Ik steek je bij deze een hart onder de riem ;) : Eulogia, wat een onzin. Jij bent God niet. De Bijbel zegt dat je wordt beoordeeld naar je werken en ook dat Jezus zal zeggen tegen sommige christenen 'ga weg ik heb u nooit gekend'.... alleen God weet wie waar naar toe gaat (en wat die plekken nou precies zijn, hoe lang eea duurt, hoe lichamelijk etc etc). Wie zegt dat de Hindoe die zijn hele leven wijdt aan straatkinderen redden van de dood, prostitutie, honger etc Jezus niet veel beter kent dan de ogenschijnlijk vrome TV evangelist die meer geinteresseerd is in stardom en zijn bankrekeningn?
Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank je MysticN. voor het bumpen van dit topic.

Ook ik ben blij met deze achtergrond info.

Dank je MasterJapie voor je getuigenis.

Ik heb heel veel affiniteit met wat je schrijft.

Ik hoop, dat je huisarts zult worden en niet een specialisatie zult kiezen.

Huisartsen met het hart op de goede plek en begrip voor wat mensen beweegt zijn er nooit genoeg.

En dat is wat ik in jou zie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Masterjapie,

Fijn dat je dit hebt willen delen (ik had dit topic niet eerder gelezen)ik herken er veel in. Ook ik heb lang op twee gedachten gehinkt en soms nog, en ik heb dat ook met mijn gezin besproken zelfs met een ouderling.

Nee negatieve reacties kreeg ik er niet op, wel bracht het onrust met zich mee.

Dat jouw moeder verdrietig is met jouw "geloofsafval" kan ik begrijpen, als zij in een letterlijke hel gelooft. Niet dat ze jou afvalt,en geen begrip toont.

Hoe is de relatie nu?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zo dit is een flinke bump :P De relatie met m'n ma is alleen maar slechter geworden. M'n pa is eerder deze maand overleden en ze deed alles wat ze kon om mij niet bij de begrafenis te kunnen laten zijn, helaas voor haar heb ik nog wat familieleden met wie ik wel een goede relatie heb. En wat betreft de vragen in dit topic is alles mij sindsdien een stuk duidelijker geworden ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zo dit is een flinke bump :P De relatie met m'n ma is alleen maar slechter geworden. M'n pa is eerder deze maand overleden en ze deed alles wat ze kon om mij niet bij de begrafenis te kunnen laten zijn, helaas voor haar heb ik nog wat familieleden met wie ik wel een goede relatie heb. En wat betreft de vragen in dit topic is alles mij sindsdien een stuk duidelijker geworden ;)

Gecondoleerd! Wel rot dat je moeder zo met je om gaat, je weet wel gelijk wat je aan haar hebt. Denk je dat het nog goed komt tussen jullie of laat je het zo rusten?

Link naar bericht
Deel via andere websites

De relatie met m'n ma is alleen maar slechter geworden.

M'n pa is eerder deze maand overleden

En wat betreft de vragen in dit topic is alles mij sindsdien een stuk duidelijker geworden ;)

Jammer.

Van harte gecondoleerd.

Je moet een moeilijke tijd hebben gehad.

Zoals men vaak zegt, als je er al iets aan hebt, het leven zelf is een leerschool en als je er wat aan hebt, dan is het niet nutteloos geweest.

(Ik weet het: schrale troost)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Geloven jullie dat goede mensen in de hel belanden?

Nee, dat geloof ik niet. Ik geloof ook niet dat er veel mensen bestaan die alleen maar goed zijn. Jij wel?
Waarom zijn er genezingsdiensten?
geen idee. Dat lijkt me meer een psychologische dan een theologische vraag.
Geeft God voorrang aan zieken waar massaal voor word gebeden?
geen idee. Ik denk dat gebed zinvol is, maar dat het geen vervanging is voor asperine, clenbuterol of metformine.
Heeft mijn vader meer kans op een plotselinge, miraculeuze genezing als er voor hem word gebeden door honderden mensen tegelijk, dan een klein, terminaal ziek meisje die stilletjes voor zichzelf bid in haar kamer van het ziekenhuis?
geen idee. Ik denk niet dat God een automaat is die bij verhoogde input ook een verhoogde output geeft.

Waarom bidden mensen eigenlijk om genezing in de eerste plaats? Ik kan begrijpen dat het op een emotioneel en spiritueel niveau behulpzaam is. Zo is het ook behulpzaam om je problemen met anderen te delen en niet alles op te kroppen. Daar is het hele beroep van een psychiater op gebaseerd. Maar waarom denken mensen dat bidden zou helpen met de fysieke aspecten van het leven?

Omdat ze geloven dat God wel eens ingrijpt?

God is almachtig en alwetend. Als mijn vader zou genezen van kanker, dan was dat al die tijd deel van God's plan. God weet al of mijn vader zal genezen of niet. Zo weet Hij van alle mensen al of hun ziekte geneest of dat ze eronder zullen bezwijken. Dus waarom denken mensen dat hierom bidden helpt?

Als wij geschapen zijn naar Zijn beeld, dan valtiets van God te begrijpen door naar mensen te kijken. God is, m het zo maar te noemen, heel wat menselijker dan je wellicht zou denken. god is geen onveranderlijke entiteit.
Ik heb erg lang geprobeerd om in God te blijven geloven.
een zware last, lijkt me. Ik kan me er zelf niets bij voorstellen, omdat ik ooit enige noodzaak of verlichting heb gevoeld wat dan ook te geloven. Sterker, mijn ouders hebben me vooral geleerd niets zomaar te geloven. Vind ik nog steeds een eenvoudiger benadering dan jezelf dwingen iets te geloven.
Het is omdat ik nog jong ben. Ik heb nog zoveel dingen die ik wil doen in het leven, zoveel dingen die ik nog wil ontdekken, dat de dood mij een soort oerangst inboezemt. Maar ik denk dat als ik oud en moe ben dat ik de dood veel beter zal kunnen accepteren. Zolang ik maar alles heb bereikt wat ik wilde bereiken, en een positieve invloed heb gehad op anderen zodat ik voort zal leven in hun herinneringen. Het feit dat het leven uiteindelijk zal eindigen bemoedigt mij juist om het leven tot het uiterste te leven. Als het leven oneindig zou zijn zou het alle waarde verliezen.
:) dat vind ik altijd grappig, als mensen gaan beweren dat het juist wel fijn is dat ze hun geloof in een eeuwig leven kwijt zijn. Zo ken ik blinden die oprecht beweren dat ze wel blij zijn blind te zijn, of ouders van een zwaar gehandicapt kind die beweren dat ze wel blij zijn met die handicap. Het spijt me, maar het klinkt niet als acceptatie, maar als cognitive dissonantie reductie. Niks mis mee, maar ik vind het nooit zo overtuigend. En waarom zou je ook? Waarom is het nodig, als je ergens echt zo blij mee bent, te verkondigen dat het alternatief eigenlijk niet deugt?

Hoe dan ook, je verhaal over leeftijd is mogelijk waar, maar niet zo consistent met wat de meeste mensen laten zien. Jongeren zijn vaak nauweliks bezig met de dood, terwil de doodsangst groeit naarmate mensen ouder worden. Voor mezelf sprekend: de dood is mijn vriend, zolang ik me kan herinneren, en ik zie er niet tegen op dat die vriendschap zich op enig moment flink zal verdiepen.

hoe zien jullie een eeuwig leven in de hemel voor je?
ik heb daar geen goede woorden voor, die moet ik lenen van iemand die daar beter in was dan ik ben:

Eens zal ik gaan

tot waar de Ongeschonden Roos voor eeuwig bloeit,

en schouwen in Haar hart, tot waar de zee van bloed

zwart wordt van diepte: Mysterie, van Zichzelf gedragen,

dat uit Zichzelf geboren wordt.

Dat is de beste beschrijving die ik ken van de dood, die liefde is, beschreven door Gerard Reve.

Ik hoop dat ik hier wat meer antwoorden kan krijgen dan van boven, want daar bleef het stil.

Ik hoop dat ik je iets heb kunnen mee geven van hoe ik het ervaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid