Spring naar bijdragen

Einde van de Wereld 2012, de Maya's ?


Aanbevolen berichten

Amen Lobke! :#

Wat mij betreft mag Jezus echt vandaag wel terug komen, zo belangrijk vind ik dat afstuderen namelijk niet. Stel je eens voor dat je een kijkje mag nemen in de privébibliotheek van de Vader... Daar laat ik dat afstuderen graag voor vallen. :P

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 64
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik hoef maar even t nieuws te lezen, de krant open te slaan.... nee, zo moeilijk is t niet voor mij dat verlangen te begrijpen. Ik vind geloven in de hel dan weer wel moeilijk, want hoe veel erger kan t zijn dan hier? Jezus, van mij mag U vandaag nog komen!!

Er is niets ergers dan een wereld zonder hoop, zonder liefde, zonder enige vorm van goedheid. Er is niets ergers dan een wereld zonder God. De wereld hier is nog nooit zonder God geweest; zelfs in kampen als Auschwitz was God toch nog aanwezig. Als een heel klein lichtje misschien, maar toch. Dat je hier kunt bidden of Christus spoedig wil komen, geeft al aan dat het hier vele malen beter is. In de hel zul je dat nooit, nooit kunnen bidden. Daar is geen enkel zicht op ook maar een sprankje hoop.

Ik weet wel zeker dat niemand behalve de helbewoners ook maar enige idee heeft hoe het zou zijn als God zich geheel terugtrok hier op deze wereld. Net zoals niemand enige idee heeft hoe verschrikkelijk de Dag des Oordeels zal zijn, als de werkelijkheid opengereten wordt en het vuur van de gerechtigheid alle kwaad wegbrandt, ook in jou. Als Gods Gelaat zichtbaar wordt, dan zullen velen huiveren van doodsangst en van diepe schuld en misschien zelfs in paniek uitroepen: "O nee, mijn God, was U het al die tijd?"

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja Robert Frans,

Er is zeker liefde op aarde onder de volgelingen van Christus Jezus.........

(1 Korinthiërs 13:1-13) . . .Al spreek ik de talen van mensen en van engelen, maar heb geen liefde, dan ben ik een klinkend [stuk] koper of een schallende cimbaal geworden. 2 En al heb ik de gave van profeteren en ben vertrouwd met alle heilige geheimen en alle kennis, en al bezit ik al het geloof, zodat ik bergen kan verzetten, maar heb geen liefde, dan ben ik niets. 3 En al geef ik al mijn bezittingen om anderen te spijzigen, en al geef ik mijn lichaam over om te kunnen roemen, maar heb geen liefde, dan baat het mij in het geheel niet. 4 De liefde is lankmoedig en vriendelijk. De liefde is niet jaloers, ze snoeft niet, wordt niet opgeblazen, 5 gedraagt zich niet onbetamelijk, zoekt niet haar eigen belang, wordt niet geërgerd. Ze rekent het kwade niet aan. 6 Ze verheugt zich niet over onrechtvaardigheid, maar verheugt zich met de waarheid. 7 Ze verdraagt alle dingen, gelooft alle dingen, hoopt alle dingen, verduurt alle dingen. 8 De liefde faalt nimmer. ......11 Toen ik een klein kind was, placht ik als een klein kind te spreken, als een klein kind te denken, als een klein kind te overleggen; nu ik echter een man ben geworden, heb ik de [trekken] van een klein kind weggedaan.

13 Nu blijven echter geloof, hoop, liefde, deze drie; maar de grootste van deze is de liefde.

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lijkt mij dat er lacherig wordt gedaan over het einde van de wereld alsof het niet komt of niet in ons leven komt. Al zou dat het niet geval zijn dan dienen christenen toch waakzaam te zijn want "gij weet niet wanneer die dag zal komen".

Ook is het geduld dat God met de mensen heeft een mogelijkheid om de echtheid van onze liefde en trouw jegens hem te tonen.

Jezus zei daarover:......

(Markus 13:15-19) . . . Laat de man die zich op het dak bevindt, niet naar beneden komen, noch naar binnen gaan om iets uit zijn huis te halen; 16 en laat de man die op het veld is, niet terugkeren tot de dingen die hij heeft achtergelaten, om zijn bovenkleed op te halen. 17 Wee de zwangere vrouwen en hen die een klein kind zogen in die dagen! 18 Blijft bidden dat het niet in de wintertijd geschiedt; 19 want die dagen zullen [dagen van] een verdrukking zijn zoals er sedert [het] begin der schepping, welke God heeft geschapen, tot op die tijd niet is voorgekomen en niet meer zal voorkomen.

Gods oordeel komt spoedig over Satan's wereld, het wordt tijd om zich tot de ware God te keren:...

(Openbaring 14:6, 7) . . .En ik zag een andere engel in het midden van de hemel vliegen, en hij had eeuwig goed nieuws, om dat als blijde tijdingen bekend te maken aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie en stam en taal en elk volk, 7 en hij zei met een luide stem: „Vreest God en geeft hem heerlijkheid, want het uur van het oordeel door hem is gekomen, en aanbidt daarom Degene die de hemel en de aarde en [de] zee en [de] waterbronnen gemaakt heeft.â€

(Zefanja 2:2, 3) . . .Voordat [de] inzetting [iets] het licht doet zien, [voordat de] dag is voorbijgegaan net als kaf, voordat over ulieden de brandende toorn van Jehovah komt, voordat over U de dag van Jehovah’s toorn komt, 3zoekt Jehovah, al GIJ zachtmoedigen der aarde, die Zíjn rechterlijke beslissing hebt volbracht. Zoekt rechtvaardigheid, zoekt zachtmoedigheid. Wellicht zult GIJ verborgen worden op de dag van Jehovah’s toorn.

succes en fijne dag,

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites
Lijkt mij dat er lacherig wordt gedaan over het einde van de wereld alsof het niet komt of niet in ons leven komt.

Klopt, ik vind dat soort voorspellingen altijd wel lachwekkend. Zoals 1914 en weet ik veel hoeveel andere jaartallen en data er wel niet zijn gegeven waarop de aarde zou vergaan.

Al zou dat het niet geval zijn dan dienen christenen toch waakzaam te zijn want "gij weet niet wanneer die dag zal komen".

Juist, dus waarom zou ik mij er druk over maken? Ik leef mijn leven gewoon als een christen met al zijn tekortkomingen en probeer daarbij zoveel mogelijk ook te genieten van het leven en wat het leven te bieden heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Geniet Thor en onderhoud Gods geboden.

(Prediker 12:13) Het slot van de zaak, nu alles is gehoord, is: Vrees de [ware] God en onderhoud zijn geboden. Want dit is de gehele [verplichting] van de mens.

(Prediker 11:9) . . .Verheug u... en laat uw hart u goed doen ....en wandel in de wegen van uw hart en naar de dingen die uw ogen zien. Maar weet dat de [ware] God u wegens dit alles in het gericht zal brengen.

fijne dag en wandel met de ware God.

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid