Spring naar bijdragen

Studie: frustraties & overwinningen [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 475
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Daarnet de laatste ontwerpbegeleiding gehad voor de jury van dinsdag.

Ze braken ieders idee af, dus ik had keiveel stress. Want als ze dat bij mij ook deden, moest ik iets nieuws verzinnen tegen dinsdag.

Ze gaven wat opmerkingen, maar het was wel goed.

Joon is blij |P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Over 1,5 week moet mijn scriptie worden ingeleverd. Van mijn begeleider heb ik geen weken iets vernomen, de coördinator doet niets en ook de opleidingsmanager is onbereikbaar.

[insert Credible-onwaardige scheldwoorden] INHOLLAND (@(&$^*$&^#&*@)!@()!*$*#

:@;((H)-O-:|:?:{WX|:|S:X|:|:N

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja ik ben wel tevreden. Ik probeer het idee dat ik alle examenstof binnen twee weken moet kennen maar wat los te laten. Als het me lukt om een acht voor Frans te halen heb ik wiskunde gecompenseerd, en als de rest dan zessen zijn ben ik geslaagd ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

groepswerken zijn zo frustrerend als je groepsgenoot niet meewerkt.

Maandag hebben we een paper van chemie in te dienen, we moesten eigenlijk een hoofdstuk (40pg's) uit een boek samenvatten op 4pg's.

Ok, we zijn er laat aan begonnen, maar als ik haar niet had gezegd: we spreken er ma 30 april voor af, hadden we nog niks. Had ik heel het hoofdstuk niet gelezen en en al samengevat op 6pg's, dan hadden we nog altijd niks.

Die maandag moesten we nog één paragraaf samendoen, en daar deden we dan anderhalf uur over. En daarna zei ze: ik heb echt geen zin meer. ik dacht bij mezelf: gelukkig heb ik dan al het werk al gedaan.

En nu moet hij maandag binnen, de donderdag waren we bij de prof langsgegaan om te laten nalezen en er waren enkele bemerkingen. Die gingen we elk gedeeltelijk aanpassen. Ze zei tegen mij: ik ga vanavond toch eerst wel eens gaan rennen, ik heb het nodig.

Het is nu zaterdag, ik heb nog altijd geen reactie van haar. Straks haar een smsje sturen en hopelijk antwoord ze dan. En anders doe ik het wel helemaal zelf.

En dinsdag hebben we ontwerpjury, dus daaar moet ik ook nog mijn tijd insteken. frustrerend. ik haat groepswerken :+

Link naar bericht
Deel via andere websites

Groepswerken zijn vrij vervelend inderdaad en vaak ook niet nodig. Opleidingen hebben vaak de mond vol over de persoonlijke ontwikkeling die je er kunt volgen, maar van die persoonlijke ontwikkeling komt echter weinig terecht als je bij veel vakken voortdurend afhankelijk bent van groepsgenoten en hun problemen. In je eentje kun je vaak toch dieper op de stof ingaan en écht je eigen persoonlijke accenten leggen tijdens het studeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb haar net sms gestuurd en lief gevraagd of ze het zo snel mogelijk wilt doorsturen.

Groepswerken vind ik niet erg, als ze maar allemaal goed meewerken. Maar hier in dit groepswerk faalt het. en na die paper moeten we die ook samen presenteren, nog een last

Link naar bericht
Deel via andere websites

Groepswerken is voorbereiden op werken met collega's: soms gaat 't prima en soms wordt je gek. Ik werk veel liever alleen :)

Scriptie schrijven zonder begeleider zuigt ook... Nog 10 dagen tot deadline en de beste man heeft nog geen pagina gelezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jalikaatje, de sfeer op de werkvloer is toch geheel anders dan op school. Met collega's samenwerken is mijns inziens niet te vergelijken met samenwerken met klasgenoten. Over het algemeen is er op het werk meer motivatie, is er een concreter doel en wordt je er ook voor betaald om dat doel te bereiken. Ook werk je op het werk alleen samen als het nodig is en niet om het samenwerken alleen, zoals vaak toch wel op school.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb ook vaak het idee dat samenwerkingsopdrachten vooral gaan om het samenwerken en niet om het feit dat het praktischer is om iets samen te doen. Ik erger me er ook altijd vreselijk aan. Op de één of andere manier ben ik er in de afgelopen jaren ook vaak onderuit gekomen (A)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Robert, ik snap dat de sfeer anders is, maar het lijkt er veel op. Nu zijn er zelf uitjes voor 'teambuilding' en dergelijke om collega's maar fijn samen te laten werken. Op school werk je allemaal voor het diploma, op het werk veelal voor geld. Het ligt eraan of je de baan hebt die je graag wil, of de baan die brood op de plank brengt. In moeilijke sollicitatietijden hebben collega's misschien alleen de motivatie geld te verdienen en niet zo zeer goed werk af te leveren. Als je dan met elkaar te maken hebt botst dat.

Voor zover mijn korte werkervaring reikt lijkt het best op elkaar. Misschien dat het in andere bedrijven of branches anders aan toe gaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat van het samenwerken snap ik wel. Ergens is het logisch. Maar chemie is echt een vak dat bijna niemand graag doet, dus daar is geen motivatie bij. Met die paper kan je je score voor dat vak serieus omhoog halen, maar dat blijkt nog geen motivatie te zijn voor sommigen.

Maar wij hebben in één van onze masterjaren de opdracht om samen aan een grote ontwerpopdracht te werken, daar kijk ik echt naar uit :) want het is je laatste jaar haast, dus de mensen die nog 'overblijven' zijn echt erin wel gedreven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid