Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

De geschiedenis herhaalt zich nooit, als je de eis stelt dat iets precies hetzelfde moet zijn voordat je verbanden kunt trekken, zijn er helemaal geen vergelijkingen mogelijk. En het gaat niet om Shell maar om de hele Westerse wereld, ik vind het hypocriet dat mensen zulke helden spelen, roepen dat je moet ingrijpen als iemand in elkaar wordt geslagen, de verzetshelden van WO2 herdenken, neerkijken op de mensen in landen als de Sovjet-Unie, maar ondertussen zelf lekker als eenden blijven zitten als het op eigen verantwoordelijkheden aankomt. Shell geeft geen ruk om de belangen van de mensen in Nigeria, steelt hun rijkdommen, vergitigt hun land en steunt een dictator die de mensen afslacht en iedereen vindt het normaal zo. Het zijn de fouten van de ander die je moet bekritiseren, niet die van jezelf natuurlijk. Eerst de splinter uit andermans oog halen, daarna de balk uit je eigen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 51
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Mijn punt is dat ik niet snap waarom mensen zo makkelijk oordelen over de onderdrukkende toestanden van vroeger of van elders, maar zelf net zo passief en conformistisch zijn als ze zich in diezelfde situatie bevinden.

Volgens mij heb jij dat zelf uitstekend onder woorden weten te brengen door te verwijzen naar je comfort, levensbehoeftes en de zinloosheid van de acties van één mens.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid