Spring naar bijdragen

Secularisering van het publieke domein


Moet er een verbod op religieuze symbolen in het publieke domein komen?  

22 leden hebben gestemd

  1. 1. Moet er een verbod op religieuze symbolen in het publieke domein komen?

    • -Ja (ik ben religieus)
      0
    • -Ja (ik ben a-religieus)
      1
    • -Nee (ik ben religieus)
      18
    • -Nee (ik ben a-religieus)
      3
    • -Anders want...
      0


Aanbevolen berichten

De houding van de PVV en de VVD lijkt sterk op het compromisloze "laïcité" van de Fransen waar al een dergelijk verbod van kracht is. Ook in België wordt hier aan gewerkt. Hoe staan mensen hier tegenover een dergelijk verbod? Wat zullen op lange termijn de gevolgen zijn?

Ik ben er niet zo kapot van, dat Franse model. Ik vind het een wat extremistische benadering die uitgaat van een soort neutraliteit van de staat maar in praktijk een seculier liberale ideologie betekent die zich met de levensbeschouwing van haar burgers bemoeit. Het lijkt me dat als je als overheid het nodig vindt overtuigingen als gelijkwaardig te behandelen dat je je er zo min mogelijk mee gaat bemoeien en ze dus niet gaat inperken maar juist ruimte te geven.

Liberalen willen wat dat betreft ook gewoon overheidsbemoeienis, maar weer op andere vlakken dan socialisten of confessionelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid