Spring naar bijdragen

Jezus komt terug?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 84
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Daarmee wordt bedoeld dat Jezus blijer is met iemand die afgedwaald is en die Hij heeft teruggevonden, dan met een hele hoop anderen die niet zijn afgedwaald. Hij is dus blij met jouw zoektocht en heeft jou allang gevonden, ook al denk je zelf dat je Hem nog niet hebt gevonden.

Lees anders ook eens de gelijkenis van de verloren zoon, dat gaat over iets met een soortgelijke strekking.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik denk niet dat die teksten die je aanhaalt uit mat24 over de eindtijd spreekt, maar bedoeld was voor die generatie zoals Jezus ook zei. En het bijzondere is dat het 40 jaar later nog uit kwam ook.

Er lopen profetieën door elkaar heen, zowel voor die tijd als de eindtijd. De tekenen zijn vooral gericht op Israël. Zoals we allemaal weten is Israël weer een staat sinds 1948 en na de 6 daagse oorlog is ook Jeruzalem weer onder Joods gezag. Deze tekenen duiden op de eindtijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Via een gewikkelde berekening toont Camping vervolgens aan dat het zaterdag 21 mei precies 7000 jaar geleden is dat de zondvloed begon. En dat God in de Bijbel zegt dat hij over 7000 jaar de wereld weer zal vernietigen, maar dan voorgoed.

- Staat zoiets in de Bijbel? Ik vind het dan raar, want Jezus heeft gezegd dat alleen God weet wanneer Jezus weer terugkomt... Hoe kunnen mensen zoiets dan uit de Bijbel halen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ach ja vooral die ingewikkelde berekening doet het 'm helemaal, je kunt van alles berekenen als de uitkomst al van te voren vaststaat. En nee het staat niet in de bijbel dat is een geheel eigen uitleg van Camping die het beter denkt te weten dan Jezus. Als het te berekenen was had Jezus het wel geweten. Je kunt de bijbel altijd voor je laten buikspreken als je de stukjes tekst maar klein genoeg maakt en je je vooral niet aan de context stoort.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou niet al te veel luisteren naar wat die man te zeggen heeft. In 1994 zou het ook al afgelopen zijn met de wereld, en toen dat duidelijk niet doorging heeft hij er een andere draai aan gegeven. Deze valse profeet is één van de velen die met data strooien, net als het Efraïm-genootschap, het WTG en meer van dat soort clubs. Ik kan alleen maar medelijden hebben met mensen die er in tuinen, en zich, zoals bij Camping, al een half aan het voorbereiden zijn op de 'rapture'.

Nochtans is er niks mis met bekering. Jezus zál terugkomen. Aangezien we het precieze moment niet kunnen weten of berekenen is het beter 'gewoon' te geloven in plaats van met angst uit te kijken naar een bepaald moment. Stel niet uit tot de 'Dag des Oordeels' wat je vandaag kunt doen. Dat klinkt misschien kinky, maar ik bedoel het serieus (ook voor mezelf): als je vindt dat je nog moet veranderen voor je Jezus onder ogen kunt komen, waarom zou je dat dan niet nu doen i.p.v. wanneer je 'weet' dat Hij terugkomt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ dingo & Ursa

Oke, nou dat zegt al genoeg. God weet wanneer en wie er valse dingen (gaan) zeggen, dus ja. Het jammere er van is dat veel mensen er toch mee bezig zijn. Ze worden bang door zo'n vals iets. Maar dit zegt toch ook wel weer iets over God. Jezus heeft ons hiervoor gewaarschuwd en dit is zo'n moment dat je er iets over hoort in het nieuws. Ik vroeg me al af waar zulke mensen waren. Nou vandaag zal deze valse profeet wel merken dat hij het alweer mis heeft. De dag komt ooit, maar wanneer is onbekend. Alleen God weet dat. Goed, dus nu moeten mensen zich gewoon richten op God en niet op zo'n valse profeet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja dat is al voorbij. Ook in de VS.

Jammer voor meneer Camping.

Het was sowieso al vals! Want een mens kan het niet weten! Het is allemaal onzin en er is geen reden om iemand te geloven die zoiets zegt, want het zal onverwachts komen en het kan elk moment gebeuren. Alleen God weet het! Dus vandaag kunnen we gewoon doorgaan met de dagelijkse dingen. Ik ben benieuwd naar de reactie van Harold Camping.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb geen overspannen filmpjes en gestoorde websites nodig om te bedenken dat de kans klein is dat de wereld vandaag vergaat. Waar is de nuchterheid gebleven.

Van mij hoeft die Camping nu ook niet meteen aan de (digitale) schandpaal genageld te worden. Gewoon een beetje rustig blijven. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind het op de pagina zelf nog wel meevallen, goed overzicht van de grote data-clubjes. 'In 1844 kwam Jezus onzichtbaar terug'. Juist ja. Het had toen al wel duidelijk mogen zijn dat deze herders valse herders waren en zijn.

@ Chealder: iets vaags met het einde van 'het tijdperk van de kerk'.

Hoofdstuk Camping kunnen we ook wel weer afsluiten. Veel geld is uitgegeven. Nu maar hopen dat het enig positief effect heeft gehad...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een site met artikelen als:

-God Hasn't Lifted His Ban Against Walt Disney!

-Democracy is NOT Freedom!

-Learn the sickening TRUTH about 9-11

-SpongeBob and Sodomy

-Satanism in the Vatican

-Homosexuals Target Children

-Real voice recordings from Hell

Etc.

Neem ik per definitie niet serieus. Dat moet je me vergeven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid