Joëlle 0 Geplaatst 28 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Ook heel lekker met kandijkoeken in de bodem. En dat fijnprakken doe ik altijd in een (stevige) plastic zak en dan met de deegroller er op meppen. Link naar bericht Deel via andere websites
peaches 0 Geplaatst 28 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Vandaag linzen pathee gegeten...Had nooit verwacht dat het zo lekker kon zijn... Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 28 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Ik had net best lekker gekookt, een soort geïmproviseerde vegetarische cottage pie. Er werd hier laatst door iemand gevraagd naar vegetarische recepten voor de vasten, dus hierbij het recept. - pak doperwten (diepries) - doosje champignons, in plakjes - beetje geraspte kaas - vegetarisch gehakt, ik had van die vegetarische gehaktballen in plakjes gesneden - 2 uien, in kwart ringen - eetlepel Franse mosterd - eetlepel bloem - peper, zout En: - aardappelpuree voor vier personen Ui bakken, champignons meebakken, erwtjes erbij en ontdooien, mosterd erdoor, peper, zout, en uiteindelijk het geheel een beetje binden met bloem. Gehakt erdoor, onderin een ovenschaal, dan de kaas erdoor mengen en de aardappelpuree er overheen smeren. Ik heb het een halfuurtje op 180 graden gebakken. Ook heel lekker met kandijkoeken in de bodem. En dat fijnprakken doe ik altijd in een (stevige) plastic zak en dan met de deegroller er op meppen. Versta jij onder kandijkoeken van die Bastogne-dingen? Klinkt ook goed in ieder geval. Dat van die plastic zak is een goede tip trouwens. Ik kende die techniek wel, maar had het eigenlijk nooit met de koekjesbodem in verband gebracht. Raar is dat. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 28 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 pathee Paté? Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 28 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 28 maart 2011 Je cottage pie klinkt heerlijk zeg! Ook heel lekker met kandijkoeken in de bodem. En dat fijnprakken doe ik altijd in een (stevige) plastic zak en dan met de deegroller er op meppen. Versta jij onder kandijkoeken van die Bastogne-dingen? Klinkt ook goed in ieder geval. Dat van die plastic zak is een goede tip trouwens. Ik kende die techniek wel, maar had het eigenlijk nooit met de koekjesbodem in verband gebracht. Raar is dat. Ja, inderdaad, bastogne. Maar ik gebruik altijd huismerk en daar heten ze kandijkoeken. Ik haal als ik kwarktaart maak zo'n pak van dr. Oetker (zonder bodem) en maak 'm dan met een bastognebodem en vervang een deel van het vocht van het echte taartdeel door sap van mandarijntjes uit blik. En de mandarijntjes zelf doe ik door het taartmengel. Lekker fris. Maar bij de volgende verjaardag ga ik 't eens proberen met gelatine, lijkt me veel leuker dan zo'n dr. Oekter pak. Alleen 't idee al dat je 'm echt helemaal zelf maakt ipv wat pakjes combineren. (oké, de bastognekoeken zelf bakken gaat me dan weer net iets te ver.) Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 30 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 30 maart 2011 @Joëlle: Ik vind het zonder pakje lekkerder, want dat smaakt toch een beetje chemisch vergeleken met het echte spul. Vind ik dan. En je hoeft dan ook niet zo'n pakje te kopen, scheelt weer. Ik heb vandaag stamppot blote kindertjes in het gras (snijbonen en witte bonen) gemaakt, met een vegetarische schnitzel. Ik mistte het spek en de worst hevig, dus versterven zál ik vandaag. Link naar bericht Deel via andere websites
peaches 0 Geplaatst 30 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 30 maart 2011 pathee Paté? Yep, toen ik vroeg wat het was...linzen pate Bij deze èèn van de zovele recepten http://home.planet.nl/~lind0399/kookboe ... npate.html Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 31 maart 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 31 maart 2011 Dus je krijgt dan een soort smeerbare paté ofzo? Klinkt op zich niet vies. Ik maak zo bloemkoolquiche met gorgonzola. En ik heb ideeën nodig! Want ik moet zondag een lunch maken voor vier personen, en iets meenemen voor bij een afternoon tea. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 31 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 31 maart 2011 Pannenkoeken! Ik ben tegenwoordig helemaal into pannenkoeken als lunch. Wel van die stevige waar wat in zit he, niet gewoon flensjes met wat suiker. Gisteren had ik er met brie en honing, dat was lekker. Ik ga vanavond maar eens dal maken, een (imo erg lekker) Indiaas linzengerecht. Heel basic en goedkoop maar doordat je best veel kan variëren met kruiden en extra ingrediënten is het wel echt tof en lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 31 maart 2011 Rapport Share Geplaatst 31 maart 2011 Ik ga vanavond maar eens dal maken, een (imo erg lekker) Indiaas linzengerecht. Heel basic en goedkoop maar doordat je best veel kan variëren met kruiden en extra ingrediënten is het wel echt tof en lekker. Sinds een kennis uit India me dal leerde maken is het onderdeel geworden van de recepten die regelmatig op tafel verschijnen hier thuis. Ik vind het heerlijk en echt één van de lekkerste vega recepten die ik ken. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 1 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 1 april 2011 Recept? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 1 april 2011 Rapport Share Geplaatst 1 april 2011 Ik heb 'm gisteren echt heel basic gemaakt omdat ik verder niks in huis had, en dan gaat dat zo: -linzen spoelen en koken in ruim water met wat zout (ik gebruik een mix van gele, rode en whatever andere linzen ik in huis heb) -intussen in een wok of andere grote pan een gesnipperde ui en flink wat knoflook in ruim voldoende olie fruiten -bij de ui flink wat rode peperpasta, wat kerriepoeder, een flinke lepel garam masala (Indiase kruidenmix die je in de meeste toko's wel vindt), behoorlijk wat kurkuma en flink wat gemalen koriander doen en het nog even laten bakken zodat de smaak van de kruiden goed vrijkomt -gekookte linzen afgieten en bij het ui-mengsel gooien zodat het geheel even mee kan bakken in de kruidige olie -opnieuw wat water bij doen (hoeveelheid hangt af van eigen voorkeur, sommige mensen hebben graag goed stevige dal, anderen maken er bijna een soort soep van - er zijn trouwens ook mensen die het kookvocht van de linzen niet afgieten maar gewoon de linzen met kookvocht en al gebruiken, dan moet er natuurlijk geen water meer bij) -nog tien minuutjes laten pruttelen op zacht vuur terwijl je de rijst kookt, eventueel nog wat bijkruiden als het nog niet helemaal goed proeft Dit is een heel simpele met ingrediënten die ik toch altijd in huis heb dus handig om te maken als ik blut en/of lui ben, maar het is ook erg lekker om er wat verse koriander door te doen op het einde, en wat citroensap erdoor geeft ook een heerlijk frisse, licht zurige toets waar ik zelf erg van houd. Ik maak 'm ook vaak met spinazie en tomaat erdoor, en ik heb laatst bij Indiase vrienden gegeten die er wortel door hadden zitten. Iedereen doet er zo'n beetje mee wat hij zelf lekker vindt eigenlijk. De ui en knoflook doe ik zelf altijd maar zijn ook geen must, vrienden die Ayurvedisch eten doen het altijd zonder en dat is ook lekker en smaakvol door de kruiden die ze gebruiken. Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 1 april 2011 Rapport Share Geplaatst 1 april 2011 Linzen voorweken als je de gedroogde versie gebruikt? Of doen we daar niet meer aan? Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 2 april 2011 Rapport Share Geplaatst 2 april 2011 Voorweken is handig als je er op tijd aan denkt, maar als je pas laat besluit om linzen klaar te gaan maken kan het ook best zonder voorweken, moeten ze gewoon langer koken. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 2 april 2011 Rapport Share Geplaatst 2 april 2011 Wij hebben net héérlijk gegeten, al zeg ik het zelf. Best makkelijk op zich, maar wel echt lekker, vooral op een mooie lentedag als vandaag: koude pastasalade met rucoladressing*, kerstomaatjes (in vierdes gesneden), komkommer en paprika (allebei in blokjes), feta (verbrokkeld) en pijnboompitten. *Die dressing is makkelijk te maken, gewoon een paar flinke handen vol rucola fijnmalen in de vijzel of blender, kruiden met peper, zeezout en wat rodepeperpasta om het pit te geven, smeuïg maken met een flinke geut olijfolie, en water toevoegen tot het de gewenste vloeibaarheid heeft. Volgens het zelfde principe kan je ook lekkere dressings maken van verse basicilum, koriander, munt, enzovoort. Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 2 april 2011 Rapport Share Geplaatst 2 april 2011 Een half uur geleden ging ik slapen en kwam ik tot de conclusie dat ik honger had. Na in mijn badjas te zijn gestapt heb ik beneden een glaasje sinaasappelsap uitgeperst en twee witte bolletjes met vlokken gemaakt. Wat wel vreemd is, meestal heb je als je honger hebt een knaagje in je maagje, maar dit keer trilde ik zowat. Ik voelde me echt zwak. Nu heb ik mijn buikje vol gesmikkeld en voel ik me gelukkig weer goed. Link naar bericht Deel via andere websites
appelstroop 0 Geplaatst 3 april 2011 Rapport Share Geplaatst 3 april 2011 Heb ik ook weleens ineens ´s nachts, dat ik wakker word en ineens wil eten...maar bij mij is het dan ook altijd een knaagje in mn maagje (is dat niet wat hoe knorretje van winnie the pooh het noemt?) Had je misschien niet genoeg gegeten overdag... Weet iemand hier trouwens een recept waar je flink wat chocola in moet stoppen? Ik had op tv iets gezien als een milkyway taart maar ik kan er nergens een recept van vinden.. Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 3 april 2011 Rapport Share Geplaatst 3 april 2011 He, wat erg! Ik dacht dat ik "knaagje in mijn maagje" had verzonnen. Overdag had ik wel genoeg gegeten hoor, want anders rommelt mijn buik ook als ik honger heb. Maar toen voelde ik me echt slap. Welkom op het forum trouwens. Die milkywaytaart klinkt heerlijk, dat ga ik ook eens proberen! Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 3 april 2011 Rapport Share Geplaatst 3 april 2011 "knaagje in mijn maagje" zegt winnie the pooh altijd @stroopwafel: een paar pagina's terug heeft iriacynthe een recept van moelleux au chocolat geplaatst, zijn een soort hemelse chocolademuffins, echt verschrikkelijk super lekker en ook ongelofelijk machtig maar daar gaat me ook een berg chocola in Link naar bericht Deel via andere websites
appelstroop 0 Geplaatst 4 april 2011 Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Ik had her iig goed dat het van winnie the pooh kwam, maar als je het zelf bedacht hebt, vind ik het echt wel geniaal... @anzie aah, die moet ik echt eens proberen... @ bedankt, Ik wil hem ook echt gaan maken, maar ik moet eerst een recept vinden... Maar als dat niet gaat lukken bedenk ik gewoon mijn eigen recept... : p Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 4 april 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Milkywaytaart klinkt echt ranzig! Link naar bericht Deel via andere websites
appelstroop 0 Geplaatst 4 april 2011 Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Hoe kan dat nou ranzig zijn, je hebt milkyway en taart, 2 geweldige dingen gecombineerd... Ik heb al wel een recept voor milkyway cupcakes, dus ik denk dat ik die vrijdag es uit ga proberen.... Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 4 april 2011 Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Haha, het lijkt me ook echt helemaal niks eigenlijk, maar ik hou ook niet zo van milkyways. Link naar bericht Deel via andere websites
Josephina 0 Geplaatst 4 april 2011 Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Gister heb ik samen met mn zusje falafel gemaakt. We hadden het nog nooit eerder gedaan, maar het was best wel geslaagd. De volgende keer alleen iets pittiger kruiden... Hebben jullie tips wbt kruiden? Link naar bericht Deel via andere websites
annzie 1 Geplaatst 4 april 2011 Rapport Share Geplaatst 4 april 2011 Sambal bij? Zomaar een gooi, als het pittiger moet Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten