Spring naar bijdragen

Geestelijke strijd in Nederland


Aanbevolen berichten

Quote:

Je doet alsof ik kritiek lever op mensen als Hinn en Zijlstra omdat ik er zo gelukkig van word om mensen af te kraken. Dat is onzin. De reden dat ik kritiek op hen lever, is omdat ik weet dat hun gedachtegang (en die van jou!) ontzettend veel ellende aanricht.

Jij hebt medelijden met de mensen die niet genezen, terwijl ze (volgens jou) wel zouden kunnen genezen. Ik heb medelijden met de mensen die wordt aangepraat dat ze kunnen genezen, maar vervolgens niet genezen en daardoor in de knoop komen.

En iedere keer dat ik je daarop wijs, dat er dus ook negatieve gevolgen zijn van de leer van Zijlstra, Hinn, en dat soort lui, luister je niet.

Als ik je wijs op een documentaire waarin de negatieve gevolgen van Zijlstra en Hinn naar voren komen, wil je de documentaires niet kijken, of concludeer je meteen dat de journalisten niet integer zijn. Als ik vertel dat ik mensen ken die erdoor in de knoei zijn geraakt, doe je het af als vervolging en roddel.

Op mij komt dat over dat je alleen wil geloven in wat je wil geloven en je ogen sluit voor alles wat niet in je straatje past. En dat is gevaarlijk.

Veel ellende komt voort uit het gegeven dat veel mensen weinig kennis hebben over genezing. Ze gaan naar een genezingsdienst en als ze na afloop nog steeds pijn voelen of klachten hebben, redeneren ze heel teleurgesteld: 'Waarom wil God nu míj níet genezen? Waarom wil Hij alleen anderen genezen? Houd Hij niet van mij, of wil Hij mij iets leren?' Hierbij doen mensen vaak verkeerde aannamen. God wil iedereen genezen, ook die specifieke persoon. God houd ook van iedereen en wil niemand iets leren met een ziekte (zoals een aardse vader zijn kind ook niet ziek maakt om het iets te leren).

Genezingen vinden vaak heel anders plaats dan de christelijke regels voorschrijven. God werkt vaak anders dan hoe de verwachtingen van mensen zijn. Soms is iemand op weg naar een genezingsdienst en wordt dan al onderweg spontaan genezen. Anderen zitten in de dienst en gaan niet eens naar voren, maar worden al genezen op terwijl ze op hun stoel zitten. Voor anderen wordt gebeden, maar die mensen voelen niets. Dan gaan ze naar huis en terwijl ze in de auto zitten, merken ze ineens dat ze genezen zijn. Weer anderen merken niets, gaan naar huis en merken nog niets, maar merken de volgende dag of na drie weken ineens dat ze genezen zijn. Weer anderen gaan eerst 5 keer naar een genezingsdienst voor gebed/genezing en merken dan pas dat ze genezen zijn.

Er zijn mensen waarbij de genezing niet precies gebeurt zoals ze zelf denken dat het moet gebeuren en dan geven ze het op en denken dat het niet voor hen weggelegd is.

Een kenmerk van geloof is dat het standvastig en vasthoudend is. Bij geloof is het belangrijk te blijven geloven in de genezing, ook al voel je nog niets.

Sommige teleurgestelde mensen worden boos op God of op de persoon die handen oplegt voor genezing, terwijl dat onterecht is, omdat Gods plan voor hen voor genezing niet veranderd is en ook nooit zal veranderen. Gods plan is altijd genezing. We leven alleen helaas in een magnetron-maatschappij waarbij de genezing per direct moet gebeuren op bestelling, als een muntje in een automaat. Vaak gebeurt een genezing direct, maar soms vindt het ook anders plaats.

Maar nu dreigt het toch offtopic te gaan, omdat het nu nogal over genezing gaat en minder over de vervolging van de mensen die bidden voor genezing.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 154
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Maar nu dreigt het toch offtopic te gaan, omdat het nu nogal over genezing gaat en minder over de vervolging van de mensen die bidden voor genezing.

Idd. Laten we niet afdwalen van het onderwerp. Wat nu naar voren komt lijkt me vaak genoeg besproken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dat is precies mijn probleem met Eulogia, hij draait het allemaal op zo'n manier dat iedereen die kritiek heeft op mensen als Benny Hinn of Zijlstra de boeman is en de mensen die achter dergelijke figuren aanlopen zich als de "vervolgden" beschouwen als men terrecht kritiek heeft.

En zo draait hij verder in zijn rad van cirkelredenering en is een echt gesprek of discussie hierover bij voorbaat al kansloos als ik zo zijn reacties doorspit waarin hij kritiek pareert met uit z'n verband gerukte bijbelpassages.
nosmile.gif

Het begon ermee dat CvW stelde dat tegenstand juist vaak van mensen komt die zich christen noemen en dat beaamde ik. Vervolgens vallen mensen daar al vele posts lang over. Ik gaf alleen maar aan dat het inderdaad mijn ervaring is dat tegenstand bij charismatischen vaak meer van traditionelen komt dan van niet-gelovigen. Ik heb niet gezegd dat mensen nooit kritiek mogen geven enz., maar ik gaf vooral een weergave van mijn ervaring zonder daar teveel een waardeoordeel over te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat je noemt over hoe mensen die zich met genezing bezighouden worden bejegend zou ik best onder geestelijke strijd willen scharen. Maar geestelijke strijd is toch niet hetzelfde als vervolging? Mocht dat wel zo zijn, dan is het feitelijk een nutteloze term geworden, omdat het niets meer toevoegt aan wat er met een andere term al gezegd kan worden.

Vervolging zou ik veel meer willen zien als dat wat ten negatieve gedaan wordt vanwege 'het enkele feit dat' men christen is. Of als het aan beide kanten om christenen gaat, vanwege 'het enkele feit dat' men tot een bepaalde denominatie/stroming/oid behoort. Daar is echter geen sprake van bij de personen waar het in dit topic over gaat. Geestelijke strijd is dan weer heel wat anders. Dat zou je op kunnen vatten als datgene wat een persoon (mogelijk) weerhoudt van het dienen van God. Die persoon ervaart een strijd om het goede te doen. Maar dat is dus wel wat anders dan vervolging in mijn ogen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid