Spring naar bijdragen

Het debat van de internationale gemeenschap inzake


Aanbevolen berichten

REGERING VAN REPUBLIEK VAN SERVISCHE KRAJINA – IN BALLINGSCHAP

11.080 Земун, МагиÑтрат ;Ñки трг бр. 3

Тел. 3077-028, emailimg.php?id=crdmxhZGFyc2tAZ21haWwuY29t

Бр. 1128/09 – 10. 12. 2009. године

- Mededeling -

- Het debat van de internationale gemeenschap inzake Kosovo -

De regering en het parlement van de Republiek van Servische Krajina volgen, met wantrouw, het debat inzake de legitimiteit van de zelfverklaarde onafhankelijkheid van de Albanese staat op het grondgebied van de Servische autonome regio Kosovo. Het is onbegrijpelijk dat het hoogste gerechtshof en het internationale team van juridische deskundigen geen rekening houden met een belangrijk, historisch feit betreffende de Albanezen van Kosovo. Dat feit is onvermijdelijk, want in 1999 was een groot gedeelte van de Albanese populatie van Kosovo burger van de Republiek Albanië. Zij waren buitenlanders in de Republiek Servië en de NAVO hielp hun met het afscheiden van Servische grondgebied [Kosovo] van Servië. Niemand stelt de vraag of de juridische experts de afscheiding van het grondgebied van een VN-staat zouden bepleiten, als dat zou worden uitgevoerd door buitenlanders, die door datzelfde land werden uitgenodigd, zoals Servië burgers van Republiek Albanië uitnodigde. Het is ongelofelijk dat de juristen van de Republiek Servië niet verkondigd hebben dat ze gebruik zullen maken van het feit dat in Kosovo honderdduizenden burgers van Republiek Albanië leven, die misdaden op de Servische bevolking gepleegd hebben, secessie georganiseerd hebben en in een bepaalde mate leden zijn van Albanese paramilitaire eenheden. Als het feit dat het Ottomaanse rijk tijdens de bezetting van de Balkan Serviërs uit Kosovo verbande en daar Albanezen bevolkte onder het tapijt geschoven wordt, dan zouden op zijn minst de feiten betreffende de Albanese immigratie vanuit Albanië naar Kosovo [gedurende de 20ste eeuw] besproken moeten worden tijdens het debat inzake de secessie van Kosovo. Deze feiten zijn gedocumenteerd en deze documentatie is te vinden in Servië, Albanië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Bulgarije, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De immigratie van de burgers van de Republiek Albanië naar Kosovo [ gedurende de 20ste eeuw] geschiedde in drie fases:

1) Van 1941 tot en met 1943 kwamen Albanië en Kosovo onder het gezag van het fascistische Italië terecht.

Tijdens deze periode verbande het Italiaanse, fascistische leger een deel van de Servische populatie uit Kosovo en bevolkte daar Albanese immigranten, die vervolgens voorzien werden van Servische huizen en grond.

2) Na de capitulatie van fascistisch Italië in 1943 werd Kosovo door Nazi-Duitsland bezet.

Tijdens deze periode verbande het Duitse, nazistische leger ook een gedeelte van de Servische populatie en bevolkte daar eveneens Albanese immigranten, die vervolgens voorzien werden van Servische huizen en grond.

3) Na de Tweede Wereldoorlog werd in Joegoslavië het communisme geïmplementeerd.

De hoofd van deze Joegoslavische staat was Josip Broz Tito, een Kroaat, die overtuigd anti-Servisch georiënteerd was. Hij heeft de immigratie van de Albanezen vanuit Albanië naar Kosovo na 1945 voortgezet. Onder het gezag van de Tito [tussen 1945 en 1980] vond de immigratie van Albanezen naar Kosovo plaats. De communisten rechtvaardigen dit proces met de ‘erbarmelijke’ toestanden binnen de Republiek Albanië, waar Albanezen ‘onderdrukt’ werden. Tito verbood de Serviërs, die tijdens de WW2 in Kosovo door de Duitsers, Italianen en Albanezen etnisch gezuiverd werden, terug te keren naar Kosovo. Tijdens communistisch Joegoslavië werden de achtergebleven Kosovaarse Serviërs door de Albanese nieuwelingen verdreven. Daarover mocht niet worden gediscussieerd in Joegoslavië. De juridische experts van het Den Haag-tribunaal zouden rekening moeten houden met het feit dat Tito de Albanese immigranten niet bevolkt heeft in Slovenië, Kroatië of Bosnië en Herzegovina, maar alleen in Servië en Macedonië. Dat was een flagrant anti-Servisch beleid, want vlak na de oorlog was de bevolking van Macedonië overwegend Servisch. In de loop van de jaren werd een gedeelte van de Servische bevolking van Macedonië geassimileerd in de Macedoniërs.

Het is uitermate belangrijk dat tijdens het debat inzake Kosovo, te Den Haag, rekening gehouden wordt met het feit, dat de Albanese immigranten [waarvan er honderdduizenden zijn] nooit het Servische burgerschap hebben aangevraagd. Tot op heden zijn deze mensen vreemdelingen in Republiek Servië.

Het communistische regime van Tito heeft hen via locale ambtenaren automatisch in het volksregister ingevoerd, wat compleet in strijden is met de wetgeving en de grondwet. Dat was dus een irreguliere actie en zulke acties zijn ook veroordeeld door de Verenigde Staten. Toen Amerika erachter kwam dat de Kroatische fascistische oorlogsmisdadiger, Andrija Artuković, op diezelfde manier ingeschreven stond in de Amerikaanse bevolkingsregister, werd hij verbannen uit de VS en uitgeleverd aan Joegoslavie, waar hij berecht is voor oorlogsmisdaden.

De regering en het parlement van de Republiek van Servische Krajina [in ballingschap] willen gebruik maken van deze gelegenheid om aandacht te schenken aan het feit dat de Serviërs van de Republiek van Servische Krajina van 1991 tot 1995 onder de directe bescherming van de VN geplaatst waren. Ondanks dit feit, kreeg Kroatië groen licht om de Servische bevolking uit deze Servische staat, die gevestigd was op de Servische historische en etnische gebieden, collectief te verbannen.

Het is heel merkwaardig dat het internationale gerechtshof, de organen van de VN en andere internationale organisaties de Kroatische regering niet dwingen om de genocide en etnische zuiveringen tegen de Servische bevolking van de Republiek van Servische Krajina en de Republiek Kroatië terug te dringen.

REGERING VAN REPUBLIEK VAN SERVISCHE KRAJINA – IN BALLINGSCHAP

Milorad Buha [president] & Rajko Lažajić [diplomatieke vertegenwoordiger]

Stelling: De afscheiding van Kosovo van Servië is irregulier.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Oneens met stelling op grond van het zelfbeschikkingsrecht der volkeren...

Weet u wel wat onder zelfbeschikkingsrecht der volkeren verstaat wordt?

Het is heel, heel naif om te denken dat iedereen zomaar beroep kan doen op het zelfbeschikkingsrecht.

Het recht op zelfbeschikking geldt voor staatsvolken [constitiuele bevolkingen] en absoluut niet voor nationale minderheden. In Kosovo waren de Albanezen volgens de grondwet van Joegoslavië en Servië een nationale minderheid. Volgens uw redenatie hebben ook de minderheden binnen Nederland recht op zelfbeschikking?

Het is duidelijk opgenomen in de internationale rechten dat nationale minderheden geen recht hebben op zelfbeschikking [soevereiniteit].

Ook moet je rekening houden met het feit dat de Republiek Servië een internationaal erkend land is en dat betekent dat haar territoriale integriteit en grondwet tevens internationaal erkende subjecten zijn.

Je kan niet zomaar een grondgebied afscheiden van een erkend land, noch handelen in dat zelfde land tegen haar wetgeving.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Volgens uw redenatie hebben ook de minderheden binnen Nederland recht op zelfbeschikking?

Als de Friesen gediscrimineerd worden en zich per se willen afscheiden, zou ik ze misschien hun gang laten gaan. Er spelen natuurlijk meer belangen mee, maar ik denk dat het vaak meer ellende veroorzaakt als je die mensen met een bloedige oorlog tegenhoudt, dan als je ze loslaat.

Het verschil is alleen dat er in Nederland geen minderheden zijn die zich willen afscheiden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...] Als de Friesen gediscrimineerd worden en zich per se willen afscheiden, zou ik ze misschien hun gang laten gaan. Er spelen natuurlijk meer belangen mee, maar ik denk dat het vaak meer ellende veroorzaakt als je die mensen met een bloedige oorlog tegenhoudt, dan als je ze loslaat.

Het verschil is alleen dat er in Nederland geen minderheden zijn die zich willen afscheiden.

Friesen zijn niet echt een bevolking die je als voorbeeld nu kan nemen. Ik heb het over nationale minderheden en niet over staatsvolken. Friesen behoren tot één van de staatsvolken van Nederland, dus dat is niet het juiste voorbeeld. Je moet denken aan bevolkingen zoals Indonesiërs en Antillianen, die minderheden zijn toch geen dragers van de Nederlandse soevereiniteit, of wel? Hebben de in Nederland woonachtige Joegoslaven, Turken, Antillianen en andere nationale minderheden recht op afscheiding?

Dezelfde status hadden namelijk de Albanezen in Kosovo, ze waren een nationale minderheid en geen staatsvolk.

Maar volgens jou redenering zouden de Marokkanen, Turken, Antillianen en of Joegoslaven woonachtig in Nederland, een afscheidingsproces mogen beginnen? Met deze manier van redeneren ben je je eigen kuilen aan het graven. Dat is precies wat Nederland aan het doen is door soevereiniteit van de Albanese nationale minderheid te erkennen.

De Albanezen waren alleen een staatsvolk in Republiek Albanië en niet in Kosovo, een provincie van Republiek Servië.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Friesen zijn niet echt een bevolking die je als voorbeeld nu kan nemen. Ik heb het over nationale minderheden en niet over staatsvolken. Friesen behoren tot één van de staatsvolken van Nederland, dus dat is niet het juiste voorbeeld. Je moet denken aan bevolkingen zoals Indonesiërs en Antillianen, die minderheden zijn toch geen dragers van de Nederlandse soevereiniteit, of wel? Hebben de in Nederland woonachtige Joegoslaven, Turken, Antillianen en andere nationale minderheden recht op afscheiding? Dezelfde status hadden namelijk de Albanezen in Kosovo, ze waren een nationale minderheid en geen staatsvolk.

Antillianen hebben inderdaad recht op afscheiding. Van mij mogen de Antillen zich vrij maken van Nederland, alleen willen ze dat niet.

Net zoals ik het ook terecht vind dat Indonesië onafhankelijk is geworden. Dat Nederland dat heeft proberen tegen te houden, heeft alleen maar een hoop mensenlevens gekost. Ik vind het ook terecht dat Suriname onafhankelijk is geworden.

Joegoslaven en Turken zijn een heel ander verhaal. Dat zijn mensen die vrijwillig in een ander land zijn gaan wonen en die bovendien verspreid wonen over ons land en die geen historische binding hebben met een bepaald deel van ons land.

Dat is niet te vergelijken met Kosovo. Kosovaren zijn niet mensen die een paar decennia geleden vrijwillig uit Albanië in Servië kwamen wonen, en toen ineens een stukje land in wilden pikken. De etnisch Albanese bevolking leeft al vele, vele eeuwen in Kosovo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

hoe heeft Belgie het ooit gewaagd zich af te scheiden. zij behoort tot de ondeelbare Nederlanden, dat Franse stukkie met die onhollandse heuvels mogen het zelf weten, maar dat platte stuk, dat is toch echt Nederlands....

Duh, ik kan er met mijn koppie niet bij hoor, dat Blut und

Boden gedoe. Maar als bevolkingsgroepen niet met elkaar door een deur kunnen, als er achterstelling is en bevoordeling dan krijg je gelazer in de tent. Wij, het trotse volk van.....wonen hier het langste, hebbe historisch gezien...(Hoever wil je terug gaan.) is iets wat meestal tot gedonder leidt met alle lijden van dien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ah de Servisch-Orthodoxe Kerk. Een kerk van martelaren en strijders voor het geloof. Mijn condoleance en gebed voor het heengaan van jullie patriarch een tijdje geleden.

Dank u vriendelijk. Een zalig kerstfeest alvast!


Samengevoegd:

Quote:
Joegoslaven en Turken zijn een heel ander verhaal. Dat zijn mensen die
vrijwillig
in een ander land zijn gaan wonen en die bovendien verspreid wonen over ons land en die geen historische binding hebben met een bepaald deel van ons land.

Dat is niet te vergelijken met Kosovo. Kosovaren zijn niet mensen die een paar decennia geleden vrijwillig uit Albanië in Servië kwamen wonen, en toen ineens een stukje land in wilden pikken. De etnisch Albanese bevolking leeft al vele, vele eeuwen in Kosovo.

In de 20ste eeuw was er sprake van een immigrante van Albanezen vanuit Albanië naar Kosovo, Servië.

Natuurlijk waren er ook Albanese voor de immigratie aanwezig, maar toen was er geen sprake van een Albanese meerderheid. Ik verwijs naar het bovenstaande artikel, waar in grote lijnen beschreven staat hoe deze Albanese meerderheid in de 20ste eeuw tot stand gebracht werd.

Voor 1941 waren de Albanezen niet de meerderheid in Kosovo, dat waren de Serviërs. Middels etnische zuiveringen en manipulaties werden de Serviërs in de 20ste eeuw verdreven uit Kosovo. Denk maar aan de WW2 toen Hitler Kosovo aan fascistisch Albanië annexeerde!

Na 1945, onder het gezag van Tito, werd de Albanese immigratie voortgezet. Lees aub het artikel.

Serviërs werden verdreven en weggefokt door immigranten, die niet vriendelijk waren tegenover de Servische autochtone bevolking.

Kosovo is historisch Servisch grondgebied!

Kijk maar naar de Servische kerken en kloosters op Kosovo! Je hebt geen een Albanese culturele overblijfsel in Kosovo, dat ouder is dan die van de Serviërs!

Deze historische overblijfselen [servische kerken] getuigen van de Servische historische en autochtone aanwezigheid in Kosovo. link

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid