Spring naar bijdragen

Afbeeldingen levende wezens


Aanbevolen berichten

Quote:

Had jij nog een wit voetje te halen ofzo?

Ik vind het stuitend wanneer een autoritiet op een bepaald gebied aantoonbaar feiten ontkent en verdoezelt!

En nogmaals ik oordeel niet over hem, ik lach om zijn knullige reactie.

Indrukwekkend, zo'n klein stukje tekst en dan erin presteren bij twee personen op de man te spelen!

(ennuh, lees je posts nog eens door of wel zo zeker weet of je niet oordeelt...)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 54
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Dat heeft het dus wel! Als je van de Heer een beeldtenis maakt (terwijl je niet eens weet hoe Hij eruit zag, laten we dat voorop stellen) en dat beeld aan een kruis hangt om er voor te knielen, het te kussen, ervoor te bidden en het even wil aanraken....dan is dat afgoden verering!

Maar teveel mensen knielen voor dat kruis, kussen het, verbinden er krachten aan enz...als je dat niet onderkent houd je je voor de domme. Ik zeg niet dat jij dat doet, maar er zijn er die het doen en die aanbidden hiermee een afgod.

Er zijn mensen die niet de deur uitgaan zonder hun kruisje, medallion of i.d. of mensen die thuis allemaal beelden hebben staan van allerlei heiligen (de RKK-kerken staan er vol mee) of die meelopen in processies achter zo'n beeld aan en het kussen, het even willen aanraken...enz allemaal omdat ze denken dat dat hen helpt, geneest, krachten geeft o.i.d.

Dat is gewoon een feit en dat ontkennen is dom en naïef!

Het is afgoden aanbidding en een gruwel in G'ds ogen (zo zegt de schrift) dat is mijn punt!

Mount Zion


Samengevoegd:

Laat ik nog een stap verder gaan.

Stel:

Ik kom een kerk binnen, duw een aantal beelden van hun sokkel, trek het beeld van Maria van de muur en verbrand het, geef het kruisbeeld van Jezus een zwieper en het valt in stukken...?

Wat zou er dan gebeuren? (buiten het feit dat de parochianen me lynchen
verbaasd.gif
)

Zal G'D me straffen? Nee!

Zal G'D me ter plekke vellen? Nee!

Zal het beeld me aanspreken en zeggen: "He doe effe normaal joh!" Nee!

Zal het beeld opstaan en weer op zijn sokkel gaan staan? Nee!

HET IS EEN BEELD (gemaakt door mensen van natuurlijk materiaal en grondstof) en de hand van G'D is er geen moment aan te pas gekomen!

Mensen, Jezus leeft! Hij hoeft geen beeldtenis om dat te bewijzen.

Roep Hem aan, bid naar Hem, geef Hem eer en glorie en prijs zijn grote naam. Dat is wat Hij verlangt.

Hallelujah!!!

Mount Zion

Ik kan je vertellen dat dit inderdaad het geval kan zijn, dat het aanraken van het beeld helpend is. Niet omdat het beeld kracht bezit, maar omdat je je geest richt op wat het beeld verbeeldt. Mijn zoon is iemand die niet in woorden denkt, maar in beelden, in jouw ogen kan hij absoluut geen goed christen zijn omdat zijn bidden in beelden gaat en niet in woorden. Hij denkt niet in woorden, die koppelt hij er soms later aan, maar hij denkt in beelden, zo is hij nu eenmaal geschapen. Er zijn genoeg mensen die een leerstijl hebben die je visueel kunt noemen, ze denken niet in beelden, maar als ze iets moeten doen, zich moeten concentreren, iets moeten onthouden, dan gaat het eenvoudiger als er beelden bij zijn. Zo zijn er ook mensen die olfactorisch gericht zijn, de geurbeleving is belangrijk. Kijk, als horen je preferente leerstijl is, dan is er geen probleem, kun je uren in de kerk naar een preek luisteren en er wat van opsteken, maar ik heb leerlingen gehad in mijn klas die van een college zonder visuele hulp of andere aanknopingspunten, niks hadden onthouden.

Het beeld, een crucifix of een gezegend medaillong hebben geen kracht uit zichzelf, ze zijn wel een reminder, het vasthouden van die reminder, het aanraken van die reminder kan kalmerend en helend werken omdat het je terugbrengt naar de gelegenheid waarbij je het kreeg, de intentie en de liefde van de mensen die bij de gelegheid waren en naar het gezegde, de mis, de eer die Gd bij die gelegenheid werd bewezen.

En als jij een kerk vandaliseert, dan zullen de parochianen je waarschijnlijk overleveren aan de polite, een paar nieuwe beelden bestellen of in het geval van oude kunst een restauratie proberen te bekostigen (niet omdat nu persé dat beeld weer hersteld moet worden, maar gewoon van uit kunstzinnig verstand)en waarrschijnlijk zullen ze nog voor je bidden ook, want God zal je niet straffen zeg je...vernieling, opzettelijk andermans eigendommen kapot maken, oordelen over het geloof van een ander, omdat jij zeker weet dat jouw beeld van God het juiste is...ik zou er maar niet zo zekre van zijn dat God je er niet op aanspreekt.

Nee, hij zal je niet direct neervellen, maar dat doet ie ook niet als je de priester van de kerk een mes in de ribbenkast zou steken en zelfs niet als je Jezus zelf aan het kruis zou hebben gehangen. Dat zijn dus onzinnige argumenten. En ik zou er maar niet zo zeker van zijn dat je niet aangesproken zou worden, tenminste als je hart niet verhard is, want dan kun je niet horen.

Er zullen best gelovigen zijn wiens geloof aan beeldaanbidding grenst of die de grens zelfs over gaan, maar goed er zijn ook christenen die er geen been in zien om een abortusarts in de kerk te vermoorden. Maar dat betekent niet dat moorden in een kerk normaal is en dat men dat leert, net zo min als het in de RKK normaal is dat je beelden aanbidt en dat men dat al helemaal niet leert.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Arbei,

Hoe zie jij dan de versieringen van het paleis van Salomon?

1 Koningen 7

Zij stond op twaalf runderen, waarvan drie noordwaarts gekeerd waren, drie westwaarts, drie zuidwaarts en drie oostwaarts, en de zee

Volgens mij gaat het om beeltenissen om te aanbidden. Als afgoden. Niet beeltenissen in het algemeen. (ik heb het over dieren)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat is jouw mening hierachter? Wat zegt de Bijbel ervan?

Ik zie het niet als afgoderij, ik zie het gewoon als afbeeldingen. Is maar goed ook, want als een tekening of foto van iemand een afgod is, is die persoon het dan zelf ook niet?

Hoe denk je trouwens over je eigen avatar? smile.gif

Dat in de bijbel God zelfs wel eens opdracht geeft voor afbeeldingen. Op de ark van het verbond bijvoorbeeld waar beelden van engelen staan.

En binnen Joodse en Christelijke cultuur zie je door de geschiedenis ook veelvuldig gebruik van afbeeldingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

En binnen Joodse en Christelijke cultuur zie je door de geschiedenis ook veelvuldig gebruik van afbeeldingen.

En binnen de islamitische cultuur ook hoor. Tot en met het afbeelden van de profeet Mohammed aan toe trouwens, maar de islamitische wereld is echt niet vrij van foto's, films, televisie etc.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid