Spring naar bijdragen

Kinderbijbels :D


Aanbevolen berichten

Quote:

Wat me nog erg bijstaat zijn de boekjes die voortkomen uit de kijkbijbel (als ik het goed heb).

Nee, andersom. Eerst waren er de boekjes, en pas daarna kwam de Kijkbijbel.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Is dat niet zo dan?
bloos.gif

Zo staat het in de Bijbel.

En zo stond het bij mij in de kinderbijbel. Nogal een verschil.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

staat het in de Bijbel.

En
stond het bij mij in de kinderbijbel. Nogal een verschil.

Dat is ook een kwestie van overlevering en waarbij je bepaalde dingen wel kunt afleiden. Zo was de ark niet in één dag klaar en zullen zij vast wel gevraagd hebben wat hij aan het doen was maar hebben ze zich niet bekeerd. Wat bijvoorbeeld bij Ninevé wel het geval is en waar Jona zich aan ergert omdat God de stad vervolgens niet verwoest. Of bij Lot als er tien rechtvaardigen waren geweest waren Sodom en Gomorra gespaard gebleven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Die kinderbijbel van Anne de Vries, heb ik wel eens in gelezen als klein kind. Het had iets magisch. Ik denk dat als ik het nu lees, er al een groot stuk magie verloren zou gaan. Ben trouwens van plan een Willibrordvertaling te kopen, maar dat geheel terzijde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...
Wij hadden een hele hoop kinderbijbels waar we uit lazen. Ja ik weet het, wat wil je dan in een domineesgezin. Wat me nog erg bijstaat zijn de boekjes die voortkomen uit de kijkbijbel (als ik het goed heb). Hester had het in haar post over Bartimeús die zo'n rood hoofd had, die kan ik me ook nog wel herinneren. Wij mochten elke zondag, omstebeurten, een boekje voorlezen uit die serie. En minstens 1x in de vier weken kwam het boekje van Bartimeús aan tafel. Dit vooral vanwege de passage waarin hij om Jezus roept. Dan heeft hij op het plaatje inderdaad een heel rood hoofd en z'n mond staat heel wijd open. Het was dan een beetje de sport wie het hardst kon gillen en wie z'n mond het verst open kreeg. Als je dan nog een rood hoofd kreeg, was je helemaal de koning. Mijn zus won altijd!Zoiets als dit. Dit is het plaatje voor het beruchte plaatje. Op dat plaatje zie je dit beeld, maar dan een schreeuwende mond, rodere wangen en zn ogen dicht. Heel hilarisch.

Op het forum staat een afbeelding geplaatst van Bartimeus. Er is geen bronvermelding bij geplaats bij deze afbeelding van Kees de Kort.

Getekend door:

Kees de Kort Copyright

Uitgegeven door NBG

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid