Spring naar bijdragen

8 september Geboorte H.Maagd Maria.


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Waarschijnlijk omdat legende wil dat zij negen maanden (of daaromtrent) verwekt is.

Negen maanden lang verwekt? rofl.gif

Hadden die ouders niets beters te doen? widegrin.gif

* Dagmar heeft nog geen nieuw kerkdienstenoverzicht dus weet nog niet of ze 't gaat vieren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

(ben niet veel hier, maar bemoei me er toch graag tegenaan knipoog_dicht.gif )

Op 8 september viert de rooms-katholieke kerk de geboorte van Maria. Dit is al een bijzonder gebeuren, want van alle andere heiligen (met uitzondering van Johannes de Doper, van wie we de geboorte ook vieren) wordt "slechts" de sterfdag gevierd (voor Maria is dat 15 augustus): de dag waarop zij het eeuwige leven binnentreden.

9 maanden voor 8 september is 8 december: de katholieke kerk gelooft dat Maria vanaf het begin van haar aardse bestaan (dus vanaf haar conceptie, verwekking) gevrijwaard is van de zonde, dus ook van de erfzonde.

Deze overtuiging baseert zij op de gedachte dat de moeder van Gods Zoon niet aan de zonde onder de zonde geleefd kan hebben ... (even kort door de bocht!)

Onbevlekte Ontvangenis heeft dus neits met maagdelijkheid of seks te maken: het betekent slechts dat Maria de erfzonde niet heeft gekend vanaf het moment van haar verwekking/conceptie...

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid