Spring naar bijdragen

Al spreek ik de taal der engelen...


Aanbevolen berichten

Quote:

In de hemel / Gods koninkrijk doen mensen alleen maar goede dingen. Inderdaad is het nu ook al de tijd om goed te doen op aarde. De hemelbewoners / bewoners van Gods koninkrijk worden inderdaad niet geraakt door ellende op aarde / in de wereld.

Ik merk dagelijks van de hemel / Gods koninkrijk.

Als de wezens in de hemel niet meer geraakt worden door ellende dan zijn het nutteloze schepsels. Lekker egotrippend op de eeuwige heerlijkheid en nog geen krimp als er een kind sterft aan een of andere gore vorm van kanker. Niet het soort mensen waar ik mee opgescheept wil zitten voor de eeuwigheid.

En wat voor goeds doen ze daar dan? in een perfedte wereld kun je geen goede dingen doen dunkt me.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 143
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Vóór de zondeval deden de mensen alleen maar goede dingen. In Gods Koninkrijk is het net zo.

God heeft alles al gegeven waardoor mensen vrij kunnen zijn van kanker. Daarom hoeven (en kunnen) de hemelbewoners niks (extra's) (te) doen, want alles is al volbracht door het offer van Jezus Christus (1 Petr. 2:24). Het heeft geen zin om te kijken naar de hemelbewoners. Het heeft alleen zin om te kijken naar het offer van Jezus Christus. En zieken kunnen naar de oudsten/ouderlingen/bisschoppen van een christelijke gemeente gaan (Jac. 5:14,15) of naar andere christenen die zieken de handen opleggen, waarna de zieken genezen (Mar. 16:18).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Inderdaad, als tongentaal niet wordt uitgelegd, is iemand die profeteert meer dan iemand die in tongen spreekt.

1 Kor 14-5

Wie in een tong spreekt, sticht zichzelf, maar wie profeteert, sticht de gemeente. Ik wilde wel, dat gij allen in tongen spraakt, maar liever nog, dat gij profeteerdet. Wie profeteert, is meer dan wie in tongen spreekt, tenzij hij het ook uitlegt, zodat de gemeente stichting ontvangt.

Er is een rangorde in gaven. De ene gave is hoger dan de andere. En volgens Paulus is er zelfs nóg meer.

1 Kor 12,31

Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert.

Aangezien jij meent dat het spreken in tongen nu nog voorkomt en het met hand en tand verdedigt, ben ik ondertussen benieuwd geworden waar je passie ervoor vandaan komt?

De apostel Paulus was er lang zo enthousiast niet over als jij, sterker nog hij schreef dat tongentaal voor de ongelovigen is, hoe vind je dat Barbapapa?

1 Kor 14,22       

Zo dan, de vreemde talen zijn tot een teken niet voor hen, die geloven, maar voor de ongelovigen; en de profetie niet voor de ongelovigen, maar voor hen, die geloven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat de conclussie die jij trekt, niet geheel juist is. Want dat zou betekenen dat Paulus zelf, de gehele vergadering aanwezig op de pinksterdag en meerdere gelovige mensen volgens jou ongelovig zouden moeten zijn.

1. Korn 14:5, 13-16:19

5Ik wilde wel, dat gij allen in tongen spraakt,

13 Derhalve moet hij, die in een tong spreekt, bidden, dat hij het moge uitleggen. 14 Want indien ik bid in een tong, bidt mijn geest wel, maar mijn verstand blijft onvruchtbaar. 15 Hoe staat het dan? Ik zal bidden met mijn geest, maar ook bidden met mijn verstand; ik zal lofzingen met mijn geest, maar ook lofzingen met mijn verstand. 16 Want anders, indien gij een zegen uitspreekt met uw geest, hoe zal iemand, die als toehoorder aanwezig is, op uw dankzegging zijn amen spreken? Hij weet immers niet, wat gij zegt. 17 Want gij dankt wel goed, doch de ander wordt er niet door gesticht. 18 Ik dank God, dat ik meer dan gij allen in tongen spreek; 19 maar in de gemeente wil ik liever vijf woorden met mijn verstand spreken, om ook anderen te onderwijzen, dan duizenden woorden in een tong.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vers 22 ook even lezen!


Samengevoegd:

Jij trekt zelf de verkeerde conclusies, uit hetzelfde hoofdstuk:

'want die profeteert, is meerder dan die vreemde talen spreekt' (1 kor 14,5)

Spreken in tongen wekt associaties op die er in negen van de tien keer niet eens mee bedoelt werden! Jij als kenner van de cultuur van de joden moet toch weten hoe ze over spreken in vreemde talen denken!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dat profeteren meer is wil nog niet betekenen dat spreken in tongen niets is.

vers 22 zegt een teken voor, niet een teken van!

Dat is waar, zodra men dus gelovig is, lijkt het me daarom duidelijk dat we ons beter kunnen richten op profetieën en niet op hetgeen een teken voor de ongelovigen was!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waarom zegt hij dan dat hij zou willen dat iedereen in tongen sprak?

Ik denk omdat toen het evangelie nog niet over de gehele wereld (kol 1,23) was gegaan. Hoe dan ook, nog belangrijker dan het spreken in vreemde talen, vond Paulus het profeteren.

1 kor 14

En ik wil wel, dat gij allen in vreemde talen spreekt, maar meer, dat gij profeteert

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dit is een interessant gegeven, en dan met name voor de charismaten en evangelischen hier. Voor wie het nog niet wist: Ik ben (o.a.) ex-evangelisch, maar nu vrijwel atheist. Ik kan echter nog steeds in tongentaal spreken. Ik heb het toevallig laatst weer eens geprobeert en het gaat nog net zo goed als eertijds....

Nou lijkt me op zich al voer genoeg voor een interessante discussie...

Wat God schenkt pakt Hij niet af wanneer je opeens niet meer gelooft. Als je ooit oprecht tot geloof bent gekomen heb je Zijn Geest ontvangen. Het feit dat je door toestanden in je leven je geloof bent verloren betekent nog niet dat God jou ook heeft opgegeven/losgelaten. Als kind van God kan dat niet eens. Of denk jij dat je eigen kind kan zeggen 'jij bent niet mijn papa' dat het dan ook echt zo is? Het kind kan dat wel geloven maar het is niet de waarheid.

Wat betreft tongentaal, dat is de enige gave die mensen zelf kunnen starten en stoppen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ach in mijn realiteit zijn het vaak gelovigen die joelen als een bende zwakgegaafde brulapen als er bijvoorbeeld een vliegtuig tegen een flat botst. Of als ze een andersdenkende doodmartelen.

De link tussen geloof en goed gedrag is vooralsnog niet aangetoond meen ik. En al het goede komt van god toch? Of niet natuurlijk, mss zijn mensen ook wel van nature (een beetje) goed. Als ik als ongelovige hond het tuintje van mijn zieke buurvrouw een beetje bijhoudt dan komt dat niet van god maar is dat dan het werk van satan? of komt het gewoon uit mezelf?

Come on: ook jullie christenen doen wel eens zelfstandig wat goeds hoor. Het word niet allemaal ingefluisterd door god of satan....

Als je denkt dat ik je een hond vindt omdat je ongelovig bent dan moet je dat zelf weten, dat betekend niet dat ik je een hond zal gaan vinden.

Ik heb een zusje die niet wil geloven en van haar houdt ik altijd nog even veel en zelfs nog meer, ik respecteer haar besluit, en bid voor haar, zodat ik haar nog meer zal gaan liefhebben.

Als je christen ben geweest weet jij net zo goed als ik dat een christen die voor Jezus gaat -en niet voor religie- een mens niet martelt om zijn keuze, hij zal altijd fouten blijven maken, maar hij zou de ongelovige steeds meer liefhebben en niet steeds meer haten zoals dat heel erg in de Islam is en ook in het Jodendom. -maar daar gelukkig minder-

Tuurlijk komt het goede ook uit de mens, maar de bron is God en het kwaad is begonnen (of nog eerder) toen satan ons verleidde en toen deden wij zelf de rest, satan is de bron van het kwade.

De mens heeft altijd de keuze om te nee te zeggen tegen God of tegen satan, maar het is zijn eigen verantwoordelijkheid, alleen God is altijd genadig ons terug te nemen waarneer we spijt hebben van dat we een keer ja hebben gezegd tegen satan. (ja tegen de verleidingen)

Als jij je zieke buurvrouw helpt dan vindt ik dat lief van je, dat je niet aan jezelf denk, maar de bron is God, God geeft jou de keuze om naar de tv te kijken, iets te stelen, in het zwembad zitten of om je buurvrouw te helpen, vrijwilligers werk doen, God heeft je de vrijheid in je gelegd om die keuzes te maken, en daar hoeft de Heilige Geest niet te helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik denk...

Wat jij denkt is niet belangrijk. Belangrijk is wat de waarheid is.


Samengevoegd:

Quote:

Ik bedoel maar, als er nu nog mensen beweren in tongentaal te spreken, waar zijn de hedendaagse profeten dan?

Er zijn duizenden mensen op aarde die spreken in tongen en/of profeteren, misschien wel miljoenen.

Ook is het spreken in tongen tot opbouw van gelovigen. Het is dus niet voor ongelovigen, want die kunnen niet in hun geloof worden opgebouwd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid