Spring naar bijdragen

De joodse wet mbt het christendom


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Gast Anon_phpbb

Beste lezer,

Ik ben zwaar in twijfel over mijn geloof.

Al sinds mijn tweede leef ik strak volgens de bijbel zoals die door mijn ouders is uitgelegd.

Laatst echter las ik een artikel over messiasbelijders, een groep christenen die ook de joodse wet volgen, en dit idee stond mij wel aan.

Wat vinden jullie van deze groep?

Waarom volgen jullie de wet wel/niet?

Met groeten,

Sjaakie

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 87
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Katholieken volgen óók de wet, de wet van Christus. Hij is namelijk de vervolmaking van de wet. De wet volgen is dus Hem gehoorzamen. Dat is best wel een enorme perspectiefverandering omdat je niet meer statische regels gehoorzaamt, maar God je liefde toont. Dat heb ik hier eens uitgewerkt. Er wordt vaak gezegd dat de Joodse wet voor eeuwig geldt, dat is ook zo, maar dat moet wel in het juiste perspectief worden gezien. Je hebt specifieke casuistische wetgeving in het OT die feitelijke afgeleide wetgeving is. Natuurlijk geldt dat dan ook voor eeuwig, maar alleen in die context.

En messiasbelijders; vanuit katholiek perspectief is het de zoveelste stap terug in de tijd ben ik bang.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ben het gedeeltelijk wel met Pius eens.

Echter ik vraag me af wat je precies met de context uit je een na laatste zin bedoelt.

Heb laatst een lezing bijgewoond van de de schrijver van het boek "wetenschap in de bijbel". Hij heeft het hierin bijvoorbeeld over reinheidswetten rondom voedsel e.d.

Hij legt daarin uit dat de wetten die toen gemaakt zijn absoluut wetenschappelijk onderbouwd goed zijn voor de mens. Dus niet een wetje om het wetje, maar voor het welzijn van de mens.

En in die zin hebben die regels geen context, maar zijn ze ook nu van toepassing.

Neem een voorbeeld:

besnijdenis op de achtste dag.

Het blijkt dat besneden mensen minder of eigenlijk zelfs geen kans hebben op kanker aan de genitalien (dat kan helderder worden uitgedrukt, maar het leek me op dit forum wel netjes zo. knipoog_dicht.gif )

Waarom dan precies op de achtste dag?

Pas in de 20e eeuw heeft men ontdekt dat bij de mens de snelheid van bloedstolling op de achtste dag 110% is. Vanaf dag negen neemt dit dus alweer af. Daarvoor bouwt het op.

Zodoende blijkt wel dat God dingen toch maar knap had uitgedacht, zolang wij er ons maar aan houden.

Moraal van het verhaal:

Veel van de wetten (ik zeg bewust niet alle, want er zijn er natuurlijk ook genoeg die wel in een geschiedkundige context geplaatst moeten worden), zijn dus absoluut zinvol, ook in deze tijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is inderdaad zoals Pius zegt de zoveelste stap terug in de tijd. Namelijk terug naar de tijd van de eerste gemeente. De messiasbelijder, zoals jij het noemt, vieren de sabbat en de bijbelse feesten. Deze zijn te vinden in Leviticus 23. Ze houden zich bijvoorbeeld aan voedselvoorschriften, niet omdat je het niet mag eten, maar omdat het beter is om de onreine dieren niet te eten. Ze volgen Jezus en hebben een grote liefde voor zijn verlossende werk. Er schuilt alleen één groot gevaar achter. En dat is dat je moet oppassen dat je het niet van de Wet gaat verwachten. Je wordt alleen behouden door het geloof in Christus.

Het is niet dat deze de groep de Joodse wet volgt, maar de Bijbelse richtlijnen hanteert. Ik ben zelf zo'n messiasbelijdende christen. Het geloof, en met name de Bijbel, heeft voor mij persoonlijk meer diepgang gekregen en mijn liefde voor God en zijn Zoon is groter en vurige geworden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je kunt de "joodse Wet" niet zonder meer naleven. De heilige geboden zoals die in de geschreven Tora (de eerste vijf boeken van de bijbel, Pentateuch) staan opgetekend hadden betrekking op het joodse volk binnen de staat Israël. Het waren ethische, rituele en juridische regels die betrekking hadden op het volk van het oude Judea. Het geloof van dit volk vond zijn hoogtepunt in Jeruzalem waar de grote Tempel stond.

Deze Tempel is in de eerste eeuw na Chr. vernietigd en de joden zijn toen tot op heden over de wereld verspreid geraakt. Het grootste deel van het jodendom leeft buiten Israël en er staat geen tempel in Jeruzalem. Daarom is het onmogelijk om volgens de Tora te leven, de regels hebben immers betrekking op die hele cultus en manier van leven.

Na de vernietiging van de Tempel is er binnen het jodendom een hervormingsbeweging opgestaan onder leiding van de rabbijnen. Deze groep joodse geleerden heeft de Tora opnieuw geïntepreteerd en de Schrift tot centrum van het geloof gemaakt. Hun werk vindt zijn hoogtepunt in de Talmoed.

Voor christenen ligt dit anders. De Tempelcultus is in principe overbodig geworden doordat Christus' Offer dit heeft vervangen. Door geloof in Hem en het vieren van de heilige geheimen staan we in verbinding met Hem die Zichzelf constant offert in het hemels heiligdom.

Conclusie is dus dat het onmogelijk is om volgens de Tora te leven als je hem zomaar op eigen houtje letterlijk gaat interpreteren. Wat je dan krijgt is dat men subjectief bepaalde regeltjes overneemt (sabbat, spijswetten enz.) maar andere zaken laat (Yom Kippoer, gebedsriemen, juridische regels) en totaal uit evenwicht raakt. Het is ook totaal onnodig in het licht van Christus.

Dat wil niet zeggen dat de joodse traditie geen waarde voor ons heeft. Maar dan wel de authentieke joodse traditie van de rabbijnen waar we mee in dialoog kunnen en moeten gaan. Ieder vanuit onze eigen identiteit en met respect voor onszelf en elkaar.

Zo denk ik erover.smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Beste lezer,

Ik ben zwaar in twijfel over mijn geloof.

Al sinds mijn tweede leef ik strak volgens de bijbel zoals die door mijn ouders is uitgelegd.

Laatst echter las ik een artikel over messiasbelijders, een groep christenen die ook de joodse wet volgen, en dit idee stond mij wel aan.

Wat vinden jullie van deze groep?

Waarom volgen jullie de wet wel/niet?

Met groeten,

Sjaakie

Laat ik het zo zeggen: ik gebruik de wet niet om mezelf of anderen daarin te oordelen. En ook de redding is niet door de wet, maar door het geloof. Als het op een totaalbeeld van mijn leven aankomt, kan ik me dus niet aan de wet houden en zou ik altijd veroordeeld moeten worden. Mijn geloof is dus gebaseerd op de genade van God en niet op werken der wet. Als jij met volgen-van-de-wet bedoelt dat je je aan de wet houdt, dan moet ik dus zeggen dat ik dat niet doe. Dat is onmogelijk, hoewel het wel de wet van de vrijheid is. Of de wet van de liefde. Maar onze vrijheid is, naar de mens gezien, alleen mogelijk door het geloof.

En de groep Messias-belijdende Joden lijken me super. Ik zou er best wel eens mee in contact willen komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Beste Sjaakie, het is niet belangrijk dat mensen de wetten volgen of niet volgen of wat zij ervan vinden.

Wat belangrijk is dat u Jezus (vzmh) hoort te volgen als een Christen. Jezus zegt:

"Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen.

Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied.

Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen.

Want Ik zeg u: Tenzij uw gerechtigheid overvloediger zij, dan der Schriftgeleerden en der Farizeen, dat gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins zult ingaan." Bijbel Matheus 5: 17-20

U zult merken dat vele Christenen de wetten niet naleven, omdat het bomvol tegentrijdigheden bevat en hierdoor zal u de antwoord krijgen dat de wetten alleen voor de Joden van toen van toepassing

was.

Pius schrijft:

Quote:
Katholieken volgen óók de wet, de wet van Christus.

Waarom volgen de protestanten niet de wetten, denk daar maar eens over na smile.gif

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Galaten 2

11 ¶ Maar toen Kefas te Antiochie gekomen was, heb ik mij openlijk tegen hem verzet, omdat het ongelijk aan zijn kant was.

12 Want voordat sommigen uit de kring van Jakobus gekomen waren, at hij met de heidenen aan een tafel, maar toen zij kwamen, trok hij zich terug en zonderde zich af uit vrees voor de besnedenen.

13 En ook de overige Joden huichelden met hem mede, zodat zelfs Barnabas zich liet medeslepen door hun huichelarij.

14 Maar toen ik zag, dat zij niet de rechte weg bewandelden naar de waarheid van het evangelie, zeide ik tot Kefas ten aanhoren van allen: Indien gij, die een Jood zijt, naar heidens en niet naar Joods gebruik leeft, hoe kunt gij dan de heidenen dwingen zich als Joden te gedragen?

15 Wij, geboren Joden, en geen zondaars uit de heidenen,

16 wetende, dat de mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken der wet, maar door het geloof in Christus Jezus, zijn ook zelf tot het geloof in Christus Jezus gekomen, om gerechtvaardigd te worden uit het geloof in Christus en niet uit werken der wet. Want uit werken der wet zal geen vlees gerechtvaardigd worden.

Aangezien jij er toch al zo goed over hebt nagedacht (verbaasd.gif), ken je vast ook dit gedeelte uit de Bijbel. Ben benieuwd naar je zienswijze.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Aangezien jij er toch al zo goed over hebt nagedacht (), ken je vast ook dit gedeelte uit de Bijbel. Ben benieuwd naar je zienswijze.

HenkG, kunt u mij vertellen wie de auteur is van Gelaten en of zijn ''geinspireerde'' woorden belangrijker zijn dan van Jezus (vzmh), omdat het elkaar tegenspreekt. U als Christen hoort Jezus (vzmh) te volgen en niet ''een auteur'' dat eeuwen later zijn mening verkondigd. ( volgens Mattheus, volgens Marcus enzovoort )

Uit de tekst die u heeft geplukt komen we weer Barnabas tegen, en als ik het heb over ''Het Evangelie van Barnabas'' wilt niemand er op ingaan en vind men zijn overleveringen onjuist,

omdat men heel toevallig vind dat het werk van Barnabas voor een groot deel overeenkomt met de islam.

Analyseer wat uw mede christenen zeggen:

Quote:

Hallo allemaal, wat vinden jullie van de King James Bible? Ik had eerst de NBG Bijbel,
maar ik kwam laatst op een site van een dominee die aan de hand van verzen uitlegde dat daarin stukken werden weggelaten
. In vergelijking met de King James van 1611 bleek dus dat er in de nieuwe Bijbels (iig een zeker internationale (NIV?) ofzo, NBG en nog meer).
Ik heb het zelf gechecked en het klopt allemaal (bij NBG)
. Er zijn stukken weggelaten (soms zelfs een hele vers) en zinnen heel anders opgeschreven. Vandaar dat ik dus de King James heb besteld (ben vrij goed in engels). Wilde eigenlijk weten hoe jullie over de King James denken? Ook wilde ik vragen of het noodzakelijk is dat je de Bijbel kiest die je gemeente voorschrijft? Alvast bedankt!

gr. mackie

Hoe betrouwbaar is de Bijbel als men zelf toegeeft dat er geknipt en geplakt is met de verzen.

We hebben het in Godsnaam over de woorden van God waarmee geknoeit wordt!

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Uit de tekst die u heeft geplukt komen we weer
Barnabas
tegen, en als ik het heb over ''Het Evangelie van Barnabas'' wilt niemand er op ingaan en vind men zijn overleveringen onjuist,

omdat men heel toevallig vind dat het werk van Barnabas voor een groot deel overeenkomt met de islam.

Ik wil wel eens zien hoe serieus moslims het nemen als ik even een Soera nu ter plekke ga verzinnen. Ik verwacht dat geen moslim dat serieus zou nemen.

Zou dat dan komen omdat het soera voor een groot deel met het christendom overeen komt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Ik wil wel eens zien hoe serieus moslims het nemen als ik even een Soera nu ter plekke ga verzinnen. Ik verwacht dat geen moslim dat serieus zou nemen.

Zou dat dan komen omdat het soera voor een groot deel met het christendom overeen komt?

Barnabas wordt 23 keer genoemd in het Bijbelboek Handelingen. 1 maal in 1Korinthiën ,3 maal in Galaten en 1 maal in Kolossensen.

Uit deze teksten blijkt dat hij een discipel van Jezus was vóór de bekering van Saulus(Paulus) Handelingen 4:36 : "Een van hen [de eerste der gelovigen te Jeruzalem] was Josef, een Leviet uit Cyprus, die van de apostelen de bijnaam Barnabas had gekregen, wat in onze taal 'zoon van de vertroosting' betekent" link

Gorthaur, hoe serieus neemt u de Bijbel als er christenen zijn die u en mij vertellen dat er hele verzen ontbreken of anders zijn beschreven.

Als u een soera verzint nemen moslims u natuurlijk niet serieus, omdat u ''verzinsel'' niet de in Koran staat beschreven endus onbetrouwbaar is. Maar Barnabas komt vaak voor in de Bijbel en beschrijft tevens dat Jezus (vzmh) niet gekruisigd is, maar dat Judas aan de kruis hing. Analyseren we echter de dood van Judas in de Bijbel, komen we uit met verschillende verhalen over zijn dood, wat het weer de Bijbel onbetrouwbaar maakt.

Daarom zeg ik u, dat het belangrijker is om naar de woorden van Jezus te luisteren ipv de auteurs die de Bijbel hebben geschreven, elk een ander verhaal verkondigd. Zoek de bron niet van ver maar van dichtbij, zoals Barnabas in de tijd van Jezus (vzmh) leefde.

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Uit de tekst die u heeft geplukt komen we weer
Barnabas
tegen, en als ik het heb over 'Het Evangelie van Barnabas' wilt niemand er op ingaan en vind men zijn overleveringen onjuist,

omdat men heel toevallig vind dat het werk van Barnabas voor een groot deel overeenkomt met de islam.

Omdat dat 'Evangelie van Barnabas' wel zo'n overduidelijke vervalsing is.

link

Kijk, een beetje discussie is best leuk, maar dit zijn allemaal van die simpele inkoppers, we zijn toch niet helemaal op ons achterhoofd gevallen? Dit is dan ook wat me nog het meest stoort aan de Islamitische apologeten hier tot nu toe; het idee dat Christenen wel achterlijk genoeg zouden zijn om in deze truuks te trappen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Kijk, een beetje discussie is best leuk, maar dit zijn allemaal van die simpele inkoppers, we zijn toch niet helemaal op ons achterhoofd gevallen? Dit is dan ook wat me nog het meest stoort aan de Islamitische apologeten hier tot nu toe; het idee dat Christenen wel achterlijk genoeg zouden zijn om in deze truuks te trappen

Pius, wilt u aub de mensen niet opstoken tegenover de moslims en het idee dat Christenen achterlijk zijn heb ik nooit gehad, anders zou ik in het eerste geval hier niet zijn om te discusseren.

Quote:
Omdat dat 'Evangelie van Barnabas' wel zo'n overduidelijke vervalsing is.

U eigen mede christenen geven wat toe, lees:

Quote:

Hallo allemaal, wat vinden jullie van de King James Bible? Ik had eerst de NBG Bijbel,
maar ik kwam laatst op een site van een dominee die aan de hand van verzen uitlegde dat daarin stukken werden weggelaten
. In vergelijking met de King James van 1611 bleek dus dat er in de nieuwe Bijbels (iig een zeker internationale (NIV?) ofzo, NBG en nog meer).
Ik heb het zelf gechecked en het klopt allemaal (bij NBG). Er zijn stukken weggelaten (soms zelfs een hele vers) en zinnen heel anders opgeschreven.
Vandaar dat ik dus de King James heb besteld (ben vrij goed in engels). Wilde eigenlijk weten hoe jullie over de King James denken? Ook wilde ik vragen of het noodzakelijk is dat je de Bijbel kiest die je gemeente voorschrijft? Alvast bedankt!

gr. mackie

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Salam,

Beste Sjaakie, het is niet belangrijk dat mensen de wetten volgen of niet volgen of wat zij ervan vinden.

Wat belangrijk is dat u Jezus (vzmh) hoort te volgen als een Christen. Jezus zegt:

"Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen.

Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied.

Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen.

Want Ik zeg u: Tenzij uw gerechtigheid overvloediger zij, dan der Schriftgeleerden en der Farizeen, dat gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins zult ingaan." Bijbel Matheus 5: 17-20

U zult merken dat vele Christenen de wetten niet naleven, omdat het bomvol tegentrijdigheden bevat en hierdoor zal u de antwoord krijgen dat de wetten alleen voor de Joden van toen van toepassing

was.

Pius schrijft:

[...]

Waarom volgen de protestanten niet de wetten, denk daar maar eens over na
smile.gif

Mvg

Zo hoe ik het heb begrepen, is het de bedoeling dat we de wet wel bestuderen en heeft de wet gewoon zijn kracht, doordat deze in Jezus in vervulling is gegaan. Maar zoals ik het begrijp, is het niet de bedoeling dat de één aan de ander leert dat hij zich aan de wet moet houden, want op die manier wordt God gelasterd.

De wet is er om ons in kennis te brengen van onze zonden. En zodra wij er ons bewust van zijn dat wij zonden hebben, is het een kwestie om daarvan vergeven te worden, althans die vorm van genade heeft God zelf mogelijk gemaakt door Zijn werk in Jezus. Dus het is meer een zaak dat we elkaar leren dat God vergeeft en laten wij zelf dan ook vergeven.

En wat ik verder nog denk is dat de wet geen enkele kracht meer heeft op de uitverkorenen. Christus heeft de wet vernietigd en ieder die in Hem gelooft staat niet meer onder de werking van de wet, maar onder genade. Maar de wet zal niet ontbonden worden, omdat de ongelovigen daardoor geoordeeld zullen worden. En ieder die vergeven wil worden, zal vergeven worden. Dat is de belofte.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Zo hoe ik het heb begrepen, is het de bedoeling dat we de wet wel bestuderen en heeft de wet gewoon zijn kracht, doordat deze in Jezus in vervulling is gegaan. Maar zoals ik het begrijp, is het niet de bedoeling dat de één aan de ander leert dat hij zich aan de wet moet houden, want op die manier wordt God gelasterd.

De woorden van Jezus (vzmh) lijkt mij heel duidelijk en hij onderstreept dat tot de hemel en de aarde voorbijgaan, niet een jota noch een tittel van de wet voorbij zal gaan totdat alles zijn geschied. Hij komt het om te vervullen, het naleven van de geboden en wetten en beveelt u hetzelfde te doen als u in Het Koninkrijk der Hemelen wilt binnengaan.

Quote:
De wet is er om ons in kennis te brengen van onze zonden. En zodra wij er ons bewust van zijn dat wij zonden hebben, is het een kwestie om daarvan vergeven te worden, althans die vorm van genade heeft God zelf mogelijk gemaakt door Zijn werk in Jezus. Dus het is meer een zaak dat we elkaar leren dat God vergeeft en laten wij zelf dan ook vergeven.

Jezus zegt:

Ezechiël 18:20

De gerechtigheid van de rechtvaardige zal alleen rusten op hemzelf en de goddeloosheid van de goddeloze zal alleen rusten op hemzelf…

1 Korintiërs 3:8

..alleen zal elk zijn eigen loon krijgen naar zijn eigen werk

Matteüs 25: 32

En al de volken zullen voor Hem verzameld worden, en Hij zal ze van elkaar scheiden, de goeden aan zijn rechterhand die kunnen naar het paradijs, de slechte aan zijn linkerhand moeten naar het eeuwige vuur…

Quote:
En wat ik verder nog denk is dat de wet geen enkele kracht meer heeft op de uitverkorenen. Christus heeft de wet vernietigd en ieder die in Hem gelooft staat niet meer onder de werking van de wet, maar onder genade. Maar de wet zal niet ontbonden worden, omdat de ongelovigen daardoor geoordeeld zullen worden. En ieder die vergeven wil worden, zal vergeven worden. Dat is de belofte.
[/i]

Waar zegt Jezus (vmzh) dat de wet vernietigd is en alleen van toepassing zou zijn voor de ongelovigen en daarover geoordeeld te worden.

Niet een ieder zal vergeven worden, er is geen belofte, ieder zal zijn loon krijgen naar zijn of haar eigen werk, zoals Jezus (vzmh) het u duidelijk heeft gemaakt.

Jezus zegt:

Matth. 7:21-23:

“Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der WETTEN LOOSHEIDâ€.

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja goed, laila, ik vind het nu even moeilijk om specifiek op je reactie in te gaan. Algemeen gezien kunnen wij elkaar niet leren dat wij ons aan de wetten moeten houden, want wij kúnnen ons er niet aan houden. Waar je rekening mee kunt houden, is dat het de wet van de liefde is. En God heeft de liefde mogelijk gemaakt door aan ons de vrije wil te schenken. Het gebod is kortweg: Maak liefde! Wanneer ik jou nu ga zeggen dat je dat moet doen, dan brengt dat de vrije wil in het geding. De liefde is vrijblijvend. Liefde komt voort uit spontaniteit. Als je liefde voor iemand voelt, kun je niets doen om dat weg te laten gaan. En als je geen liefde voor iemand voelt, dan is er niets wat je kunt doen om het toch te voelen. De liefde zij ongeveinsd. Als je gaat zeggen: je moet liefhebben, laat je geen ruimte voor de vrije wil.

Ik kan me ook niet herinneren dat God ergens heeft gezegd dat wij ons aan de wet moeten houden. Het lijkt me ook nogal tevergeefs als God dat zou zeggen, want Hij weet best dat wij dat niet kunnen. Als ik tegen jou zeg dat jij je aan de wet moet houden, dan is dat hetzelfde als dat ik zeg: We moeten Parijs en Keulen in één dag opbouwen.

En natuurlijk iedereen zal geoordeeld worden naar zijn werken, maar daarbij gaat het zich om de overlegging van het hart. Er is bij God geen aanzien des persoons, maar God kijkt naar de intentie die jij hebt. En daarbij houdt Hij ook nog eens rekening met het totaalbeeld van jou intentie. Sluiten wij ons aan bij de verdrukkers? Of kiezen we voor de vrijheid en lopen daardoor het risico om verdrukt te worden? En wat als we het eeuwige leven nu al hadden? Zouden we dan eeuwig verdrukken? Of eeuwig verdrukt worden, omdat we opkomen voor de vrijheid?

En ja, velen hebben boze intenties, maar ook als dezen van harte vergeven willen worden, dan zullen zij vergeving ontvangen en niet geoordeeld worden. God kijkt naar je hart. Of je echt spijt hebt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het feit dat Moslims zo gebrand zijn op de wet naleven zou iedereen te denken mogen geven mi. Dat is een streven wat de Joden ook hebben. Doch zijn er geen Levieten meer tegenwoordig om de tempeldienst te houden, ze zouden 'geen deel noch erve hebben met Israël (Deut 18,1)'.

Immers Jezus is nu hogepriester (Heb 4,14) dus waar hebben we het over?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je zult christenen ook nooit snappen als je vanuit je eigen moslim-verstand redeneert. Ditzelfde geldt als ik met mijn christen verstand de Koran probeer te verstaan. Als je niet 'objectief' de Bijbel leest, zul je als moslim altijd de plank mis slaan en langs elkaar heen praten met christenen, omdat het christendom op een hele andere basis is gefundeerd als de Islam.

Jullie gaan er vanuit dat de Koran het Woord van God is voor de volle 100% en daarmee ook foutloos. De meeste christenen, behalve meer de christenen uit de evangelische beweging, zullen de bijbel ook voor 100% Goddelijk en 100% menselijk bestempelen, alleen dat betekent niet dat er geen fouten in geslopen kunnen zijn (groot deel van de evangelische christenen gaan ervan uit dat de bijbel ook een soort Koran is).

God is zo groot dat Hij door Zijn Heilige Geest door mensen heen wilde werken, die niet foutloos werkten, maar die Hij wel gebruikt heeft om Zijn boodschap over te brengen! Hij zij geprezen! Is de algehele boodschap daarmee tegenstrijdig! Nee, totaal niet! Wel, als je allerlei teksten naast elkaar legt, zonder de context te bekijken waarin die teksten staan geschreven. Dan ga je appels met peren vergelijken.

Om even samen te vatten: je begaat een ernstige fout en doet naar mijn mening geen recht aan Gods Woord (de Bijbel) als je je eigen gelijk probeert te halen, door met allerlei teksten aan te komen om maar te bewijzen dat de Bijbel vol staat met fouten. Is daar dit mooie, prachtige, inspirerende boek voor bedoeld? Ik moet zeggen dat ik vind dat je dan oneerbiedig omgaat met de Bijbel en geen recht doet aan de mensen die hun hele leven laten inspireren en veranderen door dit boek. Ik geloof namelijk dat als je de Bijbel leest en je laat leiden door de Heilige Geest, je als mens gaat veranderen en steeds mooier gaat worden door Zijn kracht!

Wanneer ga je afbreuk doen aan de Bijbel? Als je wilt gaan bewijzen dat de Bijbel maar een gewoon fabeltjesboek is, die vol met fouten staat. Dan laat je niet meer de tekst spreken voor wat ie is, maar dan ga je met je eigen verstand proberen te zoeken naar fouten en tegenstrijdigheden. Dit is hetzelfde als dat ik een roman pak en daarin alle fouten ga opsporen. Daarmee doe ik aan dat boek geen recht en bega ik de fout dat ik voorbij ga aan het doel waarvoor dat boek, of de Bijbel waar we het nu over hebben is geschreven.

Jezus zegt in Mattheus 22:

34 [22] Mark 12:28.En de Farizeeën, gehoord hebbende, dat Hij de Sadduceeën de mond gestopt had, zijn tezamen bijeenvergaderd.

35 [22] Luk 10:25.En een uit hen, zijnde een Wetgeleerde, heeft gevraagd, Hem verzoekende, en zeggende:

36 Meester! welk is het grote gebod in de wet?

37 En Jezus zeide tot hem: [22] Deut 6:5; 10:12; 30:6. Luk 10:27.Gij zult liefhebben de Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand.

38 Dit is het eerste en het grote gebod.

39 En het tweede aan dit gelijk, is: [22] Lev 19:18. Mark 12:31. Rom 13:9. Gal 5:14. Efez 5:2. 1 Thess 4:9. Jakob 2:8.Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf.

40 Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.

Hoe kunnen wij mensen ooit God liefhebben en onze mensen naast ons? Vanuit christelijk oogpunt is dat niet mogelijk! Wij blijven en zullen altijd zijn egoistische mensen die ons hele leven zondig zullen blijven. Wij kunnen nooit de wet vervullen. Maar omdat Jezus wel de wet heeft vervuld, wat Gods eis was, is Hij de enige die voor God het ultieme Offer is geworden die voor de zonde van de mensheid nodig was. Al onze zonden zijn op Hem gekomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Je zult christenen ook nooit snappen als je vanuit je eigen moslim-verstand redeneert. Ditzelfde geldt als ik met mijn christen verstand de Koran probeer te verstaan. Als je niet 'objectief' de Bijbel leest, zul je als moslim altijd de plank mis slaan en langs elkaar heen praten met christenen, omdat het christendom op een hele andere basis is gefundeerd als de Islam.

Joas, ik bekijk de Bijbel niet vanuit ''de moslim-verstand'' maar vanuit ''de menselijke-verstand'' waaruit ik realiseer dat de islam de correcte weg is naar Allah swt.

Ik adviseer u om niet vanuit ''een christelijke-verstand'' de Bijbel of de Koran te bekijken, omdat men anders langs elkaar heen zult praten, zoals u het ook aangeeft.

Allah vraagt de mensen om niet klakkeloos dingen aan te nemen van anderen, maar verzoekt ons om zelf onderzoek te doen naar de waarheid ervan, voordat men de informatie overdraagt aan een derde.

Quote:
Jullie gaan er vanuit dat de Koran het Woord van God is voor de volle 100% en daarmee ook foutloos. De meeste christenen, behalve meer de christenen uit de evangelische beweging, zullen de bijbel ook voor 100% Goddelijk en 100% menselijk bestempelen, alleen dat betekent niet dat er geen fouten in geslopen kunnen zijn (groot deel van de evangelische christenen gaan ervan uit dat de bijbel ook een soort Koran is).

God is zo groot dat Hij door Zijn Heilige Geest door mensen heen wilde werken, die niet foutloos werkten, maar die Hij wel gebruikt heeft om Zijn boodschap over te brengen! Hij zij geprezen! Is de algehele boodschap daarmee tegenstrijdig! Nee, totaal niet! Wel, als je allerlei teksten naast elkaar legt, zonder de context te bekijken waarin die teksten staan geschreven. Dan ga je appels met peren vergelijken.

Om even samen te vatten: je begaat een ernstige fout en doet naar mijn mening geen recht aan Gods Woord (de Bijbel) als je je eigen gelijk probeert te halen, door met allerlei teksten aan te komen om maar te bewijzen dat de Bijbel vol staat met fouten. Is daar dit mooie, prachtige, inspirerende boek voor bedoeld? Ik moet zeggen dat ik vind dat je dan oneerbiedig omgaat met de Bijbel en geen recht doet aan de mensen die hun hele leven laten inspireren en veranderen door dit boek. Ik geloof namelijk dat als je de Bijbel leest en je laat leiden door de Heilige Geest, je als mens gaat veranderen en steeds mooier gaat worden door Zijn kracht!

De Bijbel kan niet tegelijkertijd 100% van God en 100% van de mens afkomstig zijn, omdat mijn menselijke verstand mij vertelt dat het of 100% van God is of 100% van mens. U geeft aan dat God zo groot is en door zijn heilige geest door mensen heen wilde werken, maar de mensen die ''geinsprireerd'' zouden zijn, fouten maakten.

Mijn menselijke verstand zegt nogmaals dat dit onacceptabel is, dat God (de almachtige) toelaat dat er fouten in de Bijbel geslopen zijn. U geeft tevens aan dat ''fouten in de Bijbel'' geheel normaal is en de boodschap van God voor u wel duidelijk is. Mijn menselijke verstand zegt dat ''fouten'' in welke boek dan maar ook, vooral als wij het hebben over een ''heilig'' boek, niet betrouwbaar is

en zeker als men niet kan bewijzen dat de Bijbel ''geinsprireerd'' is door de heilige geest. In feite volgt men de woorden van Jezus (vzmh) niet, en dat vind ik nou heel jammer.

Quote:
Wanneer ga je afbreuk doen aan de Bijbel? Als je wilt gaan bewijzen dat de Bijbel maar een gewoon fabeltjesboek is, die vol met fouten staat. Dan laat je niet meer de tekst spreken voor wat ie is, maar dan ga je met je eigen verstand proberen te zoeken naar fouten en tegenstrijdigheden. Dit is hetzelfde als dat ik een roman pak en daarin alle fouten ga opsporen. Daarmee doe ik aan dat boek geen recht en bega ik de fout dat ik voorbij ga aan het doel waarvoor dat boek, of de Bijbel waar we het nu over hebben is geschreven.

De Bijbel was de woord van God, totdat het zijn originaliteit heeft verloren door de vele versies beschikbaar.

Quote:

Hallo allemaal, wat vinden jullie van de King James Bible? Ik had eerst de NBG Bijbel,
maar ik kwam laatst op een site van een dominee die aan de hand van verzen uitlegde dat daarin stukken werden weggelaten
. In vergelijking met de King James van 1611 bleek dus dat er in de nieuwe Bijbels (iig een zeker internationale (NIV?) ofzo, NBG en nog meer).
Ik heb het zelf gechecked en het klopt allemaal (bij NBG). Er zijn stukken weggelaten (soms zelfs een hele vers) en zinnen heel anders opgeschreven.
Vandaar dat ik dus de King James heb besteld (ben vrij goed in engels). Wilde eigenlijk weten hoe jullie over de King James denken? Ook wilde ik vragen of het noodzakelijk is dat je de Bijbel kiest die je gemeente voorschrijft? Alvast bedankt!

gr. mackie

U merkt dat uw mede christenen in de war zijn welke versie Bijbel ze nou moeten lezen, er kan er maar een de ware zijn, maar welke, dat is mijn vraag aan u!

Quote:
Hoe kunnen wij mensen ooit God liefhebben en onze mensen naast ons? Vanuit christelijk oogpunt is dat niet mogelijk! Wij blijven en zullen altijd zijn egoistische mensen die ons hele leven zondig zullen blijven. Wij kunnen nooit de wet vervullen. Maar omdat Jezus wel de wet heeft vervuld, wat Gods eis was, is Hij de enige die voor God het ultieme Offer is geworden die voor de zonde van de mensheid nodig was. Al onze zonden zijn op Hem gekomen.

Kunt u voor mij opzoeken waar Jezus zelf beweerd God te zijn of waar hij u leert dat hij de offer is voor uw zonde.

Ik hoor het graag smile.gif

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Salam,

[...]

Joas, ik bekijk de Bijbel niet vanuit ''de moslim-verstand'' maar vanuit ''de menselijke-verstand'' waaruit ik realiseer dat de islam de correcte weg is naar Allah swt.

Ik adviseer u om
niet
vanuit ''een christelijke-verstand'' de Bijbel of de Koran te bekijken, omdat men anders langs elkaar heen zult praten, zoals u het ook aangeeft.

Allah vraagt de mensen om niet klakkeloos dingen aan te nemen van anderen, maar verzoekt ons om zelf onderzoek te doen naar de waarheid ervan, voordat men de informatie overdraagt aan een derde.

[...]

De Bijbel kan niet tegelijkertijd 100% van God en 100% van de mens afkomstig zijn, omdat mijn menselijke verstand mij vertelt dat het of 100% van God is of 100% van mens. U geeft aan dat God zo groot is en door zijn heilige geest door mensen heen wilde werken, maar de mensen die ''geinsprireerd'' zouden zijn,
fouten maakten
.

Mijn menselijke verstand zegt nogmaals dat dit onacceptabel is, dat God (de almachtige) toelaat dat er fouten in de Bijbel geslopen zijn. U geeft tevens aan dat ''fouten in de Bijbel'' geheel normaal is en de boodschap van God voor u wel duidelijk is. Mijn menselijke verstand zegt dat ''fouten'' in welke boek dan maar ook, vooral als wij het hebben over een ''heilig'' boek,
niet betrouwbaar
is

en zeker als men niet kan bewijzen dat de Bijbel ''geinsprireerd'' is door de heilige geest. In feite volgt men de woorden van Jezus (vzmh) niet, en dat vind ik nou heel jammer.

[...]

De Bijbel
was
de woord van God, totdat het zijn originaliteit heeft verloren door de vele versies beschikbaar.

[...]

U merkt dat uw mede christenen in de war zijn welke versie Bijbel ze nou moeten lezen, er kan er maar een de ware zijn, maar welke, dat is mijn vraag aan u!

[...]

Kunt u voor mij opzoeken waar Jezus zelf beweerd God te zijn of waar hij u leert dat hij de offer is voor uw zonde.

Ik hoor het graag
smile.gif

Mvg

Wat ik graag zou horen is wie de priesterdienst moeten houden aangezien er geen levieten meer zijn..

De beste vertaling is geen vertaling maar de grondtekst!


Samengevoegd:

Quote:

De Bijbel
was
de woord van God, totdat het zijn originaliteit heeft verloren door de vele versies beschikbaar

Het zijn interpretaties van de grondtekst die wel hetzelfde is gebleven, doch ken ik het gezegde van dovemansoren big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salam,

Quote:
Het zijn interpretaties van de grondtekst die wel hetzelfde is gebleven, doch ken ik het gezegde van dovemansoren

Quote:

[...]

Ik ben het met je eens dat sommige vertalingen te wensen over laten.

Mohamed, u heeft het over interpretaties van de grondtekst die hetzelfde is gebleven, terwijl u vergeten bent dat de Katholieken, de Jehova's getuigen en de Joden enz. het niet eens is met uw interpretaties waar de verschillen enorm groot liggen.

Een ieder claimt dat zijn interpretatie de juiste is, weet je welke de juiste is van de 10 en 20 versies van de Bijbel.

Hoe eerlijk bent u smile.gif

Mvg

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Kortom
:
Ik zeg U, dat u als Christen hoort te luisteren naar uw meester Jezus (vzmh) en niet naar de auteurs van de NT die een ander leer aankondigd, zoals ''de offer'' van Jezus voor uw zonden en ander soort van een ''leer'' wat Jezus nooit beweert heeft, of voorspelt heeft!

tot de hemel en de aarde voorbijgaan
, niet een jota noch een tittel van de wet voorbij zal gaan totdat alles zijn geschied

Mvg

U neemt hemel en aarde uitsluitend letterlijk en dat is een wijd verspreid misverstand als u kijkt naar hoe Juda en Jeruzalem worden genoemd:

'Het gezicht van Jesaja, de zoon van Amoz, dat hij zag over Juda en Jeruzalem, in de dagen van Uzzia, Jotham, Achaz en Hizkía, de koningen van Juda...Hoort, gij hemelen! en neem ter ore, gij aarde! want de HEERE spreekt: Ik heb kinderen groot gemaakt en verhoogd; maar zij hebben tegen Mij overtreden. (jes 1,2)'

Wellicht heeft u gelezen hoe in het jaar 70 de Romeinen de tempel en Jerzalem met de grond gelijk maakten en de economie in Juda beeindigden?

Het is opvallend dat je steeds mijn punt over de levieten negeert. Aangezien je ze toch nodig hebt om de wet na te leven.

'Maar de Levieten, die zullen bedienen de dienst van de tent der samenkomst, en die zullen hun ongerechtigheid dragen (num 18,23)'

Er zijn geen levieten meer tegenwoordig. Als God had gewild dat wij de wet nog naleefden, had Hij levieten overgelaten en de romeinen de tempel niet laten afbreken. Daniel profeteert over deze gebeurtenis en zegt 'op de helft van de week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden (dan 9,27)'

Bovendien was het al onder het oude verbond duidelijk dat het offer slecht een pleister op de wonde was, want 'Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer (1 sam 15,22)'. Hetgeen er met een offer dus bewerkstelligd werd, was dat de zonden van de mensen er mee werden afgekocht, omdat men de wet toen al niet kon houden. Ook werden de zonden zo dagelijks herdacht, wat voor Christenen niet de bedoeling is:

'Ik zal hun ongerechtigheid vergeven, en hun zonden niet meer gedenken (Jer 31,34).'

Als God hun zonden niet meer gedenken zou toen de offerande ophield in 70, wie zijn wij dan om nu te proberen tegen God in te gaan door de zonden middels de wet weer op te rakelen?


Samengevoegd:

Ik zal het je zelfs zo zeggen, als je de wet wilt naleven, begin dan maar met het afbreken van de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid