Spring naar bijdragen

Jij als brugsmurf


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 51
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

ik had een hele mooie oranje sur5el tas! echt spuuglelijk!

met een winnie the phoo sleutel hanger.

ik zat in de brugklas op het vbo-mavo, ben nogal dyslecties (zit nu op het hbo) ik was echt rete slecht in engels en daarom mocht ik niet naar de mavo.

ik had ook helemaal geen leuke klas, allemaal van die probleem gevallen, kinders die niks wouden uitvoeren en die echt scheitirritant waren, de een na de andere stagair werd weg gepest,leraren liepen huilend de klas uit.

het ergste wat mij bij gebleven is, was dat ik altijd kut opmerkingen naar mijn hoofd kreeg.'hey jou broer is toch een mongool, is dat besmettelijk' doet hij dan zo (rare geluiden maken en bewegingen) ik was dan altijd zwaar opgefokt en zei er dan wat van, tot een keer dat ik het zo zat was dat ik een van die gasten sloeg maar hij sloeg mij nog 10x zo hard terug, ik had een bloedneus en was overstuur naar mijn afdelingsleider gegaan, uiteindelijk gebeurde er niks, alleen dat de hele klas boos op mij was omdat ik dat gezegt had.....

gelukkig waren de laatste 2 jaar beter...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ah, brugsmurftijd

Als ik het terug kon draaien... Kijk, ik was gewoon aan het begin van het jaar niet wie ik werkelijk was, stelde me aan, was raar, en dat was funest voor mijn verdere schoolcarrière op mijn oude school. Mijn kleding was kleurig, ik had een kleurtjesperiode en droeg vrijwel alleen kleur, de tas had ik geen problemen mee, alleen met het merk (ik had een markt-schoudertas, en dat was voor mij vet niet hip, want ik wilden zijn als de rest nosmile.gif), ik kocht pas in de tweede een eastpak, die eigenlijk moest van mezelf.

Quote:

Ik herken het dromerige van Hester en de tas van Nienke.
widegrin.gif

Verder was ik naïef, lief, ontzettend verlegen. Ik kon niet echt aarden, de school (een enigszins elitair gymnasium) was totaal anders dan mijn lagere school. Bovendien had ik van huis uit een afkeer voor de elite en streberigheid meegekregen. Ik voelde vooral sympathie met de excentriekelingen en buitenbeentjes, maar dat was niet wederzijds. Ze zagen in mij helaas vooral een nog excentrieker buitenbeentje.
knipoog_dicht.gif
Dus, voor mij was de brugklas vooral het begin van zes jaar die ik als kluizenaar heb doorgebracht. Achteraf denk ik, mede dankzij mijn eigen karakter. Het was zelfs zo erg dat ik nadien jaren heb nodig gehad om te "resocialiseren". Maar inmiddels schijn ik me toch wel weer redelijk te kunnen redden, sociaal gezien. Iig op internetfora.
widegrin.gif

en dit hoort ook bij mij op mijn vorige school! smile.gif, Zelfs het gymnasiumgedeelte (alleen lukte resocialeren me snel).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Hoe was jij als eerste jaar?

Mijn eerste jaar...och gunst kan ik die niet gewoon uit mijn geheugen wissen?

Ik was...ik wilde zijn is beter, ik wilde zijn zoals iedereen was. Ik wilde erbij horen vooral. Maar omdat ik in de eerste al punk luisterde, was ik niet zoals iedereen was.

Als de meiden in de klas "met zijn allen" naar een pretpark wilde gaan mocht ik niet mee. Ik viel er gewoon buiten, simpelweg omdat mijn kleren niet genoeg waren, jongens en make-up me niet boeide en ik teveel mijn best deed te zijn en doen wat iedereen deed.

Quote:

Wat voor een kleding droeg je

Dat wat ik mooi vond, waar ik me fijn in voelde en waarvan ik stiekem hoopte dat het "goed" was.

Quote:
was je populair of niet?

Niet populair, maar gepest worden werd ik dan ook weer niet. Ik was er gewoon.

Quote:
Had je eigenaardigheden,

In de eerste en geloof het of niet was ik heel rustig en lief. Vrij eigenaardig als je kijkt naar nu engel.gif

Quote:

droeg je ook een rugtas mee die zwaarder was dan jij zelf?

Nee, ik had namelijk een kluis en heeeeeel goed door dat deze bedoeld waren voor je boeken party.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

in het begin was ik wel een standaardbrugger (of brugwub zoals ze dat in Apeldoorn noemenpuh2.gif, of brugpieper zoals in Amsterdam, toch?)

grote tas van yes or no, en tas natuurlijk veel te hoog.. ik was ook heel erg druk, dus in de onderbouw was het wel het gebruikelijke tas verstoppen en tas wegduwen van de tafel en door de gangen rennen omdat je nog maar 4 minuten had en anders te laat zou komen.. toen ik van school switchte is dat wel verbeterd hoorpuh2.gif ik was helemaal niet populair werd ook wel gepest maar dat is later allemaal goedgekomenknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik was echt een heel lief stil braaf meisje als brugsmurf (ben nu nog steeds lief, en braaf, alleen iets minder stil). Mijn kleding zag er niet uit....maar ik wist niet beter. In de eerste en de tweede zaten we in de pauze al snel met een groep buitenbeentjes bij elkaar. Mijn zusje die 16 maanden jonger is dan ik, heeft een klas over geslagen dus van groep 5 tot en met vwo5 heb ik bij haar in de klas gezeten.

Ik ben nooit gepest, maar ik heb er ook nooit bij gehoord. Ik trok dus heel veel met mijn zusje en dat groepje buitenbeentjes op. Tot mijn 16e ben ik met mijn zusje, een vriendin van school en een vriendin van de kerk (met z'n vieren dus) heel erg veel opgetrokken.

Mijn tas. In de eerste had ik een rugzak, maar die was heel snel kapot. Toen had ik zo'n tas met een aapje (goh hoe heet dat merk nou) maar die was ook snel kapot. Ik had op een gegeven moment 5 rugzakken zonder bodem onder in mijn klerenkast liggen aan het einde van mijn middelbare schooltijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Was een klein meisje, grote kipling tas ( ook wel tas met aapje genoemdpuh2.gif). Verder had ik vrij normale (voor in die tijd) kleding aan. Nu vind ik het er niet meer uizien. Ik weet nog dat ik regelmatig met een tuinbroek en gele trui naar school ging. Sommige mensen van vroeger herkennen mij daar nu nog van bloos.gif

Veel van de mensen die bij me in de klas zaten kende ik al van de basisschool. Ik ben nooit echt gepest, er was altijd een groepje mensen waar ik bij hoorde, die met elkaar optrokken. Altijd wel leuke geintjes met leraren uitgehaald enzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Brugklas. Niet zo lang geleden voor mij. puh2.gif Zit nu in de vierde. Eehm. Ik had een bril, vaag modelloos haar, vage kleding (okay daar is niet zoveel verandering in gekomen engel.gif ), ik ging in mn eentje van de basisschool naar de middelbare school van mijn hele klas dan zeg maar dus ik kende er niemand. Enneeh.. ja.. Eastpak (uitverkoopje, oude collectie, boeiend.) En ik doe absoluut niet aan mode en alles wat met merkjes te maken heeft. (Krijg je op een gymnasium met mensen die zichzelf alleen maar beter vinden dan anderen en enorme kakkers zijn etc etc etc...)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hoe was jij als eerste jaars?

Erg irritant denk ik... Ik hield me vooral bezig met het verzamelen en wegschieten van elastiekjes widegrin.gif

Verder was ik brutaal (vaak straf ook) en ging ik vaak eerder weg met een zogenaamde hoofdpijn puh2.gif

Daarentegen waren m'n cijfers wel erg goed in de brugklas (dat kwam vooral omdat MAVO, HAVO en VWO het eerste jaar nog allemaal bij elkaar zat widegrin.gif) en nam ik m'n huiswerk ook wel serieus smile.gif

Quote:
Wat voor een kleding droeg je

Geen idee nosmile.gif Geen merkkleding iig...

Quote:
was je populair of niet?

Ik kon met iedereen wel goed opschieten.

Quote:
Had je eigenaardigheden, droeg je ook een rugtas mee die zwaarder was dan jij zelf? Was je verlegen of juist totaal niet? Vertel vertel!

Mijn rugtas viel wel mee geloof ik... Ik was dan ook vreselijk vergeetachtig, dus ik vergat al snel de helft van mijn boeken puh2.gif

Ook repetities en SO's vergat ik weleens trouwens... Ik was altijd erg slecht met agenda's (nu nog steeds overigens).

En ik was ook erg vaak mijn fietssleutel kwijt nosmile.gif

Dat was helemaal vervelend...

Verder had ik om de haverklap een lekke band. Die moest je eigenlijk zelf plakken, maar ik heb de congierge altijd voorgehouden dat ik echt niet wist hoe het moest. Dan ging hij het 'voordoen' en stond ik er dus aandachtig bij te kijken widegrin.gif

En ik bedenk me nu net dat ik in de brugklas m'n allereerste sigaret heb gerookt widegrin.gif Ik vond er niets aan toen (we inhaleerden ook niet), maar toch wel een beetje stoer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De scholen zijn weer begonnen en dus is er ook weer een nieuwe lading eerste jaars op de middelbare school, ook wel brugsmurfen of brugpiepers genoemd.

Dus is m'n vriendin blij, want dit jaar zijn ze voor het eerst kleiner dan zij puh2.gif (we zitten nu in de 5e widegrin.gif)

Quote:
Hoe was jij als eerste jaars?

Lief, braaf, vrolijk... Ik kon goed met leraren overweg, had een hele leuke klas (de beste tot nu toe), kon goed leren, hoefde buiten school nooit wat te doen dus kon verder werken aan m'n sociale contacten, leerde hiervoor gebruik maken van MSN...

Aan het begin van de eerste was ik nog een lief katholiek vroom misdinaartje, halverwege ging ik me in wicca interesseren en werd ik zweverig puh2.gif

Die goeie ouwe tijd widegrin.gif

Quote:
Wat voor een kleding droeg je,

Redelijk normaal, geen merkkleding, altijd íets wat me anders maakte dan de rest wat iedereen kon waarderen.. Ik was toen best wel hetzelfde als nu eigenlijk.. Meer dan in de tussenliggende jaren in ieder geval.

Quote:
was je populair of niet?

Mwoh, we hadden écht een hele hechte klas. Iedereen kwam voor elkaar op en kon met elkaar overweg. Ik was klassenvertegenwoordigster, maar dat zei niets over m'n 'status'. Wel werd ik een stuud genoemd, maar dit heb ik nooit negatief gevonden. Zo was het ook niet bedoeld namelijk smile.gif

Quote:
Had je eigenaardigheden,

Goed kunnen leren en toch nooit wat voor school doen, in mindere mate dus mijn kleding, halverwege het jaar D+project doen als proefgroep (D-klassen zijn havo/vwo-klassen, D+ is extra voor sneller lerende leerlingen, maar wij waren de eerste groep), goed kunnen omgaan met leraren, wiccazijn..

Mjoh ik was best eigenaardig eigenlijk widegrin.gif maar nooit problemen mee gehad smile.gif

Quote:
droeg je ook een rugtas mee die zwaarder was dan jij zelf?

Dat zou best moeilijk zijn geweest, ik ben vroeg begonnen met groeispurts en dergelijke dus was in de brugklas al redelijk lang en fors enzo puh2.gif

Maar ik deed de boeken die ik pas na een pauze nodig had keurig in m'n kluisje, droeg de eerste tijd m'n rugtas (kipling, niet zo'n hele grote, in een kleur van het jaar ervoor dus met 30% korting, en in een andere kleur gebruik ik die nog steeds smile.gif) veeel te hoog en deed 'm achterop m'n fiets al hoef ik maar 5 minuutjes te fietsen.

Quote:
Was je verlegen of juist totaal niet?

Niet verlegen, wel heel braaf. Net als nu puh2.gif

Whaa. Ik wil terug. Na de brugklas ging alles zo veel slechter...

Die goeie ouwe tijd...

Ow, foto's smile.gif

116_1693.sized.jpg

Links, tijdens de presentatie van ons D+project-werkstuk

SportdagHulsbeek3.jpg

Midden, tijdens de introductie-sportdag van de eerste klassen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik als brugmug.. Da's 5 jaar geleden dus 'k weet er nog wel wat van.. yes.gifDe basisschool was echt zwaar minder prettig en daardoor kon het op de middelbare alleen nog maar beter worden. Ik was niet meer het buitenbeentje in de zin van 'superchristelijk meisje die niet naar de kinderdisco mag', aangezien vrijwel iedereen op school christen is. Ik kwam in een klas terecht waar 1/3 van de leerlingen gepest was. Daar is in de eerste weken veel over gepraat en echt gepest is er dan ook nooit. Hooguit ene plagerijtje.

In de brugklas lag ik best wel wat voor op sommige klasgenoten qua ontwikkeling. Op een gegeven moment ben ik door een van mijn mentoren als het ware terug-gefloten omdat mijn klasgenoten me niet begrepen (taalgebruik was te ‘goed’ voor ’n guppie van 13). Dat is inmiddels flink bijgetrokken, maar toch heb ik nog regelmatig dat mijn woordkennis blijkbaar groter is.

Als schooltas had ik een huge donkerblauw-oranje tas die ik van de buurvrouw had gekregen; was het kerstpakket van de PTT. Vond ‘m vreselijk, maar mocht geen stoere eastpak van mijn ouders. Ik heb de tas bijzonder snel “versleten†en ging eind eerste klas over op een oude laptoptas van mn pa. Dat was een schoudertas en al een stuk hipper. Hoewel ik eigenlijk nooit heel erg naar populariteit heb gestreefd ofzo. Ben dan ook absoluut geen popi-persoon. Ben gewoon mezelf. De Eastpak is begin klas 5 er wel gekomen trouwens.

Ff denken… Qua kleding was ik volgens mij niet heel bijzonder. Ik had wel bijv. een gele (echt kanarie-geelbloos.gif) tuinbroek, maar die ging niet heel vaak meer aan. Ik droeg vooral makkelijke kleding en gympen omdat ik in de pauzes altijd voetbalde. Daar ben ik in groep 7 mee begonnen en heb tot ergens in de 2e het niveau en ruwheid van de jongens kunnen bijbenen. Rokken en dergelijke waren uit den boze.. Spijkerbroek met ’n t-shirt en dat was het. Later werden dat ook girly-shirts etc, waar ’n beetje model in zit enzo. En bloesjes etc. Maar niet té meisjesachtig.

Vooral de eerste maanden was ik nog érg jongensachtig en had op Kelsey (hier bekend als Kelskip), Debbie en Marjolein na vrijwel geen aansluiting bij de meiden. Als ik weer eens tussen de jongens zat te praten over voetbal en dergelijke kreeg ik wel ‘ns opmerkingen naar m’n hoofd geslingerd ‘of ik wel aan de goeie kant zat’ enzo, maar dat is gelukkig niet meer zo. Sowieso vond ik die meiden maar wat dom met hun geklets over jongens en make-up. Gelukkig waren de jongens&meiden vriendschappen later dat jaar en met name de jaren daarna veel meer geaccepteerd.

In de lessen deed ik altijd wel heel aardig mn best. Muziek was mijn favoriete vak en in de brugklas heb ik het vmbo examen gemaakt, voor de gein. Ik spijbelde nooit, kwam zelden te laat en was altijd heel ijverig in de mediatheek aan het werk tijdens de tussenuren. De lessen godsdienst hebben me ontzettend veel geleerd. Voor het eerst hoorde ik over tongentaal en dergelijke dingen. Er ging een wereld voor me open.. smile.gif

Moet overigens wel bekennen dat ik in ’t begin ‘verliefd’ was op een jongen en er voor zorgde dat Kelsey en ik vrijwel elke les bij hem in de buurt kwamen te zitten (vaste plaatsen in ’t lokaal enzo, vonden de docenten handig). Dat bleek later goed van pas te komen toen ik verkering kreeg met de jongen die altijd naast hem zat. widegrin.gif Dat was ook wel grappig. Ik was langer dan hem enzo. Bruggerliefde. clown.gif

Mijn grootste misser uit de brugklas was het afknippen van mijn haar. Ik was op ’n gegeven moment de eerste 3 uur vrij en vroeg mijn moeder mn haar te knippen. Was erg kort geworden toen. En iedereen was stomverbaasd toen ik weer op school kwam. Had er –heel schattig- van die plastic klipjes in gedaan. Bleek achteraf geen goeie zet want ik was nog geen uur op school toen ik tijdens het voetballen de bal wegkopte en een van de speldjes kapot spatte op mn hoofd en een van de tandjes m’n hoofdhuid binnendrong.

Hm... verder heb ik in de eerste klas in de sing-in gezongen. Waar ’n ontzettend leuke bassist was met wie ik ook buiten de repetities veel contact kreeg, eveneens als met de gitarist. Dat werd een periode van flink veel geplaag over en weer. Ik kon nergens lopen zonder mijn haarelastieken kwijt te raken (werden uit mn haar getrokken), de jongens (bas&gitaar) keken na verloop van tijd niet meer raar op als er iemand met hun tas vandoor ging. Dat was echt ontzettend leuk en de beste tijd in de brugklas. Minder fijn was dat sommige spullen de plagerijen niet overleefden, maar ’t was nooit kwaad bedoeld.

’t Is ene jaar geweest waarin de basis voor vriendschappen zijn gelegd, waar ik ontzettend ben gegroeid en een eigen persoon werd. Echt tof. smile.gif

En ik kan nog wel uren doortypen…. widegrin.gif


Samengevoegd:

DSCF0008.JPG

en dan nu de onofficiële klassefoto die gemaakt werd voor 't huwelijk van mijn andere mentor smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe was jij als eerste jaars?

Klein, vervelend nog erg jongensachtig en liever bezig met

fikkie stoken dan huiswerk.

Wat voor een kleding droeg je, was je populair of niet?

spijkerbroeken en t-shirts, wat moeders voor me kocht d8er nog totaal niet over na,

Had je eigenaardigheden?

jah ik intreseerde me niet voor school en had toen al een talent voor te laat komen.Wat nog nooit gestopt is.

droeg je ook een rugtas mee die zwaarder was dan jij zelf?

Ja die echt stoere blauwe kipling die het tot de 2e heeft uitgehouden.en waar veel in zat behalve boeken.

Was je verlegen of juist totaal niet?

jah best wel, verlegen en in ons eigen wereldje met een goede vriend.

Vertel vertel!

Zo Goed?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid