Spring naar bijdragen

Het bespotten van geloof en religie


Aanbevolen berichten

Quote:

- Wel... ze zijn ook geopenbaard.
smile.gif
Maar de mensen zijn afgedwaald van de waarheid (volgens ons).

smile.gif

- Komaan.

Door het creeëren van Israel zijn er zoveel problemen ontstaan...

Heel erg slim, hoor.

En dan nog die laffe zionisten die 'de leiders' van VS zijn.

Pss...

En dan maar alles op de moslims steken.

8:30. And (remember) when the disbelievers plotted against you (O Muhammad SAW) to imprison you, or to kill you, or to get you out; they were plotting and Allâh too was planning, and Allâh is the Best of the planners.

Past ook in het kadertje van nu, vind ik.
smile.gif

Je vergeet iets heel belangrijks en ik zal je heel duidelijk vertellen hoe het zit.

Jehova God heeft ooit een volk uitgekozen en hen een land beloofd het land want nu Israel heet (athans het volk heet zo en het land waar ze in wonen het beloofde land). Dat was beloofd aan Abraham en Mozes is als eerste echt dichtbij dat land gekomen. God zegende dit volk wat wij nu de joden noemen. Elk volk wat destijds in vijandschap leefde met dit volk werd bestreden maar soms ook gebruikt ter onderdrukking van de joden als straf. Naast de joden is een andere lijn ontstaan wat tevens een semitisch volk is...de arabieren.

Dit zijn nakomelingen van Ismael maar zij hadden geen deel aan de verbonds belofte van Jehova God die hij alléén aan zijn volk heeft beloofd.

Nou komt de grap...De islam verdoezeld de sporen van die beloftes naar joden en durft zelfs te beweren dat Mozes en abraham moslims waren. Ook op cruciale punten zoals dat verhaal van Abrahams offer wordt isaac vervangen door zijn bastaard zoon Ishmael om dus zodoende die belofte te staven alsof het de woorden van God betreft. Helaas voor de arabieren (moslims) weet de Joodse/ Christelijke cultuur dit prima te ontmantelen omdat het duidelijk is hoe het precies zit.

Het offer van Abraham staat namelijk model voor dat andere grote offer en biedt de oplossing hoe alle mensen uiteindelijk bij God kunnen komen. Dit is het offer van Jezus Christus.

Moslims willen heel graag bij Jehova God horen maar niet erkennen welk postitie zij bekleden...daarom heeft Mohammed er voor gekozen zijn eigen verhaal te schrijven. Want als de Koran werkelijk Gods woord was dan is de bijbel volledig een leugen en de Joden helemaal Gods volk niet...maar dit is een feit en ook de koran weet dit door hen ''kinderen israels" te noemen.

Nu komt het geheim....een God die zichzelf tegen spreekt is geen God ...en de ware God heeft ware kinderen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 205
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Oh. Ook niet slim he. Als u de Qur'an fout laat zien, en dat met behulp van de Bijbel...

Hoe weet u of de Bijbel juist is? Dat is de enige bron. Of niet?

Anyhow, geen discussies. smile.gif

Adam, Noah, Abraham, Isaak, Ishmael, Jozef, Jona, Muhammad, Jezus, Mozes, Lot,... (vrede zij met hen allen) waren moslims.

Waarom noemen we hen zo? Omdat zij ALLEN dezelfde boodschap brachten.

Ze zeiden tegen de mensen: geloof in God, de Ene. Geloof in de Laatste Dag, geloof in Zijn profeten/boodschappers, geloof in Zijn engelen, geloof in Zijn Openbaringen,...

Zoiets. big-smile.gif

En:

Muslim = degene die zich onderwerpt aan God

Dus daarom. Ze waren allemaal gelovigen. Ze hadden allen 1 geloof. smile.gif Omdat God met hen allen sprak... dus ja. puh2.gif

Weet u wat?

We zouden beter de joden proberen te overtuigen.

Altijd ruzie tussen christenen en moslims omdat christenen zeggen dat Jezus (vzmh) de zoon is of de Almachtige zelf (Astaghfirullah).

En moslims zeggen dat hij een profeet was.

We zouden beter tegen de joden zeggen: HIJ IS GEZONDEN DOOR GOD.

Ze wouden hem dood! En ze zijn nog altijd fier.

Ze zeggen: "Wij doodden de Messias!"

Niet de Messias, volgens hen, maar kom. Ze houden van spotten. smile.gif

En christenen zien Muhammad (vzmh) niet als profeet.

En de joden Jezus (vzmh) én Muhammad (vzmh).

We are in big trouble. smile.gif

Kijk, we moeten geen ruzie maken over wie Jezus (vzmh) was. Jullie zeggen wat er in de Bijbel staat, wij wat er in de Qur'an staat. big-smile.gif

We moeten samen de joden overtuigen!!! puh2.gif

PS: Jezus (vzmh) is 1 vd 5 belangrijkste profeten in Islam.

De 5 zijn: Noah, Abraham, Mozes, Jezus, Muhammad. (vrede zij met hen allen).

PS 2 (puh2.gif): Er waren 124.000 profeten volgens Islam, en ongeveer 315 van hen waren boodschappers.

Alle boodschappers zijn profeten, maar niet alle profeten zijn boodschappers. smile.gif

Peace. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

... Ongelooflijk!

Catholic... je hebt het over mensen die leven in extremen en kijk wat je zelf doet! Denk je dat je met dit soort lappen tekst werkelijk de liefde uitdraagt? Je zaait haat. Ik hoop dat niet veel mensen je reacties zullen lezen, je werpt een smet op de christen door dit soort dwaze taal uit te kramen. Dat je radicaal wil zijn voor God is prima, graag zelfs. Maar waar je nu mee bezig bent moet je mee stoppen als je jezelf serieus neemt als christen en beweert de boodschap van het evangelie te begrijpen.

Het is onze boodschap het evangelie uit te dragen. Evangelie betekent de goede boodschap. De boodschap dat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven en ons heeft vrij gemaakt. Uit liefde. Die boodschap behoort dus ook met liefde gebracht te worden. Als je je dan zo graag bezig wil zijn met moslims die Jezus niet als hun verlosser zien, zorg dan dat je ze de boodschap met liefde brengt, niet met dit getier.

Ging Jezus om met de elite, de superieuren in zijn omgeving? Nee Jezus zocht de tollenaars en de hoeren op. En weet je wat nou zo opvallend is? Hij deedt dat nooit op vermandende toon... Oh ja hij sprak wel op vermanende toon, maar dat was naar de farizeers en schriftgeleerden die het allemaal wel wisten en toch de boodschap niet begrepen.

Gods zegen... Ik bid voor je

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

hoe kijk jij tegen de boodsschap van jezus aan?, wie was jezus volgens jou...okeej hij was een profeet maar wat zei hij precies? volgens de quran?...

Ja, wij zien hem als een profeet.

Lees gewoon de verzen die over Jezus (vzmh) gaan en je zal weten wat wij geloven. puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mag het aub weer wat meer over 'bespotten van geloof en religie'

Ipv deze eindeloze Islam/Christendom discussies..

OK. knipoog_dicht.gif

Mijn excuses.

Anyway. Bespotten van religie mag niet. Je kwetst mensen dan.

Of...

Als een moslim zei tegen een moslimhatende kafir of christen, weet niet meer...

Ging ongeveer als:

"If you want to (say something to) piss off people. Guess what, you'll have to deal with those pissed off people."

Dat kan ik linken met de spotprenten toestanden. smile.gif

Het ergste is... dat mensen spotten gewoon omdat ze van anderen iets gehoord hebben.

Sommigen weten dat het niet waar is en spotten/beledigen toch.

Maar God ziet wat in hun harten is en weet wat zij denken.

Allahu Al-`Aliem, Al-Hakiem, Ash-Shahied !!! thumbsup.gif

(Allah is de Alwetende, de Wijze, de Getuige)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nou, een geloof kan klein beginnen en groot(s) eindigen.

Bijvoorbeeld een geloof in kabouters.. graancirkels.. buitenaardse bezoekers.. elfjes.. Orbs.. spoken.. demonen.. engelen.. goden..

Waar begint het 'respect'? Moeten we iemand respecteren die constant mensen om zich heen ziet die er niet zijn? Mensen die met deze 'personen' praten? Moeten we mensen respecteren en maar hun gang laten gaan als ze op straat schreeuwend rondlopen omdat ze 'op de vlucht zijn voor demonen'? Moeten we onderzoek naar graancirkels subsidieren? enzovoort.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nou, een geloof kan klein beginnen en groot(s) eindigen.

Bijvoorbeeld een geloof in kabouters.. graancirkels.. buitenaardse bezoekers.. elfjes.. Orbs.. spoken.. demonen.. engelen.. goden..

Waar begint het 'respect'? Moeten we iemand respecteren die constant mensen om zich heen ziet die er niet zijn? Mensen die met deze 'personen' praten? Moeten we mensen respecteren en maar hun gang laten gaan als ze op straat schreeuwend rondlopen omdat ze 'op de vlucht zijn voor demonen'? Moeten we onderzoek naar graancirkels subsidieren? enzovoort.

Ik snap de link tussen respect en subsidie nog niet helemaal. Zou je die toe kunnen lichten?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
In landen als Duitsland, Denemarken, Noorwegen en zelfs Italië heeft de belastingbetaler de mogelijkheid een deel van zijn belasting toe te wijzen aan een godsdienst of aan een levensbeschouwelijke organisatie. Uit de praktijk blijkt dat dit leidt tot een responsabilisering van de gelovigen en tot een grotere transparantie van het financieel beleid van de eredienst.

Ook in ons land werden initiatieven in die zin genomen. Collega Destexhe heeft tijdens de vorige zittingsperiode een wetsvoorstel ingediend tot wijziging van de bestaande wetgeving. Ook de voormalige PSC-minister van Financiën, de heer Maystadt, heeft voorgesteld om deze regeling aan te passen. Hij zei ondermeer: "Elke burger moet zelf kunnen bepalen naar welke religie een deel van zijn belastingen gaat". Ook de auteur van de Burgermanifesten, de huidige premier, vindt zich naar eigen zeggen volledig terug in die gedachtegang. Het toenmalig kamerlid en huidig Vlaamse parlementslid, de heer Dany Vandenbossche uit Gent, heeft een zeer concrete regeling voorgesteld, die vergelijkbaar is met wat in Italië of Spanje gebruikelijk is. Hij zegt hierover het volgende: "In Italië kan een belastingplichtige jaarlijks op zijn belastingaangifte invullen naar welke godsdienst of naar welke humanitaire of sociale vereniging 0,8% van zijn belastingen gaat".

Ik noemde het woordje subsidie omdat dat toch wel een grote vorm van 'serieus nemen' is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik noemde het woordje subsidie omdat dat toch wel een grote vorm van 'serieus nemen' is.

Ok. Die link leg ik niet direct. Ik vind namelijk dat er veel te veel subsidie weggegeven wordt. Ook aan mensen en instellingen die ik vrij moeilijk serieus kan nemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou het wel een goed idee vinden om mensen de keuze te geven een deel van hun belasting door te sturen naar een godsdienstige of levensbeschouwelijke organisatie. Niet alleen vanuit cultuur-historisch oogpunt (monumentenzorg voor kerken) maar ook vanuit humanitair oogpunt. Er zijn veel katholieke instanties die goed werk doen op het gebied van voedselpaketten, daklozen en hulp aan asielzoekers e.d.

Maar goed, de link met respect zie ik ook niet helemaal. Misschien kan je dat uitleggen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn mensen die er echt heilig van overtuigd zijn dat graancirkels worden veroorzaakt door leven van een andere planeet of 'hogere machten'.. als het echt serieus genomen zou worden, ipv bespot, zou er bijv subsidie kunnen komen voor onderzoek naar de oorzaken van deze fenomenen.. maargoed, dat gebeurt niet, ipv daarvan wordt het afgedaan als 'nonsens'.

Het was opzich maar een klein onderdeel van de post om gewoon te vragen waar de 'grens' ligt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

... Ongelooflijk!

Catholic... je hebt het over mensen die leven in extremen en kijk wat je zelf doet! Denk je dat je met dit soort lappen tekst werkelijk de liefde uitdraagt? Je zaait haat. Ik hoop dat niet veel mensen je reacties zullen lezen, je werpt een smet op de christen door dit soort dwaze taal uit te kramen. Dat je radicaal wil zijn voor God is prima, graag zelfs. Maar waar je nu mee bezig bent moet je mee stoppen als je jezelf serieus neemt als christen en beweert de boodschap van het evangelie te begrijpen.

Het is onze boodschap het evangelie uit te dragen. Evangelie betekent de goede boodschap. De boodschap dat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven en ons heeft vrij gemaakt. Uit liefde. Die boodschap behoort dus ook met liefde gebracht te worden. Als je je dan zo graag bezig wil zijn met moslims die Jezus niet als hun verlosser zien, zorg dan dat je ze de boodschap met liefde brengt, niet met dit getier.

Ging Jezus om met de elite, de superieuren in zijn omgeving? Nee Jezus zocht de tollenaars en de hoeren op. En weet je wat nou zo opvallend is? Hij deedt dat nooit op vermandende toon... Oh ja hij sprak wel op vermanende toon, maar dat was naar de farizeers en schriftgeleerden die het allemaal wel wisten en toch de boodschap niet begrepen.

Gods zegen... Ik bid voor je

Okeej nu ben ik het zat...waarom wordt ik als haartdragend gezien of zelfs intolerant...geloven christenen niet in een man/god die zei: IK BEN DE WAARHEID...

Jezus was intolerant. want hij zei geloof in mij anders ga je verloren....

DUS ALS WIJ DAT TEGEN MOSLIMS (OF ANDERE GELOVE) zeggen zijn wij dan intolerant?...

Ja ik leg veel schuld van problemen bij de Islam en ik ben inderdaad een tegenstanders van dat geloof ..niet zomaar maar omdat ik geloof dat jezus zei dat er maar 1 weg is. IK ZELF ben het niet eens waardig mezelf christen te noemen omdat ik de slechtste zou zijn onder christenen..maar ik geloof dat jezus ernstig was in zijn oordeel naar andere mensen....alshij nu op aarde zou zijn zou hij zeker met moslims om de tafel gaan en bezoekken brengen aan imams etc....maar niet om gezellig te zeggen...ach joh we geloven allemaal hetzelfde.

OKeej MAAR VOOR IEDER DIE MIJ INTOLERANT EN HAAT ZAAIEND VINDT..ik heb een uitdaging:

Laat de moslims (of christenen loyaal aan islam) die hier zijn mij bewijzen dat de islam indd een vrede lievende godsdienst is..laat maar zien hoe jullie dat doen....als jullie dat echt kunnen dan sta ik er voor open....mail me maar ik geef je mijn email adres als je denkt dat ik het compleet mis heb of ook maar haatvol ben!...ik wil me laten overtuigen...laat een bericht achter in mijn profiel box....

Groetjes...Catholic angel

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Laat de moslims (of christenen loyaal aan islam) die hier zijn mij bewijzen dat de islam indd een vrede lievende godsdienst is..laat maar zien hoe jullie dat doen....als jullie dat echt kunnen dan sta ik er voor open....mail me maar ik geef je mijn email adres als je denkt dat ik het compleet mis heb of ook maar haatvol ben!...ik wil me laten overtuigen...laat een bericht achter in mijn profiel box....

Groetjes...Catholic angel

Ik vind ik je zeker haatdragend en intolerant.

Gaat het om welk geloof het beste is, wie de hardste woorden gebruikt over de ander, wie het stelligste is?

Zowel op het christendom als de Islam valt commentaar te leveren, maar ga aub niet doen alsof het christendom vredelievender/beter/meer de waarheid/geweldiger etc... is. Geloof heeft namelijk niets te maken met het alleen maar wijzen op de fouten van je medemens en jezelf de hemel in kletsen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Ik vind ik je zeker haatdragend en intolerant.

Gaat het om welk geloof het beste is, wie de hardste woorden gebruikt over de ander, wie het stelligste is?

Zowel op het christendom als de Islam valt commentaar te leveren, maar ga aub niet doen alsof het christendom vredelievender/beter/meer de waarheid/geweldiger etc... is. Geloof heeft namelijk niets te maken met het alleen maar wijzen op de fouten van je medemens en jezelf de hemel in kletsen.

I agree. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Ik vind ik je zeker haatdragend en intolerant.

Gaat het om welk geloof het beste is, wie de hardste woorden gebruikt over de ander, wie het stelligste is?

Zowel op het christendom als de Islam valt commentaar te leveren, maar ga aub niet doen alsof het christendom vredelievender/beter/meer de waarheid/geweldiger etc... is. Geloof heeft namelijk niets te maken met het alleen maar wijzen op de fouten van je medemens en jezelf de hemel in kletsen.

yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

OKeej MAAR VOOR IEDER DIE MIJ INTOLERANT EN HAAT ZAAIEND VINDT..ik heb een uitdaging:

Laat de moslims (of christenen loyaal aan islam) die hier zijn mij bewijzen dat de islam indd een vrede lievende godsdienst is..laat maar zien hoe jullie dat doen....als jullie dat echt kunnen dan sta ik er voor open....mail me maar ik geef je mijn email adres als je denkt dat ik het compleet mis heb of ook maar haatvol ben!...ik wil me laten overtuigen...laat een bericht achter in mijn profiel box....

Groetjes...Catholic angel

Salam,

Beste Catholic angel, ik ben een moslim en neem je uitdaging aan.

Als je het goed vind blijf ik liever hier, zodat de rest van

de mensen het mee kunnen lezen en zelf een keuze willen maken

of de islam werkelijk geweldadig is of juist ''liefhebbend''

en het lijkt me handig dat we de bijbel ook meteen op tafel

kunnen leggen voor een analyse over hetzelfde onderwerp.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid